Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-29

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Απογοήτευση επικρατεί στους πολιτικούς κύκλους, μετά τη χθεσινή συνάντηση Κλίντον-Ετζεβίτ στο Λευκό Οίκο, αλλά και για τους στόχους της περιοδείας στο τρίγωνο Αθηνών, Αγκυρας, Λευκωσίας που θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος, Αλφρεντ Μόουζες.

Η περιοδεία του Αμερικανού αξιωματούχου, είναι το μόνο στοιχείο που ανακοινώθηκε, έπειτα από την χθεσινή, δίωρη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ.

Ο Ετζεβίτ, φέρεται να αποδέχεται έναρξη ενός πρώτου σταδίου συνομιλιών εκ του σύνεγγυς, των οποίων η επανάληψη θα γίνει, αφού προηγουμένως παρασχεθεί στην Τουρκία, καθεστώς υποψήφιας χώρας, από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Δεκέμβριο στο Ελσίνκι.

Να δούμε τί μεταδίδει από την Ουάσινγκτον ο απεσταλμένος του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου για τις αντιδράσεις της επόμενης μέρας.


Δεν μας εκπλήτει το αποτέλεσμα της συνάντησης Κλίντον-Ετζεβίτ, ήταν το σχόλιο του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού και του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κύριος Κυπριανού, ανέφερε πάντως ότι για πρώτη φορά, υπήρξε ζωντανή εμπλοκή από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών η οποία εκτιμά ότι θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δησύ, παρότι σημείωσε ότι συνεχίστηκε η τουρκική αδιαλλαξία, επεσήμανε ότι είναι νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις για την συνάντηση Κλίντον - Ετσεβίτ, αφού όπως είπε, οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα, είχαμε γύρω στις εννέα το πρωί, στον προσφυγικό συνοικισμό Ανθούπολης, με θύμα εβδομηντα-εξάχρονη εκτοπισμένη.

Πρόκειται για την Ελπίδα Χατζηκυπριανού, από τον Γερόλακκο, η οποία στην προσπάθεια της να διασταυρώσει τον δρόμο, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η Χατζηκυπριανού, είναι το δέκατο-έννατο θύμα τροχαίου δυστυχήματος, μέσα σε αυτό το μήνα.


Συνελήφθη και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση ο Χριστάκης ΧατζηΘεωρή, πενήντα τριών ετών, από την Τσάδα, βοηθός φαρμακοποιός στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου, σχετικά με υπόθεση κατοχής μεγάλης ποσότητας φαρμάκων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστικές τσάντες, οι οποίες, περιείχαν φάρμακα, μέρος των οποίων ανήκαν στο φαρμακείο του νοσοκομείου.

Εξάλλου, μετά από έρευνες στην οικία και το αυτοκίνητο του, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων τα οποία, όπως δήλωσε, πήρε από το φαρμακείο του νοσοκομείου και τα χορηγούσε κατά καιρούς σε διάφορα πρόσωπα.


Την έντονη αντίδραση πολιτικών αρχηγών, προκάλεσε η Βρετανική ενέργεια να τορπιλλίσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, την έγκριση ψηφίσματος, με το οποίο θα εκαλείτο η Τουρκία, να εφαρμόσει την απόφαση, στην υπόθεση της Τιτίνας Λοιζίδου.

Ο Σπύρος Κυπριανού, δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει έντονο διάβημα προς την Βρετανία, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, κάλεσε την κυβέρνηση να μπει στην αντεπίθεση και να αντιμετωπίσει την υπόσκαψη αυτή.


Χρηματική βοήθεια, ύψους πενήντα χιλιάδων δολαρίων, επέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή προς την Μητρόπολη Κένυας, για κάλυψη των αναγκών της.

Σε συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τον Μητροπολίτη Κένυας Σεραφείμ, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη Κένυας και τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε η ιεραποστολή να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της.


Συνεχίζεται, για τέταρτη συνεχή ημέρα, η ανταρσία, σε δεκαπέντε φυλακές της Τουρκίας και η κράτηση εβδομήντα-δύο ομήρων, δεσμοφυλάκων, από τους κρατούμενους.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατουμένων και των σωφρονιστικών αρχών, συνεχίσθηκαν μέχρι αργά χθες βράδυ, χωρίς να αποδώσουν καρπούς.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα επιλυθεί το πρόβλημα μέσα από τις συνομιλίες.


Η Μόσχα είναι διατεθειμένη να αρχίσει πολιτικό διάλογο με την Τσετσενία.

Αυτό, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ, με την προϋπόθεση ότι η Τσετσενία θα τερματίσει τις επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας και θα προχωρήσει σε έκδοση των τρομοκρατών.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσική αεροπορία, συνέχισε τους βομβαρδισμούς στην Τσετσενία, κάτι, που προκαλεί μεγάλο κύμα φυγής κατοίκων της χώρας.


Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, διόρισε τους κυρίους Βασίλη Ρολόγη, πρόεδρο ΚΕΒΕ, Νίκο Γεωργιάδη, Δικηγόρο, και την κυρία Ελένη Λουκαίδου, Δημοτικό Σύμβουλο Λευκωσίας, ως προσωπικούς του Συμβούλους, με δικαίωμα συμμετοχής στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Ως γνωστό, στη θέση του Συμβούλου του προέδρου του κόμματος, είχε διοριστεί προ διμήνου ο Βουλευτής Λευκωσίας Χρίστος Πουργουρίδης και ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος ο Μάνθος Μαυρομμάτης.

Οι κύριοι Πουργουρίδης και Μαυρομμάτης, μετέχουν με τις πιο πάνω ιδιότητες στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.


Αντιδράσεις προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας, "Γενί Ντουζέν", για σχέδιο προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία.

Ο Ραούφ Ντενκτάς, χαρακτήρισε το δημοσίευμα της "Γενί Ντουζέν" ως ψευδές, λανθασμένο, εσκεμμένο και λυπηρό.

Εξάλλου, όπως γράφει η εφημερίδα ΚΙΠΡΙΣ, η "Γενί Ντουζέν", παραποίησε το περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου.


Χρήματα και διάφορα τιμαλφή ρωσίδας καλλιτέχνιδας, η αξία των οποίων ξεπερνά τις δέκα χιλιάδες λίρες, πιστεύεται ότι έκλεψε από ξενοδοχείο στη Λάρνακα, νεαρή ελλαδίτισσα, προσποιούμενη την στενή φίλη της.
Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι γενικά βορειοδυτικοί μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε τώρα ένα επεισόδιο από την κοινωνική σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ, και την σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθεί η κυπριακή σειρά του ΛΟΓΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ και ένα επεισόδιο από την κωμική σειρά, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και μισί.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 30 September 1999 - 15:27:15 UTC