Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-08-28

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Πλήρως ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της σύσκεψης των Αθηνών επέστρεψε το απόγευμα στην Κύπρο, ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κύριος Ομήρου σημείωσε τις θέσεις που καταγράφονται στο κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης, ως ξεκάθαρη απάντηση στις απειλές κατά της Κύπρου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ-ΔΗΛΩΣΗ


Την επόμενη ημέρα της σύσκεψης των Αθήνων, η αντιπολίτευση χαρακτήρισε αναμενόμενα τα αποτελέσματα των συνομιλιών.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε πως αναμενόταν η επαναβεβαίωση της συμπαράταξης της ελληνικής κυβέρνησης στο πλευρό της Κύπρου.

Παράλληλα, εκτιμά πως αφήνεται διάπλατα ανοικτό το ενδεχόμενο για αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων στην Κύπρο.

Το Δημοκρατικό κόμμα από τη πλευρά του, εκφράζει εκ πρώτης όψεως ανησυχίες και επιφυλάξεις, για κάποια σημεία του κοινού ανακοινωθέντος που ακολούθησε τη σύσκεψη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, το ΔΗΚΟ αναμένει πλήρη ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση των Αθηνών και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί οριστικά επί του θέματος.

Σε δηλώσεις για την σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου προέβη και ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών.

Ο Γιώργος Βασιλείου εκφράζοντας την ικανοποίηση του μίλησε για αποφασιστική στροφή από την καταστροφική πυραυλολογία προς την ουσία επίλυσης του κυπριακού.


Πολύ θετικά χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τα αποτελέσματα της σύσκεψης των Αθηνών, τα οποία, όπως τόνισε, θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ενότητας του Ελληνισμού.

Ο Μακαριώτατος προέβη στις δηλώσεις κατά την αναχώρησή του για το Βουκουρέστι.

Ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε ως φαντασιώσεις τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι δήθεν προέτρεψε τον Μητροπολίτη Χρύσανθο να παραιτηθεί, καθώς και τα περί πωλήσεως του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ο ΛΟΓΟΣ, το 1996 σε αμερικανούς Ευαγγελικούς.

Ενημέρωση Βαγγέλης Ευαγγελίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Καμιά πίεση δεν ασκήθηκε εναντίον κανενός για να σταματήσουν οι έρευνες των υποθέσεων που εξετάζονται εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού, ξεκαθάρισε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, δίνοντας τέλος στις προσπάθειες κάποιων να διαδώσουν κάτι τέτοιο.

Οι έρευνες, είπε ο κύριος Αγγελίδης συνεχίζονται κανονικά και βάσει των οδηγιών που δόθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για το αν θα διωχθεί ο Μητροπολίτης Χρύσανθος, τόνισε ο Αρχηγός, θα αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας και δεν θα υπάρξει χάρη ή ευεργέτημα για κανένα, κατέληξε.


Οσες υπερωρίες στο αστυνομικό σώμα είναι αδικαιολόγητες θα περικοπούν, τόνισε ο Αρχηγός της Δύναμης Αντρέας Αγγελίδης, σχολιάζοντας την έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας για το θέμα, το περιεχόμενο της οποίας απεκάλυψε χθες βράδυ ο ΛΟΓΟΣ.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση, αστυνομικοί καταχωρούν υπερωρίες σε ατομικές καρτέλλες χωρίς έγκριση, οι οποίες μετατρέπονται σε άδεια.

Στο μεταξύ ερωτηθείς για το οργανωμένο έγκλημα, είπε ότι η κατάσταση ελέγχεται και ότι οι έρευνες γύρω από την υπόθεση της τελευταίας απόπειρας φόνου, αυτής του Ευάγγελου Χριστοδούλου Αντζιελή βαίνουν καλώς.

Συνεχίζοντας, επιβεβαίωσε ότι με τη βοήθεια της μεθόδου του DNA πάνω σε τεκμήρια έχει καταδειχθεί ο ύποπτος.


Τις διεθνείς χρηματαγορές επηρέασε σήμερα η οικονομική κρίση στη Ρωσία.

Απώλειες σημειώθηκαν στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στο Τόκιο μάλιστα ο δείκτης Νίκκεϊ έφθασε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα ετών.

Εν τω μεταξύ ο Ρώσος Πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν επέστρεψε το πρωϊ από τις διακοπές του στη Μόσχα, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες για πιθανή παραίτησή του.

Ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός Βίκτορ Τσερνομύρτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχει εξασφαλίσει την πλήρη υποστήριξη του Προέδρου Γιέλτσιν, του Προέδρου της Ανω Βουλής και του Δημάρχου της Μόσχας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.


Κρίσιμη ημέρα η σημερινή για την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Υπό την απειλή απεργιακών κινητοποιήσεων εντός δέκα ημερών που εξήγγειλαν χθες οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, τα μέλη του ΠΑΣΥΞΕ συνήλθαν το πρωϊ σε έκτακτη γενική συνέλευση, ενώ από τις τέσσερις και τριάντα τα ανώτατα συμβούλια των δύο συντεχνιακών οργανώσεων είναι σε σύσκεψη προς οριστικοποίηση των χθεσινών αποφάσεων τους.

Τα μέλη του ΠΑΣΥΞΕ σήμερα συμφώνησαν στην πρόσκληση σε νέα διαπραγμάτευση με τις συντεχνίες, υπό την μεσολάβηση του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Μουσιούττα, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, υπό δύο προϋποθέσεις.

Πρώτο, να υπάρξει ουσιαστική μετακίνηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις μέχρι τώρα θέσεις τους και δεύτερο να άρουν τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν.


Το πράσινο φως στον Υπουργό Εμπορίου να προχωρήσει στην μετοχοποίηση του ξενοδοχείου Φιλοξενία και του Συνεδριακού κέντρου μέχρι τον Φεβρουάριο, έδωσε η αρμόδια υπουργική επιτροπή η οποία συζήτησε το θέμα.

Σε πρώτο στάδιο θα μεταβληθεί το υπάρχον σύστημα σε μετοχική εταιρεία ενώ μέτοχος θα είναι η κυβέρνηση.

Ο κύριος Ρολάνδης δεν απέκλεισε και την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, σε μεταγενέστερο στάδιο.


Στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης βρίσκεται το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας, επεσήμανε σε διάσκεψη τύπου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και Δήμαρχος Λεμεσού Δημήτρης Κοντίδης.

Η άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Σάλα, οφείλεται κυρίως, όπως είπε ο κύριος Κοντίδης, στην άρνηση των ξενοδόχων να καταβάλουν αποχετευτικά τέλη, τα οποία ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια λίρες.

Ο κύριος Κοντίδης έκανε έκκληση προς τους ξενοδόχους και την Κυβέρνηση να καταβάλουν τα ποσά που οφείλουν για το αποχετευτικό.


Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ομόφωνα Αμερικανοβρετανική πρόταση, με την οποία αποσύρονται οι κυρώσεις εναντίον της Λιβύης, αν η κυβέρνηση της χώρας παραδόσει τους δύο υπόπτους γιά την βομβιστική επίθεση σε επιβατηγό αεροσκάφος της Παν Αμέρικαν στο Λόκερμπι της Σκωτίας, το 1988, κατά την οποία σκοτώθηκαν 270 άτομα.

Σύμφωνα με την συμβιβαστική πρόταση, την οποία η Λιβύη έχει ήδη αποδεχθεί, οι δύο ύποπτοι θα δικαστούν στην Ολλανδία, από Σκωτσέζους δικαστές.

Ωστόσο, ο πρεσβευτής της Λιβύης στα Ηνωμένα Εθνη δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται χρόνο γιά να μελετήσει την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Οι κυρώσεις εναντίον της Λιβύης τέθηκαν σε ισχύ το 1992.


Δεκατέσσερεις κατηγορίες γιά φόνο πρώτου βαθμού, απήγγειλε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στον Αραβα Καλίντ Σαλίμ, ένα εκ των δύο υπόπτων γιά την βομβιστική επίθεση στην Αμερικανική πρεσβεία της Κένυας.

Οι κατηγορίες αφορούν την δολοφονία δώδεκα Αμερικανών πολιτών και εκατοντάδων Κενυατών στην πρεσβεία της Ναιρόμπι.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο ύποπτος, η επίθεση ήταν "επιχείρηση αυτοκτονίας", από την οποία δεν περίμενε να επιζήσει και ανέφερε ότι είχε εκπαιδευθεί σε στρατόπεδο του Ισλαμιστή Οσάμα Μπίν Λάντεν, στο Αφγανιστάν.

Ο Σαλίμ, καθώς και ο δεύτερος ύποπτος, Μωχάμεντ Οντέχ, εκδόθηκαν χθές στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Και μια αθλητική ειδηση στη συνέχεια.

Οι κυπριακές ομάδες απέφυγαν τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια στα κύπελλα Ευρώπης.

Η Ανόρθωση για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου Ουέφα θα αντιμετωπίσει την Ζυρίχη Ελβετίας.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Κύπρο στις 15 Σεπτεμβρίου και ο επαναληπτικός στην Ελβετίας στις 29 του ιδιου μήνα.

Για την ιδια διοργάνωση η ΑΕΚ Αθηνών κληρώθηκε με τη Βίτσε Ολλανδίας.

Στο κύπελλο κυπελλούχων ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει τη Γιάμπλονετσκ Τσεχίας.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό και ο επαναλητικός την πρώτη Οκτωμβρίου.

Απο ελλαδικής πλευράς ο Πανιώνιος κληρώθηκε με τη Χάκα Ολλανδίας.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά αργότερα θα σχηματισθεί σε αρκετές περιοχές ομίχλη.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε ασθενείς δυτικούς 2 έως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές αλλά τοπικά θα εμφανίζονται κατά διαστήματα λίγες αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι θαλάσσιοι 4 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια και στους 31 στα δυτικά.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 37 βαθμοί και η πιο χαμηλή 24, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 33 με 24, στη Λεμεσό 33 με 26, στην Κερύνεια και την Πάφο 31 με 23


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 28 August 1998 - 15:27:32 UTC