Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-06-13

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΜΠΑΟΥΤΣΕΡ ΓΟΥΕΣΤΟΝ
  • [03] ΕΚΠΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • [04] ΠΑΠ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
  • [06] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΙΚΗΣ
  • [07] ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • [08] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
  • [09] ΜΠΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ
  • [10] ΟΜΗΡΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [11] ΔΗΣΥ ΠΙΣΣΟΥΡΙ
  • [12] ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΚΟΥ
  • [13] ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝ
  • [14] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ
  • [15] ΚΟΥΡΔΙΚΑ
  • [16] ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [17] ΙΡΑΚ ΑΓΩΓΟΣ
  • [18] ΧΑΚ ΣΗΜΕΡΑ
  • [19] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [20] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/06/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Η Ουάσιγκτον επαναλαμβάνει ότι στόχος της είναι η επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό στη βάση του σχεδίου Ανάν. Ο Τόμας Γουέστον στην Κύπρο.

    Προκλητικός ο Ερντογαν κατηγορεί την Ελλάδα ότι παρενοχλεί τα τουρκικά αεροσκάφη και ότι τηρεί αρνητική στάση στο Κυπριακό.

    Οι προτεραιότητες του Υπουργείου Συγκοινωνιών συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αναβαθμίζονται εμπορική ναυτιλία και πολιτική αεροπορία.

    Πόλεμο μέχρι τέλους κατά της Χαμάς εξήγγειλε το Ισραήλ. Ωστόσο η κοινή γνώμη στο Ισραήλ τάσσεται εναντίον των δολοφονιών.

    [02] ΜΠΑΟΥΤΣΕΡ ΓΟΥΕΣΤΟΝ

    Στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να επιτύχουν επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό με βάση το σχέδιο Ανάν. Την αμερικανική θέση καθόρισε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Ρίτσιαρντ Μπάουτσερ καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου πραγματοποιεί επαφές στην Ουάσιγκτων και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών και ο αμερικανός διπλωμάτης Τόμας Γουέστον φθάνει το απόγευμα στην Κύπρο. Ο κύριος Μπάουτσερ απαντούσε σε ερώτηση στη διάρκεια της χθεσινής τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων κατά πόσον ευσταθεί η εντύπωση του Γιώργου Ιακώβου μετά τη συνάντηση του με τον αμερικανό ομόλογο του Κόλιν Πάουελ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταβάλουν προσπάθειες για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες επί του σχεδίου Ανάν. Ο κύριος Μπάουτσιερ είπε ότι αυτό δηλώνει περίπου τρεις μήνες και αυτό ισχύει και σήμερα. Για προώθηση της αμερικανικής θέσης φθάνει στις δύο μετά το μεσημέρι στην Κύπρο ο αμερικανός συντονιστής στο Στέητ Ντηπάρτμεντ Τόμας Γουέστον.

    [03] ΕΚΠΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

    Η Κυβέρνηση δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση για ενδεχόμενη πρωτοβουλία από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κυπριακό το προσεχές Φθινόπωρο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυστοστομίδης. Απαντώντας σε ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσφωνήσει την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά δεν έχει ακόμα οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το ταξίδι. Ερωτηθείς για τις οικονομικές επιπτώσεις από το σχέδιο Ανάν, ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θέλει να έχει ενώπιον του συγκροτημένη και πλήρη οικονομική μελέτη.

    [04] ΠΑΠ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι το νέο στοιχείο που του μετέφερε ο Τόμας Γουέστον στη χθεσινή τους συνάντηση είναι ότι το Κυπριακό δεν είναι ξεχασμένο αλλά χρειάζεται να επανέλθει στη διεθνή σκηνή. Επίσης ανέφερε ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού είναι ευοίωνες καθώς υπάρχει η δυναμική της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο, ο κύριος Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση της επιβάλλει να αντιμετωπίσει το Κυπριακό και πρόσθεσε ότι το μήνυμα του κυρίου Γουέστον είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχώς υποστηρίζουν την προσπάθεια του Κόφι Ανάν και ότι θα κινηθούν και αυτές συντονισμένα με την Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση του προβλήματος σύντομα. Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ελληνικά αεροσκάφη είναι αυτά που προκαλούν τα τουρκικά,ο κύριος Παπανδρέου τόνισε ότι έχει ζητήσει από την τουρκική πλευρά να κατατίθενται σχέδια πτήσης των αεροσκαφών. Εάν γίνει αυτό, είπε, θα διαλευκανθούν τυχόν θέματα παρεξηγήσεων και θα διαφανεί αν υπάρχουν παρενοχλήσεις.

    [05] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

    Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι. Προέβαλε τον ισχυρισμό ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενοχλούν τα τουρκικά ενώ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που τηρεί αρνητική στάση και στο Κυπριακό. Ο Ταγίπ Ερντογαν ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα εμφανίζει οπλισμένα μαχητικά εναντίον των άοπλων τουρκικών κάτι που συμβάλλει αρνητικά, όπως είπε, στις θετικές εξελίξεις. Αναφερόμενος στη Κύπρο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι κανένας δεν ανέμενε την άρση των περιορισμών διακίνησης και όταν αυτό έγινε, η Ελλάδα, όπως είπε, έδειξε δυσαρέσκεια. Ο Ερντογαν συνέδεσε τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις γίνονται για εσωτερική κατανάλωση.

    [06] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΙΚΗΣ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο μελέτησε σήμερα τον προγραμματισμό του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων. Μιλώντας μετά τη συνεδρία, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας είπε ότι έχει γίνει συγκεκριμένη επεξεργασία για τα έργα προτεραιότητας του 2004 καθώς και άλλα που αφορούν την πενταετία. Ο κύριος Καζαμίας αναφέρθηκε στις βασικές προσεγγίσεις πολιτικής του Υπουργείου που αφορούν τους κλάδους της εμπορικής ναυτιλίας και της πολιτικής Αεροπορίας, εξηγώντας ότι εάν αρθεί το εμπάργκο από την Τουρκία οι υπηρεσίες αυτές θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διασύνδεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τρίτες χώρες. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για άρση του εμπάργκο, οι οποίες πηγάζουν από την επιθυμία της Αγκυρας να υπογράψει διμερή συμφωνία για την εμπορική ναυτιλία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Κίκης Καζαμίας ανέφερε ακόμα ότι έχει αποφασιστεί να γίνεται κατάσχεση έργων τα οποία πραγματοποιεί ο ιδιωτικός τομέας όταν δεν ολοκληρώνονται ή όταν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Τα έργα, είπε, θα ολοκληρώνονται από τα Δημόσια Εργα και θα απαιτούνται οι σχετικές αποζημιώσεις.

    [07] ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Καινοτομίες προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για εμπέδωση της ασφάλειας και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Δώρος Θεοδώρου μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου ανέφερε ότι θα τροποποιηθεί το δίκαιο της απόδειξης για εξ ακοής μαρτυρία για αστικές υποθέσεις και υποθέσεις Χρηματιστηρίου. Είπε επίσης ότι οι χούλιγκανς που συλλαμβάνονται σε αγώνες ποδοσφαίρου θα φυλακίζονται κατά τα Σαββατοκυρίακα. Είπε επίσης ότι θα προσληφθούν επτά νέοι δικαστές ενώ οι εξετάσεις στην Αστυνομία θα γίνονται από το υπουργείο Παιδείας. Ο κύριος Θεοδώρου είπε ότι ότι η Πυροσβεστική θα αυτονομηθεί από την Αστυνομία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα λειτουργήσουν νέες πτέρυγες στις Φυλακές.

    [08] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει πόλεμο μέχρι τέλους εναντίον της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Ζέν Μποίμ δήλωσε στο ραδιοσταθμό της χώρας ότι αν δεν το κάνει το Ισραήλ, κανένας άλλος, στο παρόν τουλάχιστο, στάδιο δεν θα το κάνει. Ωστόσο, παρά τις απειλές της κυβέρνησης του Ισραήλ οι ισραηλινοί αντιτίθεται στη διενέργεια επιθέσεων εναντίον των ηγετών της Χαμάς. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σε εφημερίδα του Ισραήλ το 67 τοις εκατόν των ερωτηθέντων ζητεί τερματισμό της πολιτικής των δολοφονιών, προσωρινα τουλάχιστον, για να δοθεί η ευκαιρία στον νέο πρωθυπουργό των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς να σταθεροποιήσει τη θέση του. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή οξύνθηκε τις τελευταίες ημέρες ύστερα από βομβιστική επίθεση παλαιστινίου καμικάζι και επιθέσεις ισραηλινών εναντίον στελεχών της οργάνωσης Χαμάς που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 38 ανθρώπων.

    [09] ΜΠΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ

    Στην Ουάσιγκτων ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος Μπους σχεδιάζει να αποστείλει το βετεράνο διπλωμάτη Τζων Γουόλφ στο Ισραήλ για να καταβάλει προσπάθειες τερματισμού της αιματοχυσίας. Ο κύριος Γουόλφ αναχωρεί για τα Ιεροσόλυμα αύριο και θα ηγηθεί αμερικανικής ομάδας που θα παρακολουθεί την πρόοδο για εφαρμογη του οδικού χάρτη για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Με τον οδικό χάρτη ζητείται ο τερματισμός της βίας και η έναρξη της εφαρμογής Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης περιλαμβανομένης και της συντριβής των φανατικών παλαιστινίων και την παγοποίηση της ανέγερσης εβραϊκών οικισμών στις κατεχόμενες περιοχές πριν από τη δημιουργία κράτους των Παλαιστινίων το 2005.

    [10] ΟΜΗΡΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Την εκτίμηση ότι η Τουρκία βρίσκεται στη δίνη μιας βαθιάς δομικής, πολιτικής και πολιτειακής κρίσης εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κισός Γιαννάκης Ομήρου. Μιλώντας στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του Κινήματος στη Λάρνακα, ο κύριος Ομήρου είπε ότι το αναχρονιστικό στρατιωτικό κατεστημένο επιχειρεί την εξαγωγή αυτής της κρίσης με στόχο να αποπροσανατολίσει τον τουρκικό λαό. Η Τουρκία, κατέληξε ο κύριος Ομήρου, συνεχίζοντας την κατοχή στην Ευρωπαϊκή Κύπρο και την αμφισβήτηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ελλάδας, στρέφεται στην πραγματικότητα εναντίον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [11] ΔΗΣΥ ΠΙΣΣΟΥΡΙ

    Αρχισε το πρωί στο Πισσούρι, η διήμερη σύνοδος του Πολιτικού Γραφείου του Δησύ, η πρώτη μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Η σύνοδος άρχισε με ενημέρωση από τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη και ακολούθησαν οι εισηγητικές ομιλίες για τα θέματα που συζητούνται. Ανάμεσα σε αυτά, η νέα μορφή λειτουργίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, οι σχέσεις του με τα τουρκοκυπριακά κόμματα, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο ρόλος του κόμματος στην αντιπολίτευση και η Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης. Η παρούσα φάση του Κυπριακού θα συζητηθεί αύριο, με εισηγητή τον Νίκο Αναστασιάδη.

    [12] ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΚΟΥ

    Σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν οι δύο νεαροί από την Ινια της Πάφου που κατηγορούνται για βιασμό δεκαεξάχρονης μαθήτριας τον περασμένιο μήνα στον Ακάμα. Το Κακουργιοδικείο θα συνεδριάσει στην Πάφο στις 28 Ιουλίου. Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι ηλικίας 17 και 19 χρόνων συνελήφθησαν στις 31 Μαϊου ύστερα από καταγγελία της δεκαεξάχρονης ότι ενώ βρισκόταν έξω από νυκτερινό κέντρο στην Κάτω Πάφο, τις πρωϊνές ώρες της ίδιας ημέρας, την έβαλαν με τη βία στο αυτοκίνητο τους και και την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία του Ακάμα και την βίασαν διαδοχικά. Οι νεαροί που θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τη δίκη τους αρνούνται ενοχή και ανέφεραν στο δικαστήριο ότι απλώς συνομίλησαν με τη νεαρή.

    [13] ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝ

    Κλίμα συναίνεσης επικρατεί στη Συντακτική Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης παρά τις διαφωνίες που εκφράζονται. Κατά τη συνέλευση θα αποφασιστεί το τελικό κείμενο που θα υποβληθεί την προσεχή εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη. Οι βουλευτές που εκπροσωπούν την Κύπρο στις εργασίες της Συνέλευσης ανέφεραν ότι το θετικό κλίμα που επικρατεί πρέπει να τύχει εκμετάλλευσης, ώστε το όλο έργο που ξεκίνησε πριν 15 περίπου μήνες να καταλήξει σε ένα συναινετικό κείμενο. Αναφέρουν επίσης ότι οι ανησυχίες των μικρών χωρών εστιάζονται στο γεγονός ότι από το 2009 που θα τεθεί σε εφαργμογή το νέο Σύνταγμα, μειώνεται ο αριθμός των ενεργητικών επιτρόπων, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των ψήφων για τις μεγάλες χώρες αφού θα λαμβάνεται υπόψη το πληθυσμιακό στοιχείο.

    [14] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

    Ο Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε ότι θα ενισχύσει πολιτικά τη Γαλλία σε ό,τι αφορά την αγροτική μεταρρύθμιση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοσταθμό, ο κύριος Σρέντερ εξήγησε ότι η Γαλλία έχει μετακινηθεί από τις θέσεις της αλλά χρειάζεται χρόνο για να εξηγήσει τις αλλαγές στους αγρότες της. Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Πιέρ Ραφαρέν ανέφερε χθες ότι η χώρα του εξέθεσε τις θέσεις της για την κοινή αγροτική πολιτική, με τις οποίες η Γερμανία συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν χθες να διακόψουν τις μαραθώνιες συνομιλίες τους για την επανεξέταση του συστήματος επιδοτήσεων των αγροτικών προϊόντων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και θα συναντηθούν την προσεχή Τρίτη σε μια νέα προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.

    [15] ΚΟΥΡΔΙΚΑ

    Σε συμφωνία ενοποίησης των περιφερειακών διοικήσεων του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος και της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν κατέληξαν οι ηγέτες των δύο κομμάτων Μασούντ Μπαρζανί και Τζαλάλ Ταλαμπανί, στοχεύοντας σε ενιαία ισχυρή εκπροσώπηση στο πολιτικό σκηνικό του μεταπολεμικού Ιράκ. Η συμφωνία επιτεύχθηκε σε συνάντηση στο Ντουκάν του Βορείου Ιράκ παρουσία στελεχών των δύο παρατατάξεων που είχαν επιφορτιστεί με την επεξεργασία του σχετικού σχεδίου.

    [16] ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα στη Βαγδάτη ότι Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν 70 άτομα σε επίθεση τους σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η επιχείρηση στην οποία μετέχουν αερομεταφερόμενες μονάδες άρχισε την Πέμπτη και συνεχίζεται. Η επίθεση άρχισε με βομβαρδισμό του στρρατοπέδου. Κατά την επιχείρηση καταρρίφθηκε αμερικανικό ελικόπτερο τύπου Απάτσι. Αφότου ο Πρόεδρος Μπους κήρυξε το τέλος του πολέμου στο Ιράκ την πρώτη Μαίου, σκοτώθηκαν σε διάφορες επιθέσεις και ενέδρες 40 αμερικανοί στρατιώτες. Αμερικανοί επίσημοι υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις διενεργούνται από υποστηρικτές του Σάνταμ Χουσέϊν.

    [17] ΙΡΑΚ ΑΓΩΓΟΣ

    Στις φλόγες τυλίχθηκε αγωγός πετρελαίου στο βόρειο Ιράκ ύστερα από εκρήξεις βομβών. Σύμφωνα με απεσταλμένο του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, τουλάχιστον δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν στον αγωγό που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή πετρελαίου προς την Τουρκία σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα διϋλιστήρια, που βρίσκονται στον οδικό άξονα Μοσούλης - Βαγδάτης. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ενέργεια Ιρακινών με στόχο να εμποδίσουν τους Αμερικανούς να μεταφέρουν πετρέλαιο στην Τουρκία.

    [18] ΧΑΚ ΣΗΜΕΡΑ

    Μέσα σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σημείωσε μικρή αύξηση κατά 0,2% και έκλεισε στις 86.1 μονάδες Ο όγκος των συναλλαγών μόλις έφθασε στις 235 χιλιάδες λίρες.

    [19] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Η Ουάσιγκτον επαναλαμβάνει ότι στόχος της είναι η επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό στη βάση του σχεδίου Ανάν. Ο Τόμας Γουέστον στην Κύπρο.

    Προκλητικός ο Ερντογαν κατηγορεί την Ελλάδα ότι παρενοχλεί τα τουρκικά αεροσκάφη και ότι τηρεί αρνητική στάση στο Κυπριακό.

    Οι προτεραιότητες του Υπουργείου Συγκοινωνιών συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αναβαθμίζονται εμπορική ναυτιλία και πολιτική αεροπορία.

    [20] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που στα ορεινά δυνατό να φέρουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Θερμοκρασία: 35 βαθμοί στο εσωτερικό, 31 στα νότια παράλια, 28 στα δυτικά και 27 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 21 στα νότια παράλια και στους 16 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 13 June 2003 - 13:24:43 UTC