Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-11-01

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι χαίρεται.

Ενα παιδάκι σοβαρά τραυματισμένο και ενας ενήλικας νεκρός, καθως επίσης τριάντα και πλέον τραυματισμένοι, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πρώτης εξόρμησης για τη νέα κυνηγετική περίοδο ενδημικού θηράματος.

Τραυματίας ειναι ο δωδεκάχρονος Μάριος Γεωργίου απο την Μεσόγη της Πάφου, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά στο μάτι και τον οισοφάγο απο σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου.

Νεκρός είναι ο αστυφύλακας Αντρέας Οικονομίδης, 44 χρονών από την Ανθούπολη ο οποίος υπέστει καρδιακή προσβολή κατά την διάρκεια της εξόρμησης.

Κατά τα άλλα η κυνηγετική εξόρμηση στέφθηκε από επιτυχία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο πρόεδρος της δημοκρατίας επέκρινε τους λυσιώτες για την χθεσινή τους ενέργεια, να μεταβούν στα χωράφια τους, εντός των βρεττανικών βάσεων, λέγοντας ότι θα πρέπει να συνεννοούνται πρώτα με την κυβέρνηση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα που προέκυψε με τους Λυσιώτες και ειδικότερα με την άρνηση των Βρετανών να τους παράσχουν συνθήκες που να τους επιτρέπουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους τα οποία βρίσκονται εντός των Βάσεων, δήλωσε ο υπουργό εξωτερικών.

Ο κύριος Κασουλίδης πρόσθεσε ότι είχε επαφές με το Βρετανό Υπατο Αρμοστή Ντέιβιντ Μάντεν, κατά τις οποίες του δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η αστυνομία των Βάσεων θα συνοδεύσει τους γεωργούς, με στόχο να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι κατά πόσον εκρίθη ότι δεν έπρεπε να προχωρήσουν διότι υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλειά τους, αυτό είναι θέμα το οποίο εξετάζεται.


Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τη θέση του προέδρου Κληρίδη είπε ότι δεν θα ήθελε.

Τόνισε ωστόσο ότι ευθύνη για τα επεισόδια έχει η Αγγλική κυβέρνηση και όχι η κυπριακή.

Χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι από τη μια οι βρεττανοί σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να παρουσιάσουν την κυριαρχία των βάσεων, ενώ με τις ενέργειες τους οι Τούρκοι δείχνουν ότι και οι βάσεις είναι υπό κατοχή.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποστήριξε τη θέση του βουλευτή Αντώνη Καρά ότι οι λυσιώτες πρέπει να προσφύγουν στο συμβούλιο της ευρώπης.


Η πρόσφατη στρατιωτική άσκηση Νικηφόρος - Τοξότης έχει, αποδείξει ότι το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Κύπρου - Ελλάδας μπορεί, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, να λειτουργήσει αποτελεσματικά τόνισε ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Μιλώντας στην τελετή μετακομιδής των οστών του ήρωα του 1821 οπλαρχηγού Ιωάννη Σταυριανού στη Λόφου, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι η πολιτική, ενίσχυσης της άμυνας της Κύπρου, συνεχίζεται με κάθε αμυντικό όπλο που εμείς θεωρούμε ότι μεγιστοποιεί την ασφάλειά μας.


Ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης άρχισε περιοδεία σ ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την προώθηση της ενταξιακής μας πορείας.

Πρώτος σταθμός του Υπουργού Εξωτερικών, η Αθήνα, όπου ήδη είχε συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του Θεόδωρο Πάγκαλο, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.

Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Μιλώντας ενωρίτερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι η διασύνδεση της λύσης του Κυπριακού με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα καθιστούσε αδύνατη τη λύση του Κυπριακού.

Ο κύριος Κασουλίδης επιδοκίμασε το γεγονός ότι η Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ανν Χέρκους δεν προβαίνει σε δηλώσεις.

Συναφώς πρόσθεσε ότι εάν χρειάζεται να ενημερωθεί ο λαός, η κυβέρνηση θα προβεί σε δημοσιοποίηση σ'ό,τι αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Στη συνέχεια ο κύριος Κασουλίδης, θα μεταβεί στη Μαδρίτη και το Λονδίνο, και στις οκτώ Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων.


Η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι πολιτική και όχι στρατιωτική, τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το παράρτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ στη Βρετανία.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι όλα όσα γίνονται στον τομέα της άμυνας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να αποκρούσουμε τις απειλές της βίας, αλλά τόνισε ότι το πρόβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολιτικό και όχι στρατιωτικό, άρα και η λύση θα πρέπει να είναι πολιτική, όχι στρατιωτική.

Ο κ. Λυσσαρίδης τόνισε ότι η συμμετοχή του κόμματός του στην Κυβέρνηση έχει την έννοια της εγγύησης εναντίον απαράδεκτης λύσης, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δέχθηκε μόνο δύο Υπουργεία, που έχουν το ρόλο τοποτηρητών.

Σε ομιλία του, ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως τις δύο κορυφαίες στρατηγικές επιλογές.


Με ομιλία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή των Ελλήνων συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία τα μεσάνυκτα της ερχόμενης Τρίτης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αν και εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν αποκλείει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθώς και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.


Οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνων στο Ιράκ, αποφάσισαν να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους, μετά την απόφαση της Βαγδάτης να διακόψει κάθε συνεργασία μαζί τους.

Η κυβέρνηση του Σάνταμ Χουσέϊν, ανακοίνωσε, ότι διακόπτει κάθε συνεργασία με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ μέχρις ότου το Συμβούλιο Ασφαλείας εξετάσει την άρση των κυρώσεων και απομακρύνει τον επικεφαλής της αποστολής, Ρίτσαρντ Μπάτλερ.

Αρκετές κυβερνήσεις επέκριναν την απόφαση του Ιράκ, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας, συνήλθε εκτάκτως και με ομόφωνη ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί την Βαγδάτη να ανακαλέσει αμέσως και άνευ όρων την απόφαση της.


Ο αγώνας κατά της κατοχής δεν έχει ηλικία, γεγόνος που απέδειξαν με την παρουσία τους στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, λυκόπουλα της πόλεως και επαρχίας Πάφου.

Δεκάδες Λυκόπουλα, ενίσχυσαν την διαφωτιστική εκστρατεία που διοργανώνουν στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, μέλη και στελέχη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, συγγενείς αγνοουμένων και μέλη των σωματείων Αδούλωτη Κερύνεια και Ελεύθερο Μόρφου.

Τα παιδιά έδωσαν με τον δικό τους τρόπο κουράγιο στις Μαυροφορεμένες μάνες του Οδοφράγματος, οι οποίες βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την νέα γενιά.


Με βασικό σύνθημα και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη αρχίζει αύριο ο Ραδιομαραθώνιος για παιδιά με ειδικές ανάγκες,στον οποίο συμμετέχει και ο ΛΟΓΟΣ.

Ο Ραδιομαραθώνιος για παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι πλέον, ένας θεσμός,ο οποίος έφερε κοντά ανθρώπους σπάζοντας το φράγμα της προκατάληψης για τα παιδιά αυτά, τα οποία έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι οι καλύτεροι μαχητές της ζωής.

Ηδή άρχισαν οι πρώτες εισφορές στα ταμεία του Ραδιομαραθωνίου.

Το πρωί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας η Χαρίτα Μάντολες έδωσε το επίδομα που παίρνει για τον αγνοουμενο σύζυγο της, για το Ραδιομαραθώνιο.


Με δυο αγώνες ολοκληρώθηκε σήμερα η έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Στο Μακάρειο η ΑΕΚ εβαλε φρένο στην αήττητη πορεία της Ομόνοιας αφου με τέρμα του Πανίκου Ξιούρουππα κέρδισε με 1-0 ενω στη Λάρνακα ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη κερδίζοντας την Αλκή με 3-1.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.
Δείτε στην συνέχεια ένα ακόμη επεισόδιο του νέου κύκλου της αγαπημένης σας σειράς JAG.

Ακολουθεί η περιπετειώδης σειρά PENSACOLA.

Στη συνέχεια απολαύστε την κωμική σειρά "Η μεγάλη των μπάτσων σχολή" και γύρω στις 7.45 την εύθυμη κωμική σειρά του ΛΟΓΟΥ "Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του"

Για την κύρια ενημέρωση της ημέρας, θα είμαστε και πάλι μαζί σας, στις οκτώ και δέκα-πέντε.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 1 November 1998 - 15:27:18 UTC