Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-07-31

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Πραγματοποιείται σε λίγο η δεύτερη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς, στην οικία του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών, Γκουστάβ Φεϊσσέλ, με αντικείμενο ανθρωπιστικά θέματα και κυρίως την πτυχή των αγνοουμένων.

Η συνάντηση, η δεύτερη επί κυπριακού εδάφους, γίνεται υπό το βάρος της χθεσινής, κατ'αρχήν απόφασης του λεγόμενου "Υπουργικού Συμβουλίου" του ψευδοκράτους, για μη-συμμετοχή της τουρκοκυπριακής πλευράς στον δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών, στο Μοντρέ, αν δεν αναβληθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου.

Χθες, ο Ραούφ Ντενκτάς, προβαίνοντας σε δηλώσεις είπε ότι αναμένει σήμερα από τον Πρόεδρο Κληρίδη απάντηση στην αξίωση του, προσθέτοντας, ότι ο Γλαύκος Κληρίδης έχει δικαίωμα να ερωτήσει, κατά την έκφραση του, την Ευρωπαϊκή Ενωση, για το θέμα.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι αναμένει από τον Πρόεδρο Κληρίδη να απαντήσει αν αποδέχεται να επιστρέψει οστά τουρκοκυπρίων, που όπως ισχυρίστηκε, δολοφονήθηκαν από ελληνοκύπριους.

Από ελληνοκυπριακής πλευράς, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, αναμένονται απαντήσεις από τον Ντενκτάς, σε θέματα, σχετικά με την πτυχή των αγνοουμένων, που ήγειρε ο Πρόεδρος Κληρίδης, στην συνάντηση της περασμένης Δευτέρας.

Στην οικία του Γκουστάβ Φεϊσσέλ βρίσκεται ο συνάδελφος Μιχάλης Παυλίδης, με τον οποίο συνδεόμαστε αμέσως.


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωϊ συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το σώμα ασχολείται με τον διορισμό των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών.

Στο προεδρικό μέγαρο βρίσκεται ο συνάδελφος Παναγιώτης Καπαρής, και μας ενημερώνει.


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στον Παύλο Γεωργίου Κρεμαστό, 45 ετών από την Αγία Νάπα, αναφορικά με την γνωστή υπόθεση μετάδοσης του ιού του Εητς, στην Βρετανίδα Τζάνετ Πινκ.

Το Δικαστήριο είχε αποφανθεί στη συνεδρία του την περασμένη Τρίτη, ότι ο Κρεμαστός είναι ένοχος στην κατηγορία ότι εξ αμελείας μετέδωσε τον ιό του Εητς στην Τζάνετ Πινκ, γνωρίζοντας ότι είναι φορέας.

Οπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, το αδίκημα στο οποίο βρέθηκε ένοχος ο Κρεμαστός, εμπίπτει στα πλημμελήματα.

Επισημάνθηκε επίσης ότι τα γεγονότα που καλύπτουν την κατηγορία είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά, δεδομένου, ότι ο ίδιος βίωσε τη νόσο και τον θάνατο της συζύγου του και βιώνει το δράμα του παιδιού του, θύματα του ιού που και ο ίδιος φέρει.

Υπογραμμίζοντας εξάλλου, ότι ανεμένετο ο Κρεμαστός, ότι θα απέφευγε πράξεις που θα έφερναν συνανθρώπους του στην ίδια κατάσταση, κρίθηκε ότι ποινή έπρεπε να ήταν αποτρεπτική και τίθεται άμεσα.


Ποινή φυλάκισης 9 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο στον Τάσο Σιμιλλίδη αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον του Αντώνη Φανιέρου.

Συγκεκριμένα, επεβλήθη ποινή φυλάκισης εννέα ετών για απόπειρα φόνου και ποινή έξι ετών για χρήση πυροβόλου όπλου.

Το Δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο ηθικός αυτουργός των αδικημάτων και ότι δεν είχε πρωτεύοντα ρόλο στην όλη υπόθεση, αλλά ήταν συνεργός, ως οδηγός της μοτοσυκλέττας.

Ο Σιμιλλίδης προσήχθη στο Κακουργιοδικείο που συνέρχεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Εξερχόμενος δε του Δικαστηρίου, και κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την εννιαετή ποινή φυλάκισής του, ο Σιμιλλίδης, είπε χαρακτηριστικά "Τον Οκτώβριο θα δείτε".

Ο Σιμιλλίδης θα κληθεί τον Οκτώβριο ενώπιον του Κακουργιοδικείου για κατάθεση εναντίον των αδελφών Αεροπόρου.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη σήμερα με θύμα τον Παναγιώτη Αριστείδου, από το Στρόβολο, εβδομήντα-τριών ετών, συνταξιούχο.

Ο Αριστείδου παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και τραυματίσθηκε κρίσιμα ενώ διασταύρωνε τη Λεωφόρο Τσερίου, στις πέντε και σαράντα-πέντε το πρωί.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου πέντε ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος.

Αργότερα, η Αστυνομία συνέλαβε προς διευκόλυνση των ανακρίσεων τον Μιχαλάκη Λουκαϊδη, από τα Λατσιά, τριάντα-οκτώ ετών, μηχανικό μοτοσυκλετών.


Ταχυδρομικό δέμα στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Προδρόμου, είχε παραλήπτη εταιρεία στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η είδηση ωστόσο αφορά όχι το περιεχόμενο του δέματος, το οποίο ήταν βιβλίο - κρύπτη, που περιείχε χασίς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του συνήθους ελέγχου που διενεργείται από τελωνειακούς, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο δέμα, με αποστολέα εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο.

Στο βιβλίο είχαν αποκοπεί οι σελίδες σχηματίζοντας κενό και τοποθετήθηκαν τρείς πλάκες χασίς, συνολικού βάρους 70 γραμμαρίων.

Το δέμα κατέληξε τελικά στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικά για τα περαιτέρω.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της διερεύνησης υποθέσεων που αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έφθασαν σήμερα στην Κύπρο, δύο αξιωματικοί της Ουγγρικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα συνεργαστούν με την Κυπριακή Αστυνομία σε επαφές με υπεράκτιες εταιρείες.

Οι Ούγγροι αξιωματικοί θα διερευνήσουν επίσης το ενδεχόμενο πιθανών δικτυώσεων στην Κύπρο της Ουγγρικής μαφίας, η οποία είναι γνωστή ως όϊλ- μάφια, και ενέχεται σε φόνους και διάφορα άλλα σοβαρά εγκλήματα στην Ουγγαρία.


Την αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου προκάλεσαν χθεσινές επιθέσεις του υποψήφιου Προέδρου Γιώργου Ιακώβου για το επίπεδο της οικονομίας.

Εισερχόμενος στο Προεδρικό ο κύριος Χριστοδούλου χαρακτήρισε τις αναφορές Ιακώβου ως προεδρολογικές ενώ τόνισε πως με βάση τα στοιχεία, η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα παρά τα φοβερά πλήγματα τα οποία δέχθηκε.

Στο Προεδρικό ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή κρίση στις σχέσεις ΔΗΚΟ - Κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Σπύρο Κυπριανού.


Συλλήψεις οπαδών της Χαμάς, κηδείες, αποκλεισμός της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας, και διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας, συνθέτουν την επόμενη ημέρα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Εβραϊκή αγορά της Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας επέδραμαν σήμερα, σε χωριά της Δυτικής Οχθης και συνελαβαν υποστηρικτές της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία ανέλαβε την ευθύνη των χθεσινών επιθέσεων.

Ως γνωστό, από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 15 άτομα και τραυματίστηκαν 150, εννέα εκ των οποίων εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, τελέστηκαν σήμερα σε κλίμα βαρύτατου πένθους και οργής οι κηδείες των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ανακοινώσει την διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Παλαιστινίους και έχει επιβάλει αποκλεισμό της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας.


Σε τραγωδία κατέληξε αστυνομική καταδίωξη δύο ληστών στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν το όχημα τους συνεθλίβη κυριλεκτικά από ημιφορτηγό, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους.

Η δραματική καταδίωξη, η οποία κατεγράφη από κινηματογραφική κάμερα, άρχισε όταν η Αστυνομία εντόπισε όχημα το οποίο ήταν κλεμμένο και προσπάθησε να το σταματήσει.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, στην προσπάθεια του να ξεφύγει από την Αστυνομία, αποπειράθηκε να διασχίσει τον δρόμο με κόκκινο φως, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το ημιφορτηγό.

Οι ληστές βρήκαν ακαριαίο τον θάνατο, ενώ αντίθετα ο οδηγός του φορτηγού δεν υπέστη κανένα τραύμα.


Ο πρώτος πολίτης της Κύπρου ήταν τελικά ο μεγάλος τυχερός ο οποίος κέρδισε το δεύτερο δώρο του Λαχείου Συντακτών, ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 24 χιλιάδων.

Ο Πρόεδρος Κληριδης προσέφερε το αυτοκίνητο για τους σκοπούς της Ενωσης Συντακτών Κύπρου

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Κύπρου όταν την περασμένη εβδομάδα οι λαχνοί του Προέδρου Κληρίδη δόθηκαν από το Γραφείο του στον Πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών για έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα τους ήταν και ο λαχνός που κέρδισε το πολυτελές αυτοκίνητο.

Μετά την ενημέρωση του για το γεγονός ο Πρόεδρος Κληρίδης ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών, Ανδρέα Καννάουρο, ότι προσφέρει το αυτοκίνητο για τους σκοπούς της δημοσιογραφικής οργάνωσης.

Η Ενωση Συντακτών ευχαριστεί τον Πρόεδρο για τη προσφορά του και διαβεβαιώνει ότι "σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε μερικές κυρίως παράλιες περιοχές, θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι στην αρχή κυρίως αίθριος. Γύρω στο μεσημέρι όμως θα σχηματισθούν τοπικές νεφώσεις που δυνατό να δώσουν λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, 2 ως 3 Μποφόρ και το απόγευμα, δυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 ως 4 Μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια δυνατοί 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια και στους 29 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 37 βαθμοί και η πιο χαμηλή 22, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 31 με 20, στη Λεμεσό 31 με 22, στην Κερύνεια και την Πάφο 28 με 20 και τέλος στον Πρόδρομο 26 με 17 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 31 July 1997 - 16:27:26 UTC