Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-12-27

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Απόπειρα φόνου με κίνητρα ερωτικά, διαπράχθηκε σήμερα το πρωί στις πέντε και τριάντα με δράστη αστυνομικό.

Θύμα, ο δεκαεπτάχρονος Κλεάνθης Κάιζερ.

Ο αστυνομικός Ευτύχιος Χριστοδούλου ενώ βρισκόταν στις κεντρικές φυλακές, δέκτηκε τηλεφώνημα εν ώρα καθήκοντος, ότι η κόρη του Αννα Μαρία είχε φύγει από το σπίτι, μαζί με τον Στέλιο Κάιζερ, με τον οποίο διατηρούσε πολύχρονο δεσμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι γονείς τού Στέλιου, δεν ενέκριναν τον δεσμό τους.

Ο αστυνομικός Ευτύχιος Χριστοδούλου αφού πήρε άδεια να εγκαταλείψει την υπηρεσία του, στη συνέχεια πήγε στο σπίτι τού Στέλιου Κάιζερ στην οδό Πέτρου Γιάλλουρου 7 στην Παλλουριώτισσα, κρατώντας κυνηγετικό όπλο.

Αφού μπήκε στο σπίτι τού Στέλιου απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει όλους, ξυλοκόπησε και τραυμάτισε στο χέρι την Στέλλα Κάιζερ, μητέρα του Στέλιου, η οποία ακούοντας τον θόρυβο, πήγε να δεί τι συνέβαινε.

Ο μικρότερος γιός της Κλεάνθης, δεκαεπτά ετών, αδελφός του Στέλιου έτρεξε πρός βοήθεια της μητέρας του, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός Ευτύχιος Χριστοδούλου να τον πυροβολήσει προξενώντας του σοβαρό τραυματισμό στην αριστερή πλευρά της λεκάνης.

Ακολούθως, ο δράστης εγκατέλειψε την οικία του θύματος μαζί με το κυνηγετικό.

Στίς πέντε και σαρανταπέντε, το πρωί, το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στις πρώτες βοήθειες όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση.

Το θύμα υπέστη ρίξη του λεπτού και του χοντρού εντέρου και κάταγμα του λαγωνίου οστού στη λεκάνη.

Η κατάστασή του κρίνεται ως πολύ σοβαρή.

Την σκηνή επισκέφθηκε ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Στεφάνου και ο Υπεύθυνος του Σι-Αι-Τι του Αρχηγείου Αστυνομίας Ναθαναήλ Παπαγεωργίου, μαζί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών οι οποίοι πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και τεκμήρια από την σκηνή.

Στη σκηνή διενήργησε αυτοψία και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Ο δράστης συνελήφθηκε στις οκτώ και πενήντα και το μεσημέρι προσήχθη στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Σε έρευνα που διενήργησε η αστυνομία στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκαν δύο φλοπέρ, ένα αεροβόλο, τέσσερα κυνηγετικά οπλα και μεγάλη ποσότητα φυσιγγίων.

Τα όπλα μεταφέρθηκαν στη αστυνομία για βαλλιστική εξέταση, για να εξακριβωθεί κατά πόσον χρησημοποιήθηκαν, στην απόπειρα φόνου.


Ο Ιατρός Τάκης Χριστόπουλος διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, νέος Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, στη θέση του Λέανδρου Ζαχαριάδη ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Ο διορισμός του κυρίου Χριστόπουλλου ισχύει από την πρώτη Ιαννουαρίου.

Ο κύριος Χριστόπουλος είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος Λευκωσίας.


Σε νέους χειρισμούς για προώθηση του θέματος των αγνοουμένων προβαίνει η Κυβέρνηση, με την ευκαιρία της αλλαγής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αποστείλει απαντητική επιστολή στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στον οποίο θα εκθέσει τις απόψεις του για το θέμα των αγνοουμένων, ενώ θα επικοινωνήσει και με τον νέο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρόεδρος Κληρίδης με τις Επιτροπές Συγγενών Αγνοουμένων.

Οι επιτροπές, ζήτησαν όπως δοθούν διευκρινίσεις αναφορικά με τις πληροφορίες ότι ο Γενικός Γραμματέας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο ζητεί όπως κηρυχθούν υποθετικά νεκροί, χίλιοι περίπου αγνοούμενοι.

Οι επιτροπές συγγενών αλλά και η Επιτροπή προσφύγων της Βουλής κάλεσαν ήδη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει εξηγήσεις απο τα Ηνωμένα Εθνη.

Ζήτησαν επίσης να δοθούν διευκρινίσεις για τη στάση του γενικού γραμματέα για την πορεία της διερευνητικής επιτροπής για τους αγνοουμένους, αλλά και για την πορεία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, σε σχέση με το ζήτημα των Αγνοουμένων.


Συνέρχεται αυτή την ώρα παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Το ανώτερο όργανο του κόμματός θα προβεί σε ανάλυση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, ενώ θα ασχοληθεί και με το θέμα, της τροποποίησης του Συντάγματος, για την πλήρωση κενωθείσας βουλευτικής έδρας.


Νέα στοιχεία για τις σχέσεις του επίσημου Τουρκικού κράτους με τρομοκρατικές ομάδες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Αξιωματούχος των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, κατέθεσε ενώπιον επιτροπής του κοινοβουλίου, ότι το Τουρκικό κράτος χρησιμοποιούσε τον καταζητούμενο τρομοκράτη Αμπντουλλάχ Τσιατλί, σε μυστικές αποστολές στο εξωτερικό από το 1983.

Δεν προσδιόρισε ωστόσο τις αποστολές με τις οποίες είχε επιφορτιστεί.

Σύμφωνα με την κατάθεση του, η Τουρκική ΜΙΤ, διέκοψε τις σχέσεις της με τον Τσιατλί, όταν έγινε γνωστή η ανάμειξη του, στο εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Τουρκικός τύπος έχει αποκαλύψει τη συμμετοχή του Τσιατλί στη δολοφονία στελέχους του ΑΣΑΛΑ, το 1988 στην Αθήνα.

Αποκαλύπτει ακόμη ότι ήταν επικεφαλής συμμορίας, που έχει δολοφονήσει στελέχη του Κουρδικού Εργατικού κινήματος και επιχειρηματίες μετά το 1990.


Πρωτοφανείς, χαραχτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, τις προσπάθειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος για αλλοίωση του δημογραφικού χαραχτήρα των κατεχομένων με την εισροή εποίκων, οι οποίοι τόνισε δεν έχουν σχέση με την Κύπρο και τον Κυπριακό πληθυσμό.

Ο κύριος Κασουλίδης, σχολίαζε τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα της λεγόμενης απογραφής πληθυσμού στο ψευδοκράτος, που δημοσιεύονται σήμερα στον Τουρκοκυπριακό τύπο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από το 1960 μέχρι σήμερα, ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά ενενήντα τοις εκατόν.

Αν σ' αυτούς τους αριθμούς ληφθεί υπ'όψιν ότι χιλιάδες Τουρκοκύπριοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό είναι φανερό πλέον ότι οι έποικοι είναι πολύ περισσότεροι από τους γηγενείς Τουρκοκύπριους, επεσήμανε ο κύριος Κασουλίδης.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό τύπο, ο αριθμός των κατοίκων των κατεχομένων έχει φθάσει τις 198 χιλιάδες, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον ισχυρισμό, ότι οι έποικοι ανέρχονται μόνο στις εικοσιπέντε χιλιάδες.


Ενδεκα Ιρακινοι κρατούμενοι αποπειραθηκαν σημερα να προκαλεσουν νεο επεισοδειο, στις κεντρικες φυλακές.

Οι Ιρακινοι ήπιαν ποσότητα απορρυπαντικών.

Μεταφερθηκαν στις πρωτες βοηθειες, οπου κρατηθηκαν για καθαρά προληπτικούς λόγους.


Κακοκαιρία επικρατεί απο χθες το βράδυ, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Χιονοθύελλες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού.

Χιόνια έπεσαν και στην Θεσσαλονίκη.

Απο τις χιονοπτώσεις δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στο Εθνικό όσο και το επαρχιακό δίκτυο, ενώ προβλήματα παρατηρούνται και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στο Βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο, πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, έντασης δέκα μποφόρ, καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση θαλασσίων δρομολογίων από και προς τη Θάσο.

Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται επιδείνωση του καιρού.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα εμφανίζονται παροδικές νεφώσεις και υπάρχει ενδεχόμενο να πέσουν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα τραπούν σε βορειοδυτικούς μέχρι βορειοανατολικούς ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Τις αυγινές ώρες τοπικά θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στα παράλια και στους 10 στο εσωτερικό.

Αύριο αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ευμετάβλητοι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και σταδιακά θα τραπούν σε νοτιοανατολικούς μέχρι νοτιοδυτικούς μέτριους 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά το απόγευμα σε δυνατούς 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 περίπου βαθμούς.

Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 21 βαθμοί και η πιο χαμηλή 8, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 22 με 9, στην Λεμεσό 21 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 21 με 12 και τέλος στον Πρόδρομο 10 με 4.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 27 December 1996 - 17:28:51 UTC