Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-19

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Το Κυπριακό δεν εχει ακόμη συζητηθει στην Συνοδο Κορυφης της Κολωνίας, ωστόσο αυτό αναμενεται να γίνει εντός της ημέρας.

Οι ηγέτες των Ομάδας των Οκτώ, θα εκδώσουν δήλωση για την Κύπρο, στο τέλος της τριήμερης Συνόδου τους.

Η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις της συνόδου κορυφής της Ομάδας των (G8) για το τελικό κείμενο του περί Κύπρου αποσπάσματος, που αναμένεται να υιοθετηθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των Οκτώ.

Οι ενέργειες αυτές γίνονται, έχοντας υπόψη ότι η Ομάδα έχει μπροστά της ένα εντελώς διαφοροποιημένο κείμενο από το προσχέδιο που ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών των Οκτώ, την περασμένη εβδομάδα.


Ο Πρόεδρος Κληρίδης ερωτηθείς κατά πόσον επιχειρείται διαφοροποίηση του Κυπριακού στους G8, απάντησε ότι δεν θα ήταν σωστό να μιλούμε ότι ελήφθη τέτοια απόφαση.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και τον Υπουργό Επικρατείας της Ελλάδας Κώστα Γείτονα.
Ολοκληρώνεται σήμερα το όγδοο Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, που διεξάγεται στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.

Στις απογευματινές εργασίες του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε σε ομιλία του στο Εθνικό μας Θέμα και τις προοπτικές του.


Απο νέες εσωκομματικές αναταράξεις ταλανίζεται το ΔΗΚΟ με αφορμή τον προϋπολογισμό και την έκτακτη εισφορά για την άμυνα.

Ο πρόεδρος του κόμματος Σπύρος Κυπριανού, σε γραπτή δήλωση του, καταγγέλλει ως απαράδεκτη την δημόσια κριτική που του άσκησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κλεάνθους.

Οι απόψεις μου αναφέρει ο Σπύρος Κυπριανού, που περιεχόνται στις επιστολές που απέστειλα στον Τάσσο Παπαδόπουλο δεν συγκρούονται, ούτε παρεκκλίνουν στο ελάχιστο απο τις υλιμμένες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος για καταψήφιση του προϋπολογισμού του ταμείου αμυντικής θωράκισης και της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα.

Ο κύριος Κυπριανού όπως προσθετει στην ανακοίνωση θα θέσει το όλο θέμα που ανέκυψε με τον αναπληρωτή πρόεδρο Νίκο Κλεάνθους, στα συλλογικά όργανα του κόμματος.


Την σύγχιση που επεκράτησε χθες για το τί πραγματικά διαμείφθηκε μεταξύ του προέδρου της δημοκρατίας και του προέδρου της βουλής αναφορικά με το θέμα του αμερικανού πρέσβη Κένεθ Μπριλ, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος Κληρίδης.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα προβεί σε διάβημα στον αμερικανό πρέσβη, ο Γλαύκος Κληρίδης διευκρίνισε πως δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στον Σπύρο Κυπριανού.


Η Ρωσία δεν απέκτησε τελικά δικό της τομέα στο Κοσσυφοπέδιο, αφού με βάση τη συμφωνία πού επιτεύχθηκε στο Ελσίνκι, οι Ρωσικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε τρείς από τους πέντε τομείς πού έχει καθορίσει το ΝΑΤΟ στη Σερβική επαρχία.

Εν τω μεταξύ, μέχρι αύριο θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση των Σερβικών στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο, ενώ το φλέγον θέμα είναι ό άμεσος αφοπλισμός των Αλβανών ανταρτών.


Εν τω μεταξύ, μέλη του Κομμουνιστιού Κόμματος Ελλάδας, προσπάθησαν και πάλι, να φράξουν το δρόμο σε Νατοικά άρματα στη Θεσσαλονίκη.
Εντονα συναισθήματα συγκίνησης κυριάρχησαν στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, κατά την διάρκεια της διαφωτιστικής εκστρατείας που διωργανώνει το ΠΑΚ.

Η εκστρατεία ήταν αφιερωμένη στον τραυματιά πολέμου Μιχάλη Μιχαήλ που έχασε τη ζωή του αγωνιζόμενος για την ανεύρεση του αγνοούμενου αδελφού του.

Ο Μιχάλης αν και ανάπηρος και καθηλωμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι, βρισκόταν κάθε Σαββατοκυρίακο στο οδόφραγμα μέχρι τις 23 Ιουνίου του 97 που άφησε την τελευταία του πνοή με το πικρό παράπονο της προσφυγιάς και του αγνοουμένου αδελφού του.

Την εκστρατεία ενισχυσαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λευκονοίκου, όπως και αντιπροσωπεία του Προσφυγικού σωματείου ΤΟ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ.

Αύριο θα βρίσκεται στο οδόφραγμα η λαική καλλιτεχνική χορωδία Γιωργαλλέτου Λεμεσού, η οποία στις δέκα το πρωί θα παρουσιάσει αντικατοχικό πρόγραμμα.


Πλαστικά προιόντα κατασκευασμένα να αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου όπως ντομάτες αγγούρια και κολοκύθια σερβίρονται στο καθημερινό τραπέζι κάτω από την άγνοια του καταναλωτικού κοινού.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Οικολογική Κίνηση στην Πλατεία Ελευθερίας έγινε ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που διατρέχουν από την κατανάλωση μεταλλαγμένων τροφίμων.

Οι οικολόγοι μάλιστα παρουσίασαν πλαστικά προϊοντα όπως αγγούρια και ντομάτες.

Οι επιπτώσεις στην υγεία είναι απρόβλεπτες και οι βλάβες μπορούν να γίνουν ορατές μετά από χρόνια.

Αυτό που τονίστικε ιδιαίτερα, ήταν ότι μια σειρά νόσων στην κτηνοτροφία πιθανών, να έχει να κάνει με μεταλλαγμένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στις ζωωτροφές.

Το ζητούμενο είναι να σταματήσουν εδώ και τώρα τα πειράματα και να γίνει σημανση των προιόντων αυτών που κυκλοφορούν στην αγορά.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με αραιή τοπική ομίχλη σε μερικές, παράλιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί δύο εως τριών μποφόρ, και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια, γύρω στους 20 στις υπόλοιπες, παράλιες περιοχές, και στους 18 βαθμούς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την ελληνική σειρά "Αγνωστος Πόλεμος", και την ξένη σειρά, "Η μεγάλη των μπάτσων σχολή".

Ακολουθεί η ξένη κωμωδία, "Ο μικρός ήρωας", με τους Τόμας Ιαν Νίκολας και Γκάρι Μπάσι.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 19 June 1999 - 15:27:10 UTC