Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-08-11

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Το κατοχικό καθεστώς και οι εγκάθετοί του, έδειξαν σήμερα την βαρβαρότητά τους.

Στη Δερύνεια, βάρβαροι Τούρκοι κτύπησαν επανειλημμένα και βάναυσα με πέτρα στο κεφάλι, νεαρό μοτοσυκλεττιστή, ο οποίος άφησε τη τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου.

Πρόκειται για τον Τάσο Ισαάκ, 24 ετών από το Παραλίμνι.

Ο Τάσος Ισαάκ είχε εγκλωβιστεί κοντά στα συρματομπλέγματα μαζί με άλλους δύο διαδηλωτές, οι οποίοι κτυπήθηκαν επανειλημμένα και ανελέητα από εγκάθετους του κατοχικού καθεστώτος.

Από τα επεισόδια υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Παραλιμνίου και Λάρνακας.

Συνδεόμαστε τώρα με το Συνεργείο Εξωτερικών Μεταδόσεων του Σταθμού μας και τον συνάδελφο Παναγιώτη Καπαρή, ο οποίος θα μας ενημερώσει για το τί γίνεται τώρα στην Δερύνεια.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ


Στην περιοχή ΣΟΠΑΖ, γύρω στους χίλιους μοτοσυκλεττιστές, άφησαν τις μοτοσυκλέττες τους και μπήκαν πεζοί στην Νεκρή ζώνη.

Οι Μοτοσυκλετιστές προχώρησαν ένα με ενάμιση χιλιόμετρο μέσα στη νεκρή ζώνη και βρέθηκαν αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με τους πάνοπλους Αττίλες και τους ψευδοαστυνομικούς του κατοχικού καθεστώτος.

Οι άοπλοι διαδηλωτές, με θάρρος παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα, ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο, καθως και πατριωτικά τραγούδια.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Εν τω μεταξύ, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, έριψαν πυροβολισμούς εναντίον των διαδηλωτών και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο τραυματίες, απο πλαστικές σφαίρες.
Λόγους Εθνικής ασφαλείας, επικαλέστηκε η Κυπριακή Κυβέρνηση για την απόφασή της να ζητήσει ματαίωση της τελικής φάσης της μεγάλης αντικατοχικής πορείας των μοτοσυκλετιστών, απο το Βερολινο στην Κερύνεια.

Η απόφαση ελήφθη στο Προεδρικό Μέγαρο, ύστερα απο πρωινή σύσκεψη, της οποίας προήδρευσε ο πρόεδρος Κληρίδης.

Οι λόγοι της απόφασης δόθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος απηύθυνε διάγγελμα στον Κυπριακό λαό καθώς επίσης και με δηλώσεις του πρόεδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλεττιστών, Γιώργο Χατζηκώστα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε δηλώσεις του εξ' άλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι με την πορεία τους οι Μοτοσυκλεττιστές, συνέβαλαν και πάλιν στην προβολή του Εθνικού μας θέματος.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι η πορεία των Μοτοσυκλεττιστών απέδειξε ότι ο λαός μας δέν μπορεί να ανεχθεί την αδικία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά τοπικά θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα τραπούν σε ασθενείς μεταβλητούς 2 έως 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς.

Αυριο ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα ορεινά θα σχηματισθούν λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι θαλάσσιοι 4 έως 5 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς στο εσωτερικό τους 32 στα νότια παράλια και το τους 30 στα δυτικά παράλια.

Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 35 βαθμοί και η πιο χαμηλή 22, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 32 με 23, στη Λεμεσό 35 με 19, στην Πάφο και την Κερύνεια 30 με 22 και τέλος στον


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Sunday, 11 August 1996 - 13:13:03