Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-02-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000
  • [01] ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΙΣΟ
  • [02] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [03] ΣΟΣΙΑΛ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
  • [04] ΠΑΡΒΑΝΟΦ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [05] ΣΛΟΒΕΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑ
  • [06] ΕΤΖΙΕΒΙΤ
  • [07] ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΠΑΤΗ
  • [08] ΧΑΚ ΣΗΜΕΡΑ
  • [09] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΙΣΟ

    Ο Βάσος Λυσσαρίδης είχε αναφέρει στους στενούς συνεργάτες του ότι θα αποχωρούσε από το νέο Κίνημα την επομένη των βουλευτικών εκλογών. Αυτό αποκάλυψε ο βουλευτής Τάκης Χατζηδημητρίου σε δηλώσεις στο ΡΙΚ.

    Ο κύριος Χατζηδημητρίου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κύριος Λυσσαρίδης θα προσπαθήσει σήμερα να επουλώσει τα τραύματα που ανοίχθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών και ιδιαίτερα να ανασκευάσει τους χαρακτηρισμούς εναντίον νεαρότερων μελών και στελεχών του Κινήματος.

    Ο κύριος Χατζηδημητρίου παρατήρησε ότι ο κύριος Λυσαρίδης σε στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης υπερέβη κάποια όρια. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι και οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τις ανθρώπινές τους στιγμές.

    [02] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Ο Βάσος Λυσσαρίδης θα είναι ο Πρόεδρος του νέου Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, χωρίς χρονικό περιορισμό, αλλά με δέσμευση του ιδίου να παραδώσει τη σκυτάλη το συντομότερο δυνατόν.

    Την απόφαση πήρε το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος που έληξε χθες βράδυ.

    Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, και ύστερα από οξύτατη συζήτηση, με αποκορύφωμα την ομιλία του Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος κατηγόρησε για μικρότητα στελέχη της ΕΔΕΚ που του είχαν ζητήσει να καθορίσει το χρόνο αποχώρησής του από την ηγετική του θέση.

    Ο κύριος Λυσσαρίδης διερωτήθηκε ποιά είναι τα ελατήρια αυτών που του ζήτησαν να δώσει ημερομηνία αποχώρησης και τι επέβαλλε την άμεση τοποθέτησή του, αφού οι δηλώσεις που ο ίδιος είχε κάνει την προηγούμενη μέρα, ήταν αρκετά ενδεικτικές των προθέσεών του.

    [03] ΣΟΣΙΑΛ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    Δύο από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΔΕΚ με ανακοινώσεις τους εκφράζουν την αντίθεσή τους σε όσα διαδραματίστηκαν στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών.

    Ο Ανδρέας Σισμάνης, μέλος της Γενικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, με ανακοίνωσή του, υποβάλλει την παραίτησή του από το νεοσύστατο κίνημα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα όσα απαράδεκτα, όπως τονίζει, έλαβαν χώρα στο συνέδριο.

    Ο Ανδρέας Φρυδάς, πρώην Γενικός Γραμματέας της Αγροτικής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, σε ανακοίνωσή του εκφράζει την θλίψη του γιατί μεθοδεύτηκε το κατάντημα της ΕΔΕΚ με τα όσα διαδραματίστηκαν.

    Κάποιοι επιτήδειοι, παρατηρεί, κατεδάφισαν ένα ναό ιδεολογίας, αγώνων, οραμάτων και προοπτικών για να κατασκευάσουν ένα συνοικιακό περίπτερο αλλοπρόσαλλων ιδεών.

    [04] ΠΑΡΒΑΝΟΦ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκεόργκι Παρβάνοφ.

    Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    Ο Βούλγαρος πολιτικός, που βρίσκεται στην Κύπρο με πρόσκληση του ΑΚΕΛ, θα έχει αργότερα σήμερα συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσο Λυσσαρίδη και το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια.

    [05] ΣΛΟΒΕΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑ

    Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής της Σλοβενίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γιέλκο Κατσίν έγινε το πρωί δεκτή από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Αναστασιάδη.

    Κατά τη συνάντηση ο κύριος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους Σλοβένους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο κοινοβουλίων στο πλαίσιο της πορείας των δυο χωρών για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η αντιπροσωπεία θα έχει σήμερα συνάντηση με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργο Βασιλείου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη και το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγίου Δομετίου.

    [06] ΕΤΖΙΕΒΙΤ

    Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ δήλωσε προκλητικά ότι, όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους παραδέχονται την ύπαρξη δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο, άσχετα εάν δεν το δημοσιοποιούν.

    Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι το κυπριακό θα επιλυθεί αν δεν υπάρξει έξωθεν ανάμιξη.

    Σε δηλώσεις σε Τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ο Μπουλέντ Ετζεβίτ αναφέρθηκε και στα λεγόμενα εμπάργκο που, όπως ισχυρίζεται, εφαρμόζονται κατά των Τουρκοκυπρίων και είπε ότι άσχετα με αυτά, το ψευδοκράτος συνεχίζει την πρόοδο και ανεξαρτησία του.

    [07] ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΠΑΤΗ

    Κατηγορίες για δωροληψία και συνωμοσία για εξαπάτηση του κράτους αντιμετωπίζει ο ομογενής ομοσπονδιακός Εργατικός βουλευτής Ανδρέας Θεοφάνους.

    Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ανδρέας Θεοφάνους, κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από αλλοδαπούς, για να τους βοηθά σε μεταναστευτικές υποθέσεις τους, κυρίως για εξασφάλιση άδειας παραμονής στην Αυστραλία.

    Ο Βουλευτής αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο συνήγορός διερωτήθηκε αν η Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος έστησε παράνομη παγίδα σε βάρος του πελάτη του.

    Υποστήριξε επίσης ότι η Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος της Μελβούρνης χρησιμοποίησε ως πληροφοριοδότη της έναν καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών, για να παγιδεύσει τον κύριο Θεοφάνους.

    [08] ΧΑΚ ΣΗΜΕΡΑ

    Πτώση εικοσιτεσσάρων περίπου μονάδων στο γενικό δείκτη τιμών σημειώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση.

    Ο δείκτης έκλεισε στις εξιακόσιες δεκαεπτά μονάδες σε σύγκριση με εξιακόσιες σαράντα-μία στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

    Πτώση σημειώθηκε και στον όγκο συναλλαγών ο οποίος διαμορφώθηκε στα δεκαεννιάμισυ περίπου εκατομμύρια σε σχέση με τριάντα εκατομμύρια στην περασμένη συνεδρία.

    Πτώση παρατηρήθηκε σε όλους τους επιμέρους δείκτες με εξαίρεση τους δείκτες των ασφαλιστικών οργανισμών.

    [09] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ

    Αισιοδοξία προκάλεσε διεθνώς ο συμβιβασμός στον οποίο κατέληξαν χώρες μέλη της Οργάνωσης πετρελαιοπαραγωγών χωρών, Οπέκ, που αναγνώρισαν την ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου, ώστε να σταθεροποιηθεί η παγκόσμια αγορά.

    Πηγές στο Ντουμπάϊ δήλωσαν χθες στο πρακτορείο Ρώϋτερ ότι εκείνο που συζητείται από τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες είναι το ύψος της επιπλέον ποσότητας πετρελαίου που θα διοχετεύσουν στην αγορά, καθώς και ο χρόνος διάθεσής της.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα στα προσήνεμα παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις και ενδεχόμενο λίγων τοπικών βροχών. Αργότερα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν από τα δυτικά και θα πέσουν τοπικές βροχές, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι δυτικοί μέτριοι τριών και τοπικά τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει μέχρι ταραγμένη στα προσήνεμα παράλια.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους επτά στα ανατολικά παράλια, στους εννέα στα νότια και δυτικά και στο μηδέν στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με βροχές και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

    Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 40 εκατοστόμετρα και στην πλατεία Τροόδους 35.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 21 February 2000 - 16:19:25 UTC