Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-08-26

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλιδης δήλωσε σήμερα οτι δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να αναφερθεί στο θέμα του ανασχηματισμού.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρόεδρος έχει γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων καθώς και των δηλώσεων αξιωματούχων του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά ο ίδιος δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος.

Ο κύριος Κασουλίδης, είπε ότι σαν θέμα αρχής όλοι οι υπουργοί χαίρουν της εμπιστοσύνης του προέδρου, εφόσον διατηρούν τα χαρτοφυλάκια τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Κληρίδης έχει ήδη πάρει την απόφαση του για ανασχηματισμό και άρχισε ήδη επαφές με διάφορα άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανασχηματισμός ο οποίος τοποθετείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου μήνα, θα επηρεάσει 5 με 6 υπουργούς, η πλειοψηφία των οποίων <b r>ανήκει στον Δημοκρατικό Συναγερμό.


Ως εγκληματίας πολέμου θα πρέπει να καταγγελθεί ο Ραούφ Ντενκτάς, μετά τα τραγικά γεγονότα στη Δερύνεια, η δε προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Διεθνή Δικαστήρια επιβάλλεται ως αυτονόητη.

Στη δήλωση προέβη ο ελλαδίτης καθηγητής του Ποινικού Δικαίου Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατέχει τα πορτραίτα των υπόπτων των δολοφόνων των δυο νέων στη Δερύνεια, όχι όμως τα ονόματα τους.

Το πρωί, εξ' άλλου, αντιπροσωπεία της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Κατά την συνάντηση, συμφωνήθηκαν οι μεθοδεύσεις των ενεργειών των Δικηγορικών Συλλόγων στα διεθνή βήματα ώστε να προωθηθεί το κυπριακό στο πλαίσιο μιας δίκαιης λύσης που θα διασφαλίζει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κυπρια κού λαού.


Υπάρχουν σχέδια για την πολιτική άμυνα τα οποία εκσυχρονίζονται, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, προσθέτοντας οτι θα δημοσιοποιηθούν οι αλλαγές αυτές μόλις είναι έτοιμες.

Ανέφερε επίσης ότι οι αρμόδιοι για την πολιτική άμυνα γνωρίζουν τα σχέδια, τα οποία θα εφαρμοστούν, αν παραστεί ανάγκη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης της φορολογίας κατά το τρέχον έτος, εξαιρώντας ωστόσο, το θέμα της αύξησης της εισφοράς στο ταμείο αμυντικής θωράκισης.

Η κυβέρνηση είπε μελετά τον τρόπο αύξησης της εισφοράς, σε συνδυσμό και με το νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα.


Οι επιτροπές συγγενών Αγνοουμένων είχαν σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Αλέκο Μιχαηλίδη, με τον οποίο αντήλλαξαν απόψεις για τη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τους Αγνοουμένους.

Οι εκπρόσωποι των δυο επιτροπών δήλωσαν ότι θα εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στην Διεθνή Αμνηστεία για την έκθεση της, ενώ διευκρίνησαν ότι δεν εχει συζητηθεί το ενδεχόμενο διάλυσης της Διερευνητικής Επιτροπής.

Εν τω μεταξύ σε συνάντηση που είχε το πρωί ο Επιτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα Λέανδρος Ζαχαριάδης με τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο στην Διερευνητική Επιτροπή, κύριο Τατάρ παρουσία και του τρίτου μέλους του κύριου Κουπεράν, έγινε μια σε βάθος ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει πρόσφατα και απο της δυο πλευρές.

Σκοπός της ανασκόπησης, όπως δήλωσε, ο κύριος Ζαχαριάδης είναι η επίτευξη συμφωνίας πάνω στα τέσσερα σημεία που

καθόρισε ο Γενικός Γραμματέας στην επιστολή του.

Θα ακολου θήσει και νέα συνάντηση εντός της εβδομάδας.


Στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κωστας Σημιτης, ανακοίνωσε τον διορισμό υπηρεσιακών υπουργών, εν όψει των εκλογών της εικοστής δευτέρας Σεπτεμβρίου.

Υπουργός Εσωτερικών έχει διορισθεί ο Βασίλης Κουρής, Δικαιοσύνης ο Αργύρης Φατούρος, Δημόσιας Τάξης ο Κώστας Μπέης και Τύπου ο Δημήτρης Κώνστας.

Και οι τέσερεις είναι καθηγητές Πανεπιστημίου.

Η ορκωμοσία των τεσσάρων υπηρεσιακών Υπουργών θα γίνει ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, την Παρασκευή το μεσημέρι.


Απογοητευμένοι παρουσιάστηκαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ντίνος Μιχαηλίδης και Κυριάκος Χριστοφή, για την έλλειψη συντονισμού που παρουσιάζεται μεταξύ των αρμοδίων κρατικών Υπηρεσιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εκτέλεση των βασικών έργων υποδομής της Λεμεσού, γεγονός που επηρεάζει σοβαρά τον τουρισμό.

Οι δύο υπουργοί προήδρευσαν το πρωϊ ευρείας σύσκεψης στη Λεμεσό, με θέμα τα σοβαρά περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα της πόλης, σε συνάρτηση με την αισθητή μείωση του τουρισμού.


Εξ' άλλου, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χριστοφή, προήδρευσε σύσκεψης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον τουριστικό τομέα η Λάρνακα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους, 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές, αλλά τις αποευματινές ώρες θα σχηματισθούν στα ορεινά λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι θαλάσσιοι 4 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα ανατολικά και νότια παράλια και στους 29 στα βόρεια και τα δυτικά.

Σήμερα, η πιό ψηλή θερμοκρασία στην Λευκωσία ήταν 34 βαθμοί και η πιό χαμηλή 21, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 31 με 22, στη Λεμεσό 32 με 23, στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 21


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Monday, 26 August 1996 - 12:05:12