Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-04

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Στην εξιχνίαση της δολοφονίας των δύο Κινέζων φαίνεται πως έχει οδηγηθεί η αστυνομία, ύστερα από εντατικές έρευνες και ανακρίσεις ημερών.

Σχετικά με το έγκλημα έχει συλληφθεί ζεύγος Κινέζων, ενώ σήμερα σημειώθηκαν και άλλες ραγδαίες εξελίξεις.

Στην τελεφωνική μας γραμμή βρίσκεται ο ανταποκριτής μας στη Λεμεσό, Πάμπος Μιτίδης, για να μας δώσει όλες τις νεώτερες πληροφορίες.

Πάμπο, καλό απόγευμα.

Σε ακούμε.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ


Η Ρωσία θα υλοποιήσει το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Κυπριακή Δημοκρατία για τους πυραύλους ΕΣ-300. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση επανέλαβε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Γκεόρκι Μουράτοφ.

Οσον αφορά τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη Κένεθ Μπριλ, περί εγκατάστασης των πυραύλων οπουδήποτε εκτός Κύπρου, ο κύριος Μουράτοφ είπε ότι προκαλεί έκπληξη.

"Μπορείτε να φανταστείτε, παρατήρησε ο κύριος Μουράτοφ, ότι εγώ ως Πρέσβης της Ρωσίας θα έκανα κάποιες δηλώσεις για να φύγουν τα αμερικάνικα όπλα από την Κύπρο;"

Στη συνέχεια, ο κ. Μουράτοφ είπε ότι "θεωρούμε ότι το συμβόλαιο με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα συμβόλαιο διμερούς χαρακτήρα", προσθέτοντας ότι "η Ρωσία δεν είναι αποικία κανενός".


Δεν τίθεται θέμα μετάβασης του Εθνικού Συμβουλίου στην Αθήνα για συναπόφαση στο θέμα των πυραύλων ΕΣ-300, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Οπως εξήγησε, το Εθνικό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει ακόμη το θέμα, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο αναμένεται κάτι θεαματικό από τις προσπάθειες της Αν Χέρκους.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε πως η κυβέρνηση σε αυτό το στάδιο δεν επιθυμεί να αρχίσει την αξιολόγηση πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος.


Υπάρχουν ενδείξεις πως ο διεθνής παράγοντας ανταποκρίνεται στα θέματα που έχουν τεθεί στη σύσκεψη των Αθηνών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης παρέστη στην επίσημη τελετή για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδος του Πυροβολικού.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος, επίσης, παρέστη στους εορτασμούς του Πυροβολικού, επανέλαβε ότι θα πρέπει να μιλούμε λιγότερο και να πράττουμε περισσότερα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες περί εγκατάστασης των πυραύλων ΕΣ-300, στην Κρήτη.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του επειδή, όπως είπε, βλέπουμε να βελτιώνεται κάθε χρόνο το Πυροβολικό, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό αυτό, σήμερα που αντιμετωπίζουμε θανάσιμο κίνδυνο ως Ελληνισμός, στη νήσο των πατέρων μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Στους εορτασμούς της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, που έγιναν σε στρατόπεδο στην Αθαλάσσα, παρευρέθηκαν επίσης, ο Υπουργός Αμυνας, Γιαννάκης Ομήρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Κόσης, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημήτριος Δήμου, και άλλοι επίσημοι.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με έκθεση και επίδειξη των νέων όπλων του Πυροβολικού.


Την πρόθεσή του να εμπλακεί προσωπικά στο Κυπριακό και να προσπαθήσει να επιτύχει πρόοδο στα δύο χρόνια που του απομένουν στην προεδρία, εξέφρασε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε χθες συνάντηση στο Λευκό Οίκο με 16 στελέχη της ελληνο-αμερικανικής ομογένειας στην παρουσία και του Συμβούλου του, για Θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Σάντι Μπέργκερ.

Συμφωνα με τους ομογενείς, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι θα το θεωρήσει προσωπική αποτυχία εάν, έως το τέλος της θητείας του, δεν υπαρξει πρόοδος στο Κυπριακό.


Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρία του, τις διαπραγματευτικές θέσεις της Κύπρου, πάνω σε οκτώ κεφάλαια τα οποία θα υποβληθούν στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαική Ενωση.

Ο Επικεφαλής της ενταξιακής διαδικασίας Γιώργος Βασιλείου δήλωσε ότι την Δευτέρα θα έχει στις Βρυξέλλες

άτυπη συζήτηση, γύρω από το όλο θέμα, ενώ οι θέσεις της Κύπρου θα υποβληθούν επίσημα στην αυστριακή προεδρία, σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Οι θέσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο αφορούν στα κεφάλαια για τον εταιρικό νόμο, την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, την αλιεία, την προστασία και υγεία του καταναλωτή, τη στατιστική, τις εξωτερικές σχέσεις, την τελωνειακή ένωση και την πολιτική ανταγωνισμού.


Με απεργία όλων των δημοσίων υπαλλήλων απειλεί η ΠΑΣΥΔΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας της συντεχνίας Γλαύκος Χατζηπέτρου, ύστερα από σύσκεψη της κεντρικής γραμματείας της οργάνωσης, κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου πως με τις ενέργειες και τις δηλώσεις του ενθαρρύνει την διάσπαση των δημοσίων υπαλλήλων, πράγμα που, όπως είπε, δεν θα γίνει ανεκτό από την ΠΑΣΥΔΥ.

Επιπρόσθετα, ο κύριος Χατζηπέτρου δήλωσε πως την ερχόμενη Δευτέρα η κεντρική γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ θα συνέλθει και θα αποφασιστεί η λήψη δυναμικών μέτρων των δημοσίων υπαλλήλων για διεκδίκηση των αιτημάτων τους.


Νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν στην υπόθεση του Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Λάκη Χριστοδούλου, η εκδίκαση της οποίας άρχισε σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο πρώτος και μοναδικός μάρτυρας που κατέθεσε στην σημερινή διαδικασία, ήταν ο Ανώτερος Τεχνικός του Τμήματος Σοφοκλής Νικολάου, ο οποίος ανέφερε ενόρκως, ότι ο Λάκης Χριστοδούλου του ζήτησε επανειλημμένα έναν εργάτη, καθώς και μηχανήματα, για την υπό ανέγερση οικία του στην περιοχή του νέου ΓΣΠ.

Ο κύριος Νικολάου ανέφερε, ακόμη, ότι μετά την έναρξη της έρευνας εναντίον του προϊσταμένου του από την Ελεγκτική Υπηρεσία, ο κύριος Χριστοδούλου παρότρυνε τον ίδιο και άλλους υπαλλήλους, να μήν αναφέρουν ο,τιδήποτε και να προσπαθήσουν να καλύψουν την υπόθεση.

Ο Λάκης Χριστοδούλου αντιμετωπίζει εικοσι-εννέα κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας, δόλο και παρακώληση αστυνομικής έρευνας.

Η δίκη θα συνεχισθεί στις δέκα του τρέχοντος μηνός.


Την σύσταση "ομάδας εξιχνιάσεως σοβαρών εγκλημάτων δόλου", η οποία θα υπάγεται στον Γενικό Εισαγγελέα, μελετά η κυβέρνηση.

Αυτό ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκτατίας, Αλέκος Μαρκίδης, τονίζοντας παράλληλα, ότι το πλεονέκτημα μιας τέτοιας ομάδας, θα είναι το γεγονός ότι τα άτομα που θα μετέχουν σ'αυτή θα ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας τους, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη δουλειά.

Ο κύριος Μαρκίδης ανέφερε, ακόμη, ότι η ανταπόκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη δημιουργία μια τέτοιας ομάδας είναι θετική και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει και την υποστήριξη της Βουλής.

Ο κύριος Μαρκίδης έκανε τις δηλώσεις αυτές, στο περιθώριο συνεδρίου με θέμα "Η απόσπαση χρημάτων και άλλου οικονομικού οφέλους με δόλο", του οποίου κήρυξε τις εργασίες.

Το συνέδριο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Αψογος συντονισμός και πλήρης ετοιμότητα, ήταν τα χαρακτηριστικά της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα, άσκησηςγια την αντιμετώπιση υποθετικού μεγάλου δυστυχήματος στον αυτοκινητόδρομο Ανθούπολης-Κοκκινοτριμιθιάς, με πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Στην άσκηση, με την επωνυμία "Ιπποκράτης 98", συμμετέσχαν εκατό και πλέον άτομα.

Η ηγεσία της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Ιατρικών Υπηρεσιών, που ενεπλάκησαν στην άσκηση, εξέφρασε την ικανοποίηση τους για επιτυχία της.


Στο μικροσκόπιο της Γενικής Εισαγγελίας βρίσκονται οι φάκελοι των ερευνών της Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση των 3.7 εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Μητροπολίτης τέως Λεμεσού Χρύσανθος.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκο Μαρκίδη, χρειάζεται αρκετός χρόνος για να αξιολογηθούν τα στοιχεία της υπόθεσης και να διαφανεί εάν θα πρέπει να θεωρείται η ανάκριση ως περατωθείσα ή θα χρειαστούν περαιτέρω καταθέσεις.

Παράλληλα, ο κύριος Μαρκίδης,ανέφερε ότι εάν η ανάκριση θεωρηθεί ως περατωθείσα, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, κατά πόσο υπό τις περιστάσεις υπάρχουν τα αναγκαία στοιχεία που θα στοιχειοθετούν καταχώρηση ποινικής δίωξης.


Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύτηκε τις πρωινές ώρες, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στην Φλώριδα,το διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ.

Το Εντέβορ, με εξαμελές πλήρωμα, μεταφέρει στο διάστημα το δεύτερο τμήμα του υπο κατασκευή νέου Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Το αμερικανικό λεωφορείο θα συνδεθεί με την Ρωσική διαστημική κάψουλα Ζάρια που τέθηκε σε τροχιά πριν απο δύο εβδομάδες.

Το ταξίδι του Εντέβορ καθυστέρησε σχεδόν 24 ώρες, λόγω τεχνικών προβλημάτων, που παρουσιάσθηκαν χθες, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με βόρειους ασθενείς, 3 μποφόρ ανέμους.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Δείτε αμέσως μετά το τέταρτο επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΓΑΛΗΝΗ και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και σαράντα, οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε, μην χάσετε την έυθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στις οκτώ.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 4 December 1998 - 16:27:12 UTC