Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-02-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TΡΙΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000
  • [01] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
  • [02] ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [03] ΕΚΠΡΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ
  • [04] ΑΛΒΑΡΟ ΚΥΠΡΟΣ
  • [05] ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [06] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ
  • [07] ΟΜΗΡΟΥ ΚΙΣΟ
  • [08] ΣΟΣΙΑΛ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ
  • [09] ΧΑΚ ΚΑΤΩ
  • [10] ΦΠΑ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    Ποινή φυλάκισης εξήμισυ χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, στην Ιρανή Χανταβάντ Καϊβαντόκτ, πενήντα-επτά ετών, για κατοχή και μεταφορά ηρωίνης.

    Η Ιρανή συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, καθ' οδόν προς το Τορόντο, με σχεδόν δύο κιλά ηρωίνης στην κατοχή της.

    Παραδέχθηκε ότι πήρε εντολές από δύο άτομα Αραβικής καταγωγής για να έλθει στην Κύπρο και να μεταφέρει για λογαριασμό τους ναρκωτικά πίσω στο Τορόντο.

    Στην επιβολή της ποινής λήφθηκε υπόψην η προθυμία της κατηγορουμένης να συνεργαστεί με την αστυνομία, δίδοντας πληροφορίες για το πως μεταφέρονται τα ναρκωτικά από το Ιράν στην Κύπρο.

    Ηταν αυτή που για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι τα ναρκωτικά μεταφέρονται μέσα σε χαλιά.

    [02] ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Για πρώτη φορά από το 1974 ο αριθμός των εγκλωβισμένων αυξάνεται.

    Ο εγκλωβισμένος Ανδρέας Αχιλλέως και η εκτοπισθείσα σύζυγός του Γιωργούλα, πήγαν σήμερα στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο όπου θα εγκατασταθούν.

    Η Γιωργούλα είναι η πρώτη μη εγκλωβισμένη στην οποία το κατοχικό καθεστώς επιτρέπει να εγκατασταθεί στα κατεχόμενα.

    Ο Ανδρέας, είκοσι- τεσσάρων ετών και η Γιωργούλα δεκαεννέα, τέλεσαν τους γάμους τους πριν από δέκα ημέρες στο Καλό Χωριό Λάρνακας και εξέφρασαν την επιθυμία να κατοικήσουν στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

    Το αίτημά τους υπεβλήθη στις κατοχικές αρχές μέσω των Ηνωμένων Εθνών και έγινε χθες αποδεκτό.

    Το νεαρό ζευγάρι σύντομα θα αποκτήσει το πρώτο του παιδί και επιθυμία του είναι να κτίσει το δικό του σπίτι στο κατεχόμενο χωριό.

    [03] ΕΚΠΡΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ

    Η κυβέρνηση δεν έχει βολιδοσκοπηθεί, ούτε γνωρίζει ποια θέματα θα εγείρουν οι αξιωματούχοι που θα επισκεφθούν την Κύπρο στο διάστημα που μεσολαβεί έως τον τρίτο γύρο των συνομιλιών.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν τον Βρετανό απεσταλμένο Σερ Ντέηβιντ Χάνεη να εγείρει θέμα ενισχυμένων εξουσιών των περιφερειών στο πλαίσιο της συζήτησης της συνταγματικής πτυχής είπε ότι ανάλογα με το θέμα που θα εγείρει ο κύριος Χάνεη και πως θα το εγείρει, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει και να θέσει τις γνωστές πάγιες θέσεις της στο πλαίσιο των συναντήσεων και όχι με δημόσια διαπραγμάτευση

    [04] ΑΛΒΑΡΟ ΚΥΠΡΟΣ

    Φθάνει την ερχόμενη Τρίτη στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβάρο Ντε Σότο, για σχετικά μακρά παραμονή γνωριμίας και επαφών.

    Ο Περουβιανός διπλωμάτης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη και θα έχει συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Τον περισσότερο χρόνο του θα τον αναλώσει σε ενημερωτικές επισκέψεις στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός για να δει την κατάσταση επί τόπου.

    [05] ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Επαφές για καλύτερο συντονισμό μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών διεξάγει ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Κυριάκος Ροσουσάκης.

    Ο Ελληνας πρεσβευτής συναντήθηκε το πρωϊ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Νωρίτερα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

    Αυτήν την ώρα ο κύριος Ροδουσάκης συναντάται με την ηγεσία του ΔΗΚΟ.

    [06] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ

    Ο εκ των συντονιστών του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Κύπρος Χρυστοστομίδης δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε να επουλωθούν οι πληγές, όπως είπε, που ανοίχθηκαν στο συνέδριο και να βρεθεί συναινετική λύση έτσι ώστε το κίνημα να μπορέσει να ξεφύγει από τις όποιες αρνητικές εικόνες που έχουν δημιουργηθεί.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης μιλούσε το απόγευμα στην εκπομπή του ΡΙΚ '' Από Μέρα σε Μέρα ''.

    [07] ΟΜΗΡΟΥ ΚΙΣΟ

    Ο εκ των συντονιστών του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε όλους να δώσουν δείγματα γραφής ότι μπορούν να λειτουργήσουν ομαδικά και ότι δεν αποτελούν μια παράφωνη, όπως είπε, ορχήστρα.

    Σε σημερινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κύριος Ομήρου είπε ότι όλοι έχουν χρέος να διαφυλάξουν τον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος Βάσο Λυσσαρίδη, ως αγωνιστικό σύμβολο και πόλο ενότητας του χώρου

    [08] ΣΟΣΙΑΛ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ

    Στο μεταξύ συνεχίστηκε και σήμερα ο προβληματισμός και η αντιπαράθεση μεταξύ κορυφαίων στελεχών της ΕΔΕΚ σχετικά με το νεοσύστατο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο Ανδρέας Φρυδάς κατηγόρησε και πάλι στελέχη της ΕΔΕΚ ότι παγίδευσαν, παραπλάνησαν και αποπροσανατόλισαν τον Βάσο Λυσσαρίδη.

    Επικρίσεις διατύπωσε και εναντίον του Βάσου Λυσσαρίδη, λέγοντας ότι σιώπησε επιλεκτικά και έπαιξε το παιχνίδι των ψευδοπριγκήπων της ΕΔΕΚ.

    Τις κατηγορίες Φρυδά απέρριψε ο Μαρίνος Σιζόπουλος λέγοντας ότι ήταν από τα άτομα που ευεργετήθηκαν από την ΕΔΕΚ.

    Ο κύριος Σιζόπουλος άφησε να νοηθεί ότι η πικρία του κυρίου Φρυδά οφείλεται στο γεγονός ότι έχασε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και μίλησε για άτομα που ευεργετήθηκαν από την ΕΔΕΚ.

    Ο βουλευτής Δώρος Θεοδώρου εξέφρασε την άποψη ότι η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί θα ξεφουσκώσει και το Κίνημα θα προχωρήσει.

    [09] ΧΑΚ ΚΑΤΩ

    Νέα υποχώρηση, περίπου δυόμισι τοις εκατόν, σημείωσε σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

    Ο Δείκτης έκλεισε στις εξακόσιες-τέσσερις κόμμα εβδομήντα- μία μονάδες σε σύγκριση με εξακόσιες δεκαεπτά χθες.

    Μειωμένος κατά ένα εκατομμύριο λίρες σε σύγκριση με χθες ήταν και ο Όγκος Συναλλαγών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα δεκαοκτώμισυ εκατομμύρια.

    Όλοι οι επιμέρους δείκτες σημείωσαν πτώση.

    [10] ΦΠΑ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Διεργασίες μεταξύ των κομμάτων και της κυβέρνησης βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με το φορολογικό πακέτο και ειδικές πτυχές του θέματος όπως ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το θέμα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου του Κόμματός του με την κυβέρνηση.

    Δήλωσε επίσης ότι οι προτάσεις του ΔΗΣΥ επικεντρώνονται στον κοινωνικό ρόλο του κράτους και αφορούν ειδικά τους συνταξιούχους και άλλες χαμηλά εισοδηματικές τάξεις, καθώς και κοινωνικούς τομείς, όπως η στέγαση.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και χιόνια στο Τρόοδος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις και ενδεχόμενο λίγων τοπικών βροχών. Σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν από τα δυτικά και θα πέσουν τοπικές βροχές, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι τριών και τοπικά τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει έως ταραγμένη στα προσήνεμα παράλια.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους επτά στα ανατολικά παράλια και στους εννέα στα νότια και δυτικά. Στις ψηλότερες ορεινές περιοχές θα πέσει στον ένα βαθμό.

    Αύριο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων έως πέντε μποφόρ, η θάλασσα ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους πέντε στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Η θερμοκρασία σήμερα.

    Λευκωσία 18 με 4

    Λεμεσός 17 με 10

    Λάρνακα 19 με 6

    Πάφος 18 με 10 και

    Πρόδρομος 5 με ένα.

    Το ύψος των χιονιών είναι 40 εκατοστόμετρα στην κορυφή του Ολύμπου και 35 στην πλατεία Τροόδους.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 22 February 2000 - 15:11:25 UTC