Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-05

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η ληστεία, ήταν το ελατήριο της δολοφονίας των δύο Κινέζων σπουδαστών.

Ο Κινέζος σπουδαστής Γουάνγκ Γιάνγκ, εικοσι-ενός ετών, ο οποίος συνελήφθη για το στυγερό έγκλημα, οδηγήθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο ύποπτος φέρεται να παραδέχθηκε ενοχή.

Κατονόμασε δε και άλλο πρόσωπο ως συνεργό στο έγκλημα, το οποίο καταζητείται.

Πρόκειται γιά τον Χουαν-Τσένγκ Μπού, 21 ετών, ισχυρής σωματικής διάπλασης, στρογγυλοπρόσωπο, με πυκνά μαύρα μαλλιά, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο εγκέφαλος του στυγερού εγκλήματος.

Εν τω μεταξύ, η Κινέζα σπουδάστρια, Τσιένγκ Σουάι, που είχε συλληφθεί χθές γιά την ίδια υπόθεση, αφέθη ελεύθερη, αφού δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της.

Πιστεύεται, όμως, ότι θα είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας.


Ασυνείδητος οδηγός, παρέσυρε χθες βράδυ ζεύγος Βρετανών τουριστών στη Λεωφόρο Αμαθούντος, στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα η σύζυγος να σκοτωθεί.

Νεκρή είναι η Μάργκαρετ Γκρόμπι, 51 ετών, ενώ ο σύζυγος της Ουίλιαμ, 52 ετών, τραυματίσθηκε σοβαρα.

Ο οδηγός, προφανώς Αραβας, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του και αναζητείται.

Εξάλλου, νεκρός στο χωράφι του βρέθηκε, ο Παναγιώτης Μαυρομμάτης, 65 ετών, από την Γιαλούσα και τελευταία κάτοικος συνοικισμού Τίμης.

Ηταν σφηνωμένος μεταξύ του αρότρου του γεωργικού του εκλυστήρα και της θέσης του οδηγού.


Με επιφυλάξεις, βλέπει η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία, την πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον για προσωπική πρωτοβουλία στο Κυπριακό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διερωτήθηκε για το σκοπό αυτής της εμπλοκής, σημειώνοντας ότι χρειαζόμαστε μία εμπλοκή που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε ότι ο ίδιος περιμένει πολύ περισσότερα από την Ελληνική παρέμβαση, παρά από την Αμερικανική.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού, ανέφερε ότι δεν έχει πεισθεί ότι είναι κάτι το σημαντικό.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης παρατήτησε ότι κάθε φορά που υπήρξε εμπλοκή των Αμερικανών, αυτή δεν εστράφη προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων, Νίκος Κουτσού έκανε λόγο για πληροφορίες που φέρουν τον Κόφι Ανάν, να έρχεται στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για ματαίωση της άφιξης των Ες-300.


Εκδήλωση συλλογής υπογραφών διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού, άρχισαν από σήμερα οι Γυναίκες της Κύπρου.

Οι υπογραφές μπαίνουν σε 1619 μαντήλες με την φιγούρα της Κυπρίας μάνας και η προσπάθεια θα συνεχισθεί και αύριο έξω από τις εκκλησίες της ελεύθερης Κύπρου.

Το πρωί, επισκέφθηκαν το επιτελείο των γυναικών στην Πλατεία Ελευθερίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και οι πολιτικοί ηγέτες.

Σε δηλώσεις του, ο Μακαριώτατος επέκρινε τη στάση όλων των διεθνών οργανισμών που εδώ και 24 χρόνια μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα, έχοντας όμως υπόψη, μόνο τους εαυτούς τους.


Στα σαραντα-δύο δισεκατομμύρια δολλάρια ανήλθε τα τελευταία τρία χρόνια, ο κύκλος εργασιών υπεράκτιων εταιριών, προς την Ρωσική Ομοσπονδία, οι οποίες χρησιμοποιούν ως έδρα την Κύπρο.

Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, κατά την διάρκεια της υπογραφής νέας διακρατικής συμφωνίας Κύπρου-Ρωσίας, για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Οι δύο πλευρές, εξέφρασαν την βαθειά τους ικανοποίηση για την συμφωνία, η οποία αφορά στην φορολόγηση κερδών από μερίσματα, από κέρδη παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και την φορολόγηση τόκων.


Η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας πραγματοποίησε το μεσημέρι πικετοφορία στο χώρο της μεγάλης ξύλινης αποβάθρας, παρά τη Μαρίνα της πόλης, ζητώντας να ανοίξει για το κοινό ο μόλος.

Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων, με το οποίο ζητείται η μετακίνηση του κιγκλιδώματος που υπάρχει στο μόλο.

Ο Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας Πανίκος Σάρδος προειδοποίησε με λήψη δυναμικών μέτρων σε περίπτωση που το αίτημα τους δεν γίνει αποδεκτό.

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι το κιγκλίδωμα τοποθετήθηκε για λόγους ασφαλείας.


Στον εικοστό-όγδοο μήνα εισήλθε, η αντικατοχική διαφωτιστική εκστρατεία που διοργανώνει το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Σήμερα, την εκστρατεία ενίσχυσε η Δημοτική Χορωδία Λευκάρων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συμμετείχαν επίσης, φοιτητές της Πρωτοπορίας του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι μάλλον συννεφιασμένος με ψηλές κυρίως νεφώσεις, αλλά υπάρχει μικρό ενδεχόμενο να πέσουν τοπικά πολύ ελαφρές βροχές.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε ασθενείς βορειοδυτικούς 2-3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους έξι στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε στη συνέχεια την ελληνική ταινία Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Τέτη Σχοινάκη και Νίκο Τσούτα.

Δείτε μετά, σε απευθείας μετάδοση από τη Λεμεσό, τον αγώνα για το παγκύπριο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας ανδρών Πρώτης Κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 5 December 1998 - 17:27:19 UTC