Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-14

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ληστεία διεπράχθηκε στις δώδεκα και σαράντα-πέντε το μεσημέρι, στο κατάστημα της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Ζακακίου, όταν δύο κουκουλοφόροι, υπό την απειλή όπλου απέσπασαν από το ταμείο χρηματικό ποσό που ανέρχεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, σε 600 λίρες.

Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, εισήλθαν στο κατάστημα της ΣΠΕ Ζακακίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό και υπό την απειλή περιστρόφου, που κρατούσε ο ένας εκ των δύο δραστών, υποχρέωσαν τους δύο υπαλλήλους της ΣΠΕ, να τους παραδώσουν τα χρήματα που βρίσκονταν στο ταμείο.

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο.


Με κομμένη την ανάσα δεκάδες αστυνομικοί,πολίτες και τουρίστες παρακολουθούσαν για τέσσερις και πλέον ώρες ζεύγος ιδιοκτητών θαλασσίων αθλημάτων να απειλούν να αυτοπυρποληθούν στην παραλία έναντι της Φραγκοκλησιάς στη Λεμεσό.

Το ζεύγος Ακη και Χριστίνα Μιχαηλίδου, περιελούστηκαν με βενζίνη και απειλούσαν να αυτοπυρποληθούν όταν άνδρες της Αστυνομίας επιχείρησαν να απομακρύνουν τα σκάφη τους από την παραλία μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγή των θαλασσίων διαύλων.

Μπροστά σ' αυτό τον κίνδυνο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υστερα από μεσολαβήσεις το ζεύγος Μιχαηλίδη μεταπείστηκε και μαζί με συναδέλφους τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την επαρχιακή διοίκηση απαιτώντας επανεξέταση του θέματος.


Νέα απαγωγή λεωφορείου, σημειώθηκε στη μία το μεσημέρι, στην Ελλάδα.

Υπό την απειλή χειροβομβίδας, Αλβανός, κατέλαβε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς, που είχε ξεκινήσει από το Πολύκαστρο με προορισμό την Θεσσαλονίκη, με σκοπό να περάσει τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα και να φθάσει στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλβανός μασκοφόρος, ζήτησε από τους αστυνομικούς, διακόσια πενήντα εκατομμύρια δραχμές και δύο όπλα, προκειμένου να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους.

Ο δράστης είπε οτι θέλει να φθάσει μέχρι την Κρυσταλλοπηγή και υποσχέθηκε οτι εκεί θα αφήσει ελεύθερους τους ομήρους και στη συνέχεια θα περάσει μόνος στο έδαφος της πατρίδας του.

Απο την πλευρά τους οι αστυνομικές αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο για την εξουδετέρωσή του.

Tο λεωφορείο με τον Αλβανό και τους ομήρους του, ο αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί ως τώρα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, κυμαίνεται μεταξύ πέντε και εφτά ατόμων σταθμεύσε για λίγο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Λιποχώρι, και τώρα κατεύθύνεται προς την Εδεσσα.


Δύο πρόσωπα, ιδιοκτήτες διαφημιστικού γραφείου, συνελήφθησαν ως ύποπτοι, για υπόθεση πλαστογραφίας λαχείων του Αθλητικού Ομίλου Κυθρέας.

Πρόκειται για τους Γεώργιο Σαμουϊλίδη από την Λευκωσία και Ευστάθιο Αντρέου από την Ποταμιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ύποπτοι ανέλαβαν την πώληση 10 χιλιάδων λαχείων προς 10 λίρες το ένα, και αυτοί επανέκδοσαν ορισμένα απ'αυτά, σε τυπογραφείο της Λευκωσίας.

Κάποια μάλιστα φέρονται να έχουν εξαψήφιο αριθμό, ενώ τα λαχεία που έκδοσε ο Αθλητικός Ομιλος Κυθρέας έχουν πενταψήφιους αριθμούς.

Οπως αναφέρθηκε, εντοπίσθηκε ότι πωλήθηκαν 50 πλαστά, ενώ υπάρχει η υπόνοια, ότι το κόλπο, το έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις.

Και οι δύο ύποπτοι, προσήχθησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης, για οκτώ ημέρες.


Συνελήφθη χθες βράδυ στο Λίβανο, έπειτα από δραματική επιχείρηση της αστυνομίας, ο αποστολέας των τριαντα-τριών κιλών χασισελαίου, που ανακάλυψε πρόσφατα η Κυπριακή αστυνομία, στα υποστατικά του Στέλιου Καττή στην Ορμήδεια.

Πρόκειται για τον γνωστό έμπορο ναρκωτικών Ιμπραχήμ Ματάρ Ακούρι, 35 ετών από τον Λίβανο, ο οποίος είχε αποδράσει από τις Λιβανικές φυλακές, όπου εξέτειε ποινή πενταετούς φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών.

Η εμπλοκή του Ακούρι, στην υπόθεση, είχε διαπιστωθεί όταν το Αρχηγείο Αστυνομίας στην Κύπρο, εντόπισε δακτυλικό αποτύπωμά του σε πλαστικό περιτύλιγμα των 33 κιλών του χασισελαίου.

Ο Ακούρι, εντοπίσθηκε χθες βράδυ, σε περιοχή λίγο έξω από τη Βηρυτό.

Οταν ανακόπηκε το αυτοκίνητό του και οι αστυνομικοί του φώναξαν ότι βρίσκεται υπό σύλληψη, αυτός αυτοπυροβολήθηκε, δύο φορές με πιστόλι που είχε μέσα στο αυτοκίνητο.

Τραυματίσθηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λιβάνου, όπου νοσηλεύεται υπό αστυνομική φρούρηση.


Αύριο το Κακουργιοδικείο θα αποφασίσει εάν θα επιβάλει στην παρούσα φάση, ποινή στον Προκόπη Προκοπίου για την δολοφονία του Χαμπή Αεροπόρου, ή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και για τους άλλους τέσσερις κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Η εισαγγελία, ανέστειλε τις δύο από τις έξι κατηγορίες εναντίον του Προκοπίου, για τις οποίες δεν παραδέχθηκε ενοχή χθες, δηλαδή αυτήν της συνωμοσίας για διάπραξη φόνου εναντίον του Χαμπή Αεροπόρου και της απόπειρας φόνου εναντίον του Χαράλαμπου Χαραλάμπους, εξαδέλφου και συνεπιβάτη του Αεροπόρου.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πιέσουν τη Τουρκία για να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, δήλωσε στην Αθήνα ο Αμερικανός Υπουργός Αμυνας, Ουίλιαμ Κοέν.

Σε συνέντευξη τύπου, στην Αμερικανική πρεσβεία ο Κόεν ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα επιθυμούσαν να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, ωστόσο δεν έχουν πρόθεση να ασκήσουν πίεση.

Στη Λευκωσία, ο Υπουργός Εξωτερικών έσπευσε σήμερα να διευκρυνήσει ότι η Κυπριακή κυβέρνηση, χαιρέτισε την τοποθέτηση του Γιάννου Κρανιδιώτη για τα Ευρωτουρκικά, όπως αυτή διατυπώθηκε στην Αθηναϊκή εφημερίδα "Επενδυτής" και όχι σχετική ανταπόκριση του Ροϊτερ, όπου αποσπασματικά, μεταδόθηκαν οι δηλώσεις, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος.

Οσον αφορά το περίγραμμα λύσης του Κυπριακού, που παρουσίασε σε χθεσινή ανάλυση το Ροϊτερ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, πως η κυβέρνηση δεν σχολιάζει δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ σημείωσε οτι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν τέθηκε οποιοδήποτε ολοκληρωμένο σχέδιο λύσης.

Εξάλλου σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις θέσεις της κυβέρνησης, για ακόμη τρία κεφάλαια στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.


Αναστέλλεται η έγκριση αδειών παραμονής και εργασίας σε αλλοδαπούς εργάτες, μέχρι τις τριάντα Σεπτεμβρίου, ενώ οι άδειες για αντικατάσταση εργατών, θα συνεχίζονται να εξετάζονται.

Αυτό αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της διϋπουργικής επιτροπής για τους αλλοδαπούς.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ότι η απόφαση αφορά και τους Πόντιους, που διαμένουν στην Κύπρο, δεδομένου ότι δεν είναι κάτοχοι Ελλαδικών διαβατηρίων.


Η Ολομέλεια της Βουλής, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, στη σημερινή της συνεδρία, πρόταση νόμου, που προνοεί την αναστολή της εφαρμογής της νομοθεσίας, για την υποχρέωση των οδηγών και των επιβατών των μοτοποδηλάτων, να χρησιμοποιούν κράνη μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Η αναστολή αυτή, θα ισχύσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί χρόνος στη Βουλή και τις αρμόδιες υπηρεσίες, να επανεξετάσουν το όλο θέμα.


Ικανοποιημένοι έφυγαν από το Προεδρικό, οι ψαράδες αφού συναντήθηκαν τελικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη παρουσία και του Υπουργού Γεωργίας.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε όπως διευκρινιστεί, με τον καθορισμό κριτηρίων, ο αριθμός των επαγγελματιών ψαράδων.

Οπως δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, αυτή τη στιγμή, επαγγελματικές άδειες κατέχουν 500 άτομα, ενώ με βάση εκτιμήσεις, επαγγελματίες, είναι μόνο 250 με 300 άτομα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ψαράδων, είπε ότι είναι δυνατό να παραχωρηθεί επιπλέον βοήθεια στους ψαράδες, εκτός από το ποσό των 150 χιλιάδων λιρών, που έχει εγκριθεί από το Υπουργικό.


Η Τουρκία και το Ισραήλ επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών τους σχέσεων, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του που περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στην Ιορδανία και τα αυτοδιοικούμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες, ο Ντεμιρέλ σκοπεύει να διερευνήσει με τους ισραηλινούς συνομιλητές του τρόπους επέκτασης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, που σήμερα ανέρχονται σε 800 εκατομμύρια δολάρια και η Τουρκία επιθυμεί να υπερδιπλασιάσει.


Οι σκληροπυρηνικοί στο Ιράν, προσπάθησαν να περάσουν στην αντεπίθεση, διοργανώνοντας ογκώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της Τεχεράνης, εναντίον των φοιτητών.

Στους δρόμους κυκλοφορούν φανατικοί Ισλαμιστές με ρόπαλα, οι οποίοι έχουν διαταγές να κτυπούν στο ψαχνό.


Με λαμπρή στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο του Παρισιού γιορτάστηκε στη Γαλλία, η διακοσιοστή-δέκατη επέτειος της ανεξαρτησίας.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν φέτος ο βασιλιάς του Μαρόκου, Χασάν, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της χώρας Ζιακ Σιράκ, δέχθηκαν το χαιρετισμό της παρέλασης.

Η Ημέρα της Βαστίλλης, όπως είναι επίσης γνωστή η μέρα, σηματοδότησε την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 και την κατάργηση της Βασιλείας.


Η Συντοντονιστική Επιτροπή Διοργάνωσης της υπέρκομματικής Αντικατοχικής Εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 18 Ιουλίου και ώρα 8.30 το βράδυ , στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, με κύριον ομιλητή τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα Κόμματα, Σωματεία, Οργανώσεις και άλλους φορείς, να δηλώσουν συμμετοχή και να καλέσουν τα μέλη τους, όπως δώσουν δυναμικά το παρόν τους στην εκδήλωση.

Απευθύνει επισης πρόσκληση σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας, να παραστούν στην εκδήλωση και να καλέσουν τον κλήρον και το ποιμνιο τους να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στην εκδήλωση.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 14 July 1999 - 15:27:14 UTC