Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-04-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αλλος ένας νέος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, σήμερα την αυγή.

Θύμα του νέου δυστυχήματος είναι ο Κωστάκης Λοϊζου Κωνσταντίνου, από το Παλιομέτοχο, εικοσι-ενός ετών.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις τρεις και τριάντα το πρωϊ, όταν το αυτοκίντητο του Κωνσταντίνου παρεξέκλινε της πορείας του, προσέκρουσε βίαια σε τοίχο ταβέρνας και κατέληξε στην πισινή αυλή του κτιρίου, στο κέντρο του Παλιομετόχου.

Ο άτυχος νέος παρέμεινε παγιδευμένος στα συντρίμμια για πέντε και πλέον ώρες, αφού κανένας δεν αντιλήφθηκε το δυστύχημα, παρά το γεγονός ότι έγινε σε πυκνο-κατοικημένη περιοχή.

Πρόκειται για τον έκτο νεκρό σε τροχαίο αυτή την εβδομάδα.

Η Τροχαία Λευκωσίας διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.


Συνεχίσθηκε και σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας η διαφώτιση των ξένων τουριστών για τις βαρβαρότητες του Αττίλα στα κατεχόμενα.

Στην εκστρατεία διαφώτισης, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, συμμετείχαν σήμερα εκτός από τους συγγενείς των αγνοουμένων, η κίνηση για την στράτευση των γυναικών, το Προσφυγικό Σωματείο Πυρόϊ, η Λέσχη Υπερηλίκων Λευκωσίας, ο Ομιλος Ποδηλασίας Λεμεσού και η Παγκύπρια Ποδηλατο-κίνηση.


Επεισόδιο ρίψης πυροβολισμών σημειώθηκε τις πρωϊνές ώρες στον συνοικισμό Κολοσσίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία στις 2 και 55 το πρωϊ, άγνωστοι έριξαν δύο πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο ενναντίον της οικίας του Κύπρου Ευαγγέλου, προκαλώντας ζημιές στα τζάμια της πρόσοψης του σπιτιού.

Ο Ευαγγέλου, που είναι οδηγός φορτηγού, με κατάθεση του στην αστυνομία απέδωσε το επεισόδιο σε επαγγελματικές αντιζηλίες.

Την υπόθεση διερευνά η αστυνομία Επισκοπής.


Σφορδή κακοκαιρία επικρατούσε το πρωϊ στις επαρχίες Λάρνακας, ελεύθερης Αμμοχώστου και Λεμεσού.

Βροχές, έπεσαν σε ολόκληρη σχεδόν την Κύπρο.

Σε αρκετές περιπτώσεις συνοδεύονταν από βροντές, χαλάζι και σφοδρούς ανέμους.

Στις επαρχίες Λάρνακας, και ελεύθερης Αμμοχώστου ξεριζώθηκαν δέντρα, ανηρπάγησαν στέγες υποστατικών και απεκόπησαν ηλεκτρικοί πάσσαλοι, με αποτέλεσμα την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξάλλου, στο συνοικισμό Τσακκιλερού ανηρπάγησαν οι στέγες των σπιτιών των Γιάννη Αγαθού και Γεώργιου Γαβριήλ.

Δύο κυπαρίσσια τα οποία ξεριζώθηκαν έπεσαν πάνω στην οροφή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, προκαλώντας στο κτίριο ελαφρές ζημιές.

Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Τροόδους είναι 10 εκατοστό-μετρα και στην Πλατεία Τροόδους 5.


Η ΕΔΕΚ αναμένει στο σύντομο μέλλον απάντηση από το ΑΚΕΛ στην πρόταση του κόμματος για υποστήριξη της υποψηφιότητας Λυσσαρίδη, δήλωσε σήμερα ο Γιαννάκης Ομήρου.

Αναφερόμενος σε τυχόν αρνητική απάντηση, ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, είπε ότι αυτή θα πρέπει να αιτιολογηθεί ενώ το ΑΚΕΛ θα πρέπει ταυτόχρονα να καταθέσει δική του πρόταση.

Από την άλλη πλευρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, διαφώνησε με τις προσεγγίσεις της ΕΔΕΚ αρνούμενος αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Επανέλαβε δε ότι οι συνομιλίες με πολλούς παράγοντες, επιμηκύνουν την διαδικασία σύγκλισης σε κοινό υποψήφιο.


Περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες Ισραηλινοί ειρηνιστές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στους δρόμους του Τελ Αβίβ, μια μέρα πριν την συναντηση που θα έχει στον Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζιαμιν Νετανιάχου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Οι διαδηλώτες ζήτησαν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να σταματήσει την επέκταση των Εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα Αραβικά εδάφη και να επαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το ειρηνιστικό κίνημα γενιά της ειρήνης, το οποίο δημιουργήθηκε αμέσως μετά την δολοφονία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Ραμπίν, τον Νοέμβριο του 1995.

Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο Γιουβάλ Ραμπίν, γιός του δολοφονημένου προέδρου.


Σε καθαρά πολιτικούς λόγους αποδίδει το χθεσινό επεισόδιο με την Αλβανό πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο, ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Σκόδρα, όταν ένοπλοι μασκοφόροι εμπόδισαν τον πρωθυπουργό της χώρας και την συνοδεία του να επισκεφθούν την πόλη.

Ολα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν το γεγονός, τονίζοντας ότι οι ένοπλοι κουκουλοφόροι δεν εκφράζουν τον λαό της Αλβανίας, και ότι το επεισόδιο δεν αποτελεί αντιπαράθεση μεταξύ Βορρά και Νότου.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ανέφερε οτι γνωρίζει τους δράστες και στην κατάλληλη ώρα θα τους παραπέμψει στην δικαιοσύνη.


Ο Ανδρέας Τσουλόφτας με αυτοκίνητο Μιτσουπίσιη Λάνσερ και συνοδηγό τον Ανδρέα Αχιλλέως, ήταν ο νικητής του δέκατου τέταρτου διεθνούς ράλλυ "Ο γύρος της Κύπρου", το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λένας Κλεάνθους με συνοδηγό τον Ντίμη Κακογιάννη και αυτοκίνητο Πρώτον Βάιρα.

Τρίτος στην κατάταξη και πρωτος στην κατηγορία "Ν", ηταν ο Ανδρέας Περατικός με αυτοκίνητο Μιτσιουπίσιη Λάνσερ και συνοδηγό το Νικήτα Σταυρινού.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι δυτικοί 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 8 στα παράλια.

Αύριο θα υπάρχουν μακρές περίοδοι με αίθριο καιρό αλλά και παροδικες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες δυνατό να δώσουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι 4 έως 5 μποφόρ και η θαλασσα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει γύρω στους 17 βαθμούς.

Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 16 βαθμοί και η πιο χαμηλή 8, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 17 με 11, στην Λεμεσό 18 με 8, στην Κερύνεια και την Πάφο 15 με 12 και τέλος στον Πρόδρομο 5 με 2.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 6 April 1997 - 16:13:08 UTC