Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-04-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΡΕΣΕΡ ΟΛΑ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΑΚ
  • [03] ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [04] ΜΕΣΑΝΑΤ0ΛΙΚΑ
  • [05] ΡΩΣΣΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  • [06] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
  • [07] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [08] ΕΚΡΗΞΗ ΝΕΟ
  • [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΓΙΑΝΑΠΑ
  • [10] ΤΖΟΚΕΡ ΚΕΡΔΗ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΡΕΣΕΡ ΟΛΑ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι η στρατηγική στον τομέα της εσωτερικής διακυβέρνησης υλοποιεί το όραμα για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το οποίο, είπε, όταν πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο επίτευγμα μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Αναφέρθηκε επίσης σε τρεις πυλώνες, που καθορίζουν την εσωτερική διακυβέρνηση, που είναι, η νομοθετική θεσμική προσαρμογή για υιοθέτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, ο εκσυγχρονισμός των θεσμών της κοινωνίας και της οικονομίας, και η δημιουργία αξιόπιστης άμυνας που θα επενεργεί αποτρεπτικά σε περαιτέρω επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας και θα συμβάλει στην ενίσχυση των διπλωματικών δυνατοτήτων μας για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

    Σε εναρκτήρια δήλωση στην ψεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε για την εσωτερική διακυβέρνηση, ο πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η ενταξιακή πορεία ενεργεί ως καταλύτης στον εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΑΚ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο θεσμό του χρηματιστηρίου.

    Σε ερώτηση αν υπάρχουν θεραπείες, απάντησε θετικά και πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει πρώτα να κατανοήσει τι είναι χρηματιστήριο.

    Υπήρχε, πρόσθεσε, μία εσφαλμένη εντύπωση ότι κερδίζεις πάντα.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι μεταξύ των μέτρων θεραπείας είναι το σταθεροποιητικό ταμείο, η ενδυνάμωση των θεσμών και η ενδυνάμωση των λειτουργιών με νομοθετικές πράξεις.

    [03] ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Η Τουρκία καταφεύγει και σε εσωτερικό δανεισμό για να αντιμετωπίσει την οικονομική της κρίση.

    Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι μέσα στο Μάϊο θα εκδώσει ομόλογα ύψους σχεδόν πέντε τρισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών.

    Η αντιμετώπιση του τεράστιου εσωτερικού χρέους της Τουρκίας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του δανείου ύψους δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων που συμφώνησαν να χορηγήσουν στην Αγκυρα ο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα.

    [04] ΜΕΣΑΝΑΤ0ΛΙΚΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες αρχίζει σήμερα τετραήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες ύστερα από τις αναποτελεσματικές συνομιλίες που είχε με την Αίγυπτο και την Ιορδανία σε κοινό σχέδιό τους για τερματισμό της αιματοχυσίας μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων.

    Ο κύριος Πέρες αρχίζει την επίσκεψή του με συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογο του Κόλιν Πάουελ και τον Πρόεδρο Μπους.

    [05] ΡΩΣΣΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    Το διαστημόπλοιο Σογιούζ, στο οποίο επιβαίνει ο πρώτος τουρίστας του διαστήματος, ο αμερικανός Ντένις Τίτο, συνδέθηκε επιτυχώς με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα περάσει τις διακοπές του για τις επόμενες τέσσερις ημέρες περιφερόμενος γύρω από τη γη.

    Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ρωσικό κέντρο ελέγχου διαστημικών πτήσεων.

    Ο εξηντάχρονος αμερικανός εκατομμυριούχος πλήρωσε το ποσόν των είκοσι εκατομμυρίων δολαρίων στη Μόσχα για να επιβιβασθεί στο Σογιούζ.

    Στο μεταξύ, στη Μόσχα ανακοινώθηκε ότι γίνονται ήδη διαπραγματεύσεις με μελλοντικούς υποψηφίους τουρίστες στο διάστημα με πτήσεις με το Σογιούζ.

    [06] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

    Ζεύγος από την Κρήτου Μαρόττου, ο Γιώργος και η Στέλλα Νεοκλέους, τραυματίστηκαν αργά χθές βράδυ όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων στον Σταυρό της Ψώκας.

    Το δυστύχημα συνέβη όταν ο Γιώργιος Νεοκλέους 55 χρονών, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, ενώ κατευθύνονταν από το Σταυρό της Ψώκας προς την τοποθεσία Σταυρός των Κρατημάτων, μέσα στο δάσος Πάφου.

    Από τη πτώση, η σύζυγός του Στέλλα, 53 ετών, η οποία δεν έφερε ζώνη ασφαλείας τραυματίστηκε σοβαρά ενώ ο οδηγός που έφερε ζώνη ελαφρότερα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία.

    [07] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Εικοσιπέντε λαθρομετανάστες ιρακινής καταγωγής εντόπισε χθες το απόγευμα η αστυνομία Αμμοχώστου, νοτίως του Κάβο Γκρέκο.

    Οι λαθρομετανάστες, επέβαιναν σε μικρό σκάφος, που έφερε λιβανική σημαία.

    Ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Θεόδωρος Στυλιανού ανέφερε ότι το σκάφος ανακόπηκε και συνοδεύθηκε από άκατο της αστυνομίας για να επιστρέψει στο Λίβανο.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Στυλιανού ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες λαμβάνονται πολλές πληροφορίες για αναχώρηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία, τον Λίβανο καί τη Συρία.

    Στο μεταξύ, προχθές το πρωί, άλλοι πέντε ιρακινοί λαθρομετανάστες, κουρδικής καταγωγής, εντοπίστηκαν από την αστυνομία στη περιοχή Δεκέλειας. Πρόκειται για ένα άνδρα, δύο γυναίκες και δύο παιδιά.

    [08] ΕΚΡΗΞΗ ΝΕΟ

    Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε γύρω στις πέντε το πρωϊ κάτω από το αυτοκίνητο του Νίκου Λάρκου, διαχειριστή υπεράκτιων εταιρειών, που ήταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας Εφεσος Κορτ στην οδό Ερμοκλέους, στην Ακρόπολη.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο του Λάρκου, καθώς και σε δύο άλλα που ήταν σταθμευμένα δίπλα.

    Από εξετάσεις που έγιναν διεφάνη ότι η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου υδροσωλήνα, ο οποίος περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος που είχε πυροδοτηθεί με βεγγαλικό.

    [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΓΙΑΝΑΠΑ

    Πυρκαγιά που ξέσπασε στη μία μετά τα μεσάνυκτα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κατάστημα ενοικιάσεως μοτοσικλετών, σε μηχανουργείο και σε μπυραρία στην Αγία Νάπα.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστημα ενοικιάσεως μοτοσικλετών Γιάννης Ρένταλ, ιδιοκτησία του Γιάννη Σωκράτους από τη Λευκωσία, επεκτάθηκε στο μηχανουργείο του Σάββα Ιωάννου από τη Σιά, στη μπυραρία του Γιαννάκη Σενέκη και σε αυτοκίνητο που ανήκει στον Ανδρέα Παναγιώτου από το Λιοπέτρι.

    [10] ΤΖΟΚΕΡ ΚΕΡΔΗ

    Οι αριθμοί που κληρώθηκαν ψες στον Τζόκερ είναι:

    7, 18, 23, 35 και 39.

    Τζόκερ, ο αριθμός 16.

    Βρέθηκε ένας πρώτος τυχερός στην Ελλάδα που κερδίζει τετρακόσιες χιλιάδες λίρες.

    Ο αριθμός που κληρώθηκε στο ΠΡΟΤΟ είναι :

    79- 45- 316.

    Βρέθηκε ένας τυχερός στην Ελλάδα που κερδίζει εκατόν χιλιάδες λίρες.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα κατά διαστήματα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και θα πέσουν μερικές τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ως ανατολικοί ισχυροί, πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης.

    Και απόψε θα πέσουν τοπικές βροχές και λίγη σκόνη θα επηρεάζει την ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους δώδεκα στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο θα πέσουν και πάλι τοπικές βροχές, οι οποίες σε μερικές περιοχές δυνατόν να είναι ραγδαίες και να συνοδεύονται από βροντές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 30 April 2001 - 9:39:51 UTC