Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-08-31

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TΡITH 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1999
  • [01] ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [02] ΤΕΚΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ
  • [03] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [04] ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΔΗΣΥ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΥ
  • [06] ΔΗΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ
  • [07] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΕ
  • [08] ΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
  • [09] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΤΑ
  • [10] ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΕΛΕΤΗ
  • [11] ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ
  • [12] ΚΑΡΕΤΑ

  • [01] ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Στους έντεκα ανήλθε ο αριθμός των συλληφθέντων από την Αστυνομία για την υπόθεση κλοπής χειρομβομβίδων από την Εθνική Φρουρά. Δωδέκατο άτομο εξακολουθεί να καταζητείται.

    Χθες βράδυ η Αστυνομία συνέλαβε άλλα έξι άτομα. Πρόκειται για τρεις πολίτες, δύο Εθνοφρουρούς και ένα δεκαεξάχρονο.

    Οι συλληφθέντες πολίτες είναι οι Σταύρος Ανδρέα Σταύρου, είκοσι-δύο ετών, από την Αγία Φύλα, Στέλιος Πολυδώρου Βακανά, είκοσι-εννέα ετών, από τη Λεμεσό και Χρίστος Νικόλα Χρίστου είκοσι-επτά ετών από το Ζακάκι.

    Οι Εθνοφρουροί που συνελήφθησαν είναι οι Λουκάς Χριστοδούλου Παναγιώτου, 19 χρονών και Μιχαήλ Χρυσάνθου Γεωργίου, 20 χρονών, και οι δύο από τη Λεμεσό.

    Συνελήφθη επίσης ένας δεκαεξάχρονος από τη Λεμεσό, ύστερα από μαρτυρίες σε βάρος του.

    Για την ίδια υπόθεση καταζητείται επίσης ο Δημήτρης Ιακώβου, άλλως Σάκκος από το Τραχώνι.

    Για την υπόθεση της κλοπής χειροβομβίδων από την Εθνική Φρουρά τελούν επίσης υπό κράτηση τέσσερις εθνοφρουροί και ένας πολίτης.

    [02] ΤΕΚΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ

    Σημαντικά τεκμήρια για την απόπειρα εμπρησμού του Τεμένους Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα, κατέχει η Αστυνομία και τα οποία πιστεύει ότι θα την οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

    Στο πλαίσιο των ερευνών της η Αστυνομία ανέκρινε χθες αρκετά άτομα, ελληνοκύπριους και μη, αλλά δεν προέκυψε τίποτε εναντίον τους.

    [03] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Δεν υπήρξε περιφρόνηση των συλλογικών οργάνων του ΔΗΣΥ από την ηγεσία του δήλωσε στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης.

    Το θέμα Σερέζη, είπε, τέθηκε στο Πολιτικό Γραφείο και εσυζητήθη όχι ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς Αναστασιάδη αλλά ως αναγκαιότητα προς αντικατάσταση, ενώ για το θέμα του ανασχηματισμού υπήρξε ενημέρωση, αλλά δεν ήταν δυνατόν να συζητούνται ονόματα σε ένα πολυμελές σώμα όπως είναι το Πολιτικό Γραφείο.

    Για των θέμα των επενδύσεων στο χρηματιστήριο ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δεν χρειαζόταν η έγκριση του Πολιτικού Γραφείου, αφού με βάση το καταστατικό του ΔΗΣΥ τα οικονομικά χειρίζονται ο Πρόεδρος του κόμματος με τον οικονομικό διαχειριστή και τους συμβούλους του.

    Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι εσφαλμένα παρουσιάζεται ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του ιδίου και στελεχών του κόμματος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα επιχειρηθεί η σύσταση νέου πολιτικού σχήματος από μέλη του ΔΗΣΥ.

    [04] ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΔΗΣΥ

    Εσωκομματικά και όχι από τα Μέσα Ενημέρωσης πρέπει να επιλύονται τα προβλήματα και οι όποιες διαφορές στο Δημοκρατικό Συναγερμό, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης.

    Ο κύριος Ιωαννίδης μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε ότι τα προβλήματα και οι διαφορές λύνονται χωρίς πληγές και ρήγματα και χωρίς να υποσκάπτονται οι θεσμοί εντός των συλλογικών οργάνων.

    Ο Πρόεδρος του κόμματος, πρόσθεσε είναι θεσμός και πρέπει να προστατεύεται και όχι να υποσκάπτεται.

    Στο πλαίσιο αυτής της θέσης ο κύριος Ιωαννίδης απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία της διαφοράς στον ΔΗΣΥ.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΥ

    Τα συλλογικά όργανα του ΑΚΕΛ θα μελετήσουν εντός της εβδομάδας επιστολή του προέδρου του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού για σύμπηξη κοινού μετώπου της αντιπολίτευσης στο Κυπριακό και τα θέματα άμυνας.

    Αυτό ανέφερε στο ΡΙΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Χρίστου, προσθέτοντας ότι εκ πρώτης όψεως υπάρχουν στοιχεία τα οποία αξίζει να μελετηθούν σοβαρά και στα οποία η αντιπολίτευση έχει πολλά κοινά σημεία όπως και άλλα στα οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης διατηρούν τις θέσεις τους.

    Αυτό που παραμένει, είπε ο κύριος Χρίστου, είναι ότι επικρατεί η κομματική αντίληψη της ηγεσίας του ΔΗΣΥ για υποταγή του κράτους στο κόμμα με στόχο της εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.

    [06] ΔΗΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ

    Το ΔΗΚΟ διαπιστώνει ουσιαστική αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης Κληρίδη στο Κυπριακό η οποία πρέπει να απασχολήσει όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν να επανέλθει το εθνικό πρόβλημα σε μια ορθή πορεία.

    Το θέμα συζητηθηκε χθες σε μαραθώνια συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Αντρέας Κωνσταντίνου, η γενική διαπίστωση του κόμματος είναι ότι υπάρχει μετακίνηση του Προέδρου Κληρίδη προς την πολιτική φιλοσοφία του Γιώργου Βασιλείου στο Κυπριακό.

    [07] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΕ

    Θέματα που αφορούν θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο της εναρμόνισης της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση συζήτησε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου με τον Πρόεδρο Κληρίδη σε συνάντηση που είχαν το πρωί.

    Ο κύριος Βασιλείου δήλωσε ότι οι θεσμικές αλλαγές αφορούν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [08] ΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    Η Λία Γεωργιάδου, ανακηρύχθηκε το πρωί απο τον έπαρχο Λευκωσίας, βουλευτής Κερύνειας.

    Η κυρία Γεωργιάδου καταλαμβάνει την έδρα που κενώθηκε μετά την υπουργοποίηση του βουλευτή του Δησύ Κερύνειας Σωκράτη Χάσικου.

    Σε δηλώσεις μετά την ανακήρυξη της η κυρία Γεωργιάδου σημείωσε ότι θα αγωνισθεί για επιστροφή στην Κερύνεια και δικαίωση των αγώνων του κυπριακού λαού.

    [09] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΤΑ

    Αποφασιστικής σημασίας συναντήσεις για το μέλλον της εργατικής ειρήνης θα έχει το πρωϊ ο Πρόεδρος Κληρίδης με τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις για το θέμα της Ατα.

    Ο κύριος Κληρίδης θα συναντηθεί πρώτα με τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ και αργότερα με τις ηγεσίες του Κέβε και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών.

    [10] ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΕΛΕΤΗ

    Αποφασιστική και καθοριστική ήταν η συμβολή του αφυπηρετούντος Γενικού Γραμματέα της ΣΕΚ Μιχαλάκη Ιωάννου στον αγώνα και την επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    Ο κύριος Κληρίδης χαρακτήρισε επίσης τον κύριο Ιωάννου συνετό, δυναμικό ηγέτη, διαλεκτικό, αλλά και επίμονο διεκδικητή και προασπιστή των συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης μιλούσε σε χθεσινοβραδυνή εκδήλωση στο οίκημα της ΣΕΚ προς τιμή του κυρίου Ιωάννου, με την ευκαιρία της αφυπηρέτησής του.

    [11] ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

    Τέλος στη σύγχυση που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα του χώρου ανεγερσης της μονάδας αφαλάτωσης στο Λέϊτις Μάϊλ έδωσε χθες ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Ντίνος Ερωτοκρίτου.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κύριος Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι η μονάδα αφαλάτωσης θα ανεγερθεί εκτός του περιφραγμένου χώρου του λιμανιού και εκτός της γης που έχει δεσμευθεί για μελλοντική επέκτασή του.

    [12] ΚΑΡΕΤΑ

    O Παναθηναϊκός νίκησε χθες βράδυ την Μακάμπι Τελ-Αβίβ με 72-59, σε αγώνα για το Διεθνές Καλαθοσφαιρικό τουρνουά Καρέτα, που άρχισε χθες στο γήπεδο Ελευθερία.

    Νωρίτερα η Ζαλγκίρις νίκησε την Κίντερ με 67 - 65 και η Μπενεττόν Τρεβίζο την Παρτιζάν με 86 - εξήντα τρεις.

    Σήμερα θα διεξαχθούν κατά σειρά οι εξής αγώνες: Ζαλκίρις -Μακάμπι στις πέντε και τριάντα, Μπενεττόν-Κίντερ στις επτάμισυ και Παναθηναϊκός Παρτιζάν στις εννιάμισυ.

    Ολοι οι αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας από το ΡΙΚ Δύο.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 31 August 1999 - 11:24:45 UTC