Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-21

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της Τουρκίας, δηλώνουν οι Κούρδοι, απορρίπτοντας την προσφορά του Ετζεβίτ για μερική αμνηστία.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, από την άλλη, επιχειρώντας να παραπλανήσει τους Κούρδους αντάρτες, ανακοίνωσε τον δήθεν τερματισμό των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στο Βόρειο Ιράκ.

Ο Πρωθυπουργός της εισβολής, κάλεσε παράλληλα τις ξένες Κυβερνήσεις, να μην ασκούν πιέσεις στην Τουρκική δικαιοσύνη, αναφορικά με την επικείμενη στημένη δίκη του Αμπτουλάχ Οτσαλάν.

Το ρεπορτάζ ετοίμασε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η Ελλάδα, ενωμένη, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν από την υπόθεση Οτσαλάν, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόσθεσε πως, όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ζήτησε να επιδειχθεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Η υπόθεση Οτσαλάν, κατέληξε, ασφαλώς και δεν τελείωσε.

Ανέφερε δε ότι, στο πλαίσιο των σημερινών συζητήσεων στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο ίδιος, θα επιδιώξει να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ευθύνες της έναντι του Κουρδικού.

Η Ελλάδα, ως γνωστό, αναλαμβάνει στους κόλπους της Κοινότητας, σημαντική πρωτοβουλία στην υπόθεση Οτσαλάν, προωθώντας σχέδιο πέντε σημείων.

Από την άλλη, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ Αλέμα, σε σημερινή συνέντευξη του, καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση, να διατυπώσει έκκληση προς την Τουρκία, ώστε ο Κούρδος ηγέτης να μην καταδικαστεί σε θάνατο.


Στη Κύπρο, η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση Οτσαλάν, δήλωσε από τον Πύργο Τυλληρίας, ο Υπουργός Αμυνας.

Ο Γιαννάκης Χρυσοστομής, προέβει σε δηλώσεις, μετά από το μνημόσυνο των μονίμων αξιωματικών Ανδρέα Ηρακλέους και Σωκράτη Κωνσταντινίδη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκκαθάριση ναρκοπεδίου στη Πύλα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αιτιάσεις για παρεμβολή εμποδίων στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τους ισχυρισμούς του Ντενκτάς, για εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα τρομοκρατίας με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν.

Επιπλέον, ο Νίκος Αναστασιάδης διερωτήθηκε που συμπεριλαμβάνει τον εαυτό του, ο Ντενκτάς, όταν μιλά για τρομοκρατία.


Κοινός είναι ο αγώνας Ελληνοκυπρίων και Κούρδων, κατά του Τούρκου κατακτητή.

Το μήνυμα αυτό, έστειλαν σήμερα απο το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας, το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα και Κούρδισσες γυναίκες, που επισκέφθηκαν τον χώρο, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, για την κράτηση του Αμντουλάχ Οτσαλάν από την Αγκυρα.

Οι Κούρδισσες γυναίκες, διατράνωσαν πως η σύλληψη του ηγέτη του ΠεΚαΚά, δεν πρόκειται να επηρεάσει, ούτε το φρόνημα αλλά ούτε και την αγωνιστικότητα τους, στον δίκαιο αγώνα τους.

Από την πλευρά τους οι συγγενείς των αγνοουμένων, τόνισαν πως, ο αγώνας των Κούρδων, είναι και αγώνας του κάθε Κύπριου, καθώς ο εχθρός είναι κοινός και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυο λαών.

Παρών στο οδόφραγμα, ήταν σήμερα και το εβδομηκοστό τέταρτο Σύστημα Προσκόπων Ιδαλίου και εκπρόσωποι του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια.


Σάλο προκάλεσε το χθεσινοβραδυνό αποκλειστικό ρεπορτάζ του Λόγου, στο οποίο αποκαλύπτεται η δραστηριότητα των λαθρεμπόρων του λευκού θανάτου από τα κατεχόμενα.

Το έγγραφο υποβλήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από το 1994 και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει για διαλεύκανση των σοβαρών καταγγελίων που διατυπώνονται.

Στο έγγραφο, αξιωματικός της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών από τα κατεχόμενα, την τιμή που πωλούν οι Τουρκοκύπριοι το χασίς προς τους συνεργάτες τους στις ελεύθερες περιοχές, καθώς και τα ονόματα των δραστών.

Επίσης, στο έγγραφο, κατονομάζεται ο μεγαλύτερος Ελληνοκύπριος διαμετακομιστής ναρκωτικών από τα κατεχόμενα, στις ελεύθερες περιοχές.

Ο ΛΟΓΟΣ επικοινώνησε σήμερα με τον αξιωματικό της αστυνομίας που σύνταξε το έγγραφο ο οποίος αποκάλύπτει ότι οι παρεμβάσεις των τούρκων παρεμπόδισαν τη εξουδετέρωση της σπείρας που εμπορεύεται το λευκό θάνατο.


Για κατοχή ναρκωτικών, συνελήφθη στη Λάρνακα, ο Γεννάδιος Κερχαντζίδης οικοδόμος από τη Ρωσία, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αρχηγείου της αστυνομίας, στο σώμα του Κερχαντζίδη, βρέθηκε στα απόκρυφα μέρη του σώματός του, ύστερα από ακτινογράφηση, σακουλάκι νάϋλον με ηρωίνη, βάρους 8,5 γραμμαρίων.

Ο τριανταπεντάχρονος Ρώσος, θα προσαχθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, για έκδοση διατάγματος κράτησης.


Το συντομότερο δυνατό πρέπει να λυθεί η διαφορά στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, προειδοποιεί ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, προτού επηρεάσει, όπως τονίζει, δυσμενώς τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν υπήρξαν επιπτώσεις, αλλά εφεξής τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, επεσήμανε, επειδή τώρα αρχίζουν οι κρατήσεις από το εξωτερικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η απεργία των υπαλλήλων στα ξενοδοχεία της εταιρείας Λόρδος στην Επαρχία Λάρνακας, συνεχίζεται σήμερα για εικοστή τρίτη ημέρα.

Η απεργία αυτή την εβδομάδα, έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στις άλλες επαρχίες, λόγω της δίωρης στάσης εργασίας και άλλων ξενοδοχο- υπαλλήλων.


Παράταση της προθεσμίας των συνομιλιών στο Ραμπουγιέ της Γαλλίας, μέχρι την Τρίτη, στις τέσσερις το απόγευμα, έδωσε η Ομάδα Επαφής στους Σέρβους και Αλβανόφωνους του Κοσσυφοπεδίου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι έξι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ομάδας Επαφής, εκτιμούν ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, στο πολιτικό σκέλος της συμφωνίας και ότι αξίζει τον κόπο, για μία ύστατη προσπάθεια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ιμπέρ Βεντρίν, δήλωσε ότι οι Σέρβοι πρέπει να δεχθούν την αυτονομία, καθώς και μία στρατιωτική παρουσία στη περιοχή αυτή, της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Παράλληλα, υπέρ της συνέχισης των διπλωματικών προσπαθειών για επίτευξη λύσης στη κρίση του Κοσσυφοπεδίου, τάχθηκε σήμερα και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Γεβγκένι Πριμακώφ, τονίζοντας πως η απόφαση για μία νέα παράταση στις συνομιλίες του Ραμπουγιέ, δε σημαίνει πως αυτές έχουν αποτύχει.

Ωστόσο, παρά τις ενδείξεις για μία πολιτική επίλυση, δυνάμεις του ΝΑΤΟ παραμένουν σε επιφυλακή.

Την ίδια ώρα, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, προειδοποίησε το Βελιγράδι, ότι θα διαπράξει μέγα λάθος, εάν υποτιμήσει τις προθέσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.


Κορυφώνονται στη Λεμεσό, με την μεγάλη παρέλαση του Καρνάβαλου οι εκδηλώσεις, για την γιορτή της χαράς όπως έχει καθιερωθεί η ημέρα της Αποκριάς.

Στη Λεμεσό, η παρέλαση, με επικεφαλής τον Βασιλιά Καρνάβαλο άρχισε στις δύο και τριάντα και συνεχίζεται μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Να συνδεθούμε τώρα με τη Λεμεσό, όπου ο ανταποκριτής μας Πάμπος Μιτίδης, θα μεταφέρει σε μας το κλίμα καθώς και την ατμόσφαιρα που επικρατεί σήμερα στη πόλη.

Πάμπο, καλό απόγευμα από τον Αρχάγγελο.....


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για το καιρό.

Απόψε παροδικές νεφώσεις αναμένεται

να δώσουν τοπικές βροχές και στο Τρόοδος χιόνια. Οι άνεμοι θα καταστούν Δυτικοί μέχρι Βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Παγετός θα σχηματιστεί τα ορεινά και ημιορεινά ενώ το ενδεχόμενο για σχηματισμό παγετού στα πεδινά είναι πολύ μικρό. Η ελάχιστη θερμοκρατία θα πέσει απόψε στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 5 περίπου στα παράλια.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά ένα επεισόδιο του "Μίστερ Μπίν" και την περιπετειώδη σειρά "Πενσακόλα"

Στις έξι και τριάντα, θα μεταδοθεί ένα νέο επεισόδιο της κωμικής σειράς "Η μεγάλη των μπάτσων σχολή".

Ακολουθεί, στις επτά και δέκα πέντε, το έβδομο επεισόδιο της σειράς του "ΛΟΓΟΥ", "Ανήσυχα χρόνια"

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 21 February 1999 - 16:27:10 UTC