Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-04-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΚ
  • [02] ΤΣΑΚΟΥΡΜΑ ΚΗΔΕΙΑ
  • [03] ΤΣΙΑΚΟΥΡΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ
  • [04] ΕΔΕΚ ΤΣΙΑΚΟΥΡΜΑΣ
  • [05] ΒΕΝΤΡΙΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΑΝΕΙΟ
  • [07] ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΡΩΣΙΑ
  • [08] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΣ
  • [09] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑ
  • [10] ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΤΕΛΟΣ
  • [11] ΚΟΠ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001

  • [01] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΚ

    Ο Ελληνας εμπειρογνώμονας για το Χρηματιστήριο κύριος Τσιπανούλης κατέθεσε τη μελέτη του για την αναδόμηση της Κυπριακής κεφαλαιαγοράς.

    Στην έκθεση του ο κύριος Τσιμπανούλης προτείνει τρία κομβικά σημεία τα οποία όπως είπε πρέπει να ληφθούν:

    ΠΡΩΤΟ: Η θέσπιση νομικού πλαισίου που θα απαγορεύει την άτυπη και από μη εποπτευόμενους φορείς παροχή επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο.

    ΔΕΥΤΕΡΟ: Η θέσπιση πλαισίου για την ευθύνη των αναδόχων ως προς την ακρίβεια του ενημερωτικού δελτίου για τις υποχρεώσεις των εισηγημένων εταιρειών και την εταιρική διακυβέρνηση και

    ΤΡΙΤΟ: Η ανάγκη περιορισμού σε ανεκτά πλαίσιο του συστημικού κινδύνου στο πλαίσιο εκκαθάρισης των χρηματιστηριακών συναλλαγών δηλαδή ιδίως με την εφαρμογή της αρχής για μη εξασφάλιση τίτλων χωρίς την καταβολή χρημάτων

    Η έκθεση ανέρχεται στις 750 σελίδες.

    [02] ΤΣΑΚΟΥΡΜΑ ΚΗΔΕΙΑ

    Τελείται νωρίς το απόγευμα η κηδεία της Ελένης Τσακούρμα, μητέρας του Πανίκου Τσακούρμα, ο οποίος αφέθηκε χθες ελεύθερος ύστερα από παράνομη κράτηση πέντε σχεδόν μηνών από τον Αττίλα.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις δύο και τριάντα μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Λάρνακα.

    Η Ελένη Τσιακούρμα, ογδόντα χρόνων, εκτοπισμένη από τα Πυργά Αμμοχώστου, άφησε την τελευταία της πνοή χθες με τον καϋμό να δει τον γιό της.

    [03] ΤΣΙΑΚΟΥΡΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ

    Στο μεταξύ, ακόμα και οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του ψευδοκράτους για ανάμιξη του Πανίκου Τσιακούρμα στην υπόθεση κατοχής ναρκωτικών για την οποία ταλαιπωρήθηκε για τέσσερις και πλέον μήνες στα μπουντρούμια των κατοχικών φυλακών.

    Ιδιαίτερα η εφημερίδα Γενί Ντογού αναφερόμενη στην απόφαση του ψευδοδικαστηρίου, γράφει ότι το λεγόμενο Κακουργιοδικείο βρήκε τον Τσιακούρμα ένοχο αλλά παραθέτει τη λέξη ένοχος μέσα σε εισαγωγικά αμφισβητώντας έτσι τους ισχυρισμούς της ψευδοαστυνομίας.

    [04] ΕΔΕΚ ΤΣΙΑΚΟΥΡΜΑΣ

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών εκφράζει με ανακοίνωση του ανακούφιση για τον τερματισμό της ομηρίας του Πανίκου Τσιακούρμα από το καθεστώς Ντενκτάς, όπως επίσης και θλίψη για το θάνατο της μητέρας του.

    Με την ανακοίνωση καλείται η Κυβέρνηση να θέσει προς τη Βρεττανική Κυβέρνηση το θέμα των δικών της ευθυνών στην υπόθεση και παράλληλα να καταγγείλει την Τουρκία για όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα προς όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα.

    [05] ΒΕΝΤΡΙΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Υμπέρ Βεντρίν ο οποίος έφθασε χθες βράδυ στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο Κληρίδη και αργότερα με τον ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών είναι το κυπριακό, η πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οι διμερείς σχέσεις.

    Ο κύριος Κασουλίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη Βεντρίν, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας από την ανεξαρτησία της Κύπρου, και πραγματοποιείται σε μιά στιγμή που η Γαλλία θα έχει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΑΝΕΙΟ

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισαν να παραχωρήσουν στην Τουρκία δάνειο δέκα δισεκατομμυρίων δολλαρίων ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα.

    Την απόφαση ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς από την Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες για την παραχώρηση του δανείου θα ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες.

    [07] ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΡΩΣΙΑ

    Συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει σήμερα στη Μόσχα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μπουμπάρακ στο επίκεντρο των οποίων θα είναι το μεσανατολικό.

    Ο κύριος Μουμπάρακ πήγε στη ρωσική πρωτεύουσα στο πλαίσιο διεθνούς περιοδείας του, με στόχο την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ρωσίας, στις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

    Ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του και το θέμα της άρσης του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο Ιρακ.

    [08] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΣ

    Στο μεταξύ άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο τριανταεπτάχρονος Παλαιστίνιος κατευθυνόταν προς φυλάκιο, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του.

    [09] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

    Πραγματοποιήθηκε χθές η πρώτη δρομολογημένη πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών στη Βαρσοβία πρωτεύουσα της Πολωνίας.

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Συγκοινωνιών, ο πρόεδρος της εταιρείας και ο επίτιμος πρόξενος της Πολωνίας στην Κύπρο.

    Την Κυπριακή αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαρσοβίας αξιωματούχοι της Πολωνικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Μεταφορών.

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα πραγματοποιούν δύο πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Πολωνία, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

    [10] ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΤΕΛΟΣ

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια πενήντα- ενός επιβατών αεροσκάφους της Αιθιοπίας που τέθηκε χθες βράδυ υπό τον έλεγχο δώδεκα ενόπλων φοιτητών από την χώρα αυτή.

    Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια εσωτερικής πτήσης στρατιωτικού αεροσκάφους το οποίο μετέφερε στρατιωτικούς και μέλη των οικογενειών τους απο την πόλη Μπαχίρ στην Αδίς Αμπέμπα πρωτεύουσα της Αιθιοποίας.

    Οι αεροπειρατές ανάγκασαν το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ στο γειτονικό Σουδάν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία.

    Υστερα απο ολονύκτιες διαβουλεύσεις με τις αρχές του Σουδάν και την ανάμειξη του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, οι αεροπειρατές άφησαν την αυγή ελεύθερους και τους τελευταίους σαράντα επιβάτες που κρατούσαν ομήρους και παραδόθηκαν.

    [11] ΚΟΠ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Η Δικαστική Επιτροπή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ανέβαλε και πάλι την λήψη απόφασης σε σχέση με την ένσταση της Νέας Σαλαμίνας για αντικανονική συμμετοχή του τερματοφύλακα του Αποέλ Κούμα, στον μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα.

    Ο πρόεδρός της δήλωσε ότι η Επιτροπή χρειάζεται άλλη μια βδομάδα για να αναλύσει όλα τα στοιχεία που έχει ενώπιόν της.

    Εξ άλλου, η Δικαστική Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο χιλίων λιρών στην Ομόνοια για ρίψη αντικειμένων εναντίον του διαιτητή του αγώνα με τον Απόλλωνα για το Κύπελλο Κύπρου, και πρόστιμο επτακοσίων λιρών στο Αποέλ για σοβαρά επεισόδια των οπαδών του στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα επίσης για το Κύπελλο Κύπρου.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα θα σχηματίζονται αραιές νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.

    Και απόψε θα σχηματίζονται αραιές νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα ενώ σε μερικές περιοχές θα σημειωθεί καταχνιά.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις βόρειες και τις ανατολικές περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκατέσσερις στα παράλια και στους εννέα στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 27 April 2001 - 14:26:17 UTC