Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-27

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Λίγες μέρες μετά το θάνατο του δικτάτορα Παπαδόπουλου και κατά τη διάρκεια των επαιτείων της τραγωδίας της Κύπρου, πέθανε και ο λεγόμενος αόρατος δικτάτορας Φαίδωνας Γκιζίκης.

Ο τελευταίος πρόεδρος της χούντας των Αθηνών, αφησε την τελευταια του πνοή χθες βράδυ, στο στρατιωτικο νοσοκομειο Νίμιτς σε ηλικια 82 ετών.


Διευρύνεται η διάσταση απόψεων μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Αλέξη Γαλανού, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΑ, ο οποίος έκανε λόγο για αλαζονεία και έπαρση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, ενώ παράλληλα επέκρινε την στάση του κόμματος απέναντι στο θέμα Σερέζη.

Το πρωί ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε με σκληρή γλώσσα στον Αλέξη Γαλανό, ο οποίος ενωρίτερα διατύπωνε παράπονα για την κυβέρνηση Κληρίδη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΑ Αλέξης Γαλανός διευκρίνησε μετά το τέλος συνάντησης που είχε με τον τον Ελληνα πρέσβη Κυριάκο Ροδουσάκη, ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα το κόμμα του δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συμπολίτευση.

Κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα του Αλέξη Γαλανού,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Κληρίδης, είναι πάντα ανοικτός να συναντήσει τον Κύριο Γαλανό και να συζητήσει τα προβλήματα τα οποία ενδεχομένος αντιμετωπίζει με την κυβέρνηση.


Η αμφισβήτηση του Δόγματος του Ενιαιου Αμυντικου Χωρου θα πρεπει να τερματιστεί,καθώς επισης και η δημοσιοποίηση σοβαρων αμυντικων θεματων, δηλωσε το πρωι ο Υπουργος Αμυνας, Γιαννακης Χρυσοστομης.

Το Ενιαιο Αμυντικό Δογμα είπε ο κύριος Χρυσοστομής, υφίσταται και υλοποιείται κανονικά όπως εχει προγραμματιστει.

Η Ελλαδα πρόσθεσε, εχει προσφέρει πάρα πολλά για την ενισχυση της αμυνας της Κύπρου και ουδέποτε αρνείται να δώσει οτιδήποτε της ζητηθεί.

Ο Υπουργος Αμυνας, είπε επίσης ότι πρέπει να αποφεύγονται επικρήσεις για την στάση της Ελλάδας εναντι της Κύπρου και σημείωσε ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνονται και να μηδενίζονται τα πάντα.

Ειναι καιρός κατέληξε ο υπουργος Αμυνας να αφησουμε την αμυνα της Κύπρου, ανηπηρέαστη και ανενόχλητη απο αντιπαλότητες.

Οι δηλώσεις του κυρίου Χρυσοστομή έγιναν στα πλαίσια επίσκεψης του σε στρατόπεδο της Αθαλάσσας, όπου επιθεώρησε τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων της Εθνικής Φρουάς.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αντιμετωπίσει δεόντως το θέμα της χαλαρής ομοσπονδίας, αν και όταν τεθεί, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, τονίζοντας παράλληλα την εμμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς στη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο κύριος Σερέζης, απέφυγε να σχολιάσει δηλώσεις του Βρετανού εκπροσώπου για το κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, περί χαλαρής ομοσπονδίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει επίσημο κείμενο των δηλώσεων και ότι με βάση αυτό που δημοσιεύτηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε την απάντηση όσον αφορά τη λύση της ομοσπονδίας όπως την αντιλαμβάνεται η δική μας πλευρά.


Στόχος του νέου Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος είναι η ανάδειξη του σε μεγάλη πολιτική δύναμη και η άνοδος στην εξουσία.

Αυτό δήλωσαν, κατά την διάρκεια κοινής διάσκεψης Τύπου, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της εδέκ Γιαννάκης Ομήρου και ο Πρόεδρος της Επαλξης για Ανασυγκρότηση του Κέντρου Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Ο κύριος Ομήρου χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα μηνύματα της πρώτης φάσης του οργανωτικού προγράμματος για τη δημιουργία του Κινήματος, κατά την οποία παρουσιάστηκε η ιδεολογική διακήρυξη, το καταστατικό και το οργανωτικό σχέδιο.

Από την πλευρά του, ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι οι συνεργασίες με τις άλλες συγγενικά ιδεολογικές δυνάμεις είναι επιθυμητές και εφικτές, ενώ τόνισε ότι διαφορές με τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος δε υπάρχουν.


Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών υπάρχει και πάντοτε θα υπάρχει, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Χριστόδουλος Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η επαγρύπνιση και συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κύριος Χριστοδούλου συναντήθηκε το πρωί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννη Γιωργακόπουλο στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας που υπογράφηκε το 93 μεταξύ των υπουργών δημόσιας τάξης της Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κύριος Γιωργακόπουλος συναντήθηκε αργότερα με τον αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, Αντρέα Αγγελίδη.

Και οι δύο αρχηγοί τόνισαν την ανάγκη για επιστημονική κατάρτιση των δυνάμεων ασφαλείας, μετά και τις τελεταίες τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα με τους Αλβανούς.


Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση του προγράμματος για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης καθώς και οι αντιδράσεις των επηρεαζομένων κατοικών, συζητήθηκε στην επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής.

Το Τμήμα γεωλογικής Επισκόπησης σε σχετική εκθεσή του εκτιμά ότι η αφαλάτωση δεν θα λύσει το υδατικό πρόβλημα της Κύπρου απεναντίας θα επιβαρυνει τον φορολογούμενο πολίτη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξέφρασε την απαγοητευσή του για την πάγια τακτική του Υπουργείου Γεωργίας να μην ενημερώνει την επιτροπή για τόσο σοβαρά ζητήματα,ενώ θα ζητήση να μην ληφθεί οποιδήποτε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο.


Η εισαγωγή της λεγόμενης έξυπνης κάρτας του πολίτη στις αρχές του επόμενου έτους θεωρείται πλέον δεδομένη.

Οπως επιβεβαιβέωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, πολίτης θα μπορεί να την χρησιμοποιεί ως ταυτότητα, κάρτα νοσηλείας και μέσο πρόσβασης στα κέντρα παροχής υπηρεσιών που στοχεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ενημέρωσης του πολίτη από το γραφείο τύπου και πληροφοριών, το οποίο τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων του διαδικτύου.


Φρικτά βασανιστήρια υφίσταται στα χέρια των Τούρκων, ο δεύτερος τη τάξει στην ηγεσία των Κούρδων, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, Τσεβάτ Σοισάλ, πού συνελήφθη στη Μολδαβία, στις 13 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του, ο Σοϊζάλ από την ημέρα της σύλληψης του, υπόβάλλεται σε ηλεκτροσόκ, εξαναγκάζεται να πάρει φάρμακα και ενέσεις και υφίστατε άλλα βασανιστήρια όπως ψυχρολουσίες με αντλίες ψηλής πίεσης.


Ενα 50χρονος μηχανικός είναι το θύμα της σύγκρουσης δύο πλοίων κοντά στην Τένεδο στο Αιγαίο.
Συμπληρώνονται σήμερα επτά χρόνια από το θάνατο της Τζένης Καρέζης και η μνήμη στρέφεται με αγάπη στο παρελθόν.
Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Σε αρκετές κυρίως νότιες και ανατολικές παράλιες περιοχές θα εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή συννεφιά.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά αλλά ταραγμένη στις δυτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το τηλεπαιγνίδι ΤΟ ΡΙΣΚΟ και στην συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθούν, το ελληνικό τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, το τηλεμαγκαζίνο Ε ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ με τη Ρούλα Κορομηλα και η ελληνική κωμική σειρά ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 27 July 1999 - 15:27:14 UTC