Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-05-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
  • [02] ΑΝΝΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [03] ΡΩΣΙΑ ΣΧΕΔΙΟ
  • [04] ΚΛΙΝΤΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
  • [05] ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΟΥΓΚΟ
  • [06] ΓΙΟΥΓΚΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
  • [07] ΛΕΜΕΣΟΣ ΒΟΜΒΑ
  • [08] ΣΑΒΟΙΛ ΑΙΤΙΑ
  • [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [10] ΒΑΡΕΛΛΕΣ ΟΥΝΦΙΚΥΠ

  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

    Διαδικασίες για προώθηση της συμφωνίας των οκτώ που λήφθηκε στη Βόννη για το Γιουγκοσλαβικό δρομολογούνται στα Ηνωμένα Εθνη. Στόχος των προσπαθειών θα είναι η μετατροπή του σχεδίου των οκτώ σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [02] ΑΝΝΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφφι Ανάν χαιρέτισε τη συμφωνία ως ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το σημείο της συμφωνίας που προνοεί απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα μέτρα που θα ληφθούν προς επίτευξη πολιτικής λύσης και την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο για προστασία των προσφύγων που θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    [03] ΡΩΣΙΑ ΣΧΕΔΙΟ

    Η Ρωσία εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις για τη στρατηγική της Δύσης σχετικά με το Γιουγκοσλαβικό, παρά την αποδοχή από μέρους της, του σχεδίου της Βόννης. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανώφ χαρακτήρισε ασαφή τη δυτική στρατηγική, ενώ ο Πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν εξαπέλυσε νέα φραστική επίθεση εναντίον του Νάτο για απροκάλυπτη επιδρομή εναντίον της Γιυγκοσλαβίας και είπε ότι η απειλή πολέμου κρέμμεται πάνω από την Ευρώπη.

    [04] ΚΛΙΝΤΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία της Ρωσίας στην παρουσία διεθνούς δύναμης ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς τη διευθέτηση της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία. Ομως δήλωσε ότι το Νάτο θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιθέσεις, παράλληλα με τη διπλωματία, γιατί, κατά την έκφρασή του, η ειρηνευτική διαδικασία είναι μακρόχρονη.

    [05] ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΟΥΓΚΟ

    ΤΑ νατοϊκά αεροπλάνα συνέχισαν για τεσαρακοστή τέταρτη νύκτα τις επιθέσεις τους εναντιον της Γιουγκοσλαβίας, βομβαρδίζοντας την πόλη Ποζάρεβατς, ιδιαίτερη πατρίδα του Σλόπονταν Μιλόσεβιτς. Επίσης κατέστρεψαν μία σιδηροδρομική γέφυρα στην κεντρική αρτηρία που συνδέει τη Γιουγκοσλαβία με τη Ρουμανία.

    [06] ΓΙΟΥΓΚΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

    Η Γιουγκοσλαβία κατήγγειλε το Νάτο ότι διαπράττει γενοκτονία μέσω των αεροπορικών επιδρομών του. Σε επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Γιουγκοσλάβος απεσταλμένος στα Ηνωμένα Εθνη, Βλαντισλάβ Γιοβάνοβιτς αναφέρει ότι οι βομβαρδισμοί στοχεύουν ολόκληρο το λαό της Γιουγκοσλαβίας και έχουν σκοπό να προκαλέσουν σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης. Οπως αναφέρεται στην επιστολή, η καταστροφική ισχύς των βομβών που έρριψε το Νάτο είναι εννιά φορές μεγαλύτερη από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα.

    [07] ΛΕΜΕΣΟΣ ΒΟΜΒΑ

    Εκρηξη βόμβας που σημειώθηκε ψες στην περιοχή Κολούμπια, στη Λεμεσό, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο του Ανδρέα Σωτηρίου, πολιτικού μηχανικού, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Ζημιές υπέστησαν επίσης ηλεκτρικά καλώδια της Αρχής Τηλεπικοινωνιών. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ και οφείλετο σε αυτοσχέδιο μηχανισμό μεγάλης ισχύος.

    [08] ΣΑΒΟΙΛ ΑΙΤΙΑ

    Τη Δευτέρα αναμένεται να γνωστοποιηθει το πόρισμα των ερευνών της πυροσβεστικής, για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο Σαβόϊλ, στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Υπεύθυνος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιώργος Καρύδης, είπε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ανάφλεξη εξανίου, το οποίο βρέθηκε σε ένα από τα σιλό επεξεργασίας πυρήνων ελαιοκάρπου. Στο μεταξύ, η κατάσταση του ιδιοκτήτη του εργοστασίου Σάββα Σαββίδη και του γιου του Γιώργου, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα απο την πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

    [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Φωτιά ξέσπασε στις δέκα και είκοσι χθες βράδυ, σε αρχιτεκτονικό γραφείο στη Λεμεσό. Το γραείο ανήκει στο Γεώργιο Αχιλλέως και βρίσκεται στην οδό Χρυσάνθου Μυλωνά. Η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Καταστράφηκε το σχεδιαστήριο του γραφείου και άλλο εξοπλισμός.

    [10] ΒΑΡΕΛΛΕΣ ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Ανακοίνωση της Ούνφικυπ αναφέρει ότι άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης έχουν επανατοποθετήσει δεκάεξη βαρέλια τα οποία σηματοδοτούν τη νεκρή ζώνη στην οδό Διονύσου στη Λευκωσία, και τα οποία είχαν μετακινηθεί. Η μετακίνηση, αναφέρει η ανακοίνωση, έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης και αποτελει σοβαρή παραβίαση της ακεραιότητας της νεκρής ζώνης, την οποία η Ειρηνευτική Δύναμη έχει εξουσιοδότηση να προστατεύει. Τα Ηνωμένα Εθνη, καταλήγει η ανακοίνωση, ανησυχούν έντονα για τη σοβαρότητα της παραβίασης και έχουν εγείρει το θέμα στο υψηλότερο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 7 May 1999 - 17:48:54 UTC