Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-06-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ
  • [02] ΠΑΠ ΕΘΝΙΚΟ
  • [03] ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
  • [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΠΑΝΤΛΕΡ
  • [05] ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [06] ΜΙΧΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ
  • [07] ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [08] ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΡΜΙΑ
  • [09] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΑΦΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται από τις εννέα και τριάντα το πρωί στην πρώτη του συνεδρία μετά τις εκλογές και υπό τη νέα του σύνθεση.

    Στη συνεδρία θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του τρόπου λειτουργίας του Εθνικού υπό τη νέα σύνθεση, οι εξελίξεις του Κυπριακού και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    Αναμένεται ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα ενημερώσει τα μέλη για τη σύνοδο της κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Γκέτεμποργκ και θα γίνει συζήτηση υπό το φως των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για την πορεία της διεύρυνσης.

    Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έχουν σχεδόν διπλασιασθεί, αφού εκτός των παλιών κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΚΙΣΟΣ και ΕΔΗ μετέχουν για πρώτη φορά ως πλήρη μέλη οι Νέοι Ορίζοντες, το ΑΔΗΚ και οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές.

    Λόγω του αυξημένου αριθμού των παρισταμένων, η συνεδρία πραγματοποιείται στο μεγάλο σαλόνι του Προεδρικού, αντί στο προεδρικό γραφείο στο οποίο συνεδρίαζε μέχρι τώρα.

    [02] ΠΑΠ ΕΘΝΙΚΟ

    Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ ανέφερε ότι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είναι ο τρόπος λειτουργίας του, ώστε να γίνει πιό αποτελεσματικό.

    Είπε, επίσης, ότι για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος Κληρίδης έχει ήδη κάποιες εισηγήσεις, τις οποίες θα θέσει στο Σώμα.

    [03] ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

    Στη συνεδρία, μετέχουν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού και εκ μέρους των οκτώ κομμάτων οι ακόλουθοι:

    Δημήτρης Χριστόφιας και Ανδρέας Χρίστου , του ΑΚΕΛ,

    Νίκος Αναστασιάδης και Παναγιώτης Δημητρίου, του Δησύ,

    Τάσσος Παπαδόπουλος και Νίκος Κλεάνθους, του Δήκο,

    Βάσος Λυσσαρίδης και Γιαννάκης Ομήρου, του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών,

    Νίκος Κουτσού και Χρίστος Κληρίδης, των Νέων Οριζόντων,

    Γιώργος Βασιλείου και Γιώργος Χριστοφίδης, των Εδή,

    Ντίνος Μιχαηλίδης και Εντουϊν Ιωσηφίδης, του Αδήκ, και

    Γιώργος Περδίκης και Εύη Θεοπέμπτου εκ μέρους των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

    Παρίστανται επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κατσουλίδης, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο Υφυπουργός Παρα τω Προέδρω Παντελής Κούρος και ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

    Ο Σπύρος Κυπριανού αποχώρησε από τη Συνεδρία, ύστερα από την ενημέρωση στην οποία προέβη ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα εκφράσει τις απόψεις του στην επόμενη συνεδρία του Εθνικού Συμουλίου.

    [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΠΑΝΤΛΕΡ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης, πριν από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είχε συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ.

    Μετά την συνάντηση, που κράτησε περίπου μια ώρα, δεν έγιναν δηλώσεις.

    [05] ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Αναπτύξεως κατήλθαν από σήμερα σε απεργία διαρκείας με αφορμή τη συμφωνία που συνήψε η Τράπεζα, με την Τράπεζα Πειραιώς.

    Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ Λοϊζος Χατζηκωστής δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το προσωπικό ζητεί άμεση κοινοποίηση της συμφωνίας και να ξεκαθαρίσει από το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο το θέμα του πέντε τοις εκατόν των μετοχών της Τράπεζας, που θα δοθούν στο προσωπικό.

    Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τράπεζας Ιωάννης Στρογγυλός δήλωσε ότι γίνεται επεξεργασία της συμφωνίας και ότι θα δοθούν όλες οι πληροφορίες στους εργαζομένους μετά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει στις είκοσι πέντε Ιουνίου.

    Ο κύριος Στρογγυλός ανέλαβε να διευθετήσει συνάντηση του ιδίου και της ηγεσίας της ΕΤΥΚ με τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση του όλου θέματος.

    [06] ΜΙΧΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ

    Ο Μιχάλης Παπαπέτρου χαρακτήρισε μυθεύματα δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα παραιτηθεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και θα διεκδικήσει την προεδρία των Ενωμένων Δημοκρατών.

    Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε ότι δεν υπήρξε ούτε σκέψη, ούτε οποιοσδήποτε προβληματισμός για τέτοιο ενδεχόμενο.

    Ανέφερε, επίσης, ότι θεωρεί αναγκαία και σημαντική την παρουσία του Γιώργου Βασιλείου στην προεδρία των ΕΔΗ και τόνισε ότι θα στηρίξει την επανεκλογή του στο επικείμενο συνέδριο του Κόμματος.

    [07] ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Το Εθνικό Κίνημα του οποίου ηγείται ο πρώην Βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών, κέρδισε τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ενώ αναμένεται να εξασφαλίσει και την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

    Με καταμετρημένο το σύνολο σχεδόν των ψηφοδελτίων, το Κόμμα του Συμεών συγκεντρώνει το σαράντα-τρία, κόμμα μηδέν πέντε τοις εκατόν και αν το ποσοστό αυτό διατηρηθεί μέχρι την τελική καταμέτρηση, το κόμμα θα εξασφαλίσει εκατόν είκοσι μία από τις διακόσιες σαράντα έδρες της βουλής έχοντας έτσι την απόλυτη πλειοψηφία.

    Η απερχόμενη Κυβερνητική κεντροδεξιά συμμαχία "Ενωμένες Δημοκρατικές Δυνάμεις" συγκεντρώνει το δεκαοκτώ, κόμμα εικοσιτέσσερα τοις εκατόν και το Σοσιαλιστικό κόμμα το δεκαεπτά, κόμμα τριάντα πέντε τοις εκατόν.

    [08] ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΡΜΙΑ

    Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος, με επιστολή που απέστειλε σε διεθνείς οργανισμούς, καταγγέλλει το ψευδοκράτος για τη νέα καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Ο Μητροπολίτης Παύλος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη σύληση και την καταστροφή του Ναού της Παναγίας στην κατεχόμενη Θέρμια και την μετατροπή του κατεστραμμένου από τα τουρκικά στρατεύματα κοιμητηρίου του, σε κέντρο διασκέδασης.

    Καλεί επίσης τους διεθνείς οργανισμούς να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία και τους ζητεί να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλισή τους.

    [09] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΑΦΟΣ

    Τέσσερις Πόντιοι συνελήφθησαν αργά χθες στην Πάφο, ύστερα από επεισόδια έξω από καμπαρέ και συμπλοκές με άλλα άτομα, καθώς και επίθεση εναντίον αστυνομικών.

    Τα επεισόδια άρχισαν λίγο πριν από τις έντεκα το βράδυ και σε αυτά ενεπλάκησαν πενήντα περίπου ομογενείς.

    Ανδρες του ΟΠΕ και της Αμεσης Δράσης δέχθηκαν επίθεση από τέσσερα άτομα, όταν ζήτησαν τα στοιχεία ενός ατόμου, που είχε καταγγελθεί ότι έσπασε τον ανεμοθώρακα αυτοκινήτου.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με μέτριους θαλάσσιους ανέμους τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τοπικά στα παράλια δυνατό να σχηματισθεί ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους είκοσι-ένα βαθμούς στο εσωτερικό, στους είκοσι στα παράλια και στους δεκαεπτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος με μέτριους θαλάσσιους ανέμους τριών έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους τριάντα-τέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριάντα στα παράλια και στους είκοσι-πέντε στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 18 June 2001 - 13:22:25 UTC