Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-06-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΡΙΤΗ 17/6/03
  • [02] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ
  • [04] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [05] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • [06] ΟΥΕΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [07] ΠΑΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [08] ΣΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [09] ΡΩΣΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
  • [10] ΓΚΙΟΥΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [11] ΛΙΛΛΗ ΜΕΤΡΑ
  • [12] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
  • [13] ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ
  • [14] ΗΠΑ ΜΕΣΗ
  • [15] ΙΡΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [16] ΤΑΙΒΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ
  • [17] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΓΙΟΛΟΥ
  • [18] ΜΕΤΑΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ
  • [19] ΧΑΚ ΤΡΙΤΗ
  • [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [21] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΤΡΙΤΗ 17/6/03

    [02] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού έως τον ερχόμενο Μάιο, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες, τονίζει με νόημα ο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ρίχνοντας την μπάλα στην τουρκική πλευρά.

    Καταλύτης για τη λύση του Κυπριακού η Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Η Ρωσία καλεί την Τουρκία να αποκαταστήσει το στάτους κβο στα Στροβίλια και να άρει όλους τους περιορισμούς στην Ουνφικύπ.

    Διαψεύδονται ισχυρισμοί για συνεργασία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ταξιδιωτικών πρακτόρων για κοινά πακέτα διακοπών.

    Υστατη προσπάθεια καταβάλλουν οι Αμερικανοί για διάσωση του οδικού χάρτη ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τους Τουρκοκυπρίους και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού μέχρι το Μάιο του 2004. Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για στήριξη των Τουρκοκυπρίων εφαρμόζονται ομαλά και αποτελεσματικά. Οσον αφορά τα μέτρα που συζητούνται με την Ευρωπαϊκή Ενωση, σημείωσε πως σε μεγάλο βαθμό έχουν συμφωνηθεί και είναι δυνατόν να προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Πρόσθεσε πως αναμένει κάποιες διευκρινίσεις που πρέπει να δοθούν και ευελπιστεί ότι θα βρεθούν λύσεις. Από την πλευρά του, ο Γκίντερ Φερχόιγκεν έστειλε σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά. Στον Ραούφ Ντενκτάς και στην Αγκυρα, είπε, εναπόκειται αν θα ενταχθούν οι τουρκοκύπριοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Κύπρος, πρόσθεσε, θα ενταχθεί και κάλεσε τον Ντενκτάς και την Αγκυρα να αδράξουν την ευκαιρία.

    [04] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Ο Γκίντερ Φερχόιγκεν συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι από πλευράς της κυπριακής βουλής θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Κύπρου για την εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Θα εργαστεί, πρόσθεσε, και για την εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης των τουρκοκυπρίων. Ο κύριος Φερχόιγκεν δήλωσε ότι η Κύπρος αναμένεται να επικυρώσει τη συνθήκη προσχώρησης μέχρι το καλοκαίρι και θα είναι η πρώτη χώρα που θα το πράξει. Αναφερόμενος στο κυπριακό, είπε ότι πήρε ξεκάθαρο μήνυμα από την κυπριακή κυβέρνηση ότι είναι πρόθυμη να επαναρχίσει συνομιλίες αλλά, τόνισε, υπάρχουν και άλλοι παίκτες, και έριξε την μπάλα στον Ρούφ Ντενκτάς.

    [05] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Για την πορεία εναρμόνισης της Κύπρου ενημέρωσε τον Γκύντερ Φερχόιγκεν ο διαπραγματευτής της Κύπρου για την Ευρωπαϊκή Ενωση Τάκης Χατζηδημητρίου. Σε δηλώσεις, ο κύριος Φερχόιγκεν εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσα προβλήματα υπάρχουν θα επιλυθούν μέχρι τον Νοέμβριο που θα συνταχθεί η τελική έκθεση για την ένταξη της Κύπρου. Η έκθεση, είπε ο κύριος Φερχόιγκεν, θα είναι απόλυτα θετική και χωρίς προβλήματα.

    [06] ΟΥΕΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών Τόμας Γουέστον συνεχίζει τις επαφές του στη Λευκωσία. Το πρωί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς να προσέλθει σε διάλογο για επίλυση του Κυπριακού. Τόνισε ωστόσο ότι αυτό που προέχει είναι η άρση της αδιαλλαξίας του Ντενκτάς και ορισμένων κύκλων στην Τουρκία, που βλέπουν τα στρατιωτικά συμφέροντα πάνω απο τις επιδιώξεις της χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ερωτηθείς εαν έχουν ασκηθεί μονομερείς πιέσεις προς την δική μας πλευρά, ο κύριος Χριστόφιας, τόνισε πως δεν είναι η ώρα για πιέσεις, και εξέφρασε την ευχή να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Απο την πλευρά του, ο Τόμας Γουέστον περιορίσθηκε να δηλώσει πως διαπίστωσε ταύτιση απόψεων, επαναλαμβάνοντας πως στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η επίλυση τυ Κυπριακού, πριν απο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση.

    [07] ΠΑΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποτελέσει τον καταλύτη για λύση του Κυπριακού.

    Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Γιούρονιους, ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι κανένας δεν μπορεί να υποτιμά την δύναμη της Ευρώπης, η οποία κατάφερε να σπάσει την πράσινη γραμμή στην Κύπρο και να φέρει κοντά τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους.

    Ο κύριος Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι επαφές μεταξύ των απλών ανθρώπων θα συνεχισθούν και ότι η Ευρώπη θα αποτελέσει το κλειδί για την εξεύρεση λύσης.

    Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ευρωπαική Ενωση μπορεί να βοηθήσει την Τουρκία στην προσπάθεια εκδημοκρατισμού της.

    Η Ευρώπη, κατέληξε, επιτελεί έργο ειρήνης και δημοκρατίας με ευρεία επίδραση και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    [08] ΣΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζιάκ Στρό εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης Μπλέρ για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία ώστε μια ενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, ο κύριος Στρό εξέφρασε επίσης θλίψη για τις αποφάσεις του Ραούφ Ντενκτάς και την απόρριψη των μέτρων στήριξης των Τουρκοκυπρίων που προτείνει η Ευρωπαική Ενωση.

    Αντίθετα με τον κατοχικό ηγέτη, τόνισε ο βρετανός υπουργός, οι τουρκοκύπριοι απέδειξαν με τη στάση τους ότι επιθυμούν την επανένωση του νησιού.

    [09] ΡΩΣΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

    Η Ρωσία εκφράζει ανησυχίες για τις πρόσφατες νέες παραβιάσεις από μέρους του καθεστώτος Ντενκτάς και των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στα Στροβίλια.

    Ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, καλεί τις τουρκικές δυνάμεις στο νησί να άρουν όλους τους περιορισμούς που αφορούν την ειρηνευτική δύναμη και να επαναφέρουν το στάτους κβο που επικρατούσε μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2000.

    Η ανακοίνωση διαβεβαιώνει ότι η Ρωσική Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη σύντομα διευθέτησης του κυπριακού, υποστηρίζοντας τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

    [10] ΓΚΙΟΥΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε ότι το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ επανέλαβε ότι η Αγκυρα θεωρεί ότι η μή λύση του προβλήματος δέν αποτελεί λύση.

    Είπε ωστόσο ότι η χώρα του αν και επιθυμεί τη διευθέτηση του προβλήματος, δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί την οποιαδήποτε λύση.

    Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος μιλούσε χθες στο Ιδρυμα Οικονομικών Ερευνών στην Αγκυρα, αναφέρθηκε και στο λεγόμενο εμπάργκο στα κατεχόμενα και ζήτησε την άμεση άρση του.

    [11] ΛΙΛΛΗ ΜΕΤΡΑ

    Ο υπουργός Εμπορίου καί Βιομηχανίας Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανένα το δικαίωμα πιστοποίησης των εξαγωγών οποιωνδήποτε προϊόντων από την Κύπρο. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Λιλλήκας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τον έλεγχο που θα διενεργούν σε γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα από τα κατεχόμενα οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι θα εξουσιοδοτηθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία. Είπε επίσης ότι πέραν του ελέγχου τον τελευταίο λόγο για την εξαγωγή οποιωνδήποτε προϊόντων πρέπει να έχει η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία καί θα εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά. Ο κύριος Λιλλήκας ανέφερε ότι όλα τα θέματα θα συζητηθούν μέσα σ αυτό το πολιτικό πλαίσιο κατα τις επαφές του Γκύντερ Φερχόϊγκεν καί εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα δοθούν λύσεις.

    ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ [ΗΜΕΡ=17/06/2003] [Α ΜΕΤ=10:00] [ΧΡΟΝΟΣ=00:42] [ΣΥΝ=αλκ] [ΕΚΦΩΝΗΣΗ=] [ΠΗΓΗ=ΤΡΙΤΟ] [KΑΤΑΣΤΑΣΗ=οκ] Δεν υπάρχει καμμία συνεργασία ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων ταξιδιωτικών πρακτόρων για κοινά πακέτα διακοπών στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα. Αυτό τόνισαν κατηγορηματικά ο υπουργός Εμπορίου Βιομημηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Θάσος Κατσουρίδης. Ο κύριος Λιλλήκας ανέφερε ότι οι φήμες για συνεργασία προέρχονται από συγκεκριμένο τουρκοκύπριο τουριστικό πράκτορα καί είναι αβάσιμες, καθώς δεν έχει επιτευχθεί καμμιά συμφωνία. Ο κύριος Λιλλήκκας τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον των επισκέψεων ελληνοκυπρίων στην Τουρκία, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ενισχύεται μια κατοχική χώρα, η οποία τους στερεί τα δικαιώματα καί τις ελευθερίες τους.

    [12] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ

    Η κυπριακή κυβέρνηση θα προτείνει εντός της εβδομάδας τη διέλευση οχημάτων και μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διακίνηση από καί πρός τα κατεχόμενα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Δώρος Θεοδώρου, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αυτό θα ισχύει μόνο τα Σαββατοκυρίακα, στη διάρκεια των οποίων παρατηρείται αυξημένη διακίνηση. Είπε επίσης ότι από την μέρα που υπήρξε χαλάρωση των περιορισμών έχουν διακινηθεί μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κύριος Θεοδώρου για τις διανυκτερεύσεις ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Πρόκειται, είπε, για μερικές δεκάδες λάτρεις του τζόγου, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Αυτοί οι άνθρωποι, τόνισε, πρέπει να απομονωθούν, γιατί προκαλούν ζημιά στον τόπο καί στην εθνική μας υπόθεση.

    [13] ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ

    Καταπλέουν σήμερα στην κατεχόμενη Κερύνεια πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, τα πλοία θα λαβουν μέρος σε κοινή άσκηση Τουρκίας και ψευδοκράτους στον τομέα της έρευνας και διάσωσης.

    Στην άσκηση η οποία θα διεξαχθεί στις δεκαεννέα του μήνα θα συμμετάσχουν μονάδες στρατού και πολίτες.

    [14] ΗΠΑ ΜΕΣΗ

    Ο αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζον Γουλφ συναντάται σήμερα με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μαχμούντ Αμπάς, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διάσωση του λεγόμενου οδικού χάρτη για ειρήνευση.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αμερικανό αξιωματούχο, την περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    Η προσπάθειες για ειρήνευση στην Μέση Ανατολή δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από τα αιματηρά επεισοδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και στοίχισαν τη ζωή σε εξήντα ανθρώπους.

    Στο μεταξύ οι αιγύπτιοι μεσολαβητές απέτυχαν χθες να πείσουν τις ισλαμικές παλαιστινιακές οργανώσεις να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

    Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σιαρόν προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την καταδίωξη των τρομοκρατών.

    [15] ΙΡΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Η Γαλλική αστυνομία συνέλαβε στο Παρίσι την σύζυγο του ηγέτη της ιρανικής οργάνωσης Μουτζαχεντίν του Λαού, Μασούντ Ρατζαβί.

    Η Μαριάμ Ρατζαβί συνελήφθη στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της κυριότερης ένοπλης οργάνωσης της ιρανικής αντιπολίτευσης, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι σχεδιάζει τρομοκρατικές ενέργειες κατά δυτικών χωρών.

    Η Γαλλική αστυνομία εντόπισε σε χρηματοκιβώτιο έπαυλης, όπου στεγάζεται η έδρα των Μουτζαχεντίν του Λαού στην Ευρώπη, πέντε εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τη Μαριάμ Ρατζαβί, η οποία έχει υποδειχθεί από την οργάνωση ως η μέλλουσα πρόεδρος του Ιράν, συνελήφθησαν επίσης εκατόν πενήντα άτομα.

    [16] ΤΑΙΒΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ήρε την ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδώσει για την Ταϊβάν εξαιτίας της επιδημίας της άτυπης πνευμονίας.

    Σύμφωνα με την Οργάνωση, ο ιός έχει περιοριστεί ενώ δέν έχουν παρουσιασθεί στη χώρα άλλα κρούσματα.

    Η Ταϊβάν είναι η τρίτη χώρα που επλήγη περισσότερο από την άτυπη πνευμονία μετά την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

    Απο την άτυπη πνευμονία στην Ταϊβάν έχουν χάσει τη ζωή τους ογδοντατρείς άνθρωποι και έχουν προσβληθεί εξακόσιοι ενενήντα εφτά.

    [17] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΓΙΟΛΟΥ

    Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου στην περιοχή " Αμμάτι" της κοινότητας Γιόλου στην Πάφο. Μέχρι στιγμής κάηκε έκταση μισού χιλιομέτρου με άγρια βλάστηση καί περβόλια. Για κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιούνται τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δύο του Ταμείου Θήρας καθώς καί τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που έχουν εκμισθωθεί. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή καί τη μορφολογία του εδάφους.

    [18] ΜΕΤΑΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ

    Εφαρμόζεται από σήμερα ο θεσμός της μεσημβρινής αργίας, στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

    Τα καταστήματα θα μπορούν να παραμένουν κλειστά απο τις δύο μετά το μεσημέρι μέχρι και τις πέντε το απόγευμα.

    Ωστόσο ο νόμος δέν επιβάλλει την τήρηση του διαλείμματος αλλά παρέχει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ενεργούν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.

    Η εφαρμογή της μεσημβρινής αργίας στα καταστήματα λιανικής πώλησης θα διαρκέσει μέχρι τις τριάντα Αυγούστου.

    [19] ΧΑΚ ΤΡΙΤΗ

    Ανοδο κατά 0,49 τοις εκατόν σημείωσε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου κατά τη σημερινή πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας.

    Εκλεισε στις 86,52 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ήταν χαμηλός και μόλις έφθασε στις 348 χιλιάδες λίρες.

    [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού έως τον ερχόμενο Μάιο, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες, τονίζει με νόημα ο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ρίχνοντας την μπάλα στην τουρκική πλευρά.

    Καταλύτης για τη λύση του Κυπριακού η Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Η Ρωσία καλεί την Τουρκία να αποκαταστήσει το στάτους κβο στα Στροβίλια και να άρει όλους τους περιορισμούς στην Ουνφικύπ.

    Διαψεύδονται ισχυρισμοί για συνεργασία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ταξιδιωτικών πρακτόρων για κοινά πακέτα διακοπών.

    Υστατη προσπάθεια καταβάλλουν οι Αμερικανοί για διάσωση του οδικού χάρτη ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

    [21] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικές όμως νεφώσεις δυνατό να φέρουν μερικές βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια ισχυροί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη.

    Θερμοκρασία: 35 βαθμοί στο εσωτερικό, 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, 28 στα δυτικά και βόρεια και 26 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικά θα σχηματισθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και δυτικά παράλια, στους 20 στα νότια και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 17 June 2003 - 16:02:24 UTC