Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-10-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κοινοποίησε σήμερα ότι απέσυρε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Το θέμα που προκύπτει θα συζητήσει ο κύριος Κυπριανού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν την Δευτέρα.

Πέτρα του σκανδάλου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με τη φρούρηση των πολιτικών αρχηγών.

Δηλώσεις τις οποίες ο κύριος Κυπριανού χαρακτήρισε ως αψυχολόγητες και εκδικητικές.

Ο κύριος Ευαγγέλου, που επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ΛΟΓΟ, φαίνεται να μην ανησυχεί από τις δηλώσεις Κυπριανού αφού όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε επανειλημμένα την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.


Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται η εκδήλωση διαφώτισης των ξένων στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Σοβαρό πλήγμα δέχεται η οικονομία του κατοχικού καθεστώτος αφού κανένας τουρίστας δεν πέρασε ούτε και σήμερα στα κατεχόμενα.

Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας ήταν μέλη του Παγκυπρίου Αντικατοχικού Κινήματος, συγγενείς αγνοουμένων και μοτοσυκλετιστές.

Μας ενημερώνει ο Λουκάς Φουρλάς.

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ


Η παρουσία ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, μετά την λύση του Κυπριακού, δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανένα.

Αυτά αναφέρει ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Μπούτρος Γκάλι στην Κύπρο Γκουστάβ Φεϊσσέλ, σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαιώνοντας και αυτός, το ρεπορτάζ του ΛΟΓΟΥ, στο οποίο αναφερόταν η συμπερίληψη ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων στην νατοϊκή δύναμη που θα σταθμεύσει στο νησί, για να επιτηρεί την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο κύριος Φεϋσσέλ, εκφράζει επίσης την πεποίθηση, ότι η προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, ενεργεί ως κίνητρο για εντατικοποίηση των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού, γεγονός που έχει ήδη επισημανθεί από τον σταθμό μας και το οποίο συσχετισμένο με άλλες παραμέτρους, επιβεβαιώνει τις χθεσινές αποκαλύψεις του ΛΟΓΟΥ.


Σε όλα τα διεθνή βήματα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις Ελλάδος και Κύπρου την άρνηση του Ντενκτάς, να μεταβεί δάσκαλος στην κατεχόμενη Καρπασία.

Για τον συντονισμό των ενεργειών πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Λευκωσία σύσκεψη των εκπαιδευτικών φορέων Ελλάδος- Κύπρου.

Η σημερινή σύσκεψη, σύμφωνα με δηλώσεις των επικεφαλής των εκπαιδευτικών φορέων, αποτελεί την απαρχή μιας κοινής προσπάθειας ενημέρωσης των ξένων εκπαιδευτικών, καθώς και προβολής του προβλήματος στις πραγματικές του διαστάσεις.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε σήμερα την οκταήμερη κράτηση των αδελφών Δημόκριτου και Ιπποκράτη Αλβινίκη απο την Γεωργία, για την διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση τοποθέτησης βόμβας τον περασμένο Αύγουστο.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω απ το αυτοκίνητο του Ρίκκου Θεοχαρίδη Συμβούλου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την κατάθεση εκπροσώπου της Αστυνομίας στο δικαστήριο, ο Δημόκριτος Αλβινίκης, παραδέχθηκε ανακρινόμενος ότι τοποθέτησε τον μηχανισμό, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού, και ενέπλεξε στο όλο περιστατικό και τον αδελφό του Ιπποκράτη.


Εθνοφρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε φυλάκιο στην περιοχή Αυγόρου, τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα νωρίς το πρωί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρνακας.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου, ο τραυματισμός του οποίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης, οφείλεται σε τυχαία εκπυρσοκρότηση του όπλου του.

Ο Εθνοφρουρός φέρει ελαφρύ τραύμα από σφαίρα στην αριστερή ωμοπλάτη.

Το επεισόδιο συνέβη στην περιοχή Μεσόβουνος του χωριού Αυγόρου, σε απόσταση περίπου οκτακοσίων μέτρων από τα τουρκικά φυλάκια.

Το Υπουργείο Αμύνης έχει διατάξει ανάκριση για το συμβάν.


Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο στο θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, ενώ όλοι αναμένουν την ολοκλήρωση των επαφών του Προέδρου Κληρίδη με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας, ζήτησε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη λύσης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ δεν αποκλείει την σύγκρουση στο θέμα της ΑΤΑ ενώ επισημαίνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα υπερασπιστεί το θεσμό.


Αρχισαν στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εικοστής-ογδόης Οκτωβρίου.

Το πρωί παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου εψάλη επίσημη δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

Παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Εβερτ, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος, υπουργοί, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινής πορείας λαού και στρατού.


Αμεσο κίνδυνο διέτρεξαν οι τετρακόσιοι πενήντα επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα του οχηματαγωγού πλοίου "Πήγασος", το οποίο προσέκρουσε το πρωί σε βραχονησίδα κοντά στο Σούνιο.

Τέσσερις επιβάτες τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ άλλοι είκοσι ελαφρότερα.

Το "Πήγασος" απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κύθνο.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης ανέφερε ότι στην περιοχή έσπευσαν αμέσως πέντε μεγάλα ρυμουλκά και σκάφη του Λιμενικού Σώματος για την διάσωση των επιβατών.

Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας ανέφεραν ότι το ατύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη του πηδαλίου το οποίο κόλλησε γι'αυτό και προσέκρουσε στην βραχονησίδα.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πυρομανείς έθεσαν μεγάλη φωτιά σε περιοχή κοντά στο Λός Αντζελες.

Εξ αιτίας της φωτιάς οι αρχές αναγκάσθηκαν να μεταφέρουν πολλούς από τους κατοίκους σε πιο ασφαλείς περιοχές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Χώρας προβλέπει ότι λόγω της έκτασης της φωτιάς θα αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες και αναμένονται θερμοί άνεμοι στην περιοχή.

Την εβδομάδα που πέρασε ξέσπασαν παρόμοιες φωτιές και στη Μάλιπου.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά το πλείστο αίθριος. Ωστόσο λίγες τοπικές νεφώσεις που θα σχηματίζονται κατά διαστήματα ενδέχεται να δώσουν πολύ μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και στους 13 στα νότια παράλια.

Αύριο θα σχηματίζονται κατά διαστήματα νεφώσεις με ενδεχόμενο να πέσουν τοπικές βροχές ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στοςυ 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και στους 23 βαθμούς στα νότια παράλια.

Σήμ ερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 21 βαθμοί και η πιο χαμηλή 11, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 23 με 13, στη Λεμεσό 23 με 14, στην Πάφο και την Κερύνεια 21 με 11 και τέλος στον Πρόδρομο 11 με 3.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Saturday, 26 October 1996 - 11:29:54