Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-27

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Η Νατοϊκή κόλαση πυρός συνεχίστηκε γιά 34η νύκτα στην Γιουγκοσλαβία.

Οι πύραυλοι κτύπησαν και πάλι τηλεοπτικούς αναμεταδότες, ωστόσο η Σερβική τηλεόραση εξακολουθεί να εκπέμπει.

Επλήγησαν γέφυρες, βιομηχανικές περιοχές, αλλά και πολιτικοί στόχοι, ενώ μετά το Στέλθ, έπεσε και ένα ελικόπτερο Απάτσι, πού πραγματοποιούσε γυμνάσια.


Φώς ειρήνευσης άρχισε να διαφαίνεται στο σκοτάδι των Νατοικών βομβαρδισμών.

Επίκεντρο των διπλωματικών προσπαθειών, η Μόσχα, όπου ο αμερικανός αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ, είχε αλλεπάλληλες συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνοφ και το ειδικό απεσταλμένο γιά το Γιουγκοσλαβικό, Βίκτορ Τσερνομύρτιν.

Μετά τη συνάντηση ο Στρό-ουμπ Τάλμποτ δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν εξαιρετικά έντονες και εποικοδομητικές.

Πάντως, παρά τις εντατικές διαβουλεύσεις, χάσμα εξακολουθεί να χωρίζει τις θέσεις Ουάσιγκτων-Μόσχας, σ'ότι αφορά το θέμα του οικονομικού εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ρωσία αντιτίθεται στον πετρελαικό αποκλεισμό των Σέρβων από το ΝΑΤΟ και θεωρεί παράνομες, οποιεσδήποτε κυρώσεις εις βάρος ενός κυρίαρχου κράτους.

Ηδη το Ρωσικό Υπουργείο Ενέργειας κατέστησε σαφές ότι η χώρα θα συνεχίσει τις παραδόσεις πετρελαίου στη Γιουγκοσλαβία, με βάση τις υπογεγραμμένες συμφωνίες.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός εξωτερικών της Βρεττανίας, Ρόμπιν Κούκ, επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ επιθυμεί να επιτύχει το εμπάργκο, με τρόπο πού να μην προκαλέσει την κλιμάκωση της έντασης, η αντιπαράθεση με τη Ρωσία.


Καταβάλλονται προσπάθειες έτσι που η αεροπορική Βάση Αντρέας Παπαντρέου, να είναι επιχειρησιακά έτοιμη στο εγγύς μέλλον", δήλωσε ο υπουργός άμυνας ο οποίος επισκεύθηκε στην Πάφο.

Ο Γιαννάκης Χρυσοστομής κληθείς να τοποθετήσει χρονικά τα εγκαίνια της αεροπορικής Βάσης, είπε ότι δεν έχει σχετική πληροφόρηση για τα επίσημα εγκαίνια ενώ ανέφερε ότι

Ερωτηθείς εάν η Βάση υπολειτουργεί μετά και τη μη έλευση των S300, ο Υουργός άμυνας διαχώρισε τα δύο θέματα λέγοντας ότι "άλλο το θέμα της λειτουργίας της βάσης και άλλο το θέμα της αντιαεροπορικής άμυνας. Η λειτουργία της Βάσης", πρόσθεσε, "εξαρτάται από άλλους παράγοντες και το θέμα των S300 που είναι για σκοπούς αμύνης είναι διαφορετικό".

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τους στρατιωτικούς να μην είναι ικανοποιημένοι από τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο κύριος Χρυσοστομής είπε ότι "κατά προτεραιότητα υλοποιούνται τα προγράμματα της Εθνικής φρουράς και καθορίζονται προτεραιότητες".


Τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση, με αφορμή την χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Την πιο σκληρή κριτική άσκησε το ΑΚΕΛ, δια του εκπροσώπου του Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρόεδρο Κληρίδη για άγνοια γεγονότων και για διατύπωση θέσων που δεν ευσταθούν, ενώ για τα θέματα του εσωτερικού διαλόγου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει θέσεις.

Ο κύριος Κατσουρίδης χαρακτήρισε ως εκπληκτική τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία, αυτός είχε θέσει το θέμα του εμπάργκο προς το ψευδοκράτος, στην υφυπουργό εξωτερικών της Βρετανίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού από την πλευρά του διερωτήθηκε τι σημαίνει στην πραγματικότητα η αναφορά του προέδρου Κληρίδη για άνευ προυποθέσεων διάλογος.

Εαν, πρόσθεσε, το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Γενικός Γραματέας των Ηνωμένων Εθνών και οι οκτώ πιο αναπετυγμένες χώρες, που υποτίθεται οτι θα μεσολαβήσουν, δέχονται οτι ο διάλογος και η λύση θα στηριχθούν στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνων, τότε ναί, δεν υπάρχουν προυποθέσεις από δικής μας πλευράς.


Οι ίδιες αρχές που ζήτουμε να εφαρμοσθούν στη Κύπρο επιδιώκουμε να εφαρμοσθούν και στη Γιουγκοσλαβία δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών, ενώ σημείωσε ότι σε καμία περίπτωσεη δεν θα τηρήσουμε τη πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών.

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης απαντώντας στα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της δημοκρατίας, ανέφερε πως η ενταξιακή πορεία θα πρεπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Σημείωσε παράλληλα πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνώριζε επακριβώς τα όσα προνοόυσε η συμφωνία του Ραμπουγίε παρά τις αμφοισβητήσεις που δέθηκε από πολιτικά πρόσωπα μετά την συνάντηση του με τους δημοσιογράφους.


Ακαρπες απέβησαν οι πρώτες έρευνες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για εξιχνίαση του μυστηρίου που καλύπτει την φωτιά τεραστίων διαστάσεων που ξέσπασε στο εργοστάσιο Πίττα.

Σήμερα κατέστει δυνατό να εισέλθουν στο εργοστάσιο οι εμπειρογνώμονες, ενώ όπως ανακοινώθηκε οι έρευνες θα συνεχιστούν.

Την σκηνή της καταστροφής επισκέφθηκε ο διευθυντής της πυροσβεστικής.


Αυξηση του τουριστικού ρεύματος της τάξης, του επτά τοις εκατόν σε σχέση με το 1997, αναμένεται να σημειωθεί φέτος, σύμφωνα με τον υπουργό εμπορίου και βιομηχανίας και τουρισμού.

Ο Νίκος Ρολάνδης μιλούσε κατά την διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Αυγερινός Νικήτας επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως το θέμα της ανταγωνιστικότας και της χαμηλής παραγωγικότητας.


Η επιτάχυνση των έργων που προγραμματίζει η κυβέρνηση, κυρίως στους τομείς της υγείας και των νομικών υπηρεσιών του κράτους, ήταν ο σκοπός διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν από το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου Κληρίδη και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Μεταξύ αυτών, είναι η ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το κόστος του οποίου, μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Χρήστο Σολωμή, έχει ανέλθει στα δέκα εκατομμύρια λίρες και αναμένεται να τελειώσει το καλοκαίρι του 2002.

Στα επόμενα εξάλλου πέντε χρόνια, όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσιης, αναμένονται να ολοκληρωθεί η ανέγερση, των νέων Επαρχιακών Δικαστηρίων αλλά και του νέου κτιρίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το θέμα τέλος, που αφορά το καθεστώς της υπηρεσίας των δημοσίων κατηγόρων της Αστυνομίας, μελετήθηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνη, υπό την προεδρία του Προέδρου Κληρίδη και στη παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Αλέκου Μαρκίδη.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές, παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά μέχρι ταραγμένη, στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα δυτικά παράλια και τις ψηλότερες ορεινές περιοχές και στους 17 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξη και τριάντα-πέντε ένα νέο επεισόδιο της Ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ με τους Αννα Παναγιωτοπούλου και Ελένη Γερασιμίδου.

Στις επτά και τριάντα μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και στην συνέχεια την Ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 27 April 1999 - 15:27:12 UTC