Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι, χαίρετε.

Συνεχίζει να θέριζει ο Μολώχ της ασφάλτου.

Σε διάστημα μόνο εικοσι-τεσσάρων ωρών, είχαμε τρείς νεκρούς σε Λευκωσία και Λεμεσό, μεταξυ των οποίων και ένας δεκαοκτάχρονος.

Μετά το θανατηφόρο ατύχημα που είχαμε χθές βράδυ σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας, κατα το οποίο έχασε την ζωή ο σαρανταπεντάχρονος μοτοποδηλάτης Γεώργιος Παναγιώτου απο τον Στρόβολο, το πρωί στον κύριο δρόμο Λευκωσίας - Λάρνακας έχασε την ζωή του ο Χαρίτος Ιωάννου 89 χρόνων απο το Μένοικο.

Λίγο αργότερα στην Λεμεσό, ο μαθητής της Β' Τεχνικής Σχολής, Ηλίας Πέτρου 18 ετών, άφηνε την τελευταία του πνοη στην άσφαλτο.

Ο άτυχος Πέτρου ήταν συνοδηγός σε μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο συμμαθητής του Μενέλαος Μιχαήλ, και το οποίο συγκρούσθηκε βίαια με το εξ αντιθέτου προερχώμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αντώνης Μιχαήλ, στην οδό Αγίας Σοφίας.

Η κατάσταση του Μενέλαου Μιχαήλ περιγράφεται ώς σοβαρή, ενώ, ο εικοσάχρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθει απο την Τροχαία.


Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου, με λύπη ανακοίνωσε, ότι γύρω στις δέκα και είκοσι χθές βράδυ, τραυματίσθηκε θανάσιμα απο εκπυρσοκρότηση του ατομικού του τυφεκίου, ο Στρατιώτης Υγιειονομικού, Παρασκευάς Καραδημητρίου.

Αμέσως ο στρατιώτης διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η σορός του εκλειπόντος θα μεταφερθεί το απόγευμα στον τόπο καταγωγής του στην Ελλάδα, ενώ, για την εξακρίβωση των συνθηκών και αιτιών που προκάλεσαν τον θάνατο του Καραδημητρίου, διεξάγεται ανάκριση.


Εφθασε πρίν απο λίγο στην Κύπρο, ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακος ο κ. Πέρες αναφέρθηκε στο σκοπό της επίσκεψης του στο νησί και στις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τις οποίες όπως είπε οφείλουμε να ενισχύσουμε.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, έκανε λόγο για την ιστορική επίσκεψη Κλίντον στη χώρα του, η οποία θα ενισχύσει την υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο κύριος Πέρες συναντάται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Στο Προεδρικό, βρισκεται ο Γιώργος Γεωργιάδης, τον οποίο και έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή.

ΖΩΝΤΑΝΟ


Σε τροχιά ειρήνης υποστηρίζει πώς έθεσε και πάλι το Μεσανατολικό, ο Μπίλ Κλίντον, έπειτα από την τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Γιασσέρ Αραφάτ, στο μεθοριακό φυλάκιο Ερέζ, στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν κατάφερε να πείσει το Ισραήλ να επαναρχίσει την αναδίπλωση των στρατευμάτων του από τμήματα της Δυτικής Οχθης, όπως συμφωνήθηκε στο Ουάι Πλαντέισιον.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνήθηκε να δεσμευθεί ως πρός την ημερομηνία της νέας αποχώρησης των στρατευμάτων, πού βάσει της συμφωνίας, πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Ο Νετανιάχου έστρεψε τα πυρά του προς τους Παλαιστινίους, υποστηρίζοντας ότι όλα εξαρτώνται από την τήρηση των δικών τους δεσμεύσεων, δηλαδή την λήψη μέτρων γιά εξουδετέρωση των Ισλαμικών εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Αντίθετα με τον Νετανιάχου και τον Κλίντον, ο Αραφάτ ήταν λακωνικός και περιορίστηκε να ανακοινώσει την λήξη της συνόδου κορυφής.


Στο μεγαλείο της ορθοδοξίας υποκλίθηκε ο Μπίλ Κλίντον, ο οποίος άναψε ευλαβικά κερί στο Ναό της Γεννήσεως, στη Βηθλεέμ.

Ο ορθόδοξος κλήρος και λαός αναφώνησε το "άξιος" στον πλανητάρχη, ενώ το ελληνο-ρθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων τίμησε τον αμερικανό πρόεδρο με την ανώτατη διάκριση του.

Η επίσκεψη στο χώρο της γεννήσεως του Χριστού, λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα σημάδευσε και το τέλος του ταξιδιου του αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή.

ΦΥΣΙΚΟΣ ΗΧΟΣ


Την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ, συνολικού κόστους πεντακόσιων εβδομηνταπέντε εκατομυρίων δολαρίων, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας, κατά τη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Εντός των ημερών θα διαφανεί εάν θα αποδώσει ο στόχος της κυπριακής πλευράς, για εξασφάλιση ανταλλαγμάτων για μή έλευση των Σ-300.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ύστερα από συνάντηση του Πολιτικού γραφείου και της κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με τον πρόεδρο Κληρίδη.

Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές Χόουλμπρουκ στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να αξιοποιήσουμε την κινητοκότητα στο κυπριακό.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Εχει εξευτελιστεί το θέμα των πυραύλων με τον τρόπο που συζητείται και γι'αυτό ευθύνονται οι πολιτικοί, καθώς και το γεγονός ότι οι Σ-300 έγιναν αντικείμενο προεκλογικής εκστρατείας.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κίνησης Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης Αλέξης Γαλανός, σε διάσκεψη τύπου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ο Πρόεδρος Κληρίδης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον Κυπριακό λαό, εάν τα πράγματα αναφορικά με τους πυραύλους εξελιχθούν διαφορετικά.

Ο κύριος Γαλανός τόνισε ακόμη, την αναγκαιότητα να παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας, και να μην προχωρήσουμε σε περεταίρω υποχωρήσεις, ενώ επανέλαβε εκ'νέου την σπουδαιότητα της διαφώτισης.

Αναφορικά με το μέλλον του κόμματος του, ο κύριος Γαλανός τόνισε ότι το ΚΕΑ, δεν θα συνασπιστεί με κανένα και θα κατέλθει αντόνομο στις προσεχείς βουλευτικες εκλογές.


Αγωνία για την στάση των Ηνωμένων Εθνών στο θέμα των αγνοουμένων εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις ύστερα απο συνάντηση με εκπροσώπους της Παγκύπριας επιτροπής συγγενων αγνοουμένων, ο κύριος Κυπριανού ανέφερε οτι ο τρόπος που κινείται το τρίτο μέλος στην διερευνητική επιτροπή των αγνοουμένων Ζιαν Πιέρ Ριτέρν, δείχνει οτι στόχος είναι να κλείσει το θέμα με εύσχημο τρόπο.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπης αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου τόνισε οτι υπάρχει για μια ακόμη φορά αδιέξοδο και υποστήριξε οτι υπάρχει αδράνεια απο μέρους της κυβέρνησης που δεν αντιδρά με την ανάλογη ταχύτητα.


Αγνωστο πλοίο το οποίο έπλεε στα ανοικτά του Ακάμα έθεσε σε συναγερμό τις λιμενικές και τελωνειακές αρχές, καθώς και τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους.

Το πλοίο εντοπίστηκς από άκατο της λιμενικής αστυνομίας που εκτελούσε συνηθη περιπολία και κίνησε τις υποψίες των ανδρών της άκατου λόγω του ότι δεν έφερε διακριτικά ούτε σημαία προέλευσης.

Το πλοίο το οποίο είναι συριακό όπως και το τετραμελές πλήρωμα του, μεταφέρθηκε στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες προέβησαν σε έλεγχο χωρίς όμως να ανακαλύψουν οτιδήποτε.

Οι έρευνες στράφηκαν στην κατεύθυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών στην Κύπρο ή την Ελλάδα ενώ οι Σύριοι υποστηρίζουν ότι απέπλευσαν στις έντεκα του μήνα από το λιμανάκι του Πειραιά και λόγω θαλασσοταραχής βρέθηκαν στα ανοικτά της Πάφου.


Μετά τον Ιούλιο του ενενήντα εννιά θα εξετάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής των καυσίμων, εφόσον όμως διατηρηθούν οι σημερινές χαμηλές τιμές.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου διευκρινίζοντας παράλληλα πως τα επιπρόσθετα έσοδα του κράτους απο την μείωση της τιμής των πετρελαιοειδών θα διατεθούν για νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Εξάλλου ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων των ημικρατικών οργανισμών, συζήτησαν την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων.

Τα εμπλεκόμενα μέρη διευκρίνισαν πως μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είτε θα υπάρξει συμφωνία, είτε θα επισημοποιήσουν το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο όλοι δήλωσαν αισιόδοξοι για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.


Νεος ψηφιακός δίσκος κυκλοφορεί τα Χριστούγεννα τα έσοδα του οποίου, θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου του Κυπριακού Ιδρύματος Ερευνών για την Μυική Δυστροφία.

Ο δίσκος, που τιτλοφορείται δυο χιλιάδες κεριά, είναι σε μουσική και στίχους του γνωστού Κύπριου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου.

Τα έξι τραγούδια του δίσκου, ερμηνεύουν τόσο ο μουσικοσυνθέτης, οσο και άλλοι γνωστοί Κύπριοι καλλιτέχνες.


Η αναζωπύρωση της ένοπλης βίας στο Κοσσυφοπέδιο, προκαλεί μεγάλη ανησυχία, στους ξένους παρατηρητές και διπλωμάτες, πού καταβάλλουν προσπάθειες γιά επίλυση της κρίσης, στην ταραγμένη επαρχία.

Αιτία δύο βίαια επεισόδια.

Στο πρώτο, μεθοριακοί φρουροί απέτρεψαν την παράνομη διέλευση δεκάδων Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τριάντα Αλβανοί και να τραυματιστούν άλλοι δώδεκα.

Στο δεύτερο μασκοφόρος άνοιξε πυρ σε μπάρ της πόλης Πέτς, στο Δυτικό Κοσσυφοπέδιο, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε νεαρών Σέρβων και τραυματίζοντας άλλους τέσσερεις.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 ως 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 3 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά ακόμα ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΓΑΛΗΝΗ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε παρακολουθήστε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 15 December 1998 - 16:27:28 UTC