Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-03-03

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Δραματικές και απρόβλεπτες εξελίξεις διαδραματίζονται στην Αλβανία, αφού το καθεστώς του Σάλι Μπερίσα, παρά την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην χώρα, φαίνεται αδύναμο για να ελέγξει την κατάσταση.

'Αρματα μάχης έκαναν την εμφάνισή τους στο Αργυρόκαστρο, εντείνοντας έτσι τις φήμες για στρατιωτική δράση κατά των διαδηλωτών.

Ο Αλβανός Πρόεδρος Σάλι Μπερίσα επανεξελέγη σήμερα για άλλα πέντε χρόνια από το Κοινοβούλιο της χώρας, με 113 ψήφους υπέρ, ένα κατά και τέσσερις αποχές, παρά την λαϊκή εξέγερση που εκτυλίσσεται στην χώρα.

Χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να παραμένουν ένοπλοι, παρά το γεγονός οτι οι Αρχές της χώρας, έδωσαν προθεσμία μέχρι το απόγευμα, για παράδοση των όπλων, καθιστώντας σαφές ότι μετά την λήξη του τελεσιγράφου, κάθε ένοπλος θα πυροβολείται άνευ προειδοποιήσεως.


Στην Ελλάδα όλα τα διπλωματικά κέντρα έχουν τεθεί σε κινητοποίηση λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Αλβανία.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα ζήτησε από την κοινότητα την έκτακτη σύγκληση της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομάδας για τα Βαλκάνια, για εξέταση της κατάστασης στην Αλβανία και εισήγηση μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης και εκτόνωσης της έντασης.

Η Ολλανδική προεδρία αποδέχθηκε την ελληνική πρόταση πριν από λίγο, και αναμένεται η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Διευθυντών την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Εκτός από το Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όσο και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως συντονίζουν τις ενέργειές τους για αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος λαθρομεταναστών από τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Στην Κέρκυρα, σκάφη του πολεμικού ναυτικού περιπολούν επί εικοσιτετραώρου βάσεως την θαλάσσια περιοχή Κέρκυρας -Αλβανίας, ενώ τα δρομολόγια Κέρκυρα- Αγιοι Σαράντα έχουν διακοπεί.

Στην ξηρά η αστυνομία και ο στρατός είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, έχουν ενταθεί οι περιπολίες, αλλά όπως διευκρίνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Εν τω μεταξύ, στην Ηπειρο συνελήφθησαν, εκατόν-είκοσι τουλάχιστον λαθρομετανάστες Αλβανοί, οι οποίοι επανα-προωθήθηκαν στην χώρα τους.


Οποιος ενδιαφέρεται να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού, πρέπει να είναι σε άμεση συνεννόηση με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Στη διευκρίνιση αυτή προέβησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, σε κοινή συνέντευξη τύπου, αναφερόμενοι στις εκδηλούμενες πρωτοβουλίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

Η Αθήνα ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του κυρίου Μιχαηλίδη στο πλαίσιο της περιοδείας στην Ευρώπη για το Κυπριακό, και το θέμα που προέκυψε με την προσπάθεια εμπλοκής των Τουρκοκυπρίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι κλειδί για μια ομαλή εξέλιξη στην επίλυση του Κυπριακού καθώς και στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου, αποτελεί η καλή συνεργασία Αθηνών Λευκωσίας.


Πραγματοποιείται από το πρωϊ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα ημερίδα για το κυπριακό, εν'όψει των επερχόμενων ραγδαίων εξελίξεων.

Στην ημερίδα συμμετέχουν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων της Κύπρου, οι Υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών της Ελλάδος και της Κύπρου.

Η ημερίδα άνοιξε με τις ομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών Αλέκου Μιχαηλίδη και του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργου Παπανδρέου.


Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάλκολμ Ρίφκιντ, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Αλέκο Μαρκίδη, στο Λονδίνο, ξεκαθάρισε κάποια πτυχή που σχετίζεται με τις προθέσεις της Βρετανίας για την επίλυση του Κυπριακού.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, διευκρινίζοντας, ότι το ξεκαθάρισμα στο οποίο προέβη ο κύριος Ρίφκιντ είναι θετικό για την πλευρά μας.

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο θέμα, είπε όμως, ότι ο Αλέκος Μαρκίδης περιορίστηκε, κατά την συζήτηση του με τον Βρετανό Υπουργό, σε θέματα της αρμοδιότητάς του.


Τον τερματισμό της προνομιακής μεταχείρισης της οποίας τυγχάνει το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα της Κύπρου, από την Πολιτεία, απαίτησαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ΛΟΓΟΣ, ΑΝΤΕΝΝΑ και ΣΙΓΜΑ.

Συγκεκριμένα εισηγήθηκαν, είτε να καταργηθούν οι διαφημίσεις στη δημόσια τηλεόραση, είτε οι ιδιωτικοί σταθμοί να παίρνουν μερίδιο από την κρατική χορηγία.

Εκπρόσωποι των τριών τηλεοπτικών σταθμών παρέστησαν σήμερα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της προταθείσας αύξησης της εισφοράς προς το ΡΙΚ.

Οι ιδιωτικοί σταθμοί εξέφρασαν την αντίθεση τους στην αύξηση της εισφοράς και ζήτησαν να ληφθεί οριστική απόφαση για το ρόλο του Κρατικού Ιδρύματος.


Πρωτοφανείς βανδαλισμοί σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στην Λάρνακα.

Οι μαθητές απέσχαν σήμερα από τα μαθήματα τους ενώ οι γονείς εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους.

Ενημέρωση Βαγγέλης Ευαγγελίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αγνωστοι οπλοφόροι πυροβόλησαν τα γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού στην Λάρνακα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι δράστες έριξαν ένα πυροβολισμό με πιστόλι κατά του κτιρίου της Αρχής, σπάζοντας τον εμπρόσθιο υαλοπίνακα.

Τον πυροβολισμό στον τοίχο αντιλήφθηκε το πρωϊ η καθαρίστρια.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της, για εντοπισμό των δραστών.


Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ηρωϊκή θυσία του Σταυραετού του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου.

Στις επτά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα.

Το φιλολογικό μνημόσυνο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λευκωσίας.


Φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στο Πακιστάν.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς. Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν φθάσει τους εκατόν-είκοσι-έξι ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους ογδόντα.

Εικοσιπέντε από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξιωματούχος της επαρχίας Παντζάμπ, χαρακτήρισε το δυστύχημα "τρομακτικό" και ως το χειρότερο στην χώρα τα τελευταία επτά χρόνια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τέσσερα βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν λόγω βλάβης των φρένων.


Τουλάχιστον τριάντα-τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους και περισσότερα από διακόσια έχουν τραυματισθεί, από τις σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους που πλήττουν τις νότιες και κεντρικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περισσότερο έχει πληγεί η πολιτεία του Αρκάνσω, την οποία θα επισκεφθεί αύριο ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπίλ Κλίντον και πρώην Κυβερνήτης της.

Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν και τις πολιτείες του Κεντάκι και του Τενεσή, οι οποίες όπως και η Πολιτεία του Αρκάνσω, έχουν κηρυχθεί ιδιαιτέρως πληγείσες ζώνες.

Εξάλλου στο Οχάϊο, δύο άτομα έχουν χάσει την ζωή τους και άλλα έντεκα αγνοούνται λόγω των πλημμύρων.


Ολοκληρώνουμε το δελτνο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 9 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά διαστήματα θα εμφανίζονται αρκετές ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα φθάσεις συτους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 19 στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί και η πιο χαμηλή 9, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 18 με 13, στην Λεμεσό 20 με 12, στην Κερύνεια και την Πάφο 19 με 12 και τέλος στον Πρόδρομο 4 με 3.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 3 March 1997 - 17:27:14 UTC