Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-03-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η επόμενη ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη του έκτου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ημέρα υπόσχεσης αλλά και επίκλησης ενότητας στο Κόμμα.

Με συντριπτική πλειοψηφία, νέος αρχηγός αναδείχθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συγκέντρωσε σε σύνολο τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα έξι ψηφισάντων, δύο χιλιάδες τρακόσιες πενήντα ψήφους.

Ο Γιώργος Σουφλιάς εξασφάλισε χίλιες σαρανταοκτώ ψήφους.

Κατά τις σημερινές εργασίες του τέταρτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, κυριάρχησαν το πρωί οι ομιλίες, του εκλελεγμένου Προέδρου, των τριών συνυποψηφίων, καθώς και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής.

Με την εκλογή προέδρου, το συνέδριο εισέρχεται στο καταστατικό και προγραμματικό του μέρος, το οποίο θα συνεχιστεί και αύριο.

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή, οι εκλογές για την οποία θα διεξαχθούν αύριο το πρωί.


Με τα μελανότερα χρώματα, περιέγραψε ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος, τους βανδαλισμούς, τις συλήσεις και τις καταστροφές εκκλησιών και άλλων ιερών χώρων στα κατεχόμενα από τους Τούρκους.

Μιλώντας εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προστασίας των Δικαιωμάτων των Εθνών, Θρησκειών και Μειονοτήτων, στην πεντηκοστή-τρίτη Σύνοδο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ο Πανιερώτατος τόνισε ότι η Τουρκία σκόπιμα κωφεύει στις εκκλήσεις για να σταματήσει το καταστροφικό της έργο.

Και παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για καταστροφές εκκλησιών στα κατεχόμενα.

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κάλεσε τέλος την Σύνοδο, να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, περιλαμβανομένης της προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αξιοσημείωτο, πάντως είναι το γεγονός ότι πολλές αντιπροσωπείες χωρών που συμμετέχουν στην Σύνοδο, ζήτησαν από τον Μητροπολίτη, όπως τους σταλεί υλικό από τις καταστροφές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα, για να προβάλουν το θέμα στις χώρες τους.

Φανερά ενοχλημένη η Τουρκική αντιπροσωπεία, από την αντίδραση των συνέδρων, ζήτησε αντίγραφο της ομιλίας.


Υπογραφές για καταγγελία της συνεχιζόμενης τουρκικής εισβολής και κατοχής, συλλέγουν οι γυναίκες του ΠΑΚ, οι οποίες μετέβησαν πρόσφατα στο Λονδίνο μαζί με ελληνοκύπριες γυναίκες που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι υπογραφές θα σταλούν στη νέα βρετανική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε και σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας η εκστρατεία ενημέρωσης

των ξένων περιηγητών, που επιθυμούν να εισέλθουν στα κατεχόμενα.

Συγγενείς των αγνοουμένων, γονείς πεσόντων, και εκατοντάδες Ελλαδίτες περιηγητές μαζί με άλλους Κυπρίους, ενημέρωναν τους ξένους τουρίστες στο οδόφραγμα.


Σε σαρανταοκτώ ώρες ο δεκαεπτάχρονος Γεώργιος Δημήτρη Κυριακού από την Δεκέλεια, θα αφεθεί ελεύθερος από τους Βρετανούς.

Αυτή την διαβεβαίωση έδωσε προς τους γονείς του δεκαεπτάχρονου ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης.

Το δικαστήριο των Βάσεων καταδίκασε τον Κυριακού σε τρίμηνη φυλάκιση αφού τον έκρινε ένοχο για οδήγηση μοτοσυκλέττας χωρίς άδεια.

Πριν την απελευθέρωσή του, ο δεκαεπτάχρονος θα μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Ακρωτηρίου για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα αφεθεί ελεύθερος.

Το πρωϊ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Αστυνομίας των Βάσεων, στην παρουσία εκπροσώπων της Κυπριακής Αστυνομίας, των Βάσεων και των γονέων του Κυριακού.


Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων οι Ηνωμένες Πολιτείες, άσκησαν το δικαίωμα τoυ βέτο σε απόφαση του συμβουλίου Ασφαλείας, με την οποία επαναλαμβάνεται το αίτημα του διεθνούς οργανισμού προς το Ισραήλ, να μην προχωρήσει στην ανοικοδόμηση Εβραικού οικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ,το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν είναι αρμόδιο για να επιλύσει ένα θέμα, το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί σε διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ έκλεισε σήμερα τα σύνορα του με τη Λωρίδα της Γαζας και τη Δυτική όχθη και έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα Ιεροσόλυμα, προς αποφυγή νέων τρομοκρατικών κτυπημάτων.

Οι Παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν και πάλι έναν απο τους ηγέτες της Χαμάς, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί την περασμένη εβδομάδα.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο Ρώσος ομόλογος του Μπορίς Γιέλτσιν, σφράγισαν τη συνεργασία τους με συμφωνίες σε όλους του τομείς, από τους πυρηνικούς πυραύλους έως την οικονομική βοήθεια, κατά την διάρκεια της διάσκεψης κορυφής στο Ελσίνκι.

Οι διαφωνίες τους όμως εξακολουθούν να υφίστανται στο θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς.

Κλίντον και Γιέλτσιν συμφώνησαν επίσης στην μείωση των πυρηνικών όπλων.

Σε ανακοίνωση του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, αναφέρει πως η αμερικανο-ρωσική διάσκεψη κορυφής αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη μιας πιο ασφαλούς και ειρηνικής Ευρώπης.

Ο Χαβιέ Σολάνα πρόκειται να συναντηθεί με τον ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Γιεβγκένι Πριμακώφ, τον ερχόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται εντατικά να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης.


Μέτρα προστασίας από την ανεξέλεγκτη παρουσία σκύλων στην Λάρνακα, αποφάσισε η Υγειονομική Επιτροπή του Δήμου, μετά την νέα επίθεση σκύλου εναντίον παιδιού που έγινε χθες το απόγευμα στην πόλη.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δήμου, όλοι οι κάτοχοι σκύλων οφείλουν να εξασφαλίσουν ειδική άδεια σε διάστημα ενός μηνός.


Παγκόσμια Ημέρα Νερού η σημερινή και η ανομβρία πλήττει την Κύπρο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η αποθηκευμένη ποσότητα νερού στα φράγματα, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στη χειρότερη κατάσταση κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ η μείωση των υπόγειων υδροφορέων παρουσιάζεται δραματική.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, η αποθηκευτική ικανότητα των φραγμάτων φθάνει μεν τα τριακόσια εκατομμύρια κυβικών μέτρων νερού, αλλά οι φετεινές συγκεντρωμένες ποσότητες είναι μόνο της τάξης των πενήντα εκατομμυρίων.

Με ανακοίνωσή του για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, το Υπουργείο Γεωργίας, αναφέρει ότι το κοινό, επιβάλλεται, να συνειδητοποιήσει το υδατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, και να συμβάλει ενεργά στις προσπάθειες εξοικονόμισης του νερού.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Κατά διαστήματα όμως θα αναπτύσσονται νεφώσεις και θα πέφτουν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σε αρκετές περιοχές θα σχηματισθεί παγετός. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί δυνατοί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη γενικά και κυματώδης στις προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 5 στα παράλια.

Αύριο, ο καιρός θα είναι ψυχρός και κυρίως αίθριος. Ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά διαστήματα, θα δώσουν και πάλι τοπικές βροχές ενώ στα ορεινά θα πέσουν και πάλι χιόνια. Οι άνεμοι θα παραμείνουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, δυνατοί 5 μποφόρ. Η θάλασσα επίσης θα είναι ταραγμένη γενικά και κυματώδης στις προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 15 στα παράλια.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 16 βαθμοί και η πιο χαμηλή 7, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα με 18 με 11, στην Λεμεσό 14 με 9, στην Κερύνεια και την Πάφο 15 με 13, και τέλος στον Πρόδρομο 1 με μηδέν.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 22 March 1997 - 16:27:15 UTC