Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-03-21

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η Γενική Εισαγγελία έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για καταχώρηση ποινικής δίωξης στο δικαστήριο, αναφορικά με την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για την υπόθεση κατασκοπείας κρατούνται δύο Τούρκοι και ένας Τουρκοκύπριος.

Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη στη Γενική Εισαγγελία υπό την προεδρία του Ανώτερου Δικηγόρου της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη.

Την υπεράσπιση των Τούρκων ανέλαβε ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Αλί Ντανά.


Δεκαεπτάχρονος από το Δασάκι της Αχνας, ο Γεώργιος Δημήτρη Κυριακός, εκτίει ποινή φυλάκισης τριών μηνών στις φυλακές των Βρετανικών βάσεων Δεκέλειας, έπειτα από καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου των Βάσεων.

Το δικαστήριο των Βάσεων καταδίκασε τον δεκαεπτάχρονο αφού τον έκρινε ένοχο για οδήγηση μοτοσυκλέττας χωρίς άδεια.

Η έφεση που υπεβλήθη εναντίον της απόφασης απορρίφθηκε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, ήγειρε το θέμα στη χθεσινή συνάντηση του με τον Υπατο αρμοστή της Βρετανίας Ντεήβιντ Μάντεν, και απηύθυνε έκκληση ώστε ο Κυριακός να αφεθεί ελεύθερος το συντομότερο.

Ο κύριος Μιχαηλίδης έδωσε επίσης εντολή, όπως λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας επισκεφθεί τον δεκαεπτάχρονο το συντομότερο δυνατόν.


Χρήσιμο χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, το έγγραφο το οποίο κωδικο-ποίησε τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής πλευράς κατά τη διάρκεια των απευθείας συνομιλιών τον Νοέμβριο του 1992.

Το έγγραφο δήλωσε ο κύριος Φεϋσελ μπορεί να βοηθήσει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

Ο Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, μιλούσε μετα τη σημερινή συνάντηση του, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κατοχικού ηγέτη, ότι το έδαφος πάνω στο οποίο θα γίνει το πάρε-δώσε, είναι το τρίπτυχο το οποίο ακολούθησε τη Δέσμη Ιδεών Γκάλι, ανέφερε ότι αυτή είναι η άποψη, μόνο του Ραούφ Ντενκτάς.


Η Κυπριακή κυβέρνηση θα υποβάλει εισήγηση προς όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με στόχο να υπάρξει κοινή δήλωση των δεκαπέντε, που να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα το οποίο δεν θα επιδέχεται παρερμηνείες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, δήλωσε το πρωϊ, ότι η εισήγηση της Ολλανδικής προεδρίας είναι αρκετά καλή και ότι με κάποιες ελαφρές τροποποιήσεις θα μπορέσει να δώσει διέξοδο, στο θέμα του πολιτικού διαλόγου Κύπρου-Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πιστεύω, τόνισε ο κύριος Μιχαηλίδης, ότι εαν υπάρχει καλή θέληση θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο οι δεκαπέντε να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως μέσο άσκησης πίεσης πάνω στην Ελλάδα, σε σχέση με το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο προς την Τουρκία, χαραχτηρίζοντας κάτι τέτοιο παράλογο και αδικαιολόγητο.


Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Πρόεδρος του κόμματος Γιαννάκης Μάτσης, δήλωσε ότι υφίσταται αφόρητες πιέσεις για να επανα-διεκδικήσει την ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Ο κύριος Μάτσης, ο οποίος είχε το μεσημέρι μια φιλική συνομιλία με τους δημοσιογράφους στα γραφεία του κόμματος, αρνήθηκε να αναφερθεί περεταίρω στις ενδο-κομματικές εξελίξεις, ενώ εξακολουθεί να κρατεί κλειστά τα χαρτιά του.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, διέψευσε πάντως πληροφορίες, οι οποίες τον φέρουν να διεκδικεί την ηγεσία του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι επικεντρώνεται στις εξελίξεις για το Κυπριακό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης μίλησε για περίοδο ενδο- κομματικού προβληματισμού.


Πέντε μήνες μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές, και έπειτα από διαδοχικούς εσωκομματικούς κλυδωνισμούς πραγματοποιείται σήμερα το τέταρτο συνέδριο, από το οποίο θα αναδειχθεί ο νέος αρχηγός του Κόμματος.

Την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας διεκδικούν ο σημερινός Πρόεδρος του κόμματος Μιλτιάδης Εβερτ, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Κώστας Καραμανλής και ο Βύρων Πολύδωρας.

Η προσέλευση των συνέδρων άρχισε στις οκτώ το πρωϊ, ενώ στις δύο το μεσημέρι μετά τις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων, άρχισε η ψηφορορία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την ώρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τρεις χιλιάδες πεντακόσιοι σύνεδροι, και τα πρώτα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν μετά τις επτά.

Βέβαιο θεωρείται ότι θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος εκλογής. Ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο έκτος από της ιδρύσεώς της το 1974, θα ανακοινωθεί τις πρώτες πρωϊνές ώρες αύριο.


Τέσσερεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες, είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε σε κεντρική καφετέρια στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, Τελ- Αβίβ.

Το Ισραηλινό ραδιόφωνο, μετέδωσε ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης, κοντά στο εμπορικό κέντρο της Ισραηλινής πρωτεύουσας.

Την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβε με ανώνυμο τηλεφώνημα, η Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Αγνωστος άνδρας, τηλεφώνησε στην ισραηλινή τηλεόραση και ανέφερε ότι η επίθεση διενεργήθη σε αντίποινα για την κατασκευή νέου εβραϊκού οικισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου καταδίκασε την βομβιστική επίθεση.

Εν τω μεταξύ, στην Δυτική όχθη συνεχίστηκαν και σήμερα οι συγκρούσεις μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και των Παλαιστινίων που αντιτίθενται στην ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Παλαιστίνιος αστυνομικός άνοιξε πύρ και τραυμάτισε Ισραηλινό στρατιώτη.

Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από πέτρες και βόμβες μολότωφ, που πετούσαν οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές.


Οι εκπρόσωποι των ενόπλων που ελέχγουν την Νότιο Αλβανία, συναντώνται σήμερα για να καθορίσουν την στάση τους, μετά τη άρνηση του Αλβανού Προέδρου Σαλί Μπερίσσα να παραιτηθεί.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Τεπελένι και σ'αυτήν παίρνουν μέρος εκπρόσωποι των δεκατριών πόλεων του Νότου.

Οι πολίτες έχουν προειδοποιήσει ότι θα σχηματίσουν το δικό τους προεδρικό συμβούλιο εάν δεν παραιτηθεί ο Αλβανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο δύο άτομα σκοτώθηκαν στην Αυλώνα, ενώ άλλα οκτώ μεταξύ των οποίων δύο παιδιά τραυματίστηκαν.

Ο απολογισμός των νεκρών από τις 28 Φεβρουαρίου, έχει ανέλθει στους εκατόν- είκοσι ενώ οι τραυματίες στους επτακόσιους.

Εν τω μεταξυ ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικου Κόμματος Φατος Νάνο περασε πριν απο λιγο τα Ελληνο-Αλβανικα συνορα και κατευθυνεται συμφωνα με πληροφορίες προς την Αθήνα.


Με επίκεντρο την επέκταση του Νάτο προς Ανατολάς και τις αντιρρήσεις της Μόσχας, άρχισε σήμερα και επίσημα στο Ελσίνκι η ενδέκατη σύνοδος κορυφής του Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον με τον Ρώσο ομόλογό του Μπόρις Γιέλτσιν.

Η Αμερικανο-ρωσική σύνοδος πραγματοποιείται στην προεδρική κατοικία του Φιλλανδού προέδρου, με θέα την παγωμένη Βαλτική θάλασσα.

Κλίντον και Γιέλτσιν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την επιτυχία των συνομιλιών τους.


Ολοκληρώνουμε το δελτιο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιο-ανατολικοί και αργότερα νοτιοδυτικοί δυνατοί, 4 έως 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 7 στα παράλια.

Αύριο περίοδοι με αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και αναμένεται να πέσουν και πάλι τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος.

Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι νοτιοδυτικοί και το απόγευμα βορειοδυτικοί μέτριοι ως δυνατοί 5 έως 6 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει τους 16 περίπου βαθμούς.

Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 17 βαθμοί και η πιο χαμηλή 8, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 19 με 11, στη Λεμεσό 21 με 12, στην Κερύνεια και την Πάφο 22 με 8 και τέλος στον Πρόδρομο 13 με 2.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 21 March 1997 - 20:27:14 UTC