Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-05-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 1999
  • [01] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [02] ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΥΟ
  • [03] ΕΛΛΑΣ ΡΟΚΕΤΕΣ
  • [04] ΟΚΤΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [05] ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΙΤΑΛΙΑ
  • [06] ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΟΥΓΚΟ
  • [07] ΤΟΞΟΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
  • [08] ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [09] ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΛΑΣΤΟΣ
  • [10] ΟΛΥ ΚΥΠΕΛΛΟ
  • [11] ΛΟΤΤΟ ΚΕΡΔΗ
  • [12] ΤΖΟΚΕΡ

  • [01] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Ανδρες της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας, άρχισαν το πρωί έρευνες στο εργοστάσιο Σαβόιλ, στο Καλό Χωριό Λάρνακας, για τη διακρίβωση των αιτίων της χθεσινής πυρκαγιάς. Οπως δήλωσε στο Ρικ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέλιος Ιωάννου, οι έρευνες εστιάζονται στην πηγή της διαρροής εύφλεκτων αερίων και τον σπινθήρα που προκάλεσε την έκρηξη.

    Ο κύριος Ιωάννου είπε ότι το εργοστάσιο χρησιμοποιούσε εξάνιο που είναι πολύ πιο εύφλεκτο από τη βενζίνη, για τον καθαρισμό του ελαιοπυρήνα. Είπε επίσης ότι το εργοστάσιο λειτούργησε τον Οκτώβρη του 1998, και πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

    [02] ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΥΟ

    Στο μεταξύ εξαιρετικά κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση του Σάββα Σαββίδη και του γιου του Γιώργου, οι οποίοι υπέστησαν χθες εκτεταμένα εγκαύματα από την έκρηξη στο εργοστάσιο. Ο Σάββας Σαββίδης, ιδιοκτήτης του Σαβόϊλ, φέρει εγκαύματα ογδόντα τοις εκατόν και ο γιος του εξήντα. Και οι δύο νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου Λάρνακας.

    Χθες βράδυ και οι δύο εξετάσθηκαν απο ισραηλινό ειδικό γιατρό, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο για να διαπιστώσει αν υπήρχε ενδεχόμενο μεταφοράς τους στο Ισραήλ. Ο ειδικός απεφάνθη τελικά ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν τους επέτρεπε να ταξιδεύσουν.

    [03] ΕΛΛΑΣ ΡΟΚΕΤΕΣ

    Επιθέσεις με τρεις ροκέτες διενήργησαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα άγνωστοι εναντίον ισάριθμων ξένων τραπεζών στον Πειραιά, μιας αμερικανικής, μιας αγγλικής και μιας γαλλικής. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα.

    Η μία ροκέτα εξερράγη σε υποκατάστημα της αμερικανικής τράπεζας Τσιέϊζ Μανχάταν, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Οι άλλες δύο ροκέτες έσπασαν τα τζάμια της τράπεζας Μίτλαντ και της Μπανκ Νασιονάλ ντε Παρί και έπεσαν στο εσωτερικό τους, χωρίς όμως να εκραγούν. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε προειδοποίηση για τις επιθέσεις, εκτιμάται όμως ότι πρόκειται για έργο της "Δεκαεπτά Νοέμβρη".

    [04] ΟΚΤΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Οι Υπουργοί Εξωτερικών των επτά κυριοτέρων βιομηχανικών χωρών της Δύσης, και της Ρωσίας, συναντώνται σήμερα στη Βόννη σε μια προσπάθεια επίλυσης της γιουγκοσλαβικής κρίσης. Οι Υπουργοί Εξωτερικών των οκτώ θα προσπαθήσουν να επιτύχουν συμφωνία πάνω σε ευρύ πλαίσιο, που θα διαλαμβάνει τη σύνθεση και τον έλεγχο της ειρηνευτικής δύναμης που προορίζεται να σταλεί στο Κοσσυφοπέδιο.

    Δυτικές πηγές δήλωσαν ότι οι οκτώ θα υποστηρίξουν δήλωση που θα ζητεί την παρουσία διεθνούς δύναμης ασφαλείας για προστασία όλων των προσφύγων, αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο και διεθνή προσωρινή διοίκηση της επαρχίας. Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον κατά την περιοδεία του στην Ευρώπη έχει προαναγγείλει ότι οι βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας θα ενταθούν.

    [05] ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΙΤΑΛΙΑ

    Συνομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάσσιμο Ντ' Αλέμα και τον υπουργό Εξωτερικών Λαμπέρτο Ντίνι είχε ο ηγέτης των Αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραχήμ Ρουγκόβα, ο οποίος πήγε χθες απροσδόκητα στη Ρώμη από το Βελιγράδι. Οπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και εξετάσθηκε η δυνατότητα πολιτικής λύσης.

    [06] ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΟΥΓΚΟ

    Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωϊ γύρω από την Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσσυφοεδίου και την κεντρική σερβική πόλη Ούζιτσε, καθώς συνεχίστηκαν για μια ακόμη ημέρα οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκρήξεις ακούστηκαν και στην Ποτγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.

    Εξ άλλου στους ψεσινούς βομβαρδισμούς κύριος στόχος ήταν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Γιουγκοσλαβίας. Κτυπήθηκαν ειδικότερα οι εγκαταστάσεις στην πόλη Νις και για πολλοστή φορά τα διϋλιστήρια της Γιουγκοπετρόλ στο Πράχοβο στη νοτιανατολική Σερβία.

    Η Νις συγκλονίστηκε από τέσσερις εκρήξεις και αμέσως μετά τυλίχθηκε στις φλόγες δεξαμενή πετρελαίου. Από τους βομβαρδισμούς στην πόλη Πράχοβο τραυματίσθηκε ένα άτομο.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Τανγιούγκ εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο Λάντεβτσι στην κεντρική Σερβία, όπου βρίσκεται στρατιωτικό αεροδρόμιο, ενώ μία έκρηξη έγινε αισθητή και στην περιοχή του Κράλιεβο.

    [07] ΤΟΞΟΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

    Τουρκικά αεροπλάνα παρενέβησαν στην άσκηση Τοξότης που διεξάγεται μεταξύ Κρήτης και Κύπρου και βρέθηκαν αντιμέτωπα με Ελληνικά μαχητικά. Τρία ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών προέβησαν σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή ελέγχου πτήσεων Αθηνών νοτιοανατολικά της Ρόδου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν αμέσως από αντίστοιχα ελληνικά.

    [08] ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Δίωρη στάση εργασίας από τώρα μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι, πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. Η στάση εργασίας, αναφέρει ανακοίνωση της Πασυδύ, είναι το πρώτο μέτρο κινητοποίησης του Κλάδου, λόγω του αδιεξόδου στην επίλυση των προβλημάτων με κύριο πρόβλημα την αναδιοργάνωση του τμήματος.

    [09] ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΛΑΣΤΟΣ

    Εικοσιτετράχρονος Αγγλος τουρίστας που ήρθε χθες στην Κύπρο, συνελήφθη με πλαστά χαρτονομίσματα. Πρόκειται για τον Νέλσον Κόφι Κιούμαν, ο οποίος αμέσως μετά την αφιξη του πήγε σε τράπεζα στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου έδωσε δυο χαρτονομίσματα των δέκα στερλινών για να πάρει κυπριακές λίρες. Ο υπάλληλος της τράπεζας διαπίστωσε ότι τα χαρτονομίσματα ήταν πλαστά και κάλεσε την αστυνομία.

    [10] ΟΛΥ ΚΥΠΕΛΛΟ

    Ο Ολυμπιακός Πειραιώς κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, αφού νίκησε στον χθεσινοβραδινό τελικό τον Παναθηναϊκό με δύο-μηδέν.

    [11] ΛΟΤΤΟ ΚΕΡΔΗ

    Οι αριθμοί που κληρώθηκαν ψες στο Λόττο είναι: 6 12 13 21 29 36

    Δεν βρέθηκαν τυχεροί μέ έξη αριθμούς και στην επόμενη κλήρωση το εξάρι θα πληρώσει πάνω από διακόσιες χιλιάδες λίρες. Οι πέντε αριθμοί κερδίζουν τριακόσιες πενήντα τέσσερις λίρες και οι τέσσερις πεντέμισυ λίρες.

    Στο Πρότο κληρώθηκε ο αριθμός 17 46 526.

    Δεν βρέθηκαν τυχεροί με επτά αριθμούς. Οι έξη αριθμοι πληρώνουν επτά χιλιάδες, διακόσιες τριάντα πέντε λίρες και οι πέντε χίλιες τριακόσιες ογδόντα λίρες.

    [12] ΤΖΟΚΕΡ

    Στο Τζόκερ κληρώθηκαν οι αριθμοί 3 19 23 39 και 40, με τζόκερ τον αριθμό 16. Ενας τυχερός στην πρώτη κατηγορία στην Ελλάδα, κέρδισε τετρακόσιες χιλιάδες λίρες.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 6 May 1999 - 9:48:14 UTC