Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-09-29

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


'Εντονη κινητικότητα εκδηλώνει η Μαντλίν 'Ολμπραϊτ, η οποία συνεχίζει, στην Νέα Υόρκη τις επαφέςτης για το κυπριακό.

Σε δείπνο, που παρέθεσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα 'Εθνη, τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας της, για εξεύρεση λύσης του κυπριακού, έτσι ώστε να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών.

Η αμερικανίδα πρέσβειρα δημοσιοποίησε, ακούσια ίσως, την ενδόμυχη επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών, να αποτρέψουν, με κάθε τρόπο και όχι κατ'ανάγκη προς όφελος του διεθνούς δικαίου, τον κίνδυνο ανάφλεξης της έντασης στην Κύπρο, για να λειτουργούν απρόσκοπτα οι διεθνείς οικονομικές διεργασίες.

Στην ίδια εκδήλωση, ο Πρόεδρος Κληρίδης επανέλαβε την εμμονή της πλευρά μας, στην ανάγκη ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν θα ανεχθούμε να ζούμε υπό τουρκική σημαία και εξήρε την συμβολή της ομογένειας στην προώθηση του εθνικού θέματος.


O εμφύλιος που ξέσπασε για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία, έχει πλέον περιοριστεί σε δύο στρατόπεδα, στους Αντιεβερτικούς και στους Φιλοεβερτικούς.

Οι Στέφανος Μάνος, Ντορα Μπακογιάννη και Γιώργος Σουφλιας έχουν συνασπιστεί εναντίον του Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος ανακόινωσε αργά χθες το βράδυ την πρόθεση του να επαναδιεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.

Τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Στέφανος Μάνος, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στον Γιώργο Σουφλιά, αποσύροντας την δική τους υποψηφιότητα, κάλεσαν τον Μιλτιάδη Εβερτ, να αποσυρθει στο όνομα της ενότητας του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο κύριος Μάνος κάλεσε τον Μιλτιάδη Εβερτ νά αποσυρθεί διαμηνύοντας του χαρακτηριστι κά ότι θα χάσει και θα διχάσει.

Οπως δείχνουν οι εξελίξεις, το σενάριο περι υποψηφιότητας Βαρβιτσιώτη ναυάγησε οριστικά.


Οι συνέπειες τις ανεξέλεγκτης εργοδότησης αλλοδαπων ειναι πλέον οφθαλμοφανείς στην Κύπρο.

Οι Φιλιππινεζοι και Φιλιππινέζες που διαμένουν στην Κυπρο οργανωνονται και αυτοανακηρύσσονται σε κοινότητα.

Το πρωί,πραγματοποίησαν ψηφοφορία στο χώρο της Πύλης Πάφου, για την εκλογή της ηγεσίας της αυτοαποκαλούμενης Φιλιππινέζικης κοινότητας στην Κύπρο.

Τις εκλογές, διεκδικούν τρεις πλήρεις συνδυασμοί, των οποίων οι πιθανότητες για επιτυχία είναι περίπου οι ίδιες.

Πάντως, πεποίθηση όλων είναι ότι τα λιγοστά, όπως είπαν, προβλήματα που έχουν να επιλύσουν, δεν αφορούν τις σχέσεις τους με τους Κυπρίους.


Τρείς εγκληματικές πράξεις σημειώθηκαν χθες βράδυ και τα ξημερώματα στα Πολεμίδια, προκαλώντας την αναστάτωση και τις ανησυχίες των κατοίκων.

Γύρω στις δέκα-και-τριάντα ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε αποθήκη προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Η βόμβα, που ήταν τύπου υδροσωλήνα, εξερράγη σε αποθήκη που ανήκει στον Νίκο Κλεάνθους-Δάφνης, τριαντα-τεσσάρων, ετών οδηγό ταξί.

Απο την έκρηξη έσπασε η γυάλινη προθήκη και η αποθήκη υπέστει εκτεταμένες ζημιές.

Στις πέντε-και-πέντε την αυγή άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του Σπύρου Βραχίμη, θηροφύλακα απο τα Πολεμίδια, με αποτέλεσμα το όχημα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Να αναφέρουμε ότι το αυτοκίνητο που ανήκε στον Βραχίμη, είχε γίνει στόχος εμπρηστών και τον περασμένο Απρίλιο.

Δέκα -περίπου- λεπτά αργότερα άγνωστος έριψε πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο, εναντίον του σπιτιού του Δημήτρη Καρανικόλα, απο τα Πολεμίδια, επίσης θηροφύλακα.

Οι ένοικοι καταδίωξαν τον δράστη, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον συλλάβουν.

Η κατάσταση που εχει δημιουργηθεί στη Λεμεσό με τις συνεχιζόμενες κακόβουλες ενέργειες προβληματίζουν το υπουργείο Δημόσιας τάξης και την ηγεσία της Αστυνομίας.

Αύριο αναμένεται να επισκεφθούν την Αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.


Αποφασιστική παρέμβαση για εκτονωση της κρίσης μεταξυ ισραήλ και Παλαιστινης εκδήλωσαν οι Ηνωμενες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος Κλίντον, με δημόσια δηλωση του στον κήπο του Λευκού Οίκου, προσκάλεσε στην Ουάσιγκον τον Μπεντζιαμίν Νετανιάχου και το Γιασερ Αραφάτ, για συνομιλιες υπο την αιγίδα του.

Το Ισραήλ ανοιξε σήμερα την σήραγγα που βρίσκεται κάτω απο την παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Εν τω μεταξύ, με ψήφους δεκατέσσερις υπέρ και μία αποχή αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών,ενέκρινε σήμερα απόφαση,με την οποία ζητά απο το Ισραήλ και την Παλαιστίνη,να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να ξαναρχίσουν αμέσως τις προσπάθειες για την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Μέση Ανατολή.


Ηρεμία επικρατεί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ,μετά την ανάληψη της εξουσίας απο το εθνικιστικό Κίνημα του Ταλιμπάν και την δολοφονία του πρώην Προέδρου Νατζι-μπουλάχ.

Το ραδιόφωνο της Καμπούλ,μετέδωσε μήνυμα των εθνικιστών,οι οποίοι κάλεσαν τους άντρες να επιστρέψουν τις εργασίες τους, ενώ τις γυναίκες τις κάλεσε να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κατήγγειλε χθές βράδυ,την βάρβαρη εκτέλεση του πρώην Προέδρου Νατζι-μπουλάχ και του αδερφού του, τα πτώματα των οποίων βρίσκονται για δεύτερη μερα απαγχονισμένα στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, Αλφρέδο Λοπέζ Καμπράλ, κάλεσε όλα τα κράτη να μην αναμιχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις του Αφγανιστάν.


Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απέτρεψε την επέκταση πυρκαγιάς στην Εγκωμη, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας της Μακεδονίτισσας.

Οπως εκτιμά η αστυνομία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο περαστικού, και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο, ολόκληρη την περιοχή.

Από τη φωτιά κάηκε έκταση ξηρής βλάστησης και οι υλικές ζημιές είναι μηδαμινές.


Και να περάσουμε στις αθλητικές μας ειδήσεις.

Στο 24ο Ρόθμανς Ράλλυ Κύπρος το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά και την 18η ειδική διαδρομή, εξακολουθεί να προηγείται ο Γερμανος Αρμιν Σβαρτζ με αυτοκίνητο Τογιότα Σελίκα.

ΣΤην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Ρώσσος Σεργκέι Αλιάσοφ με Οπελ Αστρα και στην τρίτη και πρώτος Κύπριος οδηγός βρίσκεται ο Χριστάκης Θωμά με αυτοκίνητο Μιτσουμπίσι Γκάλαν τ.

Την επτάδα συμπληρώνουν ο Τσουλόφτας στην τέταρτη θέση,ο Μελισσας στην πέμπτη, ο Μασιάς στη έκτη και ο Ιάσων στην έβδομη.


Στους σημερινούς δύο αγώνες για την δεύτερη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας είχαμε τα εξής αποτελέσματα με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο Τσίρειο ο Απόλλωνας προηγείτο του ΑΠΟΕΛ με 1-0 και στο νέο ΓΣΖ η ΑΕΚ της Ομόνοιας με 2-1.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με βορειοδυτικούς ασθενείς ανέμους 2 ως 3 Μπροφόρ.

Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια και γύρω στου 19 βαθμούς στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα σχηματισθούν τοπικές νεφώσεις.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στις προσήνεμες περιοχές ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, και γύρω στους 26 βαθμούς στα δυτικά παράλια.

Σημερα, η πιο ψηλή θερμοκρασία στην Λευκωσία ήταν 29 βαθμοί και η πιο χαμηλή 18.

Στη Λεμεσό 31 με 19, στην Λάρνακα και την Αμμόχωστο 29 με 19, στη Κερύνεια και την Πάφο 26 με 17 και στον Πρόδρομο 20 με 10.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Sunday, 29 September 1996 - 14:46:28