Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-03

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Τα λεωφορεία με αμάχους είναι τώρα οι στόχοι των νατοϊκών αεροσκαφών, και σήμερα είχαμε νέα τραγωδία.

Νατοική βόμβα έπληξε λεωφορείο στο Κοσσυφοπέδιο σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα.

Σύμφωνα με το Σερβικό Κέντρο Τύπου στην Πρίστινα, το επεισόδιο συνέβη στις 2 και 15 ώρα Κύπρου, στο δρόμο πού οδηγεί από το Πέτς του Κοσσυφοπεδίου, στην γειτονική δημοκρατία του Μαυροβουνίου.

Το λεωφορείο, πού κατευθυνόταν στην πόλη Ρόζαγε, κτυπήθηκε δώδεκα χιλιόμετρα δυτικά του Πέτς.

Μέχρι στιγμής άλλες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, ενώ δυτικοί δημοσιογράφοι μεταφέρονται με συνοδεία στον τόπο του επεισοδίου.


Με χημικά ειδικά μείγματα κτύπησαν τους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς της Γιουγκοσλαβίας οι νατοϊκοί, βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι.

Και ενώ οι ελεύθεροι πλέον πεζοναύτες αιχμάλωτοι κατευθύνονται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζέσι Τζάκσον καλεί τον Μπίλ Κλίντον να συναντήσει, πρόσωπο με πρόσωπο, τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς.


Με προσωπικό μήνυμα του προέδρου Γέλτσιν στις αποσκευές του, αναχώρησε ο Βίκτορ Τσερνομύρτιν γιά την Ουάσινγκτον, όπου θα έχει κρίσιμες συνομιλίες με τον Μπίλ Κλίντον.

Ο Ρώσος απεσταλμένος γιά το Γιουγκοσλαβικό, θα ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο γιά την πορεία της ειρηνευτικής του προσπάθειας.

Ο κύριος Τσερνομύρτιν δήλωσε ότι από τις συνομιλίες του στην Ουάσινγκτων, θα εξαρτηθούν οι επόμενες του κινήσεις και ενδεχομένως, επίσκεψη του στο Βελιγράδι.


Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον η κυβέρνηση, θα καθορίσει τη θέση της σε περίπτωση που η ευρωπαϊκή Ενωση ζητήσει από τις υποψήφιες για ένταξη χώρες να ευθυγραμμιστούν, με όλες τις κυρώσεις, κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σερέζη η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της, για το Γιουγκοσλαβικό, σε συνενόηση με την Αθήνα και επιδιώκοντας πάντα την απρόσκοπτη πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Επιπλεον ανέφερε πως το υπουργείο εξωτερικών, μελετά τη νέα δομή του ΝΑΤΟ έτσι ώστε να τοποθετηθεί η κυβέρνηση.

Εξάλου ο κυβερνητικός εκπροσωπος δεν παρέλειψε με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του τύπου να εκφράσει την πίστη της κυβέρνησης, στην ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση.


Στέλνοντας ένα σαφή μήνυμα προς τις Ευρωπαϊκές χώρες, ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου δεν πρέπει να τιμωρηθεί, επειδή δεν μπορεί να απαλλαγεί από την κατοχή, αναχώρησε το πρωί για την Βόννη ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, μεταφέρει επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προς τον Γερμανό Καγκελλάριο Γκέρχαρτ Σρέντερ, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά κυρίως στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

Οπως δήλωσε ο κύριος Λυσσαρίδης, η επίσκεψή του, πραγματοποιείται σε μία προσπάθεια να πεισθεί η Ευρώπη και όσοι έχουν ταλαντεύσεις, πως δεν πρέπει να υποκύψει σε οποιεσδήποτε πιέσεις, για διασύνδεση του Κυπριακού με την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Σπύρος Κυπριανού ήταν ο πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας για την απελευθέρωση των αμερικανικών στρατιωτών αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από την γιουγκοσλαβική πρεσβεία στην Λευκωσία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Γιουγκοσλαβία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει με αμέριστη εκτίμηση και φιλία την πρωτοβουλία του πρεδρου της Βουλής, μιας φιλικά προσκείμενης προς την Γιουγκοσλαβία, χώρας.

Τονίζεται επίσης ότι λόγω των εκληματικών ενεργειών από τις επιθέσεις των Νατοϊκών αεροπλάνων, το Βελιγράδι και το μεγαλύτερο μέρος της Γιουγκοσλαβίας είχαν μείνει στο σκοτάδι, χωρίς ηλεκτρισμό, έτσι που αυτή η είδηση δεν μπόρεσε να φτάσει έγκαιρα στην Κύπρο.


Τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί με θύμα τον Σωφρόνη Σωφρονίου 21 ετών, κάτοικο Συνοικισμού Κιτίου.

Ο άτυχος νέος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το αυτοκίνητό το οποίο οδηγούσε στο δρόμο Κιτίου-Τερσεφάνου, κάτω από άγνωστες συνθήκες, παρεξέκκλινε της πορείας του και συγκρούστηκε μετωπικά με διπλοκάμπινο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Κυριάκος Ανδρέου 54 ετών από την Τερσεφάνου.

Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων, ο άτυχος Σωφρονίου εκτινάχθηκε από το αυτοκίνητό με αποτέλεσμα να κτυπήσει στον ανεμοθώρακα.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο Ανδρέου τραυματίστηκε σοβαρά και φέρει κάταγμα στη λεκάνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο οδηγοί δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας κατά την ώρα του δυστυχήματος, ενώ εκ πρώτης όψεως, ο Σωφρονίου φέρεται να οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα.


Σε σοβαρές καταγγελίες για τις προσλήψεις ειδικών αστυνομικών, προέβη ενώπιον της επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ο βουλευτής του Ακέλ, Κώστας Παπακώστας.

Ο κύριος Παπακώστας, ανέφερε ότι η πλειοψηφία των ειδικών αστυνομικών, προσλήφθηκε με παράτυπες διαδικασίες που είχαν στόχο το βόλεμα ημετέρων.

Μερικοί απ'αυτούς, συνέχισε ο κύριος Παπακώστας, υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις, ενώ δεν έχουν εκπαιδευτεί και δεν έχουν αίσθηση του καθήκοντός τους.

Μάλιστα, στη Λάρνακα είπε, υπάρχει ειδικός αστυνομικός που έβαλε ενέχυρο το πιστόλι του, για να πάρει λεφτά ενώ στην Λεμεσό κάποιος άλλος δεν χαίρει καλής φήμης στην νυκτερινή ζωή της πόλης.


Η γυναίκα με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό για έξι χρόνια, ήταν αυτή που κατάγγειλε τον Χρήστο Αντωνίου 22 ετών, αλουμινιτζή, από το Καιμακλί, για απαγωγή και βιασμό.

Επίσης τον καταγγειλε ότι την νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου την ανέκοψε ενώ οδηγούσε και συνοδευόταν από φίλο της, και την κτύπησε άσχημα.

Την νύκτα του βιασμού, σύμφωνα με την κοπέλλα, ο Αντωνίου έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της, και όταν αυτή επέστρεψε γύρω στις δύο τα ξημερώματα, αυτός την οδήγησε με την βία στο σπίτι του και την βίασε.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του υπόπτου για τρεις ημέρες.


Η Αστυνομία, ανέσυρε το πρωί από την διάτρηση που είχε υποδείξει ο Γεώργιος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας, στην περιοχή της Αραδίππου, ένα αυτόματο όπλο καλασνίκωφ και ένα γεμιστήρα.

Συνεχίζει ακόμη τις προσπάθειες της για την ανέλκυση και ενός πιστολιού, που μαζί, με το αυτόματο που βρέθηκε, χρησιμοποιήθηκαν στον φόνο του Φώτη Πετρακίδη.


Η πρόθεση της κυβέρνησης για φιλελευθεροποίηση των επιτοκίων εκφράσθηκε με την έγκαιρη κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

O Tάκης Κληρίδης σχολίαζε δήλωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Σερ Μπράιαν Ανγουϊν, ότι είναι απόλυτα αναγκαία η φιλελευθεροποίηση των επιτοκίων στην Κύπρο.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ο κύριος Κληρίδης πρόσθεσε ότι τα επιτόκια μπορεί και να ανέβουν διότι δεν μπορεί η Κύπρος να καθορίζει μόνη της τα επιτόκια, αλλά θα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.


Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα το πρωί οι τηλεφωνητές της Δημόσιας Υπηρεσίας με αιτήματα την μισθολογική τους αναβάθμιση, και την επαναφορά 16 θέσεων τηλεφωνητή που καταργήθηκαν απο την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κλάδου τ'απεργιακά μέτρα ήταν μονόδρομος αφού η κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις που, τους είχε δώσει πριν ένα μήνα περίπου.

Οι απεργοί πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο το Προεδρικό ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτηματά τους.

Την συμπαράσταση της εξέφρασε με ανακοινωσή της και η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών.


Η Παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του τύπου γιορτάζεται σήμερα, ενώ εκατοντάδες δημοσιογράφοι δολοφονούνται κάθε χρόνο και άλλοι ρίχνονται στις φυλακές.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα περιφρόνησης προς την ελευθερία του τύπου και την ανθρώπινη ζωή, ήταν ο βομβαρδισμός του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του Βελιγραδίου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κώστας Σερέζης, εξέφρασε την αλληλεγγύη της κυβέρνησης στους δημοσιογράφους που διώκονται στην Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα αποτροπιασμό για το θάνατο Γιουγκοσλάβων δημοσιογράφων κατά το βομβαρδισμό του κτιρίου της ραδιοτηλεόρασης του Βελιγραδίου.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα συνεχιστεί ο γενικά αίθριος καιρός, αλλά κατά τόπους θα σχηματισθεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα καταστούν ασθενείς βορειοδυτικοί, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 14 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και σαράντα, ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ με τους Αννα Παναγιωτοπούλου και Ελένη Γερασιμίδου.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή το Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και στην συνέχεια την Ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 3 May 1999 - 15:27:14 UTC