Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-16

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Ο άμεσος τερματισμός των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων και η αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, ήταν τα βασικά αιτήματα της πορείας ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λάρνακα και στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες λαού.


Με αμείωτη ένταση συνεχίσθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι βομβαρδισμοί κατα της Γιουγκοσλαβίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές πως οι επιθέσεις κατά των Γιουγκοσλάβων θα ενταθούν, παρά τη νέα σφαγή αμαχων στο χωριό Κορίσα.


Αδιαπραγμάτευτα είναι τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα από την Θράκη και το Αιγαίο έως την Κύπρο, τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, εγκαινιάζοντας στην Κομοτηνή, την προεκλογική πορεία του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκική επιθετικότητα, ο Κώστας Σημίτης, προειδοποίησε την Τουρκία, ότι κάθε απόπειρα τυχοδιωκτικής έντασης, δεν θα έχει καμία τύχη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το συμφέρον των δύο λαών, της Ελλάδος και της Τουρκίας, είναι η καλή γειτονία και η συνεργασία.

Αν η Τουρκία, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός Σημίτης, εναρμονίσει την πολιτική της με το Διεθνές Δίκαιο, προχωρήσει σε εκδημοκρατισμό και υιοθετήσει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, τότε θα βρει την Ελλάδα, αρωγό στην Ευρωπαϊκή της προοπτική.


Διεξάγεται αύριο στο Ισραήλ ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών.

Μια μέρα πριν από τις εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρωθυπουργό ο υποψήφιος για το αξίωμα και πρώην Υπουργός Αμύνης Γιτζχάκ Μορντεκαι, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του και κάλεσε τους υποστηρικτές του να στηρίξουν την υποψηφιότητα του ηγέτη του εργατικού κόματος Εχούντ Μπάρακ.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Μπάρακ βρίσκεται κοντά στο πενηντα τοις εκατόν που απαιτείται για να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο.

Κυριότερος αντίπαλος του είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.

Την υποψηφιότητα του απέσυρε και ο μοναδικός άραβας υποψήφιος Ασμίτ Μπισιάρα.


Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέχισαν και σήμερα τις έρευνες για την διακρίβωση των αιτίων της χθεσινοβραδυνής πυρκαγιάς στην Βιομηχανική Περιοχή Εγκωμης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις δέκα στο εργοστάσιο υποδημάτων ΑΤΛΑΣ που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Γιωργάλλα, και σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, δεν φαίνεται ότι τέθηκε κακόβουλα.

Για την κατάσβεσή της χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απέτρεψε την επέκταση της φωτιας.

Οι ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζονται γύρω στις δεκά χιλιάδες λίρες.

Το εργοστάσιο ήταν ασφαλισμένο.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του Δημήτρη Χατζηκωνσταντή, γνωστού ως Τζίμη, από τη Λάρνακα, 29 ετών, σχετικά με τις απειλές εναντίον των ιδιοκτητών του κέντρου "Κολοσσός" στο Παραλίμνι.

Ο Τζίμης, Θεωρείται ύποπτος για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απαίτηση χρημάτων με απειλή, και απειλή βιαιοπραγίας.

Για την ίδια υπόθεση, τελεί υπό κράτηση ακόμη ένα πρόσωπο.


Την ευχή για άμεση απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας και επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, έστειλαν τα μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και συγγενείς αγνοουμένων, από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις δεκαοκτώ Μαίου, τα μέλη και οι φίλοι του Κυπριακού Μουσείου οργάνωσαν το πρωί εκδήλωση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η εκδήλωση, άρχισε με χαιρετισμό εκ μέρους του Διευθυντή του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρα Σοφοκλή Χατζησάββα.

Η είσοδος του κοινού και η ξενάγηση στο Μουσείο, ήταν δωρεάν.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε μερικές, κυρίως παράλιες περιοχές, θα σχηματισθεί ασργότερα ομίχλη και χαμηλή συννεφιά.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ.Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 βαθμούς στα παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την περιπετειώδη σειρά "ΑΙΑΡ ΑΜΕΡΙΚΑ", την ξένη περιπετειώδη σειρά "ΠΕΝΣΑΚΟΛΑ" και την οικογενειακή ταινία "ΤΖΟΝΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΤ".

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 16 May 1999 - 15:27:11 UTC