Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-19

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Την πλήρη εμπιστοσύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του υπουργού Αμυνας, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μετά το θέμα που ηγέρθη σχετικά με το υπηρεσιακό ταξίδι του Γιαννάκη Χρυσοστομή στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σερέζη, έχει διαπιστωθεί ότι και στο παρελθόν τόσο κοινοβουλευτικές, όσο και υπουργικές αποστολές, έχουν φιλοξενηθεί από ανάλογες εταιρείες.

Επισήμανε, μάλιστα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι ο υπουργός Αμυνας επανα- διαπραγματεύθηκε την αγορά των πυραύλων Ασπιτε, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει χαμηλότερη τιμή, προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Με αφορμή την αυριανή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, απόψε θα απευθύνει διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για καταδίκη της 25ης επετείου της εισβολής.

Την ετήσια αντικατοχική εκδήλωση μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα θα πραγματοποιήσει το ΔΗΚΟ απόψε στις 8 στο αμφιθέατρο Μακαρίου του Γ στην σχολή τυφλών, με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Σπύρο Κυπριανού.

Εξάλλου, η ΕΔΕΚ και η Επαλξη για την ανασυγκρότηση του κέντρου, οργανώνουν απόψε στις 8 αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας με ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη.


Η ευρωπαϊκή προσέγγιση της Τουρκίας περνά μέσα από την απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου και την αλλαγή της αδιάλλακτης στάσης της στο Κυπριακό.

Αυτά τόνισε, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, φθάνοντας το απόγευμα στην Κύπρο, για να μιλήσει στην αποψινή αντικατοχική εκδήλωση της ΕΔΕΚ, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.


Δεν πρόκειται να αποδώσουν οι διεθνείς προσπάθειες για τερματισμό της έντασης στην Κύπρο, εάν δεν αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος, δήλωσε προκλητικά ο Μπουλέντ Ετζεβίντ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, φθάνει αύριο το πρωί στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη, όπου και θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, με αφορμή την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Μάλιστα, ο Ετζεβίντ θα έχει και ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς, ενώ θα δώσουν από κοινού συνέντευξη τύπου.

Οι αυριανές εκδηλώσεις στο ψευδοκράτος, φέρουν την προκλητική ονομασία Εορτή της Ειρήνης και της ελευθερίας.

Εξάλλου, έξι πλοία του τουρκικού ναυτικού, κατέπλευσαν στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.


Νεκροί θεωρούνται ο Τζόν Κένεντι ο νεώτερος, η σύζυγος του και η αδελφή της.

Εκπρόσωπος της Αμερικανικής ακτοφυλακής, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί και το μοιραίο έχει ήδη ανακοινωθεί στην τραγική οικογένεια.


Ερευνα για τις τελευταίες πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, διέταξε ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος, Τάκης Κυριακίδης.

Ο κύριος Κυριακίδης, είπε ότι δόθηκαν οδηγίες για να διεξαχθεί άμεσα και τάχιστα η έρευνα και ότι έγιναν όλες εκείνες οι διευθετήσεις για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η ζημιά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, παρότρυνε τα μέλη των Κυπριακών Αερογραμμών να αποφεύγουν ενέργειες αυτή την περίοδο που μπορούν να βλάψουν τον τουρισμό.

Μιλώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά την επιστροφή του απο την Μυτιλήνη, ο κύριος Ρολάνδης είπε ότι η οικονομία μας, χρειάζεται την αύξηση που παρατηρείται στον τουρισμό και ευχήθηκε η αύξηση αυτή, να διατηρηθεί και τους μελλοντικούς μήνες.

Η συντεχνία των πιλότων ΠΑΣΥΠΙ, υποστηριζει ότι οι πτήσεις αναβλήθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων στα αεροσκάφη, ενώ παρουσιάστηκαν και αρκετές απουσίες αεροσυνοδών οι οποίοι δήλωσαν άρρωστοι.

Εν τω μεταξύ, νέα προβλήματα σημειώθηκαν και στην σημερινή πτήση Θεσσαλονίκης-Λάρνακας, αφού μισή ώρα μετά την απογείωση του, το αεροσκάφος επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη λόγω και πάλι τεχνικών προβλημάτων.


Οι τεχνολόγοι νοσοκομειακών εργαστηρίων, κατέρχονται από το πρωί σε εικοσιτετράωρη απεργία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του κλάδου, Ζωή Σιδερά, το κυριότερο αίτημα των υπαλλήλων είναι η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός των νοσοκομειακών εργαστηρίων.

Η απεργία καλύπτει όλα τα νοσοκομειακά εργαστήρια σε όλα τα νοσοκομεία της Κύπρου, ενώ εξαιρούνται πολύ επείγοντα περιστατικά εσωτερικών ασθενών και των πρώτων βοηθειών.

Το Υπουργείο Οικονομικών, χαρακτήρισε πρόωρη και αδικαιολόγητη την απεργία και εξέφρασε λύπη επειδή η ΠΑΣΥΔΙ επέλεξε το δρόμο της αντιπαράθεσης για ένα ζήτημα, όπως σημειώνει, που μπορούσε να διευθετηθεί χωρίς την αχρείαστη ταλαιπωρία του κοινού.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, Χρίστος Σολωμής, διερωτήθηκε ποιος είναι ο λόγος που πραγματοποιείται αυτή η απεργία, αφού όπως είπε, τα προβλήματα του κλάδου είναι ήδη τροχιοδρομημένα στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού.


Αρχισαν τα θερινά ξεπουλήματα, το οποία θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες.

Οι προσφορές, σύμφωνα με την ΠΟΒΕΚ, κυμαίνονται από 30 μέχρι και 70% κάτω από τις κανονικές τιμές, ενώ φέτος τα ξεπουλήματα άρχισαν δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι συνήθως.

Από το πρωί, ο κόσμος άρχισε δειλά-δειλά μια πρώτη έρευνα της αγοράς για να διαπιστώσει τις τιμές που επικρατούν, ενώ οι πιό αποφασιστικοί έκαναν και τις πρώτες τους αγορές, κυρίως σε είδη ένδυσης και υπόδυσης.

Ενα μικρό γκάλοπ που διενεργήσαμε το πρωί στη Λεωφόρο Μακαρίου και την οδό Λήδρας, στην Λευκωσία, έδειξε πως ο κόσμος δεν είναι πολύ ικανοποιημένος με τις τιμές, καθώς όπως μας δήλωσαν οι περισσότεροι, δεν έγιναν αισθητές οι μειώσεις των τιμών.

Η πρόωρη δε, έναρξη των ξεπουλημάτων, βρίσκει τους καταναλωτές πολύ ικανοποιημένους, καθώς όπως μας δήλωσαν, τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους πριν από τις διακοπές τους τον Αύγουστο.

Τα ξεπουλήματα θα συνεχισθούν μέχρι τις 28 Αυγούστου.


Οριστική απόφαση για το πού θα γίνει η νέα μονάδα αφαλάτωσης, η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Λεμεσού, θα ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρία, πριν από τις διακοπές, την μεταπροσεχή Τετάρτη.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, στη διάρκεια επίσκεψης του στο ερευνητικό σκάφος "Ιερτάλ", στη μαρίνα της Λάρνακας.

Το "Ιερτάλ", βρίσκεται στην Κύπρο με σκοπό τη μελέτη, καταγραφή και προστασία των κητωδών της Μεσογείου, με έμφαση στα δελφίνια, τις φάλαινες και τους βιότοπους τους.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησης δύο ομογενών από τη Ρωσία, οι οποίοι συνελήφθησαν ώς ύποπτοι, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πλησίον του αεροδρομίου Πάφου.
Την πιθανότητα όπως τα τελευταία ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, προσφέρουν την ευκαιρία, για μία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο, συζήτησε το πρωί, αντιπροσωπεία του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.

Ο Πρόεδρος του Αυστραλιανού σώματος, Νιλ Αντριου, εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αναζητήσει μία λύση στο Κυπριακό, εκμεταλλευόμενος την οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Κυπριανού, χαρακτήρισε την συζήτηση που είχε με την αντιπροσωπεία της Αυστραλιανής Βουλής, εκτεταμένη και αναλυτική, επισημαίνοντας πως υπήρξε κατανόηση από πλευράς βουλευτών της Αυστραλίας στο Κυπριακό.

Αργότερα, οι ξένοι βουλευτές επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι, στην Αυστραλία.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είνα γενικά αίθριος αλλά τοπικά θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε ασθενείς βορειοδυτικούς, 2 ως 3 μποφόρ, ενώ η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει τις αυγινές ώρες στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το τηλεπαιγνίδι ΤΟ ΡΙΣΚΟ και στην συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθούν, το ελληνικό τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, το τηλεμαγκαζίνο Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ με τη Ρούλα Κορομηλά και η ελληνική κωμική σειρά ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 19 July 1999 - 16:27:12 UTC