Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-09

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Παρά τις απειλές του Ραούφ Ντενκτάς συνεχίστηκε και σήμερα η εκδήλωση διαφώτισης των ξένων περιηγητών στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Η εκδήλωση είχε και σήμερα μεγάλη επιτυχία παρά το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών και ομογενείς από την Αυστραλία, βρίσκονταν λίγα μέτρα μακρυά από το οδόφραγμα, το οποίο σήμερα ήταν ανοικτό.

Οι περισσότεροι τουρίστες, αφού ενημερώθηκαν, προτίμησαν να μην περάσουν στα κατεχόμενα.

Για να δεί από κοντά τον τρόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης διαφώτισης, επισκέφθηκε τον χώρο το πρωί ο Αρχηγός Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοϊζου.


Το κυπριακό και οι επαφές του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού, συζητήθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΟΓΟΥ, οι εκτιμήσεις του προέδρου της Βουλής, για σειρά πτυχών του κυπριακού, όπως επίσης και οι εντυπώσεις που ο κύριος Κυπριανού απεκόμισε, από τις επαφές του στην Αθήνα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, επιβεβαίωσε ότι ο κύριος Κυπριανού ενημέρωσε τον Πρόεδρο Κληρίδη για τα αποτελέσματα των επαφών του, στην ελληνική πρωτεύουσα.


Τη νομιμότητα της χθεσινοβραδινής υπουργικής απόφασης με την οποία καρατομήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου υπερασπίσθηκε, σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Εισαγγελέα.

Από την άλλη πλευρά, σε γραπτή δήλωσή τους τα παυθέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, κοινοποίησαν ότι προτίθενται να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, με αίτημα την ακύρωση της υπουργικής απόφασης.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Αρχής Πολύβιος Κόλοκος, απέστειλε στον Τύπο το πλήρες κείμενο της παραίτησής του, το οποίο εγράφη στις έξι Νοεμβρίου, δύο ώρες μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.


Κεκλεισμένων των θυρών συνήλθε και σήμερα, η Πολιτική Επιτροπή του Δημοκρατικού Συναγερμού, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, αναφορικά με τις σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση, και την ενιαία έκφραση στελεχών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κόμματος, Γιαννάκη Μάτση, όλες οι εισηγήσεις που εκφράστηκαν καθ'όλη τη διάρκεια των εργασιών, περιλαμβανομένων και αυτών περί σκιώδους κυβέρνησης, τρόπων συντονισμού, αλλά και του θέματος υπόσκαψης του έργου του, θα μελετηθούν.

Οι εισηγήσεις θα επεξεργαστούν και θα μορφοποιηθούν ως κείμενα θέσεων του κόμματος, τα οποία, όπως ανέφερε ο κύριος Μάτσης, θα δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, το Πολιτικό γραφείο θα συνέλθει τη Δευτέρα σε ολοήμερη συνεδρία, στην οποία θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τους υποψηφίους δημάρχους οι οποίοι θα προέρχονται από τον ΔΗΣΥ.

Εν τω μεταξύ για τις δημοτικές εκλογές ο κύριος Μάτσης θα έχει κατά το Σαββατοκυρίακο παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με το Δημοκρατικό Κόμμα και την ΕΔΕΚ.


Νέα υποψηφιότητα για τη δημαρχία της πρωτεύουσας ανακοινώθηκε σήμερα.

Η Αννα Μαραγκού, κατέρχεται στις δημοτικές ως ανεξάρτητη υποψήφια, υποστηρίζοντας ότι τα δημόσια αξιώματα, δεν πρέπει να ποδηγετούνται οργανωμένα.

Οι προτάσεις της κυρίας Μαραγκού, όπως δηλώνει η ίδια, έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, και περιλαμβάνουν σύγχρονες εισηγήσεις και αντιλήψεις, προς όφελος της πόλης και των Λευκωσιατών.


Η κυβέρνηση πιστεύει απόλυτα στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον οποίο προάγει και αναβαθμίζει, σταθερά, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης, σε χαιρετισμό του στο Παγκύπριο Συνέδριο της Ενωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης πρόσθεσε ο Πρόεδρος Κληρίδης, πρέπει να τελεί συνέχεια υπό εξέλιξη, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, εξάλλου, δήλωσε ότι το υπουργείο, επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, που αφορά τις εξουσίες και αρμοδιότητες των κοινοτήτων, που δεν έχουν ανακηρυχθεί σε δήμους.


Η προσφορά του μοναχισμού στην Κύπρο δεν περιορίζεται μόνο στην Εκκλησία, αλλά και στους αγώνες του έθνους για επιβίωση.

Αυτό ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη συνεδρίου, με θέμα "Κυπριακός Μοναχισμός".

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου και σε αυτό θα γίνει ανάλυση της σημασίας και προσφοράς του μοναχισμού στην Κύπρο.

Κατά την εναρκτήρια τελετή σήμερα απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς ο Πανοσιολο- γιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου Νικηφόρος, η Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρη Αγγελίδου και ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών, Ιωάννης Θεοχαρίδης.


Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο το πόρισμα της έκθεσης του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας Ανδρέα Στεφάνου, ο οποίος ανέλαβε να διερευνήσει τα όσα καταλογίζει στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, ο πρώην διοικητής της, Σωτήρης Χαραλάμπους.

Οπως δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοϊζου, αναμένει να έχει την έκθεση Στεφάνου, εντός της ημέρας.

Αναφερόμενος εξάλλου, στο θέμα της εναλλαξιμότητας, ο κύριος Χατζηλοίζου είπε ότι αυτή θα εφαρμοστεί σταδιακά, για να μην χαλάσει η δομή της Αστυνομίας.


Παρελθόν αποτελεί πλέον για τις ένοπλες δυνάμεις της Σερβικής Δημοκρατίας, ο Στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς.

Ο Μλάντιτς, καθαιρέθηκε από την αρχηγία των ενόπλων δυνάμεων του Σερβικού Στρατού,με διάταγμα που υπόγραψε η Πρόεδρος Μπιλιάνα Πλάβσιτς.

Ο στρατηγός Μλάντιτς, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, θα αντικατασταθεί από τον στρατηγό Πιέρ Τσόλιτς, ο οποίος μέχρι τώρα, ήταν διοικητής της πέμπτης ταξιαρχίας, των Σερβικών στρατευμάτων.


Κατηγορηματικά διέψευσαν οι αξιωματούχοι Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, τους χθεσινούς ισχυρισμούς του πρώην Συμβούλου του Λευκού Οίκου Πιέρ Σαλινγερ, για κατάρριψη του αεροσκάφους της ΤWA, στο Λονγκ Αιλαντ, τον περασμένο Ιούλιο, από φιλικά πυρά.

Ωστόσο παραδέχθηκαν πως οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και των 230 επιβατών του, δεν έχουν αποφέρει καρπούς.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με βορειοδυτικούς ως βορειανατολικούς ασθενείς ανέμους 2 έως 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, και γύρω στους 11 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι στα νότια και ανατολικά παράλια θα τραπούν σε βορειοανατολικούς ως νοτιοανατολικούς μέτριους 4 Μποφόρ και στα δυτικά παράλια σε δυτικούς ως βορειοδυτικούς ασθενείς ως μέτριους 3 ως 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 25 βαθμοί και η πιο χαμηλή 9, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 24 με 11, στη Λεμεσό 25 με 11, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 11 και στον Πρόδρομο 17 με 8.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Saturday, 9 November 1996 - 15:27:18