Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-31

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αρχισε σήμερα στη νήσο φυλακή του Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά η ιστορική δίκη του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που κατηγορείται για εσχάτη προδοσία και απειλείται με την εσχάτη των ποινών.

Η δίκη διεξάγεται κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,

ενώ ο Οτσιαλλάν παρακολουθεί την δίκη μέσα από ένα γυάλινο αλεξίσφαιρο θάλαμο.


Δημοσιογράφους, ασθενείς και ηλικιωμένους βομβάρδισε το ΝΑΤΟ, κατά την 68η νύκτα των επιχειρήσεων του εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Η Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία αρνήθηκε ότι κτύπησε οίκο ευγηρίας και νοσοκομείο στην πόλη Σουρντούλιτσα, παραδέχθηκε όμως ότι έπληγη γέφυρα στην Κεντρική Σερβία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άμαχοι.

Εν τω μεταξύ, στο διπλωματικό τομέα, αρχίζει αύριο τέταρτος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών, ενώ αναμένεται και επίσκεψη του Μάρτι Ααχτισάρι στο Βελιγράδι.


Οι μέχρι τώρα αποφάσεις της Ευρωπαικής Ενωσης για την Κύπρο, δεν θέτουν ως προϋπόθεση την λύση, πριν από την ένταξη, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γρηγόρης Νιώτης.

Σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του επί σειρά ετών πρέσβη της Βρετανίας στην Λευκωσία και τώρα στην Αθήνα, Ντέϊβιντ Μάντεν, ο κύριος Νιώτης είπε ότι θα ήταν ευχής έργο εάν το πρόβλημα ελύετο πριν από την ένταξη, αλλά η Ενωση δεν θέτει τέτοια προϋπόθεση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μιλούσε ύστερα από πρωινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οπως είπε ο κύριος Νιώτης, ο Πρόεδρος Κληρίδης αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση και θα παραστεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο στη Συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, οι εργασίες της οποίας θα γίνουν στη Θεσσαλλονίκη.

Τις εργασίες της συνέλευσης, θα κηρύξουν από κοινού με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.


Με την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε πλήρη απαρτία και με την απαγόρευση εισόδου σε τρίτους αρχίζει αύριο στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Λακατάμιας το προτελευταίο μέρος της διαδικασίας εξακρίβωσης της ταυτότητας αγνοουμένων, που βρίσκονται θαμμένοι στις ελεύθερες περιοχές.

Η σημερινή μέρα κύλησε με επιμέρους εργασίες προετοιμασίας του έδαφους για το ουσιαστικό μέρος της εκταφής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή δηλώνοντας ότι θα είναι τσυτόχρονα και μία επώδυνη διαδικασία για τους συγγενείς.

Ο κύριος Θεοδοσίου εξέφρασε την άποψη ότι ο αριθμός των αγνοουμένων στις περιοχές που ελέγχει η Δημοκρατία δεν ξεπερνά τις μερικές δεκάδες και οτιδήποτε άλλο λέγεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Σε κινητοποίηση βρίσκεται η δύναμη της τροχαίας, λόγω της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων Κυπρίων στις πόλεις μετά το τριήμερο του κατακλύσμού.

Μέχρι αργά απόψε η τροχαία θα βρίσκεται επι ποδός, όπως προνοεί και το σχέδιο για το τριήμερο που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο.

Ιδιαίτερα μαζική αναμένεται να είναι η τροχαία κίνηση προς την Λευκωσία, όπου και η κινητοποίηση της τροχαίας θα είναι αυξημένη.

Οπως δήλωσε στον σταθμό μας ο Ανώτερος Υπαστυνόμος της Τροχαίας Δώρος Αχιλλέως μέχρι τώρα δεν υπήρξαν σοβαρά τροχαία δυστυχήματα.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πρίν από λίγο ότι στο δρόμο Λάρνακας - Λευκωσίας παρατηρείται πικνή τροχαία κίνηση και προτρέπει τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί.

Εμείς όμως να δούμε τί γίνεται στη Λάρνακα η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο το εκδηλώσεων του κακακλισμού.


Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το εργατικό προσωπικό του αεροδρομίου Λάρνακας σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς στα ξενοδοχεία της εταιρίας Λόρδος Χόλντινγκς.

Απο την απεργία επηρεάστηκαν συνολικά δώδεκα πτήσεις.

Πρόκειται για έξι αφίξεις και έξι αναχωρήσεις τουριστικών ναυλωμένων πτήσεων Σκανδιναβικών αεροπορικών εταιριών, που επηρέασαν συνολικά τρείς χιλιάδες Σκανδιαναυούς τουρίστες.


Πέραν αυτού του γεγονότος άλλες επτά πτήσεις που είχαν προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας προσγειώθηκαν τις αυγινές ώρες στο αεροδρόμιο Πάφου.

Αιτία ήταν η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή, αφού λόγω περιορισμένης ορατότητας το αεροδρόμιο Λάρνακας έκλεισε για μια περίπου ώρα, από τις 4 εώς τις 5 το πρωί.

Μετά τις πέντε το πρωί τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν κανονικά στο αεροδρόμιο Λάρνακας.


Επίσκεψη στην Ιερά μονή Κύκκου διοργάνωσε σήμερα, εορτή του Αγίου Πνεύματος, το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα και οι συγγενείς αγνοουμένων, που κάθε Σαββατοκυρίακο βρίσκονται στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Το πρωί, προϊσταμένου του Ηγούμενου Κύκκου Νικηφόρου, αναπέμφθηκε δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος

με αραιή ομίχλη ή ομίχλη στις παράλιες κυρίως περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορεοδυτικοί ασθενείς 2 - 3 μποφώρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 17 στα νότια παράλια

και στους 13 στις υψηλότερες περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι " η αγορά του αιώνα ".

Ακολουθούν η Κυπριακή σειρά " οι διπλάρες " και ένα νέο επεισόδιο της Ελληνικής κωμικής σειράς "το ρετιρέ".

Μην χάσετε στην συνέχεια την εύθυμη Κυπριακή παραγωγή του Λόγου " κάθε κατεργάρης στον πάγκο του " και την Ελληνική κωμική σειρά " ο Πέτρος και τα κορίτσια του " με τον Πέτρο Φιλίππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 31 May 1999 - 15:27:17 UTC