Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-05-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Με τραγικό τρόπο υποδέχθηκε το καλοκαίρι η οικογένεια Ελευθερίου, από την Αγία Νάπα.

Ο Επιφάνιος Ανδρέα Ελευθερίου, δυόμισυ ετών, έπεσε στην πισίνα του οικογενειακού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Λεπτομέρειες για το τραγικό συμβάν έχει ο Βαγγέλης Ευαγγελίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στη θάλασσια περιοχή της Πάφου, συνεχίζονται ως αυτή τη στιγμή οι έρευνες για τον εντοπισμό του Λοϊζου Ασκάνη, 39 ετών, πολιτικού μηχανικού, από τη Γεροσκήπου, του οποίου η τύχη αγνοοείται από χθες το πρωί.

Για την ανεύρεση του Ασκάνη ασχολούνται και βατραχάνθρωποι της Εθνικής Φρουράς, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της αστυνομίας, ακταιωρών της λιμενικής καθώς και ιδιωτικών σκαφών.

Εν τω μεταξύ, διενεργήθη σήμερα η νεκροψία του Μάριου Κυριάκου από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος δήλωσε ότι ο θάνατος επήλθε από πνιγμό.

Η κηδεία του δωδεκάχρονου αγοριού, θα τελεστεί αύριο στις 4 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου.


Νεκρός ανευρέθη σήμερα στο κρεβάτι από τον γιό του, ο Στέλιος Ιακώβου, 49 ετών από την Πάφο.

Ο θάνατός του Ιακώβου επήλθε από πυροβολισμό στο στόμα με κυνηγετικό όπλο.

Η αστυνομία αποκλείει προς το παρόν ο θάνατος του Ιακώβου να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.


Μηνύματα με αποδέκτες την κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία, αλλά και τα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, απέστειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τάσσος Παπαδόπουλος, σε ομιλία του στο έκτο τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Ο κύριος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κινητικότητα που παρατηρείται στο κυπριακό μόνο κακά προοιωνίζει για το εθνικό μας θέμα, γιατί οδηγεί, κατά την άποψη του, σε χρονοβόρες διαδικασίες και σε απαράδεκτη λύση.

Ο αξιωματούχος του ΔΗΚΟ καταφέρθηκε ενάντια στην τακτική των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες, όπως είπε, δεν πρόκειται να προτείνουν λύση που να δυσαρεστεί την Τουρκία και χαρακτήρισε την επικείμενη αμερικανική πρωτοβουλία ως την πιο επικίνδυνη.

Ωστόσο, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, προδιαγράφοντας την αντιμετώπιση του ΔΗΚΟ απέναντι στο ενδεχόμενο απευθείας συνομιλιών, δήλωσε ότι θα ήταν τραγικό, η πλευρά μας, να απορρίψει την πρόσκληση του Κόφι Ανάν.


Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για ανάδειξη Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, θέση που διεκδικούν οι κύριοι Ντίνος Μιχαηλίδης και Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Διεξήχθη επίσης ψηφοφορία και για την εκλογή των 10 μελών του Εκτελεστικού Γραφείου και των 86 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει αρχίσει ακόμη λόγω της εξέτασης ενστάσεων που έχουν υποβληθεί.

Οι εργασίες κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα του έκτου παγκυπρίου συνεδρίου του ΔΗΚΟ, αφορούσαν την κατάθεση και έγκριση του πολιτικού προγράμματος του κόμματος καθώς και εισηγήσεις επί του εθνικού θέματος και της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου.


Η επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είναι αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος και δεν επιδέχεται απολύτως καμία συζήτηση.

Σαφής διαβεβαίωση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος μιλώντας από την Θεσσαλονίκη, διευκρίνισε ότι η οριοθέτηση στα δώδεκα μίλια θα εφαρμοσθεί σε δεδομένη στιγμή και με παράλληλα διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοϊας και διακίνησης.


Σε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, η οποία διαβάσθηκε σήμερα σε όλες τις εκκλησίες, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, καλούνται οι βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που προνοεί απο-ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Στην εγκύκλο αναφέρεται η θέση της Εκκλησίας της Κύπρου επί του θέματος και επισημαίνονται οι επιπτώσεις και τα συνεπακόλουθα από την τυχόν αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.


Δυόμισι χιλιάδες νεκροί και σαράντα χιλιάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον χθεσινό σεισμό μεγέθους επτά κόμμα ενός βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις βορειοανατολικές περιοχές του Ιράν.

Διακόσια περίπου χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς στη περιοχή των πόλεων Καέν και Μπιρζάντ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ενώ σε ένα χωριό κατέρρευσε σχολικό κτίριο, θάβοντας στο ερείπιά του εκατόν δέκα μαθήτριες.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες σωστικά συνεργεία έχουν σταλεί στην περιοχή, για ανακούφιση των πληγέντων και ανεύρεση επιζώντων, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν απευθύνει προς τη διεθνή κοινότητα επίσημη έκκληση για βοήθεια σε φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα και αντίσκηνα.


Με εκδηλώσεις τιμής, αγάπης και ευγνωμοσύνης, εορτάστηκε σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, η ημέρα της μάνας.

Επίκεντρο της εκδηλώσεων στην Κύπρο ήταν το Παλαιχώρι, όπου στη γιορτή που οργάνωσαν το τμήμα εργαζομένων γυναικών της ΣΕΚ, σε συνεργασία με τον ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Κληρίδης, τόνισε ότι μόνιμος στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η στήριξη της οικογένειας και η ενίσχυση της Κυπρίας μάνας στο σύγχρονο πολύπλοκο έργο της.

Συναφώς ανακοίνωσε ότι τίθεται από φέτος σε εφαρμογή η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του Επιδόματος τέκνου.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς κυρίως βόρειοι 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια και στους 12 στα δυτικά παράλια.

Αύριο θα συνεχισθεί ο αίθριος καιρός και οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε θαλάσσιους μέτριους 3 και τοπικά 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και το απόγευμα τοπικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια παράλια και στους 24 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 36 βαθμοί και η πιο χαμηλή 14, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 30 με 15, στη Λεμεσό 31 με 12, στην Κερύνεια και την Πάφο 24 με 12, και τέλος στον Πρόδρομο 26 με 17.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 11 May 1997 - 18:19:29 UTC