Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-11-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Για τις 19 Νοεμβρίου αναβάλλεται τελικά η πολυσυζητημένη επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στην Αθήνα, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συντομευθεί κατά μία ημέρα η διάρκεια της.

Επίσημη ανακοίνωση για τη νέα ημερομηνία αναμένεται να εκδοθεί σε Αθήνα και Ουάσιγκτων αργότερα σήμερα.


Αρκετά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του σαραντα-οκτάχρονου εργάτη Ανδρέα Προδρόμου, από τα Κάτω Πολεμίδια, ο οποίος νοσηλεύεται στην μονάδα εγκαυμάτων σε νοσοκομείο του Ισραήλ.

Ο Προδρόμου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα χθες βράδυ στο Ισραήλ, με ειδικό νοσοκομειακό αεροσκάφος, σε μιά ύστατη προσπάθεια σωτηρίας του.

Ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Πάφου, Φυλακτής Κωνσταντινίδης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους Ισραηλινούς γιατρούς, μας ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Προδρόμου είναι κρίσιμη και έχει τοποθετηθεί στον αναπνευστήρα, ενώ έχει ήδη γίνει η πρώτη προκαταρκτική επέμβαση.

Ο άτυχος σαραντα-οκτάχρονος υπέστη εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού στο εβδομήντα τοις εκατό του σώματος του, όταν ανεφλέγη το εκτυπωτικό μηχάνημα στο οποίο εργαζόταν.


Την πλήρη τεκμηρίωση των φακέλων των αγνοουμένων, αλλά και πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση των συγγενών, ζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αριστοφάνης Γεωργίου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πλήρης ικανοποίηση για την τεκμηρίωση των φακέλων.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η Επιτροπή θα δώσει την ευκαιρία στις οικογένειες να εκφράσουν τις τυχόν διαφωνίες τους για κάποιους χειρισμούς.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος παρέστη στη συνεδρία, αναφέρθηκε στις τέσσερις κατηγορίες που χωρίζονται οι 126 περιπτώσεις αγνοουμένων, που οι φακέλοι τους δεν κατατέθηκαν στη Διερευνητική Επιτροπή, τονίζοντας ότι οι οικογένειες αυτών των ατόμων θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί.

Από την πλευρά του, ο Συμπρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Αγάπιος Χηράτος, ανέφερε ότι έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις και ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος των αγνοουμένων.

Εν τω μεταξύ, τελέσθηκε το μεσημέρι, από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, με καθυστέρηση 25 χρόνων, η κηδεία του ανθυπολοχαγού Παντελή Χατζημάρκου, ο οποίος σκοτώθηκε στις 20 Ιουλίου 1974, την ημέρα της απόλυσης του.


Ο ρόλος που δυνατόν να διαδραματίσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην έξαρση ή πάταξη του εγκλήματος, ήταν το θέμα που απασχόλησε συνεδρία της Ατ Χώκ επιτροπής της Βουλής για την εγκληματικότητα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, τα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ, δίκοπο μαχαίρι, αφού ακούστηκαν πολλά, τόσο για την θετική κοινωνική επίδραση τους, όσο και για την αρνητική.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η προβολή εικόνων βίας μέσω κινουμένων σχεδίων και ταινιών, καθώς και η προεξόφληση ενοχής στην συνείδηση της κοινής γνώμης υπόπτων, αλλά και κατηγορουμένων που οδηγούνται στα δικαστηρία.

Συζητήθηκε, επίσης, η σχέση των Μέσων με την αστυνομία που μερικές φορές έχει καλά αποτελέσματα, και άλλες όχι, καθώς και η διαροή πληροφοριών από μέλη της Δύναμης.

Στην επόμενη συνεδρία, θα κληθούν κοινωνιολόγοι, ενώ, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα καταθέσουν γραπτώς τις απόψεις τους για το πώς μπορεί πρακτικά να αντιμετωπισθούν τα κακώς έχοντα στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.


Με ασθενοφόρο και συνοδεία γιατρών, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο Μάριος Κωνσταντίνου Γιαλλούρης, συγκατηγορούμενος του Πάμπου Αναστασιάδη στην γνωστή υπόθεση των πλαστών αδειών παραμονής.

Εναντίον του Γιαλλούρη απαγγέλθηκαν τριαντα-μία συνολικά κατηγορίες, όσες και στον Αναστασιάδη.

Το δικαστήριο παρέπεμψε και τον Γιαλλούρη σε δίκη στο κακουργιοδικείο, το οποίο θα συνεδριάσει στις 22 Νοεμβρίου.

Η κατηγορούσα αρχή υπέβαλε αίτημα όπως ο Γιαλλούρης παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι την ημέρα έναρξης της δίκης, ενώ η υπεράσπιση έφερε ένσταση. Το δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του για αύριο το πρωί.


Μικρή υποχώρηση παρουσίασε σήμερα η κυπριακή χρηματαγορά.

Ο γενικός δείκτης μειώθηκε κατά περίπου δεκάμιση μονάδες, καταλήγοντας στις επτακόσιες-δεκα-εννέα κόμμα μηδέν τέσσερεις.

Μείωση σε σχέση με την χθεσινή συνάντηση είχαμε και στον όγκο των συναλλαγών, ο οποίος έφθασε τα τριάντα-δύο κόμμα δύο εκατομμύρια λίρες.

Εκτός πατώματος παρέμειναν πέντε χρηματιστηριακά γραφεία, λόγω καθυστερημένων εγγράφων.


Επίθεση εναντίον στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος, αλλά και σε άλλα κόμματα, εξαπέλυσε ο Σπύρος Κυπριανού.

Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, άλλα κόμματα τα οποία δεν κατονόμασε, επιδιώκουν την διάλυση του κόμματος του ή στην καλύτερη περίπτωση την αποδυνάμωση του.

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο και κάποιοι εκ των έσω στο κόμμα, να υποβοηθούν αυτή την προσπάθεια.


Για ενδέκατη συνεχή ημέρα, συνεχίζεται η απεργία του προσωπικού των πέντε εταιρειών ταξί που συγχωνεύθηκαν στη νέα παγκύπρια εταιρεία υπεραστικών ταξί, "Τράβελ έντ Εξπρές".

Απεργοί δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με απεργοσπάστες από την Ελλάδα, καθώς και με Ελληνοπόντιους, που όπως υποστηρίζουν, προσέλαβε η νέα εταιρεία.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει τους απεργούς ως δικό του προσωπικό, καθώς δεν έχουν προσληφθεί από την εταιρεία.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη των συντεχνιών και των απεργών, ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ, Αθως Ελευθερίου δήλωσε πως η εταιρεία χρησιμοποιά παράνομους τρόπους διακίνησης των επιβατών υπεραστικών δρομολογίων

Υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί αστικά ταξί, καθώς και μικρά φορτηγά για υπεραστικά δρομολόγια.

Ο κύριος Παπαδόπουλος απάντησε ότι πρόκειται για ασύστολα ψεύδη.


Σε εικοσι-τετράωρη απεργία κατήλθαν το πρωί τετρακόσιοι εργαζόμενοι του Γραφείου Ευημερίας.

Τα απεργιακά μέτρα, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε κρατικούς παιδοκομικούς σταθμούς που αναγκάστηκαν να κλείσουν, ενώ διάφορα ιδρύματα ευημερίας υπολειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του κλάδου των εργαζομένων, Χρίστος Παπαδόπουλος, δήλωσε πως το Τμήμα Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης.

Οι απεργοί ζητούν, ακόμη, αναδιάρθρωση και τήρηση συμφωνιών αναφορικά με τους ιδρυματικούς λειτουργούς.

Ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε, πως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και αν δεν εισακουστούν τα αιτήματα τους, θα εξαγγείλουν περαιτέρω μέτρα.


Ικανοποιημένα έμειναν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας από την επίσκεψη τους στο τρίτο Δημοτικό Παλουριώτισας, ένα από τα σχολεία όπου εφαρμόζεται ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Σοφοκλής Χατζηγιάννης, δήλωσε πως η εφαρμογή του θεσμού του ολοήμερου σχολείου βελτιώνεται συνεχώς.

Τόνισε, παράλληλα, ότι χρειάζεται ενίσχυση από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν τις τάξεις και συνομίλησαν με τους μαθητές.


Κούρδος ο οποίος δεν ήθελε να υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό, ο Μεχμέτ Μπαζέκ, είκοσι ετών, εγκατέλειψε τη Μερσίνα και έφτασε στην κατεχόμενη Κερύνεια, στα τέλη Οκτωβρίου.

Χθες βράδυ πέρασε στις ελεύθερες περιοχές μέσω Βρυσούλλων και συνελήφθη από την Αστυνομία για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία.

Το πρωί, οδηγήθηκε στο δικαστήριο το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του.

Ο Μπαζέκ είπε ότι ήλθε για να μείνει στις ελεύθερες περιοχές όπου υπάρχει εμπιστοσύνη και ελευθερία.


Και τώρα η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές και να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί μέτριοι 3 ως 4 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Σήμερα η πιο ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 23 βαθμοί και η πιο χαμηλή 13, στη Λεμεσό 24 με 14, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 24 με 14, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 14 και τέλος στον Πρόδρομο 15 με 7 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ουσιαστική μεταβολή.


Μια ματιά τώρα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Αθήνα υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 23 βαθμούς.

Στο Λονδίνο ο καιρός είναι αίθριος και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 12 βαθμούς.

Στις Βρυξέλλες η θερμοκρασία φθάνει τους 12 βαθμούς και ο καιρός είναι βροχερός.

Στο Παρίσι ο καιρός είναι επίσης βροχερός ενώ η θερμοκρασία ανέρχεται στους 11 βαθμούς.

Στη Ρώμη ο καιρός είναι αίθριος και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 16 βαθμούς και τέλος στην Μόσχα ο καιρός είναι επίσης αίθριος ενώ η θερμοκρασία είναι στους πλην 4 βαθμούς.


Εδώ ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις οκτώ και μισή.

Καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 10 November 1999 - 16:27:19 UTC