Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Η επόμενη ημέρα της καταστροφής, της γαλακτοβιομηχανίας "Πίττας," βρίσκει τις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο μηδέν, αφού οι υυψηλές, θερμοκρασίες και οι αναθυμιάσεις που επικρατούν και σήμερα εκεί, εμποδίζουν κάθε προσπάθεια.

Το άμεσο πρόβλημα της διάθεσης του γάλακτος, αλλά και της επαναδραστηριοποίησης της εταιρίας Πίττας, απασχόλησε πολύωρη σύσκεψη του Οργανισμού Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας.

Σε πρώτη φάση ο οργανισμός καλεί τους παραγωγούς του αιγοπρόβειου γάλακτος, που αντιμετωπίζουν και το κύριο πρόβλημα διάθεσης, για το προσεχές μέλλον, να χρησιμοποιούν οι ίδιοι, το παραγόμενο γάλα.

Καλεί δε, τις υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες ήδη επέδειξαν καλή διάθεση, να απορροφούν μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος από ό,τι στο παρελθόν.

Τέλος, ο οργανισμός αποφάσισε την παροχή οικονομικών και τεχνικών διευκολύνσεων στην εταιρία για την ταχύτερη δυνατή επαναδραστηριοποίηση της.


Απεκόπη από την υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία, η δεύτερη σε μεγαλύτερο μέγεθος, πόλη του Νόβι Σαντ.

Νατοικοί πύραυλοι έπληξαν την αυγή την τρίτη και τελευταία γέφυρα, πού συνέδεε την βιομηχανική πόλη με την υπόλοιπη επικράτεια.

Η γέφυρα αποτελούσε επίσης την σύνδεση Βελιγραδίου-Κεντρικής Ευρώπης.

Από τους βομβαρδισμούς, διεκόπη και το πρόγραμμα της Σερβικής τηλεόρασης γιά τρείς ώρες, ενώ κτυπήθηκαν αεροδρόμια και άλλοι βιομηχανικοί στόχοι, σε ολόκληρη την Γιουγκοσλαβία.


Με την κλιμάκωση των Νατοικών επιθέσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας, κλιμακώνεται και ο διπλωματικός πυρετός για εξεύρεση λύσης στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου.

Υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι απο αρκετές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, αναμένεται να επισκεφθούν την Μόσχα αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν πιθανές διπλωματικές λύσεις.

Ηδη, στην Ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμενων Πολιτειών Στρόουμπ Τάλμποτ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου Γιέλτσιν, Βίκτορ Τσερνομίρτιν.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμενων Πολιτειών, Μαντλήν Ωλμπράιτ, ο Τάλμποτ θα έχει στη Μοσχα σειρά επαφών.

Μεταξύ των αξιωματούχων που θα μεταβούν αυτή την εβδομάδα στην Μοσχα, είναι και ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Ανάν, Φρέντ Εκχαρντ ανέφερε πως ο Γ.Γ, πρόκειται να ορίσει εντός του προσεχούς διημέρου δυο ειδικούς απεσταλμένους για να τον συμβουλεύουν αναφορικά με την κρίση στα Βαλκάνια.

Θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν απο τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας Φράντς Βρανίτσκι, και απο τον πρώην Σουηδό Πρωθυπουργό Κάρλ Μπίλντ.

Στην Μόσχα μεταβαίνει, μεταξύ άλλων, και ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει εκεί, μέχρι τις 29 Απριλίου.

Τόσο ο κύριος Παπανδρεου, οσο και ο Καναδός ομόλογος του Λοιντ ΑΞγουόρθι, που αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη, εξετάζουν την δυνατότητα συνάντησης τους με τον Κοφι Ανάν.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνωφ θα επισκεφθεί την Βρετανία απο τις 8 εως τις 10 Μαιου για συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογο του Ρόμπιν Κούκ.


Η Ρωσία, έχει την δική της, θέση, στο θέμα της επιβολής πετρελαϊκού εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας, δήλωσε κατηγορηματικά το πρωί, ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία Γκεόργκι Μουράτωφ, αφήνοντας όμως σαφώς να νοηθεί ότι η χώρα του, αντιτίθεται στην σχετική απόφαση της Βορειο-ατλαντικής Συμμαχίας.

Σχολιάζοντας τις διπλωματικές διεργασίες που διεξάγονται τώρα στη Μόσχα για την αντιμετώπιση της Γιουγκοσλαβικής κρίσης, ο κύριος Μουράτωφ τόνισε, πως οι προσπάθειες αυτές, δείχνουν την πραγματική ανησυχία που υπάρχει για την εξέλιξη των πραγμάτων στα Βαλκάνια και την Γιουγκοσλαβία.

Παράλληλα πρόσθεσε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, να παραβιάζεται.

Ο Ρώσος πρέσβης επισκέφθηκε το πρωί τον Υπουργό Οικονομικών, όπου και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της διακυβερνητικής επιτροπής.

Οπως δήλωσε ο Τάκης Κληρίδης, αναμένεται στους αμέσως επόμενους μήνες, να πραγματοποιηθεί μία πρώτη συνάντηση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών, για περαιτέρω εξέταση του θέματος.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κώστας Σερέζης, δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση, δεν έχει πάρει απόφαση για το θέμα του εμπάργκο σε πετρελαιο-ειδή, που προτίθεται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και σημείωσε ότι, για την ώρα η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για εμπάργκο, δεν αφορά την Κύπρο.

Η απόφαση της Ευρωπαικής Ενωσης ανέφερε διαλαμβάνει την πώληση και την προμήθεια πετρελαιο-ειδών, πρόσθεσε ωστόσο, οτι η Κυπριακή κυβέρνηση ούτε το ένα κάνει, ούτε το άλλο και με αυτή την έννοια δεν έχει πάρει απόφαση.

Εξάλλου, για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού ανέφερε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση, θα βάλει όμως κάποιες προϋποθέσεις, υπό την έννοια ικανοποίησης σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς εφαρμογής αυτού του συστήματος.

Από συνομιλία που ο ίδιος είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εξωτερικών,(πρόσθεσε ο κύριος Κυπριανού), πιθανότατα θα τεθεί το θέμα παρά τις πολλές επιφυλάξεις, όσον αφορά, τέτοια μέτρα.


Πρόγραμμα συνεργασίας στον αγροτικό τομέα υπέγραψαν σήμερα οι Υπουργοί Γεωργίας Κύπρου και Ελλάδας Κώστας Θεμιστοκλέους και Γιώργος Ανωμερίτης.

Σε δηλώσεις τους μετά την υπογραφή της συμφωνίας οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι για την μέν Κύπρο η βοήθεια της Ελλάδος είναι πλούσια, πολύτιμη και αναγκαία, για δε την Ελλάδα θα συνεχίσει να προσφέρει τα μέγιστα στην Κύπρο για την αποφυγή λαθών που υπέπεσε η ίδια στην πορεία της, προς στην Ευρώπη.

Στην συνέχεια ο κύριος Ανωμερίτης έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το Κυπριακό, ενώ αυτό που τονίσθηκε απο πλευράς του Μακαριωτάτου είναι το χρέος της Μητέρας Πατρίδας προς τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Ακολούθως, ο Ελληνας Υπουργος επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.


Η αύξηση του αφορολόγητου ποσού, από το έτος δύο χιλιάδες, είναι γεγονός.

Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει το θέμα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσά.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ- ΔΗΛΩΣΗ"


Καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη, έξω από το Προεδρικό, πραγματοποίησαν το πρωί οι απεργοί υπάλληλοι των ξενοδοχείων Γκόλτεν Μπέυ και Λόρδος Μπητς.

Και αυτό επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, είχε αποφασίσει συνάντηση με αντιπροσωπεία τους και όχι με όλους τους απεργούς.

Οι απεργοί μαζί με τους Γενικούς Γραμματείς των Συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ

είχαν συγκεντρωθεί στο Προεδρικό και αξίωναν να γίνουν όλοι δεκτοί από τον Πρόεδρο, για να του επιδώσουν υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Είχε προηγηθεί συνάντηση τους, με τον υπουργό Εργασίας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, δίνει απόψε στις εννέα, δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου της παρούσας κυβέρνησης.

Η διάσκεψη θα είναι εφ'όλης της ύλης και θα καλύψει το Κυπριακό, την πορεία ένταξης στην Ευρωπαική Ενωση και την εσωτερική διακυβέρνηση.

Η συνέντευξη τύπου θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση του ΛΟΓΟΥ.

Ταυτόχρονα, θα διεξάγεται τηλε-ψηφοφορία από το σταθμό μας γιά τα κύρια θέματα της πολιτικής, Κληρίδη.

Η διάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα διαρκέσει μέχρι τις έντεκα το βράδυ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα εμφανίζονται και πάλι αραιές νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 12 στα δυτικά παράλια και στους 8 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ κυρίες και κύριοι, ολοκληρώθηκε το απογευματινό μας δελτίο.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ, και στις έξι και σαράντα, ένα νέο επεισόδιο της Ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ, με τους Αννα Παναγιωτοπούλου και Ελένη Γερασιμίδου.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και την Ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας βράδυ.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 26 April 1999 - 16:27:11 UTC