Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-08

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως, εδώ και δέκα λεπτά και εξετάζει το θέμα που προέκυψε από τις καταγγελίες, για παρατυπίες στην κατακύρωση προσφορών στην Αρχή Ηλεκτρισμού.

Το θέμα απασχόλησε πρωϊνή συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον υπουργό Εμπορίου, Κυριάκο Χριστοφή και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Αλέκο Μαρκίδη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης δήλωσε ότι ο υπουργός Εμπορίου συγκεντρώνει στοιχεία για την υπόθεση.

Περισσότερες λεπτομέρειες είπε ο κύριος Κασουλίδης θα δοθούν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Για τις έως τώρα εξελίξεις μας ενημερώνει ο Μιχάλης Παυλίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Συνεργείο του ΛΟΓΟΥ βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο για αμέση μετάδοση των εξελίξεων, όμως δέν έχει επιτραπεί η είσοδος στο Προεδρικό των δημοσιογράφων και κινηματογραφιστών πρίν από τις έξι παρά τέταρτο.

Εν πάσει περιπτώσει, Ο ΛΟΓΟΣ βρίσκεται επί τόπου και μόλις υπάρξουν εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε.


Το Κυπριακό συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε γεύμα εργασίας, που παρέθεσε ο Πρέσβυς της Ελλάδας, Αλέξανδρος Σάνδης στην οικία του.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, μιλώντας κατά την έξοδο του από την οικία του πρέσβη, είπε, ότι συζητήθηκαν, τρόποι άρσης του αδιεξόδου, που παρατηρείται στο κυπριακό.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο οποίος είχε πει ότι η Κύπρος δεν θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε σε εκατόν χρόνια, εάν δεν λυθεί το κυπριακό, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε, ότι ο τούρκος πρόεδρος μπορεί να λέει ότι θέλει.

Οι Πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρακάθησαν, στην συνέχεια σε σύσκεψη.


Την πεποίθηση, ότι καμιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν θα διαφωνούσε με τον διορισμό Μονίμου Εκπροσώπου της Ενωσης για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρέσβυς της Ιρλανδίας στην Αθήνα, Λίαμ Ριγκνι ο οποίος είναι διαπιστευμένος και στην Κύπρο.

Ο κύριος Ρίγκνι, προέβη σε σχετικές δηλώσεις, ύστερα από πρωινή συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών Αλέκο Μιχαηλίδη, κατά την οποία συζητήθηκε η επικείμενη περιοδεία του εκπροσώπου της Ιρλανδικής Προεδρίας, για το κυπριακό Κέστερ Χίσλιπ.

Ωστόσο, ο ιρλανδός διπλωμάτης, επικαλέστηκε την ύπαρξη γραφειοκρατίας, η οποία παρεμποδίζει την πολιτική απόφαση για διορισμό μόνιμου εκπροσώπου της ένωσης για το κυπριακό.


Η Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται.

Αυτό υπογράμμισαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Ηλιάδης μετά τον εορτασμό στο στρατόπεδο της Αεροπορίας στην Λακατάμια για τον προστάτη της Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Αναφορικά με τις νέες Τουρκικές παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Κύπρου από Τουρκικά μαχητικά στο πλαίσιο της άσκησης Ταύρος, ο Πρόεδρος Κληρίδης, ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση κατήγγειλε στα Ηνωμένα Εθνη τις νέες Τουρκικές παραβιάσεις.


Κλίμα τρομοκρατίας έχει καλλιεργήσει ο αρχιδολοφόνος Ντενκτάς, στους ηρωϊκούς εγκλωβισμένους της Καρπασίας.

Σήμερα, ο κατοχικός στρατός απαγόρευσε σε δύο εγκλωβισμένους να μεταφέρουν μαζί τους και τις αποσκευές τους, προβάλλοντας τον γελοίο ισχυρισμό ότι δεν είχαν συμπληρώσει το λεγόμενο ειδικό έντυπο.

Ο ένας εγκλωβισμένος αναγκάστηκε να παραμείνει στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, η συμπεριφορά του κατοχικού ηγέτη, είναι μέρος σχεδίου για δημιουργία αντιποίνων εις βάρος των εγκλωβισμένων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, μετέβησαν στα κατεχόμενα και οι δεκατέσσερις εγκλωβισμένοι που βρίσκονταν στις ελεύθερες περιοχές.


Σειρά εκδηλώσεων από τις εννέα μέχρι τις δεκαπέντε Νοεμβρίου, αφιερωμένες στους Τάσο Ισαάκ, Σολωμό Σολωμού και Πέτρο Κακουλλή, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Δήμων, Σωματείων και Οργανώσεων της Επαρχίας Κερύνειας, με αφορμή την δέκατη-τρίτη επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, η μεγάλη Αντικατοχική εκδήλωση στις δεκατρείς Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Εξάλλου στις δεκαπέντε του ίδιου μήνα, η Συντονιστική Επιτροπή θα επιδώσει ψήφισμα καταδίκης, στους πρέσβεις των χωρών των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον πρεσβευτή της Ευρωπαικής Ενωσης.


Δεν πρόκειται να δωθούν στη Βουλή οι μαγνητοταινίες που έχει παραδώσει ο βοηθός αρχηγός Αστυνομίας, και οι οποίες φέρεται να εμπλέκουν αστυνομικούς σε δολοφονίες.

Σε σχετική δήλωση προέβη σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ύστερα από την συνάντηση που είχε το πρωϊ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, είπε ο κύριος Μαρκίδης, τότε θα δημοσιοποιηθεί και το πόρισμα.

Τις χθεσινές καταγγελίες του πρώην υπαρχηγού της Αστυνομίας και βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Παπακώστα, σχολίασε σήμερα ο βοηθός αρχηγός αστυνομίας, Αντρέας Στεφάνου.

Ο κύριος Στεφάνου, διέψευσε ότι απεκάλυψε στην οικογένεια Αεροπόρων τα ονόματα των αστυνομικών δολοφόνων, καθώς και ότι ηχογράφησε τον κύριο Ποταμάρη.

Είπε, ωστόσο ότι για το περιεχόμενο των μαγνητοταινιών δεν είχε ενημερώσει τον κύριο Παπακώστα, διότι αυτός όπως είπε δεν το επέτρεπε.


Νέα διάσταση στα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της TWA, τον περασμένο Ιούλιο στο Λογκ Αϊλαντ, έδωσε ο πρώην Σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πιέρ Σάλινγκερ.

Ο Σάλινγκερ απεκάλυψε ενώπιον εκατόν αξιωματούχων αεροπορικών εταιρειών, που συμμετέχουν σε συνέδριο στην Νίκαια, ότι η πτώση του αεροσκάφους, οφείλεται σε πύραυλο που εκτόξευσε κατά λάθος, σκάφος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανέφερε ακόμη πως κατέχει σημαντικά στοιχεία, από άτομο της Κυβέρνησης που του αποκάλυψε την αλήθεια.

Τα στοιχεία αυτά, είπε βρίσκονται και στα χέρια ενός δημοσιογράφου.

Τόσο το Πεντάγωνο, όσο και το FBI, διέψευσαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Σάλινγκερ.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 12 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος με λίγες αραιές παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι το πρωί θα είναι ευμετάβλητοι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 περίπου βαθμούς.

Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 25 βαθμοί και η πιο χαμηλή 8, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 23 με 11, στην Λεμεσό 25 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 11 και τέλος στον Πρόδρομο 17 με 7.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Friday, 8 November 1996 - 12:07:45