Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-09-21

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η αστυνομία επιβεβαίωσε τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες που μετέδωσε αποκλειστικά ο Λόγος τις δύο τελευταίες ημέρες, περί ύπαρξης κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων αγοριών, το οποίο δρα στην πρωτεύουσα.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου, Γλαύκος Ξένος δήλωσε ότι υπάρχει καταγγελία μητέρας, ότι ο 16χρονος γιος της και η παρέα του, οι οποίοι είναι επίσης ανήλικοι, προωθούνταν σε κατάσταση σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η καταγγελία, αφορά και γιατρό, ο οποίος χορηγούσε χάπια γυναικείων ορμονών στον μικρό για να αναπτύξει στήθος και γενικά γυναικείο σώμα.

Οι καταγγελίες αυτές, είπε ο κύριος Ξένος, διερευνώνται από την αστυνομία και δεν αποκλείονται συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας το πρωί στην ραδιοφωνική εκπομπή "Ο Λόγος στα γεγονότα", ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης δήλωσε ότι θα ζητήσει ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εγκληματικότητα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, καθώς και νεότερες συγκλονιστικές εξελίξεις, απόψε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΛΟΓΟΥ, στις οκτώ.


Φιλοδοξούσε να γίνει ένας Αβραάμ Λίνκολν, αλλά μόνο στο πεπρωμένο του Ρίτσαρντ Νίξον, ο οποίος παραιτήθηκε το 1972, μπορεί να ελπίζει πια ο Μπίλ Κλίντον, ανέφερε ο Ελληνο-αμερικανός Τζώρτζ Στεφανόπουλος, πρώην σύμβουλος και πρώτος εκπρόσωπος του Αμερικανού Προέδρου, σχολιάζοντας το μέλλον του πλανητάρχη.

Αυτή την ώρα δημοσιοποιείται αυτούσια, η τετράωρη κατάθεση του Κλίντον για το σκάνδαλο Λεβίνσκι, ενώ ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προσφωνεί την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί έχουν εκφράσει φόβους ότι το σκάνδαλο θα τους στοιχίσει ακριβά στις επικείμενες εκλογές στο Κογκρέσσο στις 3 Νοεμβρίου, οι οποίες θα αναδείξουν το ένα τρίτο των μελών της Βουλής.

Λόγω του σκανδάλου Λεβίνσκι, τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται να αγνοούν, σε μεγάλο βαθμό, την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο συμβουλεύουν την Αμερικανική διπλωματία να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Ευρωπαίων για στρατιωτική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο.


Με δριμύτητα απέρριψε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι βρίσκεται πίσω από τις καταγγελίες Πουργουρίδη, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού.

Μιλώντας μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων ο κύριος Κυπριανού διέψευσε πληροφορίες που τον φέρουν να λαμβάνει μέρος σε σύσκεψη στη Λεμεσό για το φάγωμα Μιχαηλίδη.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, τόνισε ότι δεν διακατέχεται από πνεύμα εκδίκησης για κανένα, ενώ η λέξη πάθος, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι άγνωστη γι' αυτόν.

Τέλος σχολιάζοντας ψιθύρους για πλουτισμό του, ανέφερε ότι θα δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία, αφού πρώτα συνεννοηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη ακολουθούμενη διαδικασία διερεύνησης παραπέμποντας στο Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο Κληρίδη.


Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, μεταξύ άλλων θεμάτων, τίθεται επί τάπητος σε συναντήση που έχει το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης με τον κοινοτικό επίτροπο Χάνς Βάν ντε Μπρουκ.

Παράλληλα τις επαφές του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, αρχίζει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης συναντάται αργά απόψε με τον Αμερικανό προεδρικό απέσταλμένο Ρίτσαρτ Χόλμπρουκ.

Στην εν λόγω συνάντηση αναμένεται να διαφανούν οι προθέσεις των Αμερικανών όσον αφορά το Κυπριακό.


Το θέμα της απαγόρευσης πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο και η αποστρατιωτικοποίηση, ήταν στο επίκεντρο διαδοχικών συναντήσεων του Υπουργού Αμύνης Γιαννάκη Ομήρου με τον Ιρλανδό ομόλογό του Μάικλ Σμίθ και τον Βρετανό Υπατο Αρμοστή Ντέιβιντ Μάντεν.

Σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Ιρλανδό Υπουργό Αμύνης, ο κύριος Ομήρου τόνισε ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το κυπριακό, καθώς και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον Ντέιβιντ Μάντεν, ο Υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκε το θέμα της απαγόρευσης πτήσεων, αλλά στο πλαίσιο της συνολικής αποστρατιωτικοποίησης.


Η εκκλησία του Αγίου Φωτίου, η οποία βρίσκεται στο ομώνυμο εγκαταλελειμμένο χωριό της Πάφου, ήταν αυτή τη φορά στο στόχαστρο ιερόσυλων, οι οποίοι εκτιμάται ότι έδρασαν με οργανωμένο σχέδιο.

Συγκεκριμένα άγνωστοι, διέρρηξαν τις τελευταίες ημέρες την εκκλησία και έκλεψαν 15 μικρές εικόνες από το εικονοστάσιο, τις οποίες και αντικατέστησαν με καινούργιες.

Οι δράστες μπήκαν στην εκκλησία χρησιμοποιώντας κλειδί το οποίο βρισκόταν σε παράθυρο, και κατά την αναχώρησή τους έκλεψαν και το χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, επιλήφθησαν των ερευνών, ενώ στα αεροδρόμια και τα λιμάνια λαμβάνονται ήδη αυξημένα μέτρα ελέγχου.


Αλλος ένας νεκρός προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των νεκρών της ασφάλτου.

Σε σύγκρουση μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, που έγινε στις δεκάμισυ χθες βράδυ στο δρόμο Κοτσιάτη -Τσερίου, έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Κυριάκου, 35 ετών, οδηγός της μοτοσυκλέτας, κάτοικος Τσερίου.

Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν η Ελένη- Τσιάνου Μαλτέζου, από τον Κοτσιάτη, 31 ετών, η οποία τραυματίσθηκε ελαφρά.

Τραυματίσθηκαν, επίσης, ελαφρά, και τα τρία ανήλικα παιδιά της τα οποία επέβαιναν του αυτοκινήτου.

Το Τμήμα Τροχαίας Λευκωσίας διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.


Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφώνησαν με την θέση της κυβέρνησης για ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Τάχθηκαν, ωστόσο, εναντίον της ψήφισης του σχετικού νόμου τον οποίον προωθεί η αρμόδια εξ'υπουργών επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι οι απεργίες στις ουσιώδεις υπηρεσίες θα ρυθμίζονται αποτελεσματικότερα χωρίς την ύπαρξη νόμου.

Οι κοινή αυτή απόφαση πάρθηκε κατά την σημερινή σύσκεψη των ηγετικών στελεχών των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

Σε δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ανακοίνωσαν την σύσταση επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί τις θέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και θα ετοιμάσει προσχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα κατατεθεί ενώπιον της κυβέρνησης, εντός τριών εβδομάδων.


Σε απεργία διαρκείας κατήλθαν από σήμερα οι δικηγόροι Λεμεσού, αντιδρώντας στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τροποποίηση του συστήματος εκδίκασης υποθέσεων από τα Επαρχιακά Δικαστήρια.

Οι δικηγόροι πραγματοποίσαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Λεμεσού, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους για επαναφορά του προηγούμενου διαδικαστικού καθεστώτος.

Με σκοπό την επίλυση της διαφοράς, αναμένεται να διευθετηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του δικηγορικού συλλόγου Λεμεσού με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.


Απεβίωσε αιφνιδίως χθές βράδυ ο Μάλιος Κοντοπύργος, από την Παλουριώτισσα, 66 ετών, συνταξιούχος αναπληρωτής υπαστυνόμος.

Ο Κοντοπύργος ήταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ και διετέλεσε πολιτικός κρατούμενος.

Η κηδεία του θα τελεσθεί αύριο στις 3 και 30 το απόγευμα από τον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα.

Ο Κοντοπύργος, που καταγόταν από το Τρίκωμο, καταλείπει σύζυγο και δύο τέκνα τα οποία είναι αποκατεστημένα.


Επισημοποιείται σήμερα η τελική σύνθεση του νέου Ρωσικού Υπουργικού Συμβουλίου, με πιο σημαντική, την νευραλγική θέση του Υπουργού Οικονομικών, καθώς και του αρμοδίου για τους προϋπολογισμούς.

Την είδηση επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος Γέλτσιν και ο Πρωθυπουργός Γεβγκένι Πριμακώφ, έπειτα από πρωινή συνάντηση τους στο Κρεμλίνο.

Εν τω μεταξύ παρά τα έκτακτα μέτρα ανόρθωσης του τραπεζικού συστήματος, η κρίση παραμένει οξύτατη, αφού το ρούβλι σημείωσε καθέτη πτώση δέκα τοις εκατόν, ενώ οι τράπεζες έχουν ακυρώσει τις συναλλαγές με ξένα νομίσματα.


Το τρίτο της μετάλλιο, αυτή τη φορά αργυρό, εξασφάλισε σήμερα η Κύπρος στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες που διεξάγονται στη Μαλαισία μετά το χρυσό στο ομαδικό σκήτ και το χάλκινο στην πυγμαχία.

Ο Μιχάλης Λουκά ήταν ο αθλητής που χάρισε το αργυρό μετάλλιο αφού πήρε τη δεύτερη θέση στη σφαιροβολία με βολή 19 μέτρων και 52 εκατοστών.

Πρώτος ήταν ο Νοτιοαφρικανός Λάμπερτς με βολή 20.01.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με ενδεχόμενο να πέσουν μεμονωμένες βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 19 βαθμούς στα νότια παράλια και στους 17 στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα εξακολουθήσει αίθριος, αλλά πιθανό να πέσουν και πάλι μερικές βροχές.

Οι άνεμοι θα καταστούν νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 ως 5 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, και στους 28 στα υπόλοιπα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 30 βαθμοί και η πιο χαμηλή 17, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα επίσης 29 με 18, στη Λεμεσό 29 με 21, στην Κερύνεια και την Πάφο 28 με 17 και τέλος στον Πρόδρομο 20 με 12.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 21 September 1998 - 15:27:10 UTC