Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου κάλεσαν το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να προσκαλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών στην Κύπρο σε διαπραγματεύσεις το Φθινόπωρο του 1999, χωρίς προϋποθέσεις και λαμβάνοντας υπόψη πλήρως τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες.

"Αποδεχόμενοι την πρόσκληση αυτή", σημειώνουν οι ηγέτες των Οκτώ, "οι δύο πλευρές - ηγέτες θα πρέπει να δεσμευθούν στις ακόλουθες αρχές:

καμία προϋπόθεση,

όλα τα θέματα στο τραπέζι,

δέσμευση με καλή θέληση για συνέχιση της διαπραγμάτευσης μέχρι να επιτευχθεί διευθέτηση,

και να ληφθούν πλήρως υπόψη τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και οι συμφωνίες".

Τέλος, οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ σημειώνουν ότι "τα μέλη της G8 αναλαμβάνουν να δώσουν την πλήρη και διαρκή υποστήριξή τους στη διαπραγματευτική διαδικασία κι ελπίζουν ότι θα καταστεί εφικτό να γίνει αναφορά στο αποτέλεσμά της στις συναντήσεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της συνόδου κορυφής της Οργάνωσης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ευρώπη τον προσεχή Νοέμβριο".

Εν τω μεταξύ ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, δήλωσε ότι η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την κατάσταση στην Κύπρο και σημείωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος στο θέμα αυτό.

Ο κ. Σιράκ είπε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν επιθυμεί να εντάξει στους κόλπους της, διενέξεις που δεν έχουν επιλυθεί.


Αρχισε στις 12 το μεσημέρι και συνεχίζεται, η ψηφοφορία για την αναδειξη του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και για την εκλογή των δέκα μελών του Πολιτικού Γραφείου.

Την νέα ηγεσία, που θα πλαισιώσει τον Πρόεδρο του Δησύ Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο, θα αναδείξουν Επτάμισυ χιλιάδες εκλέκτορες.

Τις δέκα θέσεις στο Πολιτικό Γραφείο διεκδικούν 18 υποψήφιοι, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, την οποία διεκδικούν ο Παναγιώτης Δημητρίου και ο Πρόδρομος Προδρόμου.


Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των Σερβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο, ωστόσο παραμένει το πρόβλημα του αφοπλισμού του Ου-τσε-κά.

Την ίδια ώρα, Μπορίς Γέλτσιν και Μπίλ Κλίντον συναντήθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των G8 στην Κολωνία, φιλοδοξώντας να αναθερμάνουν τις σχέσεις των δύο χωρών, πού πάγωσαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.


Με τον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού να επιμένει στα όσα δήλωσε μετά την συναντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πραγματοποιήται αύριο στο Προεδρικό η συνάντηση του Γλαύκου Κληρίδη με τον Κένεθ Μπρίλ.

Ο κ. Κυπριανού μίλησε για ευθύνη που έχει ο πρόεδρος απέναντι στα πολιτικά κόμματα και ζήτησε υπομονή μέχρι το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Σε ότι αφορά το πρόβλημα που προέκυψε με τις δηλώσεις Κλεάνθους ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ το χαρακτήρισε μη σοβαρό που όμως θα απασχολήση το κόμμα.


Το τρίτο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου τελέστηκε στον καθεδρικό Νάο του Αγίου Ιωάννη στην Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Του μνημοσύνου προέστει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Ιωάννης Μαγκριώτης.

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας ο πρωθυπουργός Κώστας Σιμίτης αναφέρθηκε στο κενό που άφησε με τον θανατό του

ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Με μια εντυπωσιακή είσοδο του μουσικού σχήματος Γιωργαλλέττου, ξεκίνησε σήμερα η διαφωτιστική εκστρατεία του ΠΑΚ στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Η λαική καλλιτεχνική χορωδία Γιωργαλλέττου έδωσε μια νεά πνοή και ελπίδα στις μαυροφορεμένες μάνες που φρουρούν το οδόφραγμα εδώ και τρία χρόνια.

Οι γυναίκες του οδοφράγματος κατασυγκινημένες από την συμπαράσταση του Λεμεσιανού σχήματος, ένωσαν την φωνή τους μαζί τους με τραγούδια για την ελευθερία.

Την εκδήλωση ενίσχυσε με την παρουσία του ο σύλλογος Ελλήνων Λάρνακας - Αμμοχώστου, διατρανώνοντας την συνεχή συμπαράσταση των Ελλήνων στο δράμα που βιώνουν οι συγγενείς αγνοουμένων.


Για τα τέσσερις χιλιάδες καρδιοπαθή παιδιά της Κύπρου, τραγουδά αύριο και μεθαύριο η Νανά Μούσχουρη η οποία έφθασε στην Κύπρο το πρωί.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, η πρέσβυρα της Γιούνισεφ, τόνισε πως μέσα από το τραγούδι καλλιτέχνης και κοινό έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ίδιες ευαισθησίες και ιδιαίτερα για το σκοπό τον οποίο πραγματοποιούνται οι συναυλίες.

Στόχος, πέρα από την ευαισθητοποίηση του κοινού, ανέφερε η Νανά Μούσχουρη, είναι η δημιουργία ειδικής πτέρυγας για τα καρδιοπαθή παιδιά, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα καλύτερης ιατρικής φροντίδας.


Με ποικίλες εκδηλώσεις σε παγκύπρια βάση συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο το Τέλεθον 99.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σε όλες τις εκκλησίες έρανος για ενίσχυση του σκοπού, ενώ έντονη ήταν και η κοινοτική εμπλοκή με φιλανθρωπικές φιέστες, διαγωνισμούς και άλλες εκδηλώσεις.

Απόψε παρατίθεται στο Προεδρικό Μέγαρο δείπνο, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες, Δέσποινα Βανδή και Γιώργος λεμπέσης, καθώς και η ορχήστρα δωματίου Αγίας Πετρούπολης.


Γυναίκα τριάντα περίπου ετών, η Γιάννα Κάθαρτου, βρέθηκε σήμερα το πρωί αναίσθητη στο διαμερισμά της στην Δασούπολη.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους διενήργησε αυτοψία και διεπίστωσε το θάνατο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες συγγενών του θύματος, η γυναίκα έμενε μόνη με το παιδί της.

Η νενομισμένη νεκροψία επί της σορού της άτυχης κοπέλλας θα διενεργηθεί αύριο.


Μυθική ατμόσφαιρα στο Κάστρο του Ουίντσορ στην Αγγλία, όπου χθές παντρεύτηκαν ο νεαρότερος γιός της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο 35χρονος πρίγκιπας Εδουάρδος και η 34χρονη αγαπημένη του, Σόφι Ρύς Τζόουνς.

Στα αξιοσημείωτα του γάμου, οι χιλιάδες μαργαριταρένιες χάντρες στο φόρεμα της Σόφι, η διαμαντένια της τιάρα, καθώς και το ύφασμα των παπουτσιών της, το οποίο φιλοτέχνησε ο 46χρονος Αρτέμης Αχιλλέως από την Λάρνακα, ο οποίος ζεί στο Λονδίνο.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 2-3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια γύρω στους 21 βαθμούς στα νότια παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την περιπετειώδη σειρά έαρ αμέρικα και την ξένη περιπετειώδη σειρά πενσακόλα και την κωμωδία Αλαντίν με τους Μπάντ Σπένσερ και Λούκα Βεναντίνι.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 20 June 1999 - 15:27:11 UTC