Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-04

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες από κύριοι.

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις δυόμιση το μεσημέρι, στο συνοικιμό Κάτω Πολεμιδιών.

Ο Σωτήρης Σωτηρίου, 28 ετών, πυροβόλησε τον πατέρα του, Ανδρέα Σωτηρίου, γνωστό ως Κάλιο, 65 ετών, και τον τραυμάτισε σοβαρά.


Παράθυρο ειρήνης για το Κοσσυφοπέδιο, φαίνεται να ανοίγει επιτέλους, μετά την συνάντηση του Μπίλ Κλίντον με τον Βίκτορ Τσερνομίρτιν στην Ουάσιγκτων.

Ο Ρώσος απεσταλμένος, δήλωσε ότι βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά σε μια διπλωματική λύση.

Ωστόσο, πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να αναμένονται θεαματικές εξελίξεις μέσα στι επόμενες μέρες.


Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, όσον αφορά τις έντονες διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται και κυρίως από πλευράς Ρωσίας, για ειρήνευση στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας, ενημέρωσε το πρωί τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο, για τις τελευταίες εξελίξεις στην κρίση και ειδικότερα για τις προσπάθειες της Ελλάδος, για εκτόνωση της έντασης.


Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αρμοδίως τα οποιαδήποτε προβλήματα εγείρονται κατά τη διάρκεια της ενταξιακής πορείας της Κύπρου, δήλωσε ο Κώστας Σερέζης.

Προβλήματα τεχνικής φύσεως υπήρχαν, υπάρχουν και θα εγείρονται, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν στοιχεία ανησυχίας, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξάλλου, ανέφερε πως το Υπουργείο Οικονομικών, ετοιμάζει πακέτο οικονομικών μέτρων, το οποίο θα θέσει υπόψη των κομμάτων και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής τον Ιούνιο.

Παράλληλα, δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εντός της εβδομάδος, θα στείλει επιστολές στα κόμματα, για την έναρξη της δεύτερης φάσης του εσωτερικού διαλόγου.


Η Κίνα ενδιαφέρεται για τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με την Κινεζική, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Οπως ανέφερε ο κύριος Κυπριανού, στόχος της επίσκεψης αυτής, είναι η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο κοινοβουλίων και κατ'επέκταση μεταξύ των λαών της Κίνας και της Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, Ζιού Καϊχουάν, δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του συστήματος στην Κίνα και του συστήματος στην Κύπρο, έχει επιτευχθεί κοινή αντίληψη σε αρκετά θέματα.

Επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη επιτυχία σχεδόν σε όλους τους τομείς μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κύριος Κυπριανού θα μπορέσει να επισκεφθεί την Κίνα.


Μετά το καλασνίκωφ, η Αστυνομία ανέσυρε το πρωί, από γεώτρηση στην περιοχή Αραδίππου, και το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο του Φώτη Πετρακίδη.
Το τι μέλλει γενέσθαι με το Εθνικό σύστημα υγείας και το θέμα της αύξησης των τελών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη στην ΠΑΣΥΔΥ, παρουσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των κρατικών υπαλλήλων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση,

για παραβίαση της διεθνούς σύμβασης εργασίας, αναφορικά με το Εθνικό σχέδιο υγείας.

Προειδοποίησε δε, ότι η διεθνής οργάνωση που παρακολουθεί το θέμα, δεν αποκλείεται να καταχωρήσει προσφυγή, εκ μερους των κρατικών οργανωσεων, στο διεθνές γραφείο εργασιας, εάν δεν διορθωθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, υπάρχει παράβαση από πλευράς κυβέρνησης και στο θέμα των τελών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αφου, όπως είπε, η κυβέρνηση εχει καταστρατηγήσει προγενέστερη συμφωνία.

Τελος, εκ μέρους των κρατικών υπαλληλων, ο κυριος Χατζηπετρου εξεφρασε την αποφασιστικότητα για τη διεκδίκηση μισθολόγικών αυξήσεων στη βάση της ίσης μεταχείρισης με τους ημικρατικούς υπαλλήλους.


Με το κλείσιμο του δρόμου μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κύλησε η δεύτερη ημέρα της σαραντα-οκτάωρης απεργίας των τηλεφωνητών του Δημοσίου.

Παρά τις προσπάθειες τους να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Οι τηλεφωνητές, απειλούν με πιό δυναμικά μέτρα τις επόμενες ημέρες, εάν δεν δοθεί λύση στα αιτήματά τους.

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζήτησαν και οι οδηγοί Αστικών Ταξί Αγίας Νάπας, που απαιτούν η Αρχή Αδειών να μην παραχωρήσει προσωρινές άδειες Αστικών Ταξί σε Αγροτικά της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου κάτι που, όπως, είναι αντίθετο με την σχετική νομοθεσία.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και στους 14 βαθμούς στα δυτικά παράλια και τις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και σαράντα, ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ με τους Αννα Παναγιωτοπούλου και Ελένη Γερασιμίδου.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή το Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και στην συνέχεια την Ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.

Ephi


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 4 May 1999 - 16:27:10 UTC