Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Αερογέφυρα για τη σωτηρία δύτη ο οποίος προσβλήθηκε από τη νόσο των δυτών, στήθηκε το απόγευμα από την Πάφο προς τη Λάρνακα.

Ο δύτης είναι ο Θράσος Χριστοδούλου, από τον Καραβά και τώρα στο Προδρόμι, 27 ετών, ο οποίος κτυπήθηκε από την επικίνδυνη νόσο ενώ ψάρευε με το φίλο του Ιωάννη Σάββα, στην περιοχή του ακρωτηρίου "Αρναούτης, στον Ακάμα, σε βάθος 50 μέτρων.

Τον Χριστοδούλου μετέφερε ο Σάββα στο γενικό νοσοκομείο Πάφου όπου οι ιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μευταφερθεί στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου υπάρχει θάλαμος αποπίεσης.

Το ελικόπτερο της Αστυνομίας τον παρέλαβε στις 4.15 το απόγευμα και τον μετέφερε στη Λάρνακα.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στη μία και τριάντα το μεσημέρι.


Μία εγκληματική ενέργεια, πρωτόγνωρη για τα Κυπριακά χρονικά, διαπράχθηκε στην περιοχή Περβολιών Λάρνακας.

Αγνωστος επιβάτης ταξί, προφανώς Ρώσος, προσπάθησε να στραγγαλίσει με σχοινί τον οδηγό, Δημήτρη Γιαννακού, από τη Σαλαμιού, κάτοικο Λάρνακας, σαράντα ετών.

Το θύμα αντέδρασε με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να επιδείξουν και στην περίπτωση της Κύπρου την ίδια ευαισθησία που επέδειξαν σε άλλες περιπτώσεις και να μην παραγνωρίζουν τα δίκαια και δικαιώματα του Κυπριακού λαού.
Η Ελλάδα στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της ΟΝΕ, δεν φαίνεται διατεθειμένη να αυξήσει άλλο τις αμυντικές της δαπάνες, όσον αφορά τους εξοπλισμούς σε σχέση με το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

Σύμφωνα με την Αθηναϊκή εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", η Ελληνική κυβέρνηση, έχει ζητήσει από την Κύπρο να αναλάβει το οικονομικό, αλλά και το πολιτικό κόστος της υλοποίησης των σχεδιασμών, στο πλαίσιο του Δόγματος.

Στο δημοσίευμα, σημειώνεται ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης, η Κύπρος δείχνει απρόθυμη να αναλάβει το πολιτικό και οικονομικό βάρος της αυτόνομης άμυνας της νήσου, και προσπάθησε, να επιτύχει την υλοποίηση του ενιαίου αμυντικού δόγματος μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας.

Η σχεδίαση των προγραμμάτων αυτών, υποστηρίζει η εφημερίδα, είχε αρχικά στόχο την κάλυψη της Κύπρου, αλλά έχει τροποποιηθεί.


Από το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στο Μαρόκο, ηγέτες από όλο τον κόσμο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μαροκινό μονάρχη, Χασάν τον Δεύτερο, ο οποίος κρατούσε τα ηνία της χώρας εδώ και τριανταοκτώ χρόνια.

Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον.


Φρίκη στην Δυτική Αυστραλία.

Ενας τριαντα-εννιάχρονος σκότωσε τα τέσσερα παιδιά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε για να μην αναγκαστεί να τα επιστρέψει στην πρώην σύζυγό του, η οποία είχε αναλάβει την κηδεμονία τους.


Σοβαρά προβλήματα στο εμπόριο και κατ'επέκταση στην οικονομία του τόπου, προκαλεί η συνεχιζόμενη εδώ και τρεις ημέρες αποχή από υπερωριακή εργασία αριθμού υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων, στο λιμάνι της Λεμεσού.

Δέκα και πλέον εμπορικά πλοία βρίσκονται καθηλωμένα στο αγκυροβόλιο και στα κρηπιδώματα, αναμένοντας να εξυπηρετηθούν.

Ο μόνος τομέας που δεν έχει επηρεαστεί από τα μέτρα των εργαζομένων είναι ο επιβατικός, αφού τα κρουαζιερόπλοια εξυπηρετούνται κανοικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


Βέβηλοι έδρασαν χθες το βράδυ στο Παλιομέτοχο, κατεβάζοντας τις Ελληνικές και Κυπριακές σημαίες από το μνημείο των πεσόντων και γράφοντας σ' αυτό με μπογιές.

Οι νυκτοβάτες δεν σεβάσθηκαν το γεγονός ότι το πρωί, θα ετελείτο εκεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος εξήρε την θυσία των ηρώων.

Εφεδροι καταδρομείς μετέφεραν φλόγα από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και από το μνημείο εφέδρων καταδρομέων.


Το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την επωνυμία "Ευαγόρας", για την αντιμετώπιση κρίσεων, σε καιρό ειρήνης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου σε δηλώσεις του, στην Πάφο, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής άμυνας, το οποίο θα καταρτισθεί με πρότυπο το Ελλαδικό σχέδιο "Ξενοκράτης".


Την άμεση ενίσχυση της αιγοπροβατο-τροφίας, ζητούν από την κυβέρνηση με υπόμνημα τους οι ποιμνιοτρόφοι, που πραγματοποίησαν στην Κοφίνου το πρώτο τους Παγκύπριο συνέδριο.
Συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκυρίακο, η αντικατοχική διαφωτιστική εκστρατεία στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, την οποία διοργανώνει εδώ και τρία χρόνια το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, συγγενείς αγνοουμένων και μέλη προσφυγικών σωματείων.

Σήμερα, την προσπάθεια των φρουρών του Οδοφράγματος, ενίσχυσαν δεκάδες παιδιά των κατηχητικών σχολείων Τρικκάλων, που μαζί με τις μαυροφορεμένες γυναίκες τραγούδησαν αντικατοχικά τραγούδια, ενώ παράλληλα, διαφώτιζαν τους ξένους τουρίστες για τα εγκλήματα του καθεστώτος Ντενκτάς.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αραιή ομίχλη στις παράλιες κυρίως περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, τριών Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσεις στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 23 στα νότια παράλια και στους 18 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την περιπετειώδη σειρά "Εαρ Αμέρικα", την ξένη περιπετειώδη σειρά "Πενσακόλα" και την κωμωδία "Αόρατη Μαμά", με τους Ντί Ουάλας Στόουν και Στέλλα Στίβενς.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 25 July 1999 - 16:27:28 UTC