Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-10-29

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Με αυστηρό ύφος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε στις καταγγελείες του ΑΚΕΛ οτι δεν ενημέρωσε το κόμμα, για την αγορά των ΕΣ-300.

Σημείωσε επίσης ότι συζήτηση στο εθνικό συμβούλιο για το θέμα, έγινε αφού πάρθηκε η απόφαση.

Ο πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε πως το ΑΚΕΛ ουδέποτε εξέφρασε στον ίδιο προσωπικά ή στην κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας τις επιφυλάξεις του για την αγορά του πυραυλικού συστήματος.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ θα μπορούσαν να πανε στον ίδιο και να του εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, κατέληξε ο πρόεδρος.


Την άποψη ότι η Κύπρος θα καταβάλλει από την πρώτη Νοεμβρίου στην Ρωσσία ενα εκατομμύριο δολλάρια τον μήνα, για φύλαξη και συντήρηση του πυραυλικού συστήματος ΕΣ 300, διατύπωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής αμύνης Δωρος Χριστοδουλίδης.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης υποστήριξε οτι με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψε ο πρόεδρος Κλήρίδης, θα έπρεπε από την πρώτη Νοεμβρίου να είχε εξοφληθεί ολόκληρο σχεδόν το ποσόν για την αγορά των πυραύλων, για να αρχίσει η διαδικασία αποστολής των πυραύλων στην Κύπρο.

Ανέφερε ακόμη οτι το συνολικό κόστος αγοράς των πυραύλων ανέρχεται σε 227 εκατομμύρια ενώ η κυβέρνηση έχει πληρώσει μέχρι τώρα 110 εκατομμύρια.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Χριστοδουλίδη ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής αμύνης της Βουλής Βουλευτης του ΔΗΣΥ Αντώνης Καράς ανέφερε οτι δεν προτίθεται να αποκαλύψει στοιχεία στον εχθρό και κάλεσε το ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίσει κατά πόσον είναι υπέρ ή εναντίον της έλευσης των πυραύλων.

Ο κύριος Καράς ανέφερε ακόμη οτι εκτός απο τους Εβραίους,τους Αγγλους και τους Αμερικανούς φάινεται οτι ούτε και το ΑΚΕΛ επιθυμεί να έρθουν οι πυραυλοι ΕΣ 300 στην Κύπρο.

Ο κύριος Καρας ανέφερε επίσης οτι ολα τα κονδύλια που έχουν σχέση με την αγορά των ΕΣ 300 εγκρίθηκαν ομόφωνα από την επιτροπή αμυνης, της οποίας μέλος είναι και ο κύριος Χριστοδουλίδης.


Συνέχεια στο θέμα της τιμής του Ρωσικού πυραυλικού συστήματος, έδωσε λίγο αργότερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δήλωσε ότι οι πύραυλοι ΕΣ-300, εξασφαλίστηκαν για 224 εκατομμύρια δολλάρια, έπειτα, όπως είπε, από την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τη Ρωσία και αφού η Βουλή εγνώριζε προηγουμένως τη συμφωνία.

Εξοικονομήθηκαν, όπως εξήγησε, 60 εκατομμύρια δολλάρια, όφελος που δεν θα υπήρχε, εάν γινόταν διά μέσου του Ελλαδίτη επιχειρηματία.

Αναφερόμενος στην σχετική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για την εξασφάλιση του Ρωσικού πυραυλικού συστήματος, ο Νικος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι οι χειρισμοί ήσαν ομόφωνοι.

Φθάσαμε συνέχισε, στο σημείο να γινόμαστε όργανα των εμπόρων όπλων και των μεσιτών.

Και κατέληξε, λέγοντας. Διερωτώμαι τι χρειάζονται οι Τούρκοι τους κατασκόπους.


Την καθαίρεση του εφημέριου του Αγίου Τύχωνα, Ιωάννου Ιωάννου, και την επιβολή της ποινής της αργίας μέχρι διερευνήσεως της υπόθεσης στον εφημέριο της κοινότητας Χανδριών, Ιωάννη Παπαχαραλάμπους, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος.

Οι δύο ιερείς κατηγορούνταν ότι θεάθηκαν στην Πάφο σε πανδοχείο, που διαμένουν Ρουμάνες καλλιτέχνιδες και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε ο Γραμματέας της, Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαφώτης.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, ανέφερε ότι την υπόθεση Παπαγιάννη Παπαχαραλάμπους θα διερευνήσει ο Μητροπολίτης Λεμεσού, στην Εκκλησιαστική περιφέρεια του οποίου υπάγονται οι δύο ιερείς.

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Πάφου καατηγόρησε τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, ότι έχει στόχο να πλήξει πρώτα το κύρος της Εκκλησίας και δεύτερον το κύρος του ιδίου, θέση την οποία απορρίπτει ο σταθμός.


Τέταρτη ημέρα σήμερα από την έναρξη των ερευνών για τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής στην Λάρνακα, και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα διευκρινιστεί πλήρως εάν ασκήθηκε ή όχι υπερβολική βία από την Αστυνομία, εις βάρος των εξεγερθέντων λαθρομεταναστών.

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης παρέδωσε στην Εισαγγελία σε μαγνητοταινίες, τα πορίσματα από την έρευνα που διενήργησε ο ίδιος σε 40 περίπου Νιγηριανούς, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, κάνουν λόγο για τραυματισμούς.

Πάντως ο ίδιος μιλώντας ως βουλευτής υπογράμμισε ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης και οι επιπτώσεις του στην κυπριακή κοινωνία, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από όλους.


Διορίζονται ακόμη δύο ανακριτές γιά την διευρεύνηση του θέματος των οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι θα ενισχύσουν το έργο των υπολοίπων τεσσάρων ανακριτών.

Πρόκειται γιά τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας, Σάββα Μάτσα και τον δικηγόρο Κώστα Νικολαίδη.

Σε δηλώσεις έπειτα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο γενικός εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης ανέφερε ότι δεν μπορούν να καθοριστούν χρονοδιαγράμματα γιά την εξιχνίαση της υπόθεσης, γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει.

Ο νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εξιχνίαση όλης της αλήθειας, αναφορικά με το θέμα των οικονομικών μεταναστών.


Η βακτηριδιακή μυνηγγίτιδα νίκησε τελικά τον Στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Ευάγγελο Πέτση, ο οποίος εισήχθει από το περασμένο Σάββατο στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι γιατροί χαρακτήρισαν το θλιβερό γεγονός σποραδικό κρούσμα.

Αξιωματικοί της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου διαβεβαίωσαν ότι στην μονάδα που υπηρετούσε ο άτυχος στρατιώτης λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα ώστε ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου να αποφευχθεί πλήρως.


Χωρίς κοινό κείμενο προσέρχεται σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση στις διαπραγματευσεις, με τις υπό ένταξη χώρες.

Αιτία, η εμπλοκή που σημειώθηκε λόγω της εμμονής της Γαλλίας να συνδέσει την ενταξη της Κυπρου, με την επιλυση του Κυπριακού.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, δηλωσε ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα υπάρξει τελικώς μια κοινή θέση, που να μην διασυνδέει την ενταξιακή πορεία της Κύπρου με την επίλυση του Κυπριακού.


Αν προκύψει θέμα δημοσιοποίησης των πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου στην επόμενη συνεδρία του, τότε αυτό θα συζητηθεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι παραμένει η θέση της κυβέρνησης οτι τα πρακτικά του εθνικού συμβουλίου είναι απόρρητα.

Παράλληλα, είπε ότι αυτό που προέχει στις κρίσιμες αυτές ημέρες, είναι να τοποθετούμαστε πάνω στην ουσία σοβαρών θεμάτων και όχι να γίνονται συζητήσεις που θα είναι αχρείαστες.


Ισχυρό πλήγμα γιά την ειρηνευτική συμφωνία Νετανιάχου-Αράφατ στο Μεσανατολικό, αποτελεί η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της οργάνωσης Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία κόστισε τη ζωή, σε δύο τουλάχιστον άτομα και τραυμάτισε άλλα έξι.

Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο την στιγμή πού περνούσε σχολικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε παιδιά Εβραίων εποίκων.

Η Ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη γιά την επίθεση με τηλεφώνημα της στον κρατικό ραδιοσταθμό του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στον ραδιοσταθμό ότι είδαν δύο νεκρούς στο σημείο της έκρηξης, ενώ ιατρική πηγή δήλωσε ότι ο ένας νεκρός ήταν Ισραηλινός στρατιώτης, που συνόδευε το σχολικό λεωφορείο.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.
Δείτε στη συνέχεια την οικογενειακή σειρά ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ.

Ακολουθεί ακόμα ένα επεισόδιο του ΑΟΡΑΤΟΥ ΦΑΚΟΥ και στη συνέχεια το πρώτο τηλεπαιγνίδι στον κόσμο Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Στις επτά, μην χάσετε τις νέες περιπέτειες του ALAS με τον Gustavo Bermundez και στις επτά και σαρανταπέντε δείτε ακόμα ένα επεισόδιο της εύθυμης Κυπριακής παραγωγής του ΛΟΓΟΥ, Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και δεκαπέντε.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 29 October 1998 - 15:30:15 UTC