Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-30

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι.

Πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων μαίνεται ανεξέλεγκτα από τις έντεκα και δεκαπέντε το πρωί, στην περιοχή των χωριών Αρμου, Μαραθούντα, Επισκοπή, Αξύλου, Αγία Βαρβάρα και Νατά στην επαρχία Πάφου.

Στην Επισκοπή ένα σπίτι έχει καταστραφεί, ενώ τρία άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στην τηλεφωνική μας γραμμή έχουμε τον Σωκράτη Σωκράτους για να μας δώσει όλες τις πληροφορίες.


Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι.

Πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων μαίνεται ανεξέλεγκτα από τις έντεκα και δεκαπέντε το πρωί, στην περιοχή των χωριών Αρμου, Μαραθούντα, Επισκοπή, Αξύλου, Αγία Βαρβάρα και Νατά στην επαρχία Πάφου.

Στην Επισκοπή ένα σπίτι έχει καταστραφεί, ενώ τρία άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στην τηλεφωνική μας γραμμή έχουμε τον Σωκράτη Σωκράτους για να μας δώσει όλες τις πληροφορίες.


Η Αστυνομία, μετά το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του σταθμού μας, παρουσιάζεται αποφασισμένη να προχωρήσει και να εξιχνιάσει την σοβαρή υπόθεση παραχώρησης παράνομων αδειών παραμονής σε καλλιτέχνιδες, από οργανωμένο κύκλωμα του υποκόσμου.

Χθες βράδυ, συνελήφθη ο Δημήτρης Γεωργίου Παύλου, ο οποίος φέρεται ως ένα από τα άτομα που ενέχονται στην υπόθεση.

Ο ύποπτος προσήχθη ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την προφυλάκιση του για οκτώ ημέρες.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη δύο άτομα, ενώ φέρεται να έχουν ανάμειξη και αστυνομικοί.


Εκρηκτικός μηχανισμός έτοιμος για χρήση, εντοπίστηκε χθες βράδυ σε σημείο βόρεια του κτιρίου της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, την βόμβα άφησε νεαρό άτομο, με σκοπό να την παραλάβει σε κατοπινό στάδιο, για να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο στόχο.

Χθες τα μεσάνυκτα, εξάλλου, σημειώθηκε εκκωφαντική έκρηξη, στη Λεμεσό, το σημείο της οποίας δεν εντοπίστηκε παρά τις ολονύκτιες έρευνες της Αστυνομίας.


Αβεβαιότητα επικρατεί και πάλι στα χρηματιστηριακά δρώμενα του τόπου μας.

Η τετράωρη σχεδόν συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου του ΧΑΚ, παρουσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Πολλά τα καθυστερημένα, αλλά και τα προβληματικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η ομαλή επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος του ΧΑΚ Ντίνος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του πριν από λίγο επισήμανε ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για άνοιγμα ή μη του χρηματιστηρίου προτού ενημερώσει τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.


Μπόιγκ 737 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελούσε πτήση από την Αθήνα στη Βουδαπέστη με 71 επιβάτες, παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα των τροχών μετά την απογείωση του.

Τελικά, ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος χωρίς να πάθει κανένας τίποτα.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κύπρο, από τη Νέα Υόρκη.

Κατά την άφιξη του, δεν προέβη σε δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, θα απευθύνει απόψε διάγγελμα στον Κυπριακό λαό, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το διάγγελμα, θα μεταδοθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσων του σταθμού μας, στις οκτώ και μισή.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθούν να πείσουν τα δύο μέρη στην Κύπρο να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις χωρίς όρους, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό δήλωσε χθες βράδυ, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Τζιμ Φόλεϊ, απαντώντας σε ερώτηση, εάν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς, πληρούν τους όρους που έχει θέσει η ομάδα των Οκτώ.

Ο κύριος Φόλεϊ, ανέφερε ότι δεν έχει ακούσει τίποτε για εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, και επανέλαβε ότι η χώρα του παραμένει αφοσιωμένη σε μία λύση του Κυπριακού, που να βασίζεται σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.


Φθάνει απόψε στην Κύπρο, για επίσημη επίσκεψη, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, ο κύριος Τσοχατζόπουλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη και θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κύριος Τσοχατζόπουλος θα συναντηθεί, επίσης, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Αμυνας και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.


Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες της Ενωσης Καταναλωτών του Βελγίου, ότι κυκλοφορούν στην Ευρωπαική Αγορά κονσέρβες τροφίμων που παρασκευάζονται στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλλία, και την Ιταλία.
Αύξηση του ετήσιου αφορολόγητου εισοδήματος των εργοδοτουμένων από 5.000 σε 7.000 λίρες, θα προτείνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην κυβέρνηση, απόφαση που λήφθηκε το πρωί σε Πανσυδικαλιστική σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΟ.

Παράλληλα, προτείνεται μία σειρά άλλων ελαφρύνσεων που αφορούν τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, τις συζύγους και τα παιδιά.

Στη σχετική πρόταση για τροποποίηση του νόμου, περιλαμβάνονται και σημαντικές ελαφρύνσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.


Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί, οι καθηγητές Μέσης Παιδείας, δεκαοκτώ ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι τάξεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια άδειασαν, το πρωί, για μία ώρα, από τις εννέα και τριάντα μέχρι τις δέκα και τριάντα.

Κύριο αίτημά της ΟΕΛΜΕΚ, για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την άνοδο του μορφωτικού επιπέδου του μαθητόκοσμου, αποτελούν οι μετακινήσεις και οι μεταθέσεις των μελών της Οργάνωσης.

Η στάση εργασίας, πραγματοποιήθηκε με την επίσημη διαφωνία της "Δημοκρατικής Κίνησης των Καθηγητών" και της Κίνησης "Αλλαγή".

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των δύο Κινήσεων, τα μέλη τους συμμετείχαν στην απεργία, σεβόμενοι την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΕΛΜΕΚ, που ελήφθη στις 23 Σεπτεμβρίου.


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, έγινε αισθητή στη Λεμεσό στις 3 και 17 πρώτα λεπτά το πρωί.

Επίκεντρο του σεισμού ήταν η περιοχή της Γεράσας και, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, πρόκειται για μετασεισμική δόνηση από τον μεγάλο σεισμό της 11ης Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε και στο Ανατολικό νησιωτικό σύμπλεγμα της Ινδονησίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το Ινδονησιακό Αρχιπέλαγος πλήττεται συχνά από σεισμούς.

Τον περασμένο χρόνο, 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισχυρότατη σεισμική δόνηση, που συγκλόνισε το απομονωμένο νησί Μανγκόλ στην Ανατολική Ινδονησία, ενώ είχαν προκληθεί και πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.


Την χθεσινή ενέργεια του Αμερικανού πρέσβη στην Λευκωσία Ντόναλντ Μπάτλερ να καλέσει δημοσιογράφους στην πρέσβεία και να προβεί σε δηλώσεις για το Κυπριακό, χαιρέτισε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η συμπεριφορά αυτή του κυρίου Μπάτλερ απέδειξε ότι ήταν μια ένδειξη ότι σέβεται τον λαό της χώρας στην οποία έχει διαπιστευθεί, κάτι που είναι πρωτόγνωρο και που δυστυχώς δεν είδαμε στο παρελθόν.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα ο κύριος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον προεδρεύοντα του ΚΕΑ Αντώνη Πασχαλίδη και αντιπροσωπεία των Οικολόγων περιβαλλοντιστών.


Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε πρωϊνή σύσκεψη των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Αποφασίστηκε η σύσταση ΑΤ ΧΟΚ επιτροπής, η οποία θα μελετήσει το υπάρχον σχέδιο νόμου, που καθορίζει το τι είναι κόμμα και σύντομα θα πάρει το δρόμο προς νομοθέτηση.

Εξάλλου, στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα όπως αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού, στη θέση του παραιτηθέντος Αλέξη Γαλανού.


Τρεις εργάτες στην Ιαπωνία, εκτέθηκαν σε ακτινοβολία ύστερα από ατύχημα που σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, το οποίο επεξεργάζεται ουράνιο.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας που μετρήθηκαν, ήταν επτά έως δέκα φορές υψηλότερα από τα κανονικά.

Λίγο μετά τη διαρροή, η ακτινοβολία μετρήθηκε εντός των φυσιολογικών ορίων.


Καί να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στα νότια παράλια και στους 19 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια σε απευθείας σύνδεση με το MEGA Αθηνών, το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-Τορπέντο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ακολουθεί η κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ και η κυπριακή κωμική σειρά ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι.

Πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων μαίνεται ανεξέλεγκτα από τις έντεκα και δεκαπέντε το πρωί, στην περιοχή των χωριών Αρμου, Μαραθούντα, Επισκοπή, Αξύλου, Αγία Βαρβάρα και Νατά στην επαρχία Πάφου.

Στην Επισκοπή ένα σπίτι έχει καταστραφεί, ενώ τρία άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στην τηλεφωνική μας γραμμή έχουμε τον Σωκράτη Σωκράτους για να μας δώσει όλες τις πληροφορίες.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 30 September 1999 - 15:27:27 UTC