Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-07-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΦΙΣΙΕΡ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΖΗΣ
  • [04] ΕΛΛΑΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ
  • [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • [06] ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
  • [07] ΚΕΝΝΕΤΙ ΣΤΑΚΤΕΣ
  • [08] ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ
  • [09] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • [10] ΤΑΞΙ ΜΑΚΡΗΣ

  • [01] ΦΙΣΙΕΡ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Σαφώς διαφοροποιημένη παρουσίασε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσιερ, τη θέση της χώρας του αναφορικά με την υποψηφιότητα της Τουρκίας να καταστεί πλήρες μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης.

    Μιλώντας χθες βράδυ σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη στην Αγκυρα με τον τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, ο Γιόσκα Φίσιερ είπε ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης, στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι το Δεκέμβριο.

    Ο κύριος Φίσιερ είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για τη Διάσκεψη του Ελσίνκι και χαρακτήρισε τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για την ένταξη της Τουρκίας ως "οδηγό".

    [02] ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η φινλανδική προεδρία της Ευρωπαικής Ενωσης πιστεύει ότι οι προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην Ενωση εξαρτώνται από την πρόοδο που θα σημειωθεί στην εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και στη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

    Το πρόγραμμα της Φινλανδικής προεδρίας ανέπτυξε η Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Τάργια Χαλόνεν μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οταν μιλούμε για διεύρυνση,είπε, δεν μπορούμε να ξεχνούμε την Τουρκία, διότι πρόκειται για ένα σημαντικό εταίρο της Ενωσης.

    [03] ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΖΗΣ

    Ανασχηματισμό της κυβέρνησης με επίκεντρο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κώστα Σερέζη ζήτησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου Σοφοκλής Χατζηγιάννης.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κύριος Χατζηγιάννης μίλησε για ανάγκη ανασχηματιμού της Κυβέρνησης ώστε να βελτιωθεί, όπως είπε, η εικόνα της κυβέρνησης με θετικό αντίκτυπο στο Δημοκρατικό Συναγερμό.

    Ο κύριος Χατζηγιάννης είπε ότι υπάρχει κάποια εικόνα που κατά γενική ομολογία πρέπει να διαφοροποιηθεί και παρατήρησε ότι η επιλογή Σερέζη για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν θεωρείται επιτυχής.

    Ανέφερε επίσης ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αρνητική εικόνα για το Δημοκρατικό Δυναγερμό σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.

    [04] ΕΛΛΑΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε στον τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις προχθεσινές τουρκικές προκλήσεις σε βάρος του αεροσκάφους το οποίο μετέφερε τον έλληνα υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη απο την Κύπρο στην Ελλάδα.

    Ο κύριος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ισμαήλ Τζέμ και όπως μετέδωσε η Νέα Ελληνική Τηλεόραση οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να καλλιεργείται κλίμα έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

    [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

    Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα Ιωάννης Κοραντής προέβη χθες σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την παρενόχληση του αεροσκάφους του κυρίου Μαντέλη.

    [06] ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

    Ιταλοί αξιωματούχοι τάσσονται υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και καταδικάζουν την τουρκική αλαζονεία, ενώ η Ιταλικη Βουλή δηλώνει πρόθυμη να να συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

    Επαφές με την ηγεσία της Βουλής και της Γερουσίας της Ιταλίας καθώς και άλλους αξιωματούχους στη Ρώμη είχε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    [07] ΚΕΝΝΕΤΙ ΣΤΑΚΤΕΣ

    Οι τέφρες του Τζιόν Κέννετι Τζιούνιορ, της συζύγου του Κάρολυν και της αδελφής της Λορήν Μπεσσέτ, σκορπίστηκαν στη θάλασσα, επτά χιλιόμετρα απο το σημείο, όπου κατέπεσε το μικρό αεροσκάφος του Τζιόν, στα ανοικτά του νησιού Μάρθας Βίνγιαρντ.

    Η αυστηρά ιδιωτική νεκρώσιμη τελετή έγινε σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και σ' αυτήν παρέστησαν δεκαπέντε μέλη των οικογενειών Κέννεντι και Μπεσσέτ.

    Μεταξύ τους η μοναδική επιζώσα της οικογένειας του δολοφονηθέντος το 1963 προέδρου Τζιων Κέννετι, Καρολίνα.

    [08] ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ

    Εκτοξεύθηκε σήμερα επιτυχώς στο διάστημα ύστερα από δυο αποτυχημένες προσπάθειες, το διαστημοπλάνο Κολούμπια με την πρώτη γυναίκα κυβερνήτη.

    Το διαστημοπλάνο με πενταμελές πλήρωμα με επι κεφαλης την Εϊλήν Κόλλινς εκτοξεύθηκε τις πρωϊνές ώρες από το Ακρωτήριο Καννάβεραλ.

    Αποστολή του Κολούμπια είναι να θέσει στο διάστημα τετραώροφο επιστημονικό δυρυφόρο βάρους είκοσι τριών χιλιάδων κιλών.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάστηκαν τριάντα οκτώ χρόνια για να αποφασίσουν να αναθέσουν σε γυναίκα την ηγεσία μιας διαστημικής αποστολής.

    Η εκτόξευση του Κολούμπια είχε αναβληθεί δυο φορές λόγω τεχνικών προβλημάτων και κακοκαιρίας.

    [09] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

    Την ανάγκη άμεσης λήψης διορθωτικών μέτρων για αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος ζητεί η Κεντρική Τράπεζα.

    Στην ετήσια έκθεσή της η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι το 1998 παρατηρήθηκε περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος του δημόσιου τομέα και του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών του ισοζυγίου πληρωμών.

    [10] ΤΑΞΙ ΜΑΚΡΗΣ

    Δύο φυσιγγιοθήκες, 51 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τρία δακρυγόνα σπρέϋ βρήκε η Αστυνομία στο χρηματοκιβώτιο των γραφείων Ταξί Μακρής στη Λάρνακα.

    Συνελήφθη και ετέθη υπό κράτηση ο Νίκος Καραβίας, σαραντατριών ετών από τη Λάρνακα, γαμβρός του Ανδρέα Μακρή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα ανευρεθέντα είναι δικά του.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 23 July 1999 - 8:31:19 UTC