Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-05-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αθώος παμψηφεί, ήταν η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για τον συμπατριώτη μας Μάριο Γεωργίου, φοιτητή της νομικής, ο οποίος είχε καταδικασθεί πριν από δυόμισυ χρόνια, σε ποινή δεκαπενταετούς κάθειρξης για το φόνο ογδοντάχρονης γριάς.

Στην πρώτη μας τηλεφωνική επικοινωνία μετά την αθώωση του ο Μάριος Γεωργίου, έστειλε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στο ΛΟΓΟ, αλλά και σε όσους βοήθησαν στην αθώωσή του.


Τέσσερα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη ΕΦ-16, τα οποία συμμετέχουν στην αεροναυτική άσκηση "Τοξότης", των ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων πέταξαν σήμερα δύο φορές, πάνω από την Πάφο.

Τα πολεμικά αεροσκάφη που έκαναν την εμφάνιση τους γύρω στις 10 και 30 πέταξαν πάνω απο την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου", χωρίς να προσγειωθούν και έπληξαν εικονικούς στόχους στη θαλάσσια περιοχή.

Στην άσκηση συμμετέχουν και πολεμικά σκάφη του ελληνικού ναυτικού και δύο φρεγάτες που βρίσκονται ανοικτά της Πάφου.


Στην κατηγορηματική δήλωση ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει θέματα στρατιωτικών ασκήσεων, προέβη σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ερωτηθείς κατά πόσον η συμμετοχή αεροσκαφών από την Ελλάδα στην άσκηση "Τοξότης", αποτελεί απάντηση στην πρόταση για απαγόρευση των υπερπτήσεων.

Η κυβέρνηση "κινείται πάντα σε επίπεδα προγραμματισμού σε ό,τι αφορά οποιεσδήποτε στρατιωτικές ασκήσεις αλλά θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει καν δημόσιος διάλογος για τα θέματα αυτά", τόνισε ο κύριος Στυλιανίδης.

Εξάλλου, κληθείς να πει κατά πόσο η κυβέρνηση, θα ήταν έτοιμη να συζητήσει πρόταση δημιουργίας ζωνών απαγορευμένων πτήσεων με ΝΑΤΟϊκές εγγυήσεις, ο κύριος Στυλιανίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει σημαντικά βήματα προς αποστρατιωτικοποίηση, με στόχο ακριβώς να μην υπάρχουν αχρείαστοι εξοπλισμοί, που θα είναι και το πρώτο βήμα, για γενικότερη πρόοδο στο κυπριακό πρόβλημα.


Σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση δεν αποδέχεται συμφωνία πακέτο των θεμάτων που ετέθηκαν εκ μέρους του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον, των ελληνοτουρκικών, του κυπριακού και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στηλιανίδης, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, ότι δεν υπάρχει θέμα πακέτου λύσης του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Ο κύριος Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι "οι προτάσεις του Προέδρου Κλίντον ήταν στη φιλοσοφία της ταυτόχρονης και παράλληλης επίλυσης των θεμάτων".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην Αθήνα Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος ανέφερε ότι η διορθωτική δήλωση του εκπροσώπου του Στεϊτ Ντιπάρμεντ Τζεϊμς Ρούμπιν, έδωσε την δυνατότητα να αρθούν οι όποιες παρανοήσεις είχαν δημιουργηθεί, σχετικά με τις θέσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης επί των Ελληνοτουρκικών διαφορών.


Η όποια διαμεσολάβηση στο Κυπριακό πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε προσωπικές φιλοδοξίες, ή ακόμα και στις ανάγκες επιβίωσης της Τουρκίας, δήλωσε από το Παρίσι όπου βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Μπίλ Κλίντον, ο κύριος Τσοχατζόπουλος είπε ότι δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις, ενώ διευκρίνησε ότι αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά δεν υπάρχει πακέτο διαφορών, πέραν απ'αυτό της υφαλοκρηπίδας.

Ενωρίτερα, στη διάρκεια εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαικής Ενωσης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις Γερμανού Βουλευτή για το τι σκοπεύει η Ελλάδα να πράξει για την επίλυση του Κυπριακού, υπέδειξε ότι η Ελλάδα όσο και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης, επιθυμούν να βρεθεί λύση αλλά σημείωσε, δυστυχως η αρνητική στάση της Τουρκιας δεν βοηθα

πρός την κατεύθυνση αυτή.

Προσθεσε επιπλέον ότι , η αποστρατιωτικοποιηση της Κύπρου θα ήταν ένα σωστό βήμα, εντούτοις τους τελευταίους μήνες, υπογραμισε οι κατοχικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά.


Τη δραστική μείωση των φρουρών των πολιτικών προσώπων αποφάσισε στη συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο, από την οποία το κράτος αναμένεται να εξοικονομήσει δύο περίπου εκατομμύρια λίρες το χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά οι φρουρές θα μειωθούν από 175 άτομα σε 75.


Το θέμα του λιμανιού της Λάρνακας συζητήθηκε τελικά στο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη.

Την ίδια ώρα, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο εργαζόμενοι στο λιμάνι πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, στις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να προωθεί την μετατροπή του λιμανιού σε μαρίνα.

Αντιπροσωπεία των λιμενεργατών επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας, στο οποίο εκφράζεται η αντίθεσή τους στα σχέδια για "μαρινοποίηση" του λιμανιού.

Το ψήφισμα υπογράφουν εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, επισκέφθηκε τους διαμαρτυρομένους προς τους οποίους εξέφρασε την υποστήριξή του.

Εξω από το προεδρικό, εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι συμβασιούχοι μουσικοί, οι οποίοι ζητούν εφαρμογή της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για μονιμοποίηση τους.


Με το μήνυμα, η κοινωνική ζωή σταματάει, εκεί που αρχίζει ο εθισμός στα ναρκωτικά, πραγματοποιήθηκε σήμερα αντιναρκωτικό σεμινάριο με τίτλο "Αγωνίζομαι ενάντια στις ουσίες εξάρτησης".

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο γονέων, και σε αυτό συμμετέσχαν μαθητές του Γυμνασίου, αντιπρόσωπος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών, καθώς και λειτουργός της Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων.

Σε ανοικτή συζήτηση με τους μαθητές, η λειτουργός της Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων, Εστερ Νικολαίδου, τόνισε ότι χρειάζεται θεραπευτική αγωγή για να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του εθισμένου ατόμου, αφού απομονώνει τον ευατό του από το κοινωνικό σύνολο.


Ολες οι λειτουργίες του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης έχουν παραλύσει, καθώς τα απεργιακά μέτρα των τραπεζικών υπαλλήλων, έχουν κορυφωθεί.

Λόγω των μέτρων, καμμιά τράπεζα δεν είναι σε θέση να προβαίνει πλέον σε οποιαδήποτε συνδιαλλαγή, ανταλλαγή επιταγών ή συνεργασία, που να έχει σχέση με τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Τα μέτρα τα οποία υποστηρίζει και με εγκύκλιο της η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων, αποσκοπούν στο να ασκηθούν πιέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, για να συμβάλει στην επίτευξη συμφωνίας για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και παροχή αυξήσεων, μετά την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών που ειχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των σχετικών διαβουλέυσεων.


Χιλιάδες ανθρακωρύχοι απεργούν εδώ και μία εβδομάδα σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, ζητώντας την καταβολή των απλήρωτων εδώ και μήνες, μισθών τους.

Στην επαρχία Κεμέροβο, οι απεργοί έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να έχουν παραλύσει όλες οι σιδηροδρομικές αρτηρίες, που συνδέουν την ανατολικές ρωσικές επαρχίες με τις δυτικές, ενώ ο κυβερνήτης της επαρχίας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη πολιτική αναταραχή στην Μόσχα, όπου ο ρώσος κομμουνιστής ηγέτης Γενάντι Ζιουγκάνοφ, ζήτησε από την Δούμα την παραπομπή του προέδρου Μπορίς Γιέλτσιν, για την μή καταβολή των μισθών στους ανθρακωρύχους και τους εκπαιδευτικούς.

Οπως δήλωσε ο Γενάντι Ζιουγκάνοφ, μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει δωδεκα- σέλιδη πρόταση για την έναρξη της διαδικασίας καθαίρεσης του Μπορίς Γέλτσιν εκατόν-δώδεκα βουλευτές της ρωσικής Δούμα.

Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας η διαδικασία αποπομπής του προέδρου, μπορεί να αρχίσει εάν συγκεντρωθούν εκατόν πενήντα υπογραφές βουλευτών.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν δυτικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό και στους δεκαεπτά βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι στην αρχή γενικά αίθριος αλλά αργότερα θα σχηματίζονται νεφώσεις κατά τόπους, με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες βροχές στα ορεινά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει γύρω στους εικοσι-τρείς βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 22 βαθμοί και η πιο χαμηλή 13, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 25 με 17, στη Λεμεσό 23 με 17 στην Κερύνεια και την Πάφο 21 με 18


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 20 May 1998 - 15:27:18 UTC