Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-11-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 NOΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΣΠΥΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
  • [02] ΣΠΥΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
  • [03] ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • [04] ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
  • [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [06] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑ
  • [07] ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΕΚ
  • [08] ΔΗΚΟ ΣΟΣΙΑΛ
  • [09] ΧΑΚ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΣΠΥΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

    Ησυχη νύκτα πέρασε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στην οποία εισήχθη χθες βράδυ με εμπύρετη οξεία λοιμώδη έξαρση ασθματικής βρογχίτιδας.

    Ο θεράπων ιατρός του κυρίου Κυπριανού Κώστας Ζαμπάρτας δήλωσε στο ΡΙΚ ότι παρά το γεγονός ότι ο κύριος Κυπριανού πέρασε ήσυχη νύκτα, χρειάζεται ακόμα ενδο-νοσοκομειακή περίθαλψη για μια περίπου εβδομάδα.

    Εξ άλλου σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κύριος Ζαμπάρτας επεσήμανε ότι ο κύριος Κυπριανού έχει ιστορικό χρόνιας πνευμονιοπάθειας.

    Ο επί του τύπου εκπρόσωπος του Δήκο Ανδρέας Κωνσταντίνου είπε ότι σήμερα το πρωϊ ο κύριος Κυπριανού διάβασε τις εφημερίδες και γενικά βρίσκεται σε πλήρη επαφή με τα γεγονότα.

    Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο κύριος Κυπριανού νιώθει καλά, είναι ευδιάθετος και εκφράζει τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για την κατάσταση της υγείας του.

    Στο μεταξύ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του κυρίου Κυπριανού στο Ισραήλ.

    [02] ΣΠΥΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

    Με τον κύριο Κυπριανού μίλησαν το πρωί τηλεφωνικώς από την Αθήνα , ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Εξάλλου ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, μόλις έμαθε για το συμβάν, επικοινώνησε με τον γιατρό του κυρίου Κυπριανού Κώστα Ζαμπάρτα και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του.

    Τον κύριο Κυπριανού επισκέφθηκαν το πρωί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Εδέκ Βάσος Λυσσαρίδης,ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους,ο πρώτος αντιπρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Χριστοφίδης και ο πρόεδρος του ΚΕΑ Αντώνης Πασχαλίδης.

    [03] ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο κύριος Κυπριανού, λίγο προτού εισαχθεί στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο συνεχάρη για την αξιοπρεπή και πατριωτική του στάση στην ομιλία του κατά το δείπνο που παρέθεσε στον αμερικανό πρόεδρο.

    Αυτό ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν.

    Ο Σπύρος Κυπριανού, είπε ο κύριος Κάρογιαν, τόνισε στον έλληνα πρόεδρο ότι η πατριωτική του στάση είναι γεγονός που χαρακτηρίζει τους αληθινούς ηγέτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    [04] ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

    Η αναβληθείσα επίσκεψη του Σπύρου Κυπριανού στο Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί σε κατοπινό στάδιο, μόλις ο πρόεδρος της Βουλής αναρρώσει πλήρως.

    Αυτό δήλωσε ο πρέσβυς του Ισραήλ στην Κύπρο Σέμι Τζουρ ο οποίος επισκέφθηκε τον κύριο Κυπριανού το πρωί.

    Η επίσκεψη, είπε ο κύριος Τζουρ, αναβλήθηκε παρ'όλες τις προσπάθειες του κύριου Κυπριανού να πείσει το ιατρικό προσωπικό ότι είναι καλά και μπορεί να ταξιδέψει.

    [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

    Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η σημερινή συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη,στην Αθήνα.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι οι εξελίξεις του Κυπριακού ενόψει της έναρξης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Νέα Υόρκη,στις τρεις Δεκεμβριου,καθώς και η στάση που θα τηρήσει η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι έναντι της υποψηφιότητας της Τουρκίας.

    Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συνομιλίες του με τον προεδρο Κλίντον στην Αθήνα και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζιεβίτ στην Κωνσταντινούπολη.

    Η συνάντηση αρχίζει σε λίγο και στη συνέχεια Κληρίδης και Σημίτης θα προβούν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης,ο οποιος θα επιστρέψει στην Κύπρο απόψε,θα αρχίσει να ενημερώνει από αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς, σε χωριστές συναντήσεις.

    Παράλληλα θα αρχίσει εντατική προετοιμασία ενόψει των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, στηριζόμενος στα τέσσερα σημεία που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή την ασφάλεια, το εδαφικό, την κατανομή εξουσιών και τις περιουσίες.

    Στο μεταξύ όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΡΙΚ στην Αθήνα, μια πρώτη εκτίμηση μελών της Κυπριακής Κυβέρνησης είναι ότι παρουσιάζονται ελπιδοφόρες ενδείξεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να εκδηλωθούν και έμπρακτα.

    [06] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑ

    Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος Κληρίδης δέχθηκε στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" όπου διαμένει, τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή.

    Μετά τη συνάντηση, η οποία κράτησε περισσότερο από μισή ώρα, δεν έγιναν δηλώσεις.

    [07] ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΕΚ

    Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι η χθεσινή απόφαση για τη δημιουργία του Νέου Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος τροχιοδρομεί νέα πορεία για τό Κυπριακό.

    Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Σιζόπουλος είπε ότι έγιναν υποχωρήσεις καί έντιμοι συμβιβασμοί για συνεργασία καί με άλλους, αλλά δεν έγινε κατορθωτό καί έτσι η ΕΔΕΚ υποχρεώθηκε να διακόψει τις προσπάθειες. Αλλά για τη διακοπή τους, είπε, δεν ευθύνεται η ΕΔΕΚ.

    Ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε ότι η πρόσκληση προς το Δηκο παραμένει ανοικτή αν το Κόμμα αυτό αποδέχεται την ιδεολογία του νέου κινήματος, που θα είναι σοσιαλδημοκρατικό.

    [08] ΔΗΚΟ ΣΟΣΙΑΛ

    Το ΔΗΚΟ δεν αντιλαμβάνεται να υπάρχει κάτι σαφές και συγκροτημένο από πλευράς της ΕΔΕΚ, αναφορικά με τη δημιουργία του νέου σοσιαλδημοκρατικού κινήματος.

    Αυτό δήλωσε στο Κυπέ ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Ανδρέας Κωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα του χθεσινού έκτακτου συνεδρίου της ΕΔΕΚ καθώς και τις προτάσεις του κόμματος αυτού προς το ΔΗΚΟ για συνεργασία.

    Ο κύριος Κωνσταντίνου είπε ότι οι θέσεις του ΔΗΚΟ στο θέμα ενδεχόμενης συνεργασίας με την ΕΔΕΚ, είναι γνωστές, και πρόσθεσε ότι το θέμα έχει πολυσυζητηθεί στο παρελθόν και δεν αντιλαμβάνεται να υπάρχει κάτι νεότερο από πλευράς ΕΔΕΚ.

    Ως εκ τούτου, είπε ο κύριος Κωνσταντίνου,δεν θεωρούμε σκόπιμο να συζητούμε για αόριστα ή ασαφή θέματα.

    [09] ΧΑΚ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Πτώση στον όγκο συναλλαγών και άνοδος στο γενικό δείκτη τιμών σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, σε σύγκριση με τη χρηματιστηριακή συνάντηση της περασμένης Παρασκευής.

    Ο όγκος των συναλλαγών έφθασε στα τριάντα επτά εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες λίρες σε σύγκριση με σαράντα τέσσερα την περασμένη Παρασκευή.

    Λόγω τεχνικού προβλήματος, ο γενικός δείκτης τιμών αναμένεται να εκδοθεί αργότερα σήμερα.

    Ωστόσο υπολογίζεται ότι η τάση ήταν ανοδική.

    Στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση βρίσκονταν εκτός πατώματος δέκα εισηγμένες εταιρείες, ενώ αύριο ο αριθμός των εταιρειών που θα απέχουν από τη συνάντηση θα ανέλθουν στις δεκατέσσερις.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αρκετές ψηλές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιανατολικοί ως νότιοι ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Απόψε οι νεφώσεις θα αυξηθούν με ενδεχόμενο να φέρουν πολύ μεμονωμένες ελαφρές βροχές.

    Σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί και ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 22 November 1999 - 13:37:54 UTC