Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Τρείς τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά είναι ο απολογισμός δύο τροχαίων συστυχημάτων που συνέβησαν τα ξημερώματα.

Στις 4.15 στην είσοδο της ξενοδοχειακής στην λεωφόρο Αγλαντζιάς όχημα με τέσσερις επιβάτες συγκρούυστηκε με αυτοκίνητο που ακολουθούσε το οποίο οδηγούσε η Χριστίνα Κωνσταντινίδου από την Αγλαντζιά.

Από την σύγκρουση υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση ο Ανδρέας Νικολάου από το Καλό χωριό, ο οποίος τοποθετήθηκε στον ανεπνευστήρα του Γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πιό ελαφρά τραυματισμένη είναι η Αθηνά Χαραλάμπους ενώ οι άλλοι δύο δεν έπαθαν οτιδήποτε.

Στο δεύτερο τροχαίο, θύμα ήταν 16χρονος μαθητής ο Μάριος Νικοδήμου, ο οποίος και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε στο δρόμο Λευκωσίας Λεμεσού κοντά στη Νήσου.

Το όχημα αφού κτύπησε στις προστατευτικές μπάρες στην συνέχεια ανατράπηκε.

Ο Νικοδήμου υπέστη σοβαρό κτύπημα στο δεξί χερί.


Νέος ισχυρός σεισμός 6,8 ρίχτερ συγκλόνισε το πρωί την Ταιβάν με το ίδιο επίκεντρο της φονικής δόνησης των 7.6 ρίχτερ της περασμένης Τρίτης.

Τον πανικό σωστικών συνεργείων και κατοίκων κατέγραψαν οι κάμερες, ενώ έκδηλη ήταν η αγωνία και των παρουσιαστών της τηλεόρασης.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Μια πολυκατοικία 12 ορόφων έγειρε και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Τα σωστικά συνεργεία ωστόσο κατάφεραν να βγάλουν από τα ερείπια δύο αδέλφια που έμειναν θαμμένα 130 ώρες τρώγοντας μήλα.


Εφθασε η ώρα να λυθεί το Κυπριακό δήλωσε η υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Μαντλίν Ολμπράιτ κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί με τους Τουρκοκυπρίους ώστε να κατανοήσουν ότι πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις ουσίας.

Επεσήμανε ακόμη ότι τώρα παρουσιάζεται ένα παράθυρο ευκαιρίας για συνομιλίες ουσίας και χωρίς προυποθέσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δηλώσεις έγιναν σε κοινή συνέντευξη που έδωσε η κυρία Ολμπράιτ στην Αθηναική εφημερίδα Καθημερινή και στην Τουρκική Μιλλιέτ.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, τόνισε ότι αν Ηνωμένες Πολιτείες ασκήσουν την επιρροή τους, θα καταστεί δυνατή η διαπραγμάτευση λύσης που να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο Αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών Τόμας Γουέστον, επεσήμανε ότι εναπόκειται στην Τουρκική πλευρά να αποδείξει αν έχει την πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κύριος Γουέστον ανέφερε ότι αναλαμβάνει την πρόκληση να εργαστεί πολύ σκληρά, για τη λύση του Κυπριακού.


Eντονες επιφυλάξεις εξέφρασε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού, στη θέση του υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, πως αν ο Ντενκτάς δείξει εποικοδομητική στάση στο εδαφικό, τότε η στάση μας σε κάποιες συνταγματικές πτυχές, πιθανόν να είναι διαφορετική.

Σχολιάζοντας συνέντευξη του κυρίου Κασουλίδη στον ανταποκριτή του Φιλελευθέρου στη Νέα Υόρκη, συνέστησε αυτοσυγκράτηση στα όσα δηλώνονται από κυβερνητικής πλευράς, προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστό να δίδονται μηνύματα για την μέθοδο της διαπραγμάτευσης.

Ολα τα θέματα που αφορούν τόσο την ουσία όσο και την διαδικασία κατέληξε ο κύριος Κυπριανού, θα πρέπει να συζητηθούν στο εθνικό συμβούλιο.


Ανοικτό παράθυρο γιά διάλογο με το Δημοκρατικό Κόμμα άφησε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, κληθείς να σχολιάσει πρόσκληση γιά επιστροφή όσων έφυγαν από το κόμμα, που απηύθυνε ο αναπληρωτής προέδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, μέσω συνέντευξης πού έδωσε σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο κύριος Μιχαηλίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι δέν συζητά προτάσεις ατόμων αλλά συλλογικών οργάνων.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης που παρευρέθη καί μίλησε τό Πρώτο τακτικό Επαρχιακό Συνέδριο του κόμματος του στην Λεμεσό αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τόνισε ότι δέν πρέπει να εφησυχάζουμε καί να αναμένουμε το νέο σίγουρο ναυάγιο, αλλά να στείλουμε το μήνυμα ότι απαιτούμε καί δεν επαιτούμε καί ότι είμαστε διατεθειμένοι γιά λύση άμεσα, αλλά καί πανέτοιμοι γιά αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση.


Σημαντική χρηματική βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους της Αττικής ανακοίνωσε από τη Λέρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας μετά τη λειτουργία στον κατάμεστο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, μετέβη για επιμνημόσυνη δέηση στην περιοχή όπου βυθίστηκε από τους Γερμανούς πριν από 56 χρόνια, το αντιτορπιλλικό Βασίλισσα Ολγα.


Ο Ρώσσος Υπουργός Αμυνας, Ιγκόρ Σεργκέγιεφ δήλωσε ότι οι Ρωσσικές δυνάμεις ετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση στην Τσετσενία, για την καταδίωξη Ισλαμιστών τρομοκρατών.

Πάντως οι Ρώσσοι ηγέτες απέκλεισαν επανελειμμένα το ενδεχόμενο ολομέτωπης επέμβασης.

Εν τω μεταξύ,Ρωσσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν για τέταρτη ημέρα περιοχές στην πρωτεύουσα Γκρόζνι της Τσετσενίας.


Στην απόλυση ξένης καλιτέχνιδας, αποδίδεται από την αστυνομία ο χθεσινός εμπρησμός του αυτοκινήτου, του Αλέξανδρου Ροβέρτου, ιδιοκτήτη του καμπαρέ Εμπασυ στην Λάρνακα.

Υπό διήμερη κράτηση τέθηκε ο φίλος της Δημήτρης Ιωάννου Γαβριήλ, άλλως Μπίλλης, από την Λάρνακα.


Συνεχίστηκε και σήμερα η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας που διοργανώνει έδω και 4 χρόνια το ΠΑΚ, με την συμπαράσταση των συγγενών των Αγνοουμένων και των μελων των προσφυγικών σωμάτείών Αδούλωτη Κερύνεια και Ελεύθερη Μόρφου.

Το πρωί στο χώρο του οδοφράγματος αναπέμφθηκε δέηση, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας, κύριο Σεραφείμ, για την ανεύρεση των αγνοουμένων και την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας.

Την σημερινη εκστρατεία διαφώτισης ενίσχυσαν και περίπου 100 αθλητές του Συλλόγου Καράτε Λευκωσίας, με επικεφαλής το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εκπαιδευτές τους.


Με τον τερματισμό που θα γίνει στις 5 και 30 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία ολοκλήρώνεται το εικοστό έβδομο διεθνές ράλλυ Κύπρος.

Πρώτος στη γενική κατάταξη και νικητής ειναι ο Ζιάν Πιέρ Ριχελμί από το Μονακό με αυτοκίνητο Σουπαρού Ιμπρέζα.

Στη δεύτερη θέση και πρώτος κύπριος οδηγός ειναι ο Ανδρέας Τσουλόφτας με αυτοκίνητο Μιτσιουπίσι Λάνσερ εβολούσιον εξι ενω την τριάδα συμπληρώνει ο Ανδρέας Περατικός με Μιτσιουπίσι Λάνσερ εβουλούσιον τρία.


Με δύο αγώνες ολοκλήρώνεται σήμερα η δεύτερη αγωνιστική του Παγκυπρίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

Τα αποτελέσματα του πρώτου ημιχρόνου στους δυο αγώνες ειναι

Ολυμπιακός - Αναγέννηση 1-0

Νέα Σαλαμίνα - Εθνικός Αχνας 0-0


Καί να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος.

Σε μερικές παράλιες περιοχές ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη καί χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη καί στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό καί τα δυτικά παράλια, στούς 19 βαθμούς στα νότια παράλια καί στούς 14 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια τις περιπετειώδεις σειρές ΕΑΡ ΑΜΕΡΙΚΑ

καί ΠΕΝΣΑΚΟΛΑ.

Θά ακολουθήσει η Ελληνική ταινία ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙ, με τους Νίκο Σταυρίδη καί Χρήστο Πάρλα.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 26 September 1999 - 15:27:27 UTC